Regisztráció Blogot indítok
Adatok
egybaranyai

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat gondolkoztam rajta, hogy megírjam e ezt, mert „égés”. Égés vagy nem, azt hiszem mindannyian akiknek gyerekeik vannak jártak már hasonló cipőben. Sőt mi több mi sem voltunk annak idején szentek! Csak annak idején tényleg családcentrikus volt a „hatalom”, nem csak hirdette…..
egybaranyai 2012.07.15 03:07:46
Az aloe vera mindenhol jól érzi magát, télire kell csak beköltöztetni. Cserépben lehet kapni, azt érdemes otthon nevelgetni, mert csuda jó sok mindenre, napégésre, és bármilyen égési sérülésekre. A napokban láttam egy filmet, miként lehet otthon elkészíteni a „csodaszert”…..
Minden nap hatalmas ricsajt csap ez a madárka, a szomszéd fűzfán lévő feketerigóhoz beszél, és az válaszol neki. Legalább fél óra hosszat lármáznak, és egész közel enged, tudom fényképezni, a rigót azt nem. Az, amikor meglát átrepül a szomszédba, majd néhány perc múlva…..
egybaranyai 2012.06.30 19:43:21
Télen-nyáron mindig készítek friss csalamádét, ami aztán a frigóban két-három hétig eláll. Isteni finom, van amikor néhány karika répával, vagy kaliforniai paprikával színesítem, nyáron kerül bele egy pici hajszálvékonyra szeletelt zöld paradicsom. Bármit tehetsz bele,…..
Tegnap a halacskáknál hagytam abba, akkor ott is folytatom. Ez a kép nem a legjobban sikerült, de elvarázsoltak a színei. Ez nem muréna, ez itt egy igazi Győzike hal :)Őt azért fényképeztem, mert olyan aranyosan nézett :)Összement dinó... :) Már nem félek a denevérektől,…..
egybaranyai 2012.06.14 19:13:39
Szombat délelőtt miután otthagytuk a fiúkat a Vidámparkban elgondolkoztam a pénztárnál kiírt belépés feltételein.... Basszus az én kisfiam már ötödikes korában nagyobb volt 140 cm-nél! A "nagyméretű" diákoknak 4000Ft a belépőjegy, a felnőtteké 4900Ft, érdekes. Az állatkert…..
Szerintem Légy nagyon boldog! 2012.06.02 01:10:00
Az első kilenceseden gondolkodtam… nem tudok hozzá különleges emléket kötni, hisz amióta megszülettél nekem minden perc, ami rólad szól különleges. ! – Emlékszel, a Papa akkoriban Pandának hívott? Mert olyan voltál, mint egy kis duci panda mackó. Akkoriban ráadásul…..
Szerintem bodza 2012.05.24 14:07:00
Még mindig itt érzem az orromban az akácok illatát.... de már nyílik a másik gyönyörűség a bodza. Eső emlékeim róla: Nagyanyám háza mögött telis-teli volt bodzával, szedtem a hatalmas virágernyőket és azokkal játszottam egész nap. Aztán emlékszem, amikor óvva intettek a…..
Szerintem Nahát! 2012.05.17 18:51:00
Hű gyerekek, jól gondoljátok meg, ha szakítotok, milyen ügyből kifolyólag keresitek fel az elhagyott kedveseteket! Olvastam, egy lengyel fogorvosnőről, akit elhagyott a szerelme egy másik nőért, hogy állt bosszút a hűtlen kedvesen. Szakítás után néhány nappal a pasinak…..
Van egy füzetem amibe beleírogatok mindent, fontos dolgokat, ami éppen hirtelen eszembe jutott, vagy megtetszett valami, recepteket, és ez a füzet mindig a közelemben van. Tiszta káosz, ha valaki idegen néz bele. Nekem viszont minden firkantás, bejegyzés jelent valamit. Sokszor kiírok…..
Lassan kezd átmenni a blogom fotóblogba, de mivel rengeteg képet készítek, néha ez a legegyszerűbb megoldás. :) Idő... idő, ami semmire sem elég! Talán, ha az alvást kihagyná az ember..... de az az ember nem én vagyok. :)Egyik nap Frici öcsit kaptam lencsevégre....Katasztrofális…..
egybaranyai 2012.05.12 04:31:22
A bazsarózsát mindig úgy ismerték, mint gazdagságvarázsló növényt. Bazsarózsa délszláv eredetű elnevezés, a pünkösdi rózsa elnevezés pedig a pogány római rózsaünnepek emlékeként maradt ránk, végül is mindkét név elfogadott. Az ókori görögök és rómaiak vadon termő…..
Szerintem aúú a derekam! 2012.05.08 22:23:00
Ma kimentem "kertészkedni" egy kicsit.... amiből végül is öt óra lett. Hű, nagyon elfáradtam! Körbe mindenfelé akácfák-akácerdők vannak, most virágzanak és csodálatos illattal töltik be az egész falut. Madárcsicsergés, akác illat, napfény, mozgás.... igazi falusi…..
