Regisztráció Blogot indítok
Adatok
smagdi

27 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában nem túl sok új bejegyzést írtam a blogba. Ennek az az oka, hogy a honlapomon dolgoztam. A KreatívSzoba.hu-n egy olyan alkotó közösséget szeretnék létrehozni, ahol egymást segítjük hozzászólásainkkal és saját művünk bemutatásával. Így az is segítségre talál, aki…..
Kreatív Szoba CD mécses 2007.12.06 05:58:14
Egy CD tokkal is kellemes hangulatot teremhetünk. Nem kell mást tenni, mint egy üres CD tok fedlapjára üveg matricafestékkel ráfesteni egy karácsonyi hangulatú képet. A sablont celluxszal rögzítsük a CD tető hátlapjához, majd kontúr festékkel rajzoljuk meg a körvonalakat. Nem…..
Kétoldalas vékonyabb kartonból készítettem a tartót és a csillagot. A mécses tartónál a  csillagok alapjának kivágtam egy 5 cm sugarú kört, melynek közepén halványan egy 2 cm sugarú kört rajzoltam. A kört ketté hajtottam, azután még kétszer szintén ketté hajtottam.…..
Kreatív Szoba Angyalkás képeslap 2007.11.24 16:04:00
A képeslap alapja A/5-ös kék karton. A díszítéshez kevés ezüstkarton, ezüst cérna és zselés filctoll szükséges. A kartont ketté hajtjuk. Az első lap közepére egy ovális formát rajzolunk, ami nagyobb, mint amekkora az angyalkánk lesz. A bal oldala kivételével vágjuk körbe az…..
Hirtelen támadt egy ötletünk? Szeretnénk pl. egy képet készíteni gipsz keretre, de nincs hozzá kiöntőformánk? Vagy a mi van túl nagy, mi pedig kicsit szeretnénk? Nézz körül a háztartásban! Különböző tároló műanyag dobozokat fel tudunk használni erre a célra. Az itt…..
Kreatív Szoba A gipszöntésről 2007.11.17 16:45:33
Gipszöntéssel kapcsolatban sokan kértek tanácsot. Egyik nap valaki megkérdezte, hogy az én tárgyaim miért olyan könnyűek, míg az övé nehéz. Nos, a gipszöntésnek is megvannak a maga fortélyai. Mielőtt erre rátérnénk, ejtsünk néhány szót magáról a gipszről. A gipsz…..
Kreatív Szoba Levélkép 2007.11.16 06:16:00
A természet szépsége mindig lenyűgöz. Ezt a levélképet azért készítettem, hogy télen is gyönyörködhessek az ősz színeiben. Egy A/5-ös lapot beragasztottam különböző színű és alakú préselt falevelekkel úgy, hogy sehol ne maradjon hézag. Középre egy szép alakú bordó…..
Közeleg a karácsony, és ideje gondolnunk azokra az emberekre, akik közel állnak hozzánk, de az ünnepeket nem tudjuk együtt tölteni. Ma már sok féle kapcsolattartási lehetőség adott, viszont a saját kezűleg készített képeslapok több szeretetet sugallnak, hisz készítése közben…..
Felmerült a kérdés, hogy milyen ragasztót használok és miért éppen azt. Általában technokollal és hobbyragasztóval oldom meg a dolgokat. Nem mindenkinek van ragasztópisztoly a keze ügyében, és ha a nagyanyáink idejében meg tudták oldani a ragasztásokat csirizzel, most is meg…..
Kreatív Szoba Antikolt angyalkák 2007.11.06 05:55:00
Lehet akár az egyre közelgő karácsonyhoz is kötődő ez a bejegyzés, ugyanis angyalkák készítését mutatom be. Gipsz kiöntő angyal forma a hobby boltokban beszerezhető. A formát kiöntjük gipsszel, és megszárítjuk. Az egyikhez arany, a másikhoz barna festéket használunk.…..
Kreatív Szoba Dió-bagoly 2007.11.05 06:00:58
A diótermésből is sok mindent készíthetünk, mint például ezt a hintázó baglyot. A szemeknek szegfűborsot használtam, a fülének a toboz pikkelyéből vágtam le, szárnyának pedig gyöngytyúk tollat ragasztottam, de a toll lehet akár galamb tolla is. Először a szemeket, majd a…..
Gyertyát házilag is készíthetünk és díszíthetünk. Felhasználhatjuk hozzá a maradék gyertyákat vagy vehetünk parafint vagy viaszt. Formának kartont is használhatunk. Ezeknél a gyertyáknál a papírtörlő (Szilvia) hengerét alkalmaztam.  A parafint konzerves dobozban…..
Ez a tartó papírmasé és szalvéta technikával készült.  Az ötletet a szalvéta adta. Egy kiürült öblítős üveg tetejét levágtam. Háztartási csomagolópapírt 4cm-es darabokra téptem (fontos, hogy tépjük és ne vágjuk a papírt, mert tépés esetén ragasztás után…..
