Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tutormano

0 bejegyzést írt és 77 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Praxis blog!   Orvost váltani mindig rizikós helyzet, de legtöbbször azért kerül rá sor, mert elkerülhetetlen. Nálunk is valahogy így volt, elköltöztünk régi lakhelyünkről, ezért kézenfekvő volt új orvost választani a család számára. Ha úgy vesszük, 50…..
tutormano 2012.02.18 12:19:36
@SusanneF: Ki veszi itt lazán a dolgokat?
Az akinek nem elég, ha valaki 100%-on dolgozik de még nyalja is töveg a valagát a doki és ne merészeljen vásárolni. Mert mit is tudunk a doki vásárolt,akkor mikor a poszt iró szerint rendelsi idő volt. Pedig 1. lehet szabadségon volt az orvos2. megváltozott a rendelési idő.

tetszi nem tetszik ,amit én irok igazság. Ezt én jobban tudom a tüdőgyógyász napi 14-16 órát dolgozik ebből csak 8 óráért kap fizetést alig többet,mint 1 utcaseprő. nem csak annyi a dolga,hogy rendel sokrétűbb a munkája. De látom olyan eccerű vagy,hogy azt hiszed valami csodamanó ír leletet és valami jó tündér nézi meg e felvételeket a tüdődről és a 3 másik hasonlítja össze. Jobb ha tőlem tudod nem így van. pl. 1 felvételt 3-szor kell megnézni lehetőleg 3 dokinak.
Az a baj ,hogy szerencsétlenek még aludni sem aludhatnak csak görcsben, mert ki tudja mikor rángatják ki az ágyból.
tutormano 2012.02.18 12:20:52
@szabidoki: a jó kis kettős mérce.
tutormano 2012.02.18 12:27:03
@beste:" Amúgy, meg aki nem tartja be, az szívjon. Ennyi."
Ámen. Csak a magyar ember nem ilyen a dokit szereti szívatni.Remélem nem sokáig, és eljön hamar az az idő mikor majd az orvos ellenes kommentelők, élen a blog indítójával majd egymást fogják gyógyítani, én meg a hasam fogom valahol süttetni.
A Nagymamám, aki 73 éves, már egy ideje, egyre súlyosbodó karfájással küzd. De mint minden idős, Ő is úgy van vele, hogy nem megy orvoshoz, csak ha nagyon muszáj. Most már muszáj volt. Fel és le rohangált a fájdalomtól a lakásban, és a karját nem hogy használni, de nagyon…..
tutormano 2012.02.05 20:50:24
@Boka1: Vannak olyan szakorvosok akik nem mehetnek magánba,mert nem olyan mint 1 bőrgyógyáyz vagy nőgyógyász. Nem azért van államiban ,mert rossz, hanem mert nem olyan a szakterülete. Érdekes módon ezekre nagy a kereslet a Eu-ból páromat rendszeresen keresik meg fejvadász cégek,pedig államiban dolgozik nincs magán rendelése, nem is lesz,de 15 perc alatt el tud helyezkedni. 1 biztos attól ne mfél,hogy nem lesz beteg vagy küzdeni kell érte. De tudom, hogy a gyerekem által kinézett egyetem oktató kórháza,már akár holnaptól alkalmazná,10x annyi fizuért fele annyi melóval.
tutormano 2012.02.05 21:22:45
@Tell Vilmos: Szerinted mennyi 1 orvos alapbére? Szerinted mennyi túlórát fizetnek ki nekik? szerinted mennyit kapnak 1 ügyeletért. Az én férjem 1 teljes ügyeletért kap 1500 Ft-ot.Nem csinálná,de a kórházigazgató kötelezi rá őket.
tutormano 2012.02.05 21:51:52
@csak néha benézek ha marhaságot látok: 24 év után 185 000 bruttó itt.
Máshol: A férjem szerződés tervezetében 6500 euró+ügyelet és 3 év múlva 8500 eurós alapbér állt.
Tisztelt Praxis!   Hogy érthetőbb legyek, leírnám egy pár sorban a történteket. Gyermekünk Kecskeméten jár iskolában, de vidéken lakunk (kb. 20 km Kecskemétről). Reggel a gyereket bevittük iskolába, ahol rosszul lett, hasi és alhasi fájdalmakra panaszkodva. Mivel nagy…..
tutormano 2012.01.31 18:12:36
@Környezettudatos: Erről infot a "gép" forgalmazójától tudsz szerezni. Én 4 éve láttam, azt, hogy mennyit kellene kérni 1 CT-ért ,hogy a gép ára és a személyzet fizetése (nyomott ,alacsony fizetése) meg legyen akkor volt és gazdaságos legyen akkor volt ez 70 ezer forint. Lehidaltam. A TB rendkivül alacsony összeggel finansziroz meg mindent,sokszor 10-ed huszad áron, ebből kell kijönnie a kórházaknak. A dolgozók már így is heroikus küzdelmet vívnak nap ,mint nap önmagukat a családjukat zsigerelik ki, még ezért a mindenki által leszólt ellátásért is. Azt hiszem ez már túl megy mindenféle altruizmuson.Ma Magyarországon, csak kevesek fizetik be azt a TB-t amennyit valóban igénybe vesznek, ha mindenki csak azt kapná, amit fizetett sorra halnánk az utcán az emberek.Az eszköz park elavult nincs pénz semmire. A párom adomány műszerekkel gyógyít, amiket azért kapott mert jó ember és jó a hivatásában. Alig keres többet, mint 1 pesti utcaseprő.
tutormano 2012.02.03 17:20:41
@lendvailf: Ennyi buta, értetlen gonosz és rosszindulatú embert még nem láttam.
Az alábbi eset történt meg velem a János kórházban,ezt a levelet már elküldtem a kórház igazgatónak,gondoltam megosztom önökkel is.2012 Január 9.-én este kerültem a János kórházba,epe gyulladás gyanújával.A sebészeti osztályon folyamatosan nyitva volt az ablak,amit éjjel a…..
tutormano 2012.01.26 14:44:02
@nyusziful2008: Miért csúszik a rendelés? Egyszerű, nincs elég ember, 1 dolgozik 6 helyett.Nem csak ambulál elrohan életet menteni,elhívják
konziba a sürgősségire,a fene a fejét ahelyett, hogy a nagyid vizsgálná. Persze,akkor rögtön feljelentenék ha a nagyid vizsgálata miatt meghal 1 életveszélyes beteg,de sebaj, tartotta az időt.
Nem értem, hogy nem képesek megérteni az emberek.
Kevés a személyzet, rengeteg a beteg (nyugaton azért nem ilyen könnyen jut orvos elé valaki ,mint nálunk). Mivel 1 dolgozik 5 helyett nem tud, mindenhol ott lenni. 2 lehetőség van: gyorsan klónozni a dokikat, vagy...nno azt nem akarja senki, hogy megbecsüléssel és fizetéssel itt tartsák őket.Még arra sincs pénz, hogy az adminisztratív terheket levegyék róluk.A külföldi állás ajánlatokban ez is az egyik kecsegtető, nem kell adminisztratív munkát végezniük, mert erre a kórház biztosít embert. Nem kell biztatnod őket mennek el anélkül is és egyre többet kell majd várni. Ez van.
tutormano 2012.01.27 16:45:23
@nyusziful2008: Ha rohanni kell nem ér rá magyarázkodni egyébként a nagyon elkényeztetett te fajta követelőző betegek nem érik ám be ennyivel, csak még őket lássák el hamar meg lesz, és további magyarázatokat várnak és a sürgősségire nem apró cseprő dolgok miatt kerülnek emberek,míg nálunk sajnos minden vacakkal igénybe veszik az emberek. Nyugaton nem lehet ezt sem.
