Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mezei kékcsillag

3 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szakmunkásképzésnek a becsületét vissza kell adni. Az a logika, hogy mindenki vagy nagyon sok család azt hiszi, hogy a sikeres élethez egyetlen út vezet, gimnázium, érettségi, valamilyen egyetem vagy főiskola, tévedés. Nem akarom őket tévedésben tartani, e fölött a…..
a vendégfogadási, látogatási rendről 1. Az utasítás tárgyi hatálya: Jelen főigazgatói utasításban foglaltak kiterjednek az MTA ATK szervezeti egységeit alkotó kutatóintézetekre és kísérleti telepekre, továbbiakban egységesen: Kutatóközpontra. 2. Az utasítás személyi…..
Ez meg mi a hétszentség??? Nem úgy volt, hogy ilyenkor zenei műsor lesz? — Még a pizza is kiesett a kezemből, amikor először megláttam a most következő klipet. Távkapcsoló akkoriban még nem volt, de szerencsére, mire összeszedtem a pepperonidarabkákat a fotel hátuljából,…..
Mezei kékcsillag 2014.02.03 09:38:47
@Pásztörperc: MTA, Magyar értelmező kéziszótár:
"plasztik: puha alakítható műanyag. l (jelzőként) ~esőköpeny. /nk:ang<...gör/"
A szovjet költészet antológiáját az Új Magyar Könyvkiadó adta ki 1952-ben, Budapesten. Két, naggyon-nagyon különböző költeményt idézek, ízelítőül: Sztyepan Scsipacsov: A pártbizottságban (fordította: Kuczka Péter) Értekezletről hazatérveledobod, nehéz a kabát.Az…..
Mezei kékcsillag 2013.09.19 13:20:40
@vakapad:
Íme az eredeti versek:
СТЕПАН ЩИПАЧЕВ: НА ПАРТКОМЕ
Еще и на парткоме так
сидеть случается, друзья:
заметишь дома, сняв пиджак,
что ты прокурен до белья.
На улице весна давно,
дождем обрызгана трава,
а тут еще зима в правах.
Но секретарь рванул окно—
и ветки бросились к рукам,
к его горячему лицу.
Гул самолетов, детский гам;
землей пахнуло, как в лесу.
Земля от яблони бела,
и годы впереди ясны.
Решать партийные дела нельзя,
не чувствуя весны.
1938

Александр Прокофьев - Матрос в октябре
Плещет лента голубая —
Балтики холодной весть.
Он идет, как подобает,
Весь в патронах, в бомбах весь!

Молодой и новый. Нате!
Так до лепты молодой
Он идет, и на гранате
Гордая его ладонь.

Справа маузер и слева,
И, победу в мир неся,
Пальцев страшная система
Врезалась в железо вся!

Все готово к нападенью.
К бою насмерть...И углом
Он вторгается в Литейный,
На Литейном ходит гром.

И развернутою лавой
На отлогтх берегах
Потрясенные, как слава,
Ходят молнии в венках!

Он вторгается, как мастер.
Лозунг выбран, словно щит:
«Именем Советской власти!»-
В этот грохот он кричит.

