Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vordecker

59 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Temérdek, jobbnál jobb képet készítettek az idei Rolex Sydney Hobart Yacht Race hivatalos fotósai, Carlo Borlenghi és Daniel Forster, ezeket mutatjuk most meg egyben. A versenyről készült beszámolónkat itt olvashatjátok. A képekhez jó nézelődést!   Kövessetek…..
E sorok írásakor még nem tudni, ki nyeri a jubileumi, 70. Rolex Sydney Hobart Yacht Race-t, ugyanis 22 hajó még versenyben van, köztük olyan veteránok, mint a Love & War, Quickpoint Azzurro és a verseny legkisebb és legrégebbi hajója, a Maluka of Kermandie. Ezek mind esélyesek arra,…..
Ameddig mi még az egész hetes hajtást próbáltuk péntekről szombatra kialudni – sikertelenül -, a Volvo Ocean Race második szakasza a végéhez érkezett. Befutottak az elsők: Bouwe Bekking és a Team Brunel ügyesen tudta tartani első helyét, mögöttük második helyen pedig ismét a…..
Szomorú videó került fel november 26-án a Youtube-ra, amiben Luca Devoti keserűen nézi végig és kommentálja ahogy munkások flex-el és CSÁKÁNNYAL kapják szét a +39 olasz kihívó csapat IACC hajóját. Devoti arcáról minden leolvasható, de amit mond, az sem kevésbé fontos:    …..
Nyilvánvaló volt, hogy a Mapfre csapatában lesz a legnagyobb átalakítás, azok után, ahogy utolsóként értek célba a Volvo Ocean Race első szakaszán. Egészen az utolsó előtti pillanatig úgy tűnt, a női csapat hozza majd a kulcsot az atlanti szakaszon, azonban a Mapfre teljesen…..
Októberben bemutattuk a jelölteket, most pedig itt vannak a győztesek!                Hölgyeknél a fiatal brazil páros, Martine Grael és Kahena Kunze lett az év vitorlázója. Fiatalságuk ellenére nem volt meglepetés sem a jelölésük, sem pedig az, hogy nyertek,…..
Régóta nem jelentkeztünk már a Volvo Ocean Race híreivel. Amióta legutóbb tettük, a hajók túljutottak az Egyenlítőt övező szélcsendes szakaszon, és az újoncok legnagyobb örömére átkeltek az északi és déli féltekét elválasztó elméleti íven.   Azért írjuk, hogy…..
Szorgosan telnek a napok a Volvo Ocean Race flottában. Hol több, hol kevesebb szél által hajtva az egységek szinte fej-fej mellett haladnak, sajnos nincsenek nagyobb taktikai különbségek*, amelyek izgalmasabbá tennék a versenyt, ami lassan eléri a…..
Biztonsági hevedereket felcsatolni, itt van a várva várt pillanat, rajtol a 2014-2015-ös Volvo Ocean Race, minden túlzás nélkül az év vitorlás eseménye, ami minden valamire való olvasónkat már napok, ha nem hetek óta lázban tartja. A spanyolországi Alicantéban csúcsra jár a…..
A hírt olvasva sok minden eszünkbe jutott, közülük az egyik a Pearl Jam Animal című száma.        Hogy miért? Mert itt a hivatalos bejelentés: 5 kihívó jelentkezett a határidőig az Oracle Team USA ellen a 35. America’s Cup elhódításáért 2017-re. Ahogy korábban…..
Kissé megkésve, de álljon itt egy rövid beszámoló a spanyol vitorlás élet egyik - ha nem a - legrangosabb versenyéről, a Copa del Rey-ről, amely idén attól vált különlegesebbé, mint amilyen máskor szokott lenni, hogy Fülöp már nem trónörökös hercegként vett részt rajta,…..
…bár ez csapatán egyáltalán nem látszik. Míg az Oracle legényei molyolással ütik el az időt, és kormányosuk címlapfotóján élcelődnek, addig a direktor úrnak fájhat a feje, ugyanis a Kupa védelmezője kihívó (pontosabban Challenger of Record)…..
Voltaképpen teljességgel érthetetlen, hogy miért kellett erre ennyi ideig várni: Az "Epic Split" számtalan paródiát megélt, a Volvo filmjének népszerűségét nagy részben ez adta. Arról reklámszakemberek sokat vitatkoznak, hogy hatékony-e a reklám, azt viszont kevesen kérdőjelezik meg, hogy…..
 A mai nap mindenképpen spanyol vonatkozású posztot követelt, hiszen az ország új királya, VI. Fülöp személyében olimpikon vitorlázót üdvözölhetünk. Bourbon Fülöp, I. János Károly és Szófia királyné egyetlen fia június 19-én tett esküt a spanyol alkotmányra, miután…..
 Eredményesen zárult a nemzetközi kutatócsapat munkája: május 23-án, az USA parti őrségének hajója rátalált a majdnem egy héttel korábban eltűnt a Benetau First 40.7-re. Sajnos a sikeres keresés senkit nem vigasztal, a hajó négytagú legénysége ugyanis továbbra sincs meg, és…..
 Ki emlékszik már 2009-re, amikor Ernesto Bertarelli katamaránját, az Alinghi 5-öt az égbe emelte a kolosszális méretű helikopter a Genfi-tóról, hogy durván 300 kilométerrel odébb, az Alpok másik oldalán, Genovában letegye a kikötőben?  Erről beszélünk:     Ha senki,…..
Vérzik a szívem, akárhányszor nézem vissza az idei Gaastra PalmaVela verseny képeit, videóit. A „La Seu”-nak is nevezett katedrális, amelyet csaknem négy évszázadon át építettek, csodálatos kilátást és hátteret biztosít a versenynek. Biztos számtalan olyan regatta van,…..
A posztnak azt a címet is lehetett volna adni: Hagyd, úgyis megfulladsz!   Mégis miért? Egyelőre nem lőjük le a poént, tessenek alább kattintani és követni a képernyőn megjelenő utasításokat! http://sortieenmer.com/ Ugye milyen fárasztó az egérrel tekerni vagy a…..
 Új év, új évad, új versenyek, új versenyzők. Az RC44-es flotta ismét vízen, ezúttal a Virgin-szigeteken, ahol először jár a verseny. A mezőnynek nemcsak a helyszín új, de maguk között egy új csapatot is köszönthetnek: az olasz…..
Mintha a Rolex Sydney Hobart idei mezőnye két külön versenyen vett volna részt. Azt már a meteorológiai előrejelzésekből tudni lehetett, hogy a verseny elején és nagyobb részében a gyengébb szelek uralkodnak majd, de arra is számítani lehetett, hogy a relatív sekély…..
 Rossz vége lett Jean-Pierre Dick és Roland Jourdain edzésének a Virbac-Paprec MOD70-esen, amikor a Transat Jacuqes Vabre-ra készültek, Belle Ile közelében, Bretagne partjainál. A trimaránnal 15-20 csomós szélben haladtak, amikor a hajó felborult, ahogy a csapat oldalán írják,…..
Évek óta nem hozott olyan szoros versenyt az RC44-es  turné, mint a ma befejeződött Cascais Kupán, amikor az utolsó versenynapon öt egység is a legelső helyért volt versenyben, mindössze három pontra…..
 Az alábbi filmet Új-Zélandon forgatta egy stáb, meg szerették volna örökíteni a szurkolók arcát, akkor, amikor kedvenc csapatuk megnyeri az America's Cup-ot. A történet ismert, a kivik végül nem nyertek. Hogy miért az most mindegy is, az elkészült film ugyanakkor lebilincselő,…..
Jék minden mennyiségben. Porto Cervoban tart ugyan a Maxi Yacht Rolex Kupa, amin a mammut J Osztály is ott van a rajtnál, de erről majd egy külön posztban nemsokára.  Most inkább a múlt héten véget ért, szívünkhöz  bizonyos szempontból sokkal közelebb álló J24-es…..
Nem gazdaságfilozófiai fejtegetésekbe akarunk belekezdeni, a kérdés voltaképpen arra keresi a választ, hogy a pénz mekkora sebességnek felel meg.        Történt ugyanis, hogy ameddig az Oracle kihívói egymással vannak elfoglalva a Louis Vuitton…..