Regisztráció Blogot indítok
Adatok
FogTom

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Önök emlékeznek az első sebességgel kapcsolatos élményükre? Arra, amikor először irányítottak egy gépet, és mentek gyorsabban, mint arra két lábon képesek lettek volna? Jól tippelek, ha azt mondom, hogy ez egy biciklihez köthető? Van, aki megunja, és motorra ül, más autóba…..
Mit nem tud még a használtautó-kereskedelemről, a fontoskodó, kisstílű márkaszervizesekről és a bepróbálkozó ügyfelekről?Mai cikkünk blogposztja...
FogTom 2011.12.30 18:02:19
Hát ez a két nepperes cikk a használt autók eladásáról nagyon tetszett. Jót mosolyogtam rajtuk. Az életben maga a szituáció biztosan nem annyira örömteli.
Hát én sem vagyok szakértő, 3 éve vettem használtan egy 3 hengeres kis Swiftet. Tök jó, keveset eszik, mindent megjavíttatok rajta egy vizsgaközpontban, tényleg tökéletesn, vagyis hiba nélkül működik. Esztétikailag sajnos van baja, de nem eladásra van, hanem használni. Ilyen állapotú autók árát ismerem, ez 2001-es, de ennek a tetejét a téli kint parkolás okán kb újra kéne fújni.
Egy biztos: dolgozni járni városban messze a legjobb, télen is elvan 5,5-el városban (ez nem vicc). A cikkekben megismertek alapján biztos állíthatom, hogy tényleg nem kell vele csinálni semmit, csak olaj, meg benzin kell bele. Ha megadjuk neki a kötelező szervízt, fékbetét, néha új gömbcsukló, meg ilyenek persze ebbe is, akkor nincs baja. Tény, hogy ehhez minden padló áron van, és nem szart rakattam bele, de legalább minden sarkon tudsz bele venni, ami kell. Pofon egyszerű cucc, légy tisztában vele, hogy ha törik, akkor Te is benne maradsz, de hát nem izomtiboroknak való az 53 lóerő.
A cikkhez kapcsolódva csak annyit, hogy sok-sok autóról esett benne szó, igen, méltatlanul írta le a piros suzit a szerelő, mert ha vigyázol rá, közel sincs annyi baja, meg nem árt hozzátenni, hogy nem kényes uraság, -10-ben egy heti hó alatt is indul elsőre. Km van benne 96 ezer, lehet nem ennyi, mert én is használtan vettem, most ennyit mutat. Én napi szinten járok vele Egerből a Mátrába, szava nincs hozzá, kétoldali ülésfűtés, fényszóró mosó, automata ablak és fényszóró, meg gyári alu is van rajta rádiós központival, szóval azt hiszem, hogy jó kis autó ez. Nem rohad, nem megy tönkre. Egy a lényeg: szerintem ennek is valahol lelke van: foglalkozz a kocsiddal, add meg neki, ami jár, és akkor megkapod érte azt az árat, amit látsz a neten, többet meg úgyse. Viszont ha elég keveset adnak érte, akkor szerintem jobban jársz, ha el sem adod, mert ha tudod, hogy nincs baja, annyit neked is megér.
Jó hosszú lett, befejeztem...