Az ősz egyik színfoltja a lehulló színes levelek, melyek újabb ihletet adnak az alkotáshoz. Egy ilyen pillangós képet a kisebb gyerekek is könnyen elkészíthetnek. A sok szép összegyűjtött leveleket újságpapír között préseljük le. A folyamatot meggyorsíthatjuk, ha a leveleket…..
Kreatív Szoba Szavazás 2007.10.29 12:26:00
Szeretném, ha leginkább olyan témájú tárgyaknak az elkészítését mutatnám be, amelyek a legjobban érdekelnek benneteket. Ezért betettem egy szavazást a blogba. Szavazz, hogy milyen kreatív technikákat látnál szívesen viszont a bejegyzésekben. Ha a felsoroltak közt nincs az, ami a…..
Kreatív Szoba Termésfa 2007.10.28 12:00:00
Apró szemű magokból, termésekből egyforma nagyságú csomagocskákat készítünk. Folpack fóliából 8x8 cm-es négyzeteket vágunk. (Azért érdemes folpackot használni, mert az jól összetapad.) Egy négyzetet a tenyerünkbe helyezünk, egy kanálnyit merítünk a termésből,…..
Kreatív Szoba Őszi ajtódísz 2007.10.27 14:45:00
Kender zsinegből sok mindent alkothatunk, többek között egy ilyen ajtódíszt. Egy vékony huzalt vonjunk be a zsineggel spirálisan, majd a zsineg végét ragasszuk a dróthoz. A bevont huzalt alakítsuk körré (az itt látható modell átmérője 20 cm), úgy, hogy a két végét…..
Kreatív Szoba Egyszerű csuhébaba 2007.10.25 08:35:00
Áztassunk be 10-15 percig 4 csuhélevelet. A végeiket vágjuk le. Egy 2 cm-es papír vagy hungarocell golyót vonjunk be az egyik csuhéval úgy, hogy a selymes oldala legyen kívül. Fogjuk össze, tekerjük meg és rafiával kössük össze. Egy másik levelet hajtsunk ketté, helyezzük közzé…..
Az őszi termések sokoldalú felhasználást tesznek lehetővé, a kreatív alkotáshoz nagy teret adnak. Most egy fali dísz elkészítését írom le. Négy ágat nyolcas kötéssel rafiával rögzítünk. Az alsó ágnak a többitől hosszabbat válasszunk, ha van rajta kis ág, hagyjuk rajta. A…..
Hozzávalók: Karton, aranyszínű fríz, hullámos vagy egyenes vékony gyertya, szárított narancskarika mák gubó vagy hasonló termés, kis darab gesztenye szárított héja, narancs és natúr színű jutaszalag, kis darab vékony narancsszínű szaténszalag, kb két tenyérnyi kókuszfa…..
Nem kell feltétlen kreatívnak lenni ahhoz, hogy magunk készítsünk ajándékokat vagy dísztárgyakat. Egy-egy kép is jó ötleteket adhat, nem kell mindent magunknak kitalálni. Ha úgy gondoljuk, hogy nem vagyunk elég ügyesek, kezdjük a legegyszerűbb dolgokkal vagy kérjünk meg…..
Egyszerű gyertyatartókat nagyon olcsón tudunk vásárolni. Néhány apró terméssel, szalaggal, kis csengővel azonban hangulatossá tudjuk varázsolni. A piros gyertya tartójára csengőt, pici tobozt, és csillagánizst ragasztottam. A sárga gyertya tartójára pedig sárga…..
Közeleg a karácsony ("jó" jele ennek, hogy a multi áruházak elkeztek karácsonyi dolgokat árulni). Ideje itt is bemutatni néhány karácsonyi tárgyat. Kezdem egy nagyon egyszerű szalvétagyűrűvel. Alapanyagként színes papírlapot használtam. Elő a ceruzával és a…..
Kreatív Szoba Kukorica Marci 2007.10.17 06:09:00
Egy újabb termés figura, Mártonka A kukorica figura elkészíté-séhez nem kell különösebb kézügyesség. A kukoricát héjastól törjük le. Áztassuk 10 percig vízbe, hogy a csuhé ne törjön össze. A csuhét húzzuk fel, válasszuk ketté, a csúcsánál kössük meg rafiával. Ez…..
Kreatív Szoba Süni termésből 2007.10.16 06:12:00
Ősz lévén, aktuális hogy a lehulló termésekből alkossunk valami kreatívat.Például kisállatkát: Vágjuk ki középbarna kartonból a süni alakját. Ha nincs ilyen kartonunk, akkor készítsük fehérből és fessük be. Rajzoljuk fel filctollal a száját, szemét és az orrát. A…..