Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gregbíró

0 bejegyzést írt és 109 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elérkezett a lényeg, azaz Musashi egy időre földművesnek áll, itt-ott összefut az eddigi részekből már ismert szereplőkkel, majd jön a nagy párbaj Sasaki Kojiro ellen...
Title says all, de azért kicsit bővebben: a 80-as évek végén Dél-Korea szerte Afrikában lobbizott azért, hogy végre felvételt nyerjenek az ENSZ-be, ám ez a törekvésük Szomáliában nem jár sikerrel, mert kitör a polgárháború és valahogy ki kéne onnan jutni élve...
Egy lány Szöulból visszatér a kis faluba, ahol a gyerekkorát töltötte, mégpedig azért, hogy újra finomakat egyen. A kaja mellett pedig a barátaival tölti az időt, valamint sok-sok különféle mezőgazdasági tevékenységgel...
Ázsiai filmek röviden Parasite 2019.10.05 20:40:56
Egy fiatal srácot beajánl a haverja egy gazdag családhoz angoltanárnak. A házi tanítóság jó biznisznek tűnik, így további álláslehetőségek is megnyílnak...
Találtam egy jó kis írást a Qubit oldalán, melyben azon megy az eszmék futtatása, hogy erkölcsi kötelességünk-e vegetáriánussá válni? A helyzet az, hogy pont ez az érv, amitől a leginkább falra tudok ugrani, szóval pár gondolatot én is megejtenék a témában - vállalva ezzel azt, amit majd kapok,…..
A Shirobara középiskola vadócabb diáklányait vasszigorral próbálja kordában tartani a tanárnő, ám nem sokat segít a helyzeten, hogy egy új, jóképű tanárúr is kerül a tanári karba. Ráadásul még a rivalizálás sem múlik a Kitakawa lányiskola diákjaival...
Ha magyar vagy, "olyan nyelven beszélsz, olyan rugóra jár az agyad, olyan észjárás igazságai és törvényei szerint rendezed be az életed immár ezer éve ugyanazon a helyen, amely csak ránk jellemző" - mondta nemrég a Fősámán maga. Ha meg francia, wales-i (Cymry), portugál, szász.... -- tehetjük hozzá…..
Gregbíró 2018.09.03 13:06:33
@Attilajukkaja: Ha mi most ott tartunk ahol múlt századi európa akkor nagyon jó helyen vagyunk, tudjuk hogy kik az ellenségeink. A Nyugat sajnos képtelen felfogni hogy a délről érkező szar cunami hamarosan elpusztítja őket. Egyébként ha nem látod hogy a világ egyik legjobb helyén laksz akkor nyisd ki a szemed.
Lesznek-e önkormányzatok? - ez itt a kérdés. A válasz pedig nem egyértelmű! Ha nem tudnánk, ebben az országban szinte bármi megtörténhet, akkor ez a poszt annyiból állna: igen, lesznek önkormányzatok. Én lennék a legboldogabb, ha ezzel be is fejezhetném ezt az eszmefuttatást. De miután a valóság…..
  Ha Magyarországon találomra kiválasztott emberektől megkérdeznénk az utcán, hogy mit tudnak Dél-Afrikáról, jó eséllyel valami olyasmi lenne a válasz, hogy az biztos valami nagyon messzi, kicsi, elmaradott és jelentéktelen ország. Ez azonban csak részben igaz - a nagyon messzi…..
Az elmúlt napokban nagy figyelmet kapott két, a cigánysággal/mélyszegénységgel kapcsolatos, igen hasonló következtetésekre jutó eszmefuttatás: az egyik a Gumiszoba nevű Facebook-oldal Itt ne cigáyozz, bazdmeg! című cikke, amely a roma nők helyzetét elemzi. Érdemes elolvasni, akit…..