Szerintem Liliomkert II. 2012.05.03 07:00:00
Vasárnapi biopiacos képes beszámolóm folytatása.. Itt elidőztem volna jó sokáig... és ezek mind gyűrűk voltak! :) Sajt valahogy nem tud lázba hozni, Apcit és Marcit annál inkább. Méz hegyek! No, ezt végigkóstolgattam volna szívesen! :) Én is nézegettem vásznakat....…..
egybaranyai 2012.05.04 15:58:39
@-Ani-: Köszi! :) tényleg minden drága ..:/
Szerintem Liliomkert I. 2012.05.02 16:09:00
Vasárnap Káptalantóti "Liliomkert" biopiacon jártunk. Rengetegen voltak, sok képet készítettem..... ja, és iszonyú drága volt minden. Azért megint vettünk gyönyörű óriás tarkababot, óriás töpörtyűs pogácsát, és rengeteget bámészkodtunk. Sok…..
azokat a témákat gyűjtöm benne, amit úgy gondolok, hogy jó lesz majd a blogomra.Bizony ezzel a Victor Hugo idézettel lassan már két éve, nap mint nap farkasszemet nézek. Elolvasom, imádom, és mégis mindig kihagyom.... Mert miért, minek, milyen témához, és kinek? Magamnak, nektek…..
Szerintem Nőnek lenni jó! 2012.04.20 07:00:00
"Az amerikai kutató, híradós Dan Abrams könyvéből kiderül, hogy a nők:- jobb autóvezetők- jobb rendőrök- jobbak a videojátékokban- jobb a humorérzékük, sőt:- gyorsabban öltözködnek, mint a férfiak!És a kegyelemdöfés az erősebb(?) nemnek: még a sörkóstolásban is…..
egybaranyai 2012.04.22 15:27:47
@-Ani-: Húzzuk le a lábáról :D
Szerintem ausztriai képek... 2012.04.14 20:51:00
Minden délután csavarogtunk Apcival, én megszállottan fotóztam, és most ezekből a képekből rakok fel néhányat.... Ez számomra nagyon érdekes duzzasztó gát, vagy erőmű az Enns folyón... Tamáskám is alaposan megszemlélte minden oldalról... kár, hogy le kell kicsinyítenem a…..
egybaranyai 2012.04.14 22:02:58
Avagy műhelycsendélet Hofkirchenben, Apci munka közben. Elkísértem Apcit, sok időt töltök a reptéren. Egy repcsizést kedden visszautasítottam, mert elég erősen fújt a szél, és engem zavart. Már megbántam kicsit, mert a gyönyörű havas Alpok felett repültünk volna Traudival,…..
Szerintem szőrözés :) 2012.04.05 00:55:00
Tegnap és tegnapelőtt napoztam egy kicsit. Kellemest a hasznossal egybekötve, németet hallgattam, tanultam és közben sütkéreztem..... Évek óta megfogadom, hogy időben megpróbálok lebarnulni, mert ráadásul tudom, hogy a tavaszi napsütés a leghatásosabb, és talán ilyenkor még…..
egybaranyai 2012.04.05 18:53:30
@-Ani-: Az erkélyen csak tangában napozok,persze hason :) Nem igazán érdekel,h szemben is panel van :)
Szerintem szülinapi túrótorta 2012.03.31 16:51:00
Marci szülinapra nem „cukrászdai”, hanem „anyaféle” túrótortát kért. Tegnap el is készítettem. Még régebben Gyöngyitől kaptam a receptet, aztán azt átírtam Anicska szájízre, azóta a családom kedvence. Készítettem róla néhány fotót, és mondtam…..
egybaranyai 2012.04.05 04:44:51
@-Ani-: Köszi! :) Legjobban én is azt szeretem :) Múltkori lúdlában is isteni volt :)
Szerintem Anyánál.. 2012.03.08 07:00:00
Kedden hatalmasat csavarogtunk Anyával a hegy alatt, majd arról is beteszek képeket.... Utána Anyánál ücsörögtünk az udvaron, élveztük a tavaszi napocska melegét. A kertjében kinyíltak a gyönyörű tőzikék... és itt-ott a előbújtak a hóvirágok is leszegett buksival…..
Túl vagyok egy légcsőgyuszin, hétfőn még beszélni sem tudtam, de gyorsan megjavítottam magamat. Pár perce még azon tűnődtem, mit írjak ebbe a virtuális naplócskába, mi az, ami a fejemben kavargó gondolatok közt publikus. 2010 nyarán arról írtam, amit szeretek. Egy ideje…..
Tényleg ledöntött a lábamról ez a fene nátha. Egész nap feküdtem, és olvastam. Apci és Marci elmentek késő délután a Vulkánfürdőbe Celldömölkre, lelkemre kötötték, hogy: Fekvés. Én viszont Gyorsan nekiláttam írni, mert fekve és ágyban ülve nem igazán megy csak a jó…..
Szerintem A cica 2012.02.08 22:07:00
Tegnapi bejegyzésemben említettem hogy lettem egy újabb maccsal gazdagabb..... Szóval kint volt a cicus a nyári konyhában, de féltem, hogy ha ennyire eszik, sőt inkább fal, annak egyszer ki is kell jönnie, és akkor mi lesz. Eszembe jutott Morisz "hagyatéka", két nagy zacsi…..