Szerintem nem én vagyok aki értetlenkedik. Nem csoda itthon egyetemi főiskolai oktatóból 5x annyi van,mint szükséges, el sem tudja képzelni az aki, túlkínálatos szakmában dolgozik, hogy aki 5 helyett dolgozik, nem ér rá egyenként értesíteni a beteget, bocsi kések,arra 1 embert kellene külön foglalkoztatni, hogy mindenkit sorra hívjon és persze rengeteg pénz,hogy legyen mit eltelefonálni. A szakrendelőkben felénk kórházi orvosok dolgoznak,tehát életet ment ,meg ambulál, szakrendel és még 1000 dolog ,amit látom el sem tudsz képzelni,de legyen még diszpécser is.
Az asszisztens ,többnyire szakasszisztens, s maradjunk a pulmonológiánál, pl. a bronchoszkópiánál kell ő is,tehát lehetséges ő is életet ,ment vagy épp 1 értetlen követelőző beteg tartotta fel.
Tisztelt Praxis blog.   Én most vagyok terhes harmadik gyermekemmel,akit tényleg terveztünk a férjemmel.36éves vagyok és az előző 2 terhességem részleteinek apró kis tudásaival úgy döntöttem nem fogadok orvost,mivel iszonyúan nagyot csalódtam mindkétszer.Második terhességem…..
Praxis Koponyatörés a kórházban 2012.01.23 08:35:00
2011. április 26.-án 83 éves édesanyámat légzésszervi panaszokkal beutalták az Országos Korányi TBC és Pulmonológiai Intézet XIV. Tüdőbelosztályára (B. épület II. emelet).Mire mi odaértünk orvossal már nem tudtunk beszélni, mert ebben a kórházban nincs minden osztályon…..
tutormano 2012.01.25 14:26:38
@Dr.laikus PhD: Nincs ok?
Elmennek héziorvoshoz,hogy fullad az idős szülő- ki nem fullad 80 felett- háziorvos beküldi a pullmonológiára -kivizsgélásra ott marad-küldenék haza- nem elérhető a hozzátartotzó-véletlen elvitték az idős ember kulcsit ruháját, majd jó hét múlva ,előkerülnek-jaj, hát külföldön voltak.
Másik sztori, a főorvos nem látta indokoltnak a befektetést, de a hozzátartozó átkozódva berohant az igazgatóhoz-az letelefonált a főorvosnak-nem kell a retekklubb tartsák bent-hozzátartozó hamis telefonszám megad elment nyaralni Mauritiusra,m ég jó, hogy érte jött a papáért.
3.sztori Karácsony előtt közölte az orvos, hogy nem indokolt a benfektetése a betegnek vigyék haza, de a hozzátartozó erősködött fenyegetőzött mindent kitalált-papához bement közölte nem viszik haza,mert vendégek jönnek-az idős ember kiugrott az ablakon. Nem nem volt mellette nővár,mert 1 jut 45 vagy még több főre ás a betegtársak sem tudták megakadályozni öreg , ágybanfekvőek voltak.
Épp az ilyen "rendes" hozzátartozók balhéznak, mert van lelkiismeretfurdalásuk néha, meg az ismerősök előtt is meg kell magyarázni,tehát mindenről a tetű orvosok tehetnek, akik csak a zsebüket tartják...
Szóval az a vicc ezen a blogon is azok, hőzöngenek akik,megszabadulnak a szüleiktől nagyszüleiktől, bedugják őket öregek otthonéba, és hagyják egyedül,még ha rosszul vannak is,utána meg mutogatnak.
jaj volt olyan is az idős ember lakásába beköltözött az unoka, és az meg nem tudott hová hazamenni abban biztak nem gyógyul meg...vagy eladták a lakását...De az orvos az legyen hibátlan és Teréz anyét lekörözve ingyen melózzon 24 órát...Olyanok várják ezt el,akik a saját szüleikért sem tesznek meg semmit, pedig még meg is öröklik a vagyonzukat.
tutormano 2012.01.26 14:54:20
@Dr.laikus PhD:
1.HOL ÍRTAM,AZT HOGY PÉNZT KAPOTT BÁRKI IS AZÉRT ,MERT BENT TARTOTTÉK A BETEGET!?