«Именем»... И, прям и светел,
С бомбой падает в века.
Мир ломается. И ветер
Давят два броневика.
1933
Örülünk, Vincent? Pótjegy 2013.07.29 10:27:01
2013. május 15-én (és nem 15-től!) a MÁV "a menetrendben megjelölt egyes gyors- és sebesvonatok igénybevétele esetén" (brrr...) gyorsvonati pótjegyet vezetett be. Az erről kiadott, részletes tájékoztatóban vannak felhasználási szabályok, mentességek, van felár-bérlet és…..
Mezei kékcsillag 2013.07.30 08:53:09
@Pásztörperc: Listát kérek; nem kell ezer dolgot felsorolnod (mondjuk egy tucatot). Lehet, hogy nem is lesz annyira egyszerű. :-)
     A leideni egyetem nyilvánosságra hozott egy egyetemi rangsort kizárólag a tudományos publikációk száma és minősége alapján. Az ilyen rangsorokkal érdemes nagyon óvatosan bánni, nem lehet belőlük nagyon komoly következtetéseket levonni.     …..
Április 22-e a Föld napja. Erre szerveztek/szerveznek programokat szerte kis hazánkban — a hétvége ennek jegyében telt, és számos eseményt ajánlanak e hétre is. Nézem a honlapot a pesti programokkal. (Jaj, vigyázat, a programsor pontatlan: az időpontok és hét napjai gyakorta nem…..
[ÉN KÖLTŐ VAGYOK…] Én költő vagyok, de nem kell dicsőség, ne ünnepelje bennem senki hősét, ily ünneplést én Istenre hagyok. Ő az, hogy nincs nagy, kinél nincs nagyobb. Versem azé, ki szívem versbe kérte és nékem elég a barátság érte. (József Attila)   …..
A minap olvastam egy cikket a ratkósokról, azaz rólunk, mert hát közéjük tartozom: http://nol.hu/belfold/20120324-a_ratko-nemzedek_ujabb_terhe   Utána sok minden eszembe jutott. Itt az idő arra, hogy meséljek egy picinyt.   Hanyas vagy? Én ötvennégyes.   1954-ben sok…..
Mezei kékcsillag 2012.03.27 21:26:21
@Szindbad: Ott lehet próbálkozni és feketén dolgozni. Zsebbe aprópénz, ilyen ajánlatokat kaptam. Semmi, ami a szolgálati időt megnyomná. A nyugdíjszámítás pedig nem ösztönzi, hogy aprópénz kerüljön "számlámra".
@Kettes: Nem én írtam le a nevet :-)
@sörtelen: köszönöm a kiváló tanácsokat, ezeket teszem és jó hobbim is van, ami lefoglal.
Mezei kékcsillag 2012.03.28 11:09:19
@prandelli: Azt az időszakot magam is jól ismerem, viszonylagos békében sikerült átvészelnem, persze, ha még ráhúznak 4 évet, akkor már előbb bekövetkezik ez az utóbbi lépés. Próbálkoztak a választás után, a kormányváltás időszakában - kevés sikerrel. Akik befele jöttek elég jól ismerték az addigi munkámat ahhoz, hogy megtartsanak.
Mezei kékcsillag 2012.03.28 22:03:31
@Kuviklacz: Köszönöm!
Igen! A focitörténelem rovat visszatér a Vincentre! Mostantól tizenhárom héten át, minden kedden, a labdarúgó Európa Bajnokságok egy-egy tornáját tekintjük át. Visszaemlékezünk a hősökre, győztesekre, vesztesekre és a legemlékezetesebb mozzanatokra. Azon a héten, amikor az…..
Mezei kékcsillag 2012.03.14 10:25:28
@LamiÁrpád: Sosem gondoltam, hogy ilyen hasznos lehet az orosz nyelv ismerete... :-)
(Én ebből a korszakból csak Jasinra emlékeztem név szerint ...)
Megkérem olvasóimat, hogy ezúttal tartózkodjanak a kaján megjegyzésektől: egy végtelenül kedves, aranyos teljesen rokonszenves családanya költészetét mutatom be nektek. Arról, hogy tényleg mennyire jó fej (Nem, ebben tényleg nincsen semmi áthallás, semmi másodszándék, semmi…..
Mezei kékcsillag 2012.02.22 20:03:09
Hosszú és kalandos életemben eleddig egyetlen halálos ellenséget sem sikerült szereznem magamnak, úgyhogy ha nem akarok ilyen nélkül meghalni, rá kell hajtsak. Tehát barátaim buzdítására írok nektek a sóletről: ennél tutibb módszert keresve sem találhatnék. Geokémiai…..
Mezei kékcsillag 2012.01.08 20:32:14
@Pásztörperc: Ez itten csak vázlat?
Jön még az értekezés?
(Nem szeretem a sólet, adódtak már ebből családi viták...khmm)
mcs
Mezei kékcsillag 2012.01.09 21:33:09
@HaKohen: "Kell még 1 evőkanálnyi grízes liszt a tetejére szórva (szanszkrit dialektusban: staubolva)..."
Mi az, hogy liszt? Hát ennek értelmét nem látom, a gersliből és babból rengeteg keményítő kerül a lébe főzés közben.
Már megint jön a hétvége és az elmaradhatatlan kérdés: mit főzzek? Ez csak látszólag egyszerű kérdés, ugyanis ez remek táptalaja lehet egy komoly családi veszekedésnek, amelynek a vége könnyen lehet egy „akkorfőzzélte” jellegű háziasszonyi sértődésnek. Boldogult…..
Mezei kékcsillag 2012.01.07 08:49:21
@Pásztörperc: Üdv szájhős! :-)
Lássuk a recept, de ízibe:
mcs