„Nehéz konstruktívan hozzáállni a témához, amikor egy bomló bálnatetem és egy súlyzó keresztezéséről beszélünk, ami a »hagyományos kultúra és modernitás értékeit hozza szintézisbe«” − mondja építészmérnök feleségem arról az épületről, amely a legfrissebb…..
A zágrábi ügyészség vádat emelt Darko K. ellen. A 39 éves férfi idén március 30-án délután kisteherautóját részegen (3,22 ezrelékes véralkoholszintet mértek) vezette. Egy zágrábi utcában áttért a menetiránnyal ellentétes oldalra, elütött egy 7 éves kisfiút, majd…..
Gregbíró 2014.05.21 20:20:11
@mojoking77: A cigókra gondolsz ? ;)
Nagyon úgy néz ki, emberek, hogy idén elmarad a Húsvét: locsolkodás ide vagy oda, telt ház mellett hétfőn avatják a felcsúti Puskás Akadémia Pancho Arénát. Nem tudom teljes bizonyossággal eldönteni, melyik a legszenzációsabb vonatkozása ennek a hírnek, de van itt néhány…..
Gregbíró 2014.04.18 14:02:21
Bátor és mazochista feladatra vállalkoztam, vélhetőn átkozni fogom a napot, amikor ez eszembe jutott. Véleményem szerint a magyar vidéknek és általában a következő kormányoknak az egyik legnagyobb kihívás milliónyi roma honfitársunk problémáinak megoldása lesz.…..
Gregbíró 2014.03.11 14:32:28
Gregbíró 2014.03.11 17:14:29
@Member: A történelem tudatról annyit: hogy már majd 150 éve a kiegyezés óta nem volt magyarországon pozitív kimenetelű történelmi esemény, (56 ugyan pozitív volt de vérbefojtották, a rendszerváltás a hazug libsi-bolsi-cion propaganda ellenére is legalább egy trianoni katasztrófával ér fel).
Pozitív történelmi személyiség, ha úgy tetszik államférfi, Nagy Imre óta nem volt.
Nem csoda hát hogy a magyarok is nehezen találják gyökereiket, és egyre mélyebbre szeretnének vissza nyúlni egész a honfoglalásig.
Így a cigányok joggal érezhetik idegennek magukat magyarországon, és valóban azok is. Csakhogy ezt nem engedi kimondani egy média sem.
Nem ide tartoznak, nem ide valók.
Ha egészséges lenne a társadalmunk, már rég kivetette volna magából őket.
Ukrajnában az egész egy EU melletti tüntetéssel kezdődött, de végül forradalom és szabadságharc lett belőle. Na nem olyan "fülkeforradalom" és nem olyan "szabadságharc", mint Magyarországon, hanem olyan igazi fajta, amikor az emberek tényleg megharcoltak azzal a rendszerrel, mely…..
Az Egyesült Államokban ismét fellángolt a vita, mely szerint mennyire etikus halálra ítélni valakit, meg ha már egyszer ez elkerülhetetlen, akkor mivel lehet „humánusan” kinyírni egy embert. Fura, hogy már inkább csak ez utóbbiról van főként szó, miután az utóbbi időszakban…..
Gregbíró 2014.02.08 12:18:47
@csedársajt: Ezek szerint a rendőrőket tűzharcban lelőni elfogadható. Különösen a szegégysorsú négerek részéről.
Az a csoda hogy tudod használni a billentyűzetet ekkora IQ val.
Gregbíró 2014.02.08 12:18:47
@csedársajt: Ezek szerint a rendőrőket tűzharcban lelőni elfogadható. Különösen a szegégysorsú négerek részéről.
Az a csoda hogy tudod használni a billentyűzetet ekkora IQ val.
A társadalmi problémákkal való küzdelem alapvetően az állam feladata, hiszen a változások gyakran nem forintosíthatóak, az eredmények emberi életekben, és nem pénzben mérhetőek. A múltkor olvastam egy olyan törekvésről, ami az adakozás örömét és a kőkemény…..