2.A retekklubtól, van mit félni a tisztességes embereknek, mert őket nem az igazság, hanem a szenzáció érdekli,azzal nem érnének el nézettséget, csak ha 1 intézményt, kollektívát vagy embert jól besároznak. Aztán ha jól lejáratták,majd valahol kiigazítják,csak arra már senki nem fog emlékezni. Láttam erre példát.
4. Nem folyosói pletykát írtam igazat, visszautasítom még a feltételezést is..én nem hazugoztalak le téged.
Próbáld, ki ha elmegy 1 ismerősöd külföldre viszi a mobilját, pl. itt Német országba mentek, német nyelven közölte, a kikapcsolt telo,hogy nem elérhető.
5.Ennyire fáj az igazság? Amiért nem tetszik,azért még igaz sajnos.
6. Nekem nincs miért szégyenkeznem.
7. Nagyon nem jó helyen szóltál, mi ellátjuk az öreg beteg szülőt ,nem csak addig kellet,amíg hasznot hajtott, nem a más nyakába varjuk.
8. Mi az irigység? Nyugaton,hasonló dologra kedves hozzátartozó a gatyáját ráfizeti és akkor, talán nem jutna neki Mauritiusra, ott meg én mennék oda ha akarnám akár évente 2-szer is.
tutormano 2012.01.26 14:57:43
@tutormano: Még 1 ki mondta, hogy az idősön bárki is elvert bármilyen haragot?
Tisztelt Praxis Blog! 29 evig eltem Magyarorszagon.Nyilvanvalo volt, hogy valamilyen immunrendszeri betegsegem van, hiszen minden betegseget elkaptam, es egy egyszerubb, masnak 2 napos fekvessel jaro influenzaval en ket honapot fekudtem.   Edesanyam gyermekkoromtol fogva orvostol orvosig…..
tutormano 2012.01.15 22:16:15
@szil5: Az Indiai orvosnak is annyi a fizetése, mint a magyarnak, csak ott 1 utcaseprő ennek a 10-ét keresi. Ha eljön, nem ide jön,mert otthon jobban megél,ha meg eljön nem idejön, ebben igazad van.
tutormano 2012.01.16 07:25:36
@hagyma: Erre ne vegyél mérget. Dániába úgy toboroznak,hogy megígérik a feleségnek is szereznek munkát(be is tartják) a CV-t kettejüknek küldik és vállalják ingyen a nyelvtanfolyamot a házastárs és gyerekek részére 1 évig.
A LÉNYEG AZ EU-ban keres annyit 1 doki a feleségének nem kell dolgozni és mégis jobban megélnek, mint itthon.
Van az a pénz ,amiért az itthoni kecót megéri itt hagyni még akkor is ha 1 vasat sem kapsz érte.
tutormano 2012.01.17 19:29:50
@zellerlevél: Azok akik elmennek, elvihetik a szüleiket, ha még vannak.
Eddig az elmentek adója is benne volt ebben,jaj az nem számít.Az sem, hogy havi 2 millióval támogatja a magyar államot az sem (ennyivel kap kevesebbet,mint máshol járna). Nem csak orvosok mennek el,gondolom az sem számít:).
             A bal oldali képet IKL-től nyúltam. Az orvosi fizetések saját ill. kollégáim fizetési jegyzékéből származnak, ügyeleti díjat nem tartalmaznak. Az ápolók fizetése még alacsonyabb, kb. 20 év után érik el…..