Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zardust

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba Faszkorbács: CsakaPázmány! 2012.03.12 12:31:00
HÖK( ha-haaaa) választási dal! Ha ez kell nektek, akkor jó! /thx balint/..
Zardust 2012.03.14 02:03:24
@Pilóta78: Szerintem nem egészen értetted meg, amit írtam. A történészek nem generálnak számokat, nem fantáziálgatnak és még csak nem is traktálnak. Csupán a rendelkezésükre álló információk alapján próbálják rekonstruálni az eseményeket, a lehető legnagyobb objektivitással.
Zardust 2012.03.14 02:05:52
@Pilóta78: Amúgy ki traktál téged a történelemmel?
Zardust 2012.03.13 19:59:43
Nem lévén történész, Drezda bombázásának kérdéséhez nem tudok hozzászólni, de a háborús áldozatok számát mindig elég nehéz megállapítani. Ezek csak becslések, de nyilván nem hasraütés szerűen születnek. Mivel a történészek más-más forrásokból dolgozhatnak, illetve máshogy szűrnek le bizonyos következtetéseket, nyilván lehetnek eltérések a becsült számok között. Régebbi események rekonstruálásánál nyilván még nehezebb a feladat a forráshiány miatt. Történészek nélkül viszont még ennyi információnk se lenne, és jóformán semmit nem tudnánk a múltunkról. Egy szóval sem állítom, hogy amit ők leírnak, az aztán megdönthetetlenül úgy van, de akik egy-egy kutatásra szánták az életüket és rendelkeznek az ismeretanyag feldolgozásához szükséges szaktudással, azok jó eséllyel adhatnak kielégítő válaszokat bizonyos kérdésekre.

"ez sem egészen úgy volt, ahogy tanultuk" -> valóban nem. Középiskolában gyakorlatilag minden tárgy annyira le van egyszerűsítve, hogy az abban a formában már nem is igaz. Ez alól nem kivétel a történelem, de még a fizika sem. Az utolsó mondatodhoz annyit, hogy nem sikkad el, a forráskritika minden valamirevaló egyetemen első féléves anyag. Hovatovább ha nem megbízható forrásra hivatkozol, akkor számíthatsz rá, hogy a kedves kollegák a publikálást követő néhány órán belül ízekre szednek és lőttek a szakmai tekintélyednek. Úgyhogy nem mondanám, hogy efölött el szoktak sikkadni.