Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Noé békája

75 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Noé békája A Hetedik! 2015.03.15 21:09:26
Már csak alig másfél nap, és itt a Hetedik! Mármint a hetedik Plútó-Uránusz kvadrát. Aztán pár évtizedig nem lesz, még csak hasonló se. Az a válság, az az átalakulás, amit 2011-12-ben elkezdtünk, az most az utolsó csattanójához ér. Még lecseng szépen 2015-16-ban (ekkor még…..
Noé békája Én szóltam... 2015.01.12 21:37:48
Huh, elnézést kedves olvasók, kissé elmaradtam... Itt a bárkán elképesztő mennyiségű dolog van, ahogy közeledünk a vége felé, egyre több az elfoglaltságom. Ugyanis túl vagyunk a 6. kvadráton is, már csak az utolsóra várunk. És én adós maradtam a 6. a december 15.-ére…..
Kedves Olvasóim, akkor most új fordulatot veszünk a blogban. Most Ti fogjátok végigelemezni magatoknak a híreket, mert én már úgy érzem, csak ismétlem magam. Én csupán néhány aktuális hírt fogok itt kiemelni Nektek. Meg idézzük vissza a kulcsszavakat:Kos Uránusz: internet,…..
Mostanában többen kerestek fel azzal a kérdéssel, hogy váltsanak-e szakmát, vagy munkahelyet. És többször adódott úgy, hogy már első ránézésre látszott, hogy a kérdező által felvázolt új megoldás még csak nyomokban sem mutatkozik az illető horoszkópjában. Ilyenkor persze…..
Noé békája Kishantos 2014.07.06 17:47:23
Péternek szeretettel… Egy ideje elhallgattam valójában itt a blogon.Vannak helyzetek, amikor egy békában is bennakad a kuruttyolás. Talán akadt egy-két olvasó, akinek feltűnt, hogy a legutóbbi, az ötödik Plútó-Uránusz kvadrátról hallgattam. Mert történt, és látható volt.…..
Noé békája Láss, ne csak nézz! 2014.06.21 10:59:55
Most, hogy a keresztkvadrát végére érünk, ma reggel lógáztam épp itt a lábam a vízbe a bárkáról, és a víz tükrében néztem a kirajzolódó tanulságokat. Tanultunk látni. Meglátni a dolgokat. Na nem a valódi szemünkkel, mert az Nap, meg Hold lenne. Az értelmünkkel, a…..
Hát, ha már az ötödik kvadrát módszeres nézegetésével adós is maradok, íme egy pontosan aznap indult akció és az ő eredménye: Solar Roadways project az Indiegogon. Miről beszéltünk eddig is? 1. Az energiahordozókhoz való hozzáállás megújításáról. Na, hát ez egy…..
Noé békája A béka nagyot lép 2014.04.03 09:19:36
Mondom, ekkorát: Mostantól időnként aktív kuruttyolást hallhattok itt is:Bijóenergia Öngyógyító Központ (Bp. XIII. ker.,  Róbert Károly Körút 96-98.) Próbálkozunk-próbálkozunk életre kelteni az időszerű analógiákat konstruktív módon: gyógyítók összefogásban.…..
Na most azt már tudjuk, hogy nem lesz egyszerű a következő időszak. De mit is lehet tenni? Egyrészt figyelni. Amikor feltűnik valami hasonló ügy, mint amiről az előző posztban szó volt, akkor simán résen lehetünk: aha, itt egy újabb felvonás. Mily szerencse, hogy asztrológiai…..
Mármint a keresztkvadrátban, ami most nyár elejéig hat erősen. Plútó és Uránusz kvadrátja mellett most Mars és Jupiter is beszállt a konfliktusba. Figyelem az eseményeket bennem, és körülöttem. Egyre többen panaszkodnak munkahelyi konfliktusokra. Amit a gazdasági válság …..
Noé békája 2014.03.26 13:02:33
@szél-víz: Hogy kinek mit kell tanulnia belőle, az az egyéni horoszkóp ismeretében jobban megválaszolható. Nem hinném, hogy a kivárás a megoldás. Pusztán jó, ha kicsit eltávolítjuk magunktól a problémát, és nem veszünk bele - ez segíthet a megoldásban is. Az, hogy ennek van egy idő-dimenziója, az abból a szempontból fontos, hogy adjunk magunknak és a helyzetnek is időt, ne várjuk el, hogy rögtön lesz megoldás, mikor most még mindenképpen egy ideig feszült lesz a helyzet. Attól még aktív részesei lehetünk a saját helyzetünk alakításának.
Valahogy úgy, mint a maraton-futás. Megteheted, hogy a pálya szélén kivárod, amíg véget ér a verseny. Vagy le is futhatod a távot. Mindkét esetben lesz eredménye a versenynek, és hogy megtudd az eredményt, jó sokat kell várnod egy 100m-es futáshoz képest. De azért mégse lesz ugyanaz a két helyzet. :)
Létezhet jó megoldás, érhetsz el a Maratonon jó helyezést, de nem fél percen belül. És nem könnyen.
Na ugye mondtam én tegnap is? Hogy Jupiter nem csak a jog, de a vagyon is? És az égi feszültségnek most ő is részese. Vagyis a világban jelentkező feszültségnek, játszmának az anyagiak most az egyik jelentős meghatározói. Ahogyan ez a cikk is mutatja, a háttérben jelentős anyagi…..
Noé békája Ukrajna 2014.03.03 15:15:36
Már egy ideje adós vagyok azzal, hogy Ukrajnáról beszéljünk. Sajnos, ahogy a dolgok állnak, egy ideig még aktuális is lesz beszélni róla. Ukrajna a Majdanon gyönyörűen hozta azt, ami a Plútó-Uránusz kvadrát időszerű konstruktív megvalósulása lehet. Itt persze nem a…..
Nem szeretek konkrét kis tranzitokról írni, mert ugyan a lassabb bolygók mozgása mutat generációs, össztársadalmi problémákat, de a jelentéktelenebb tranzitokat - úgy vélem - végképp csak az egyéni horoszkóp függvényében érdemes értelmezni. Merkúrunk egy nagyon gyors…..
Egyszer csak elém került ez a videó. Tiszteletem Laár Andrásé. Azért egy-két dologban vitatkoznék vele. És az nem is lenne érdekes, ha nekem vitám van Laár Andrással, mert azt megírhatnám neki is. De azt hiszem, hogy az egy terjedő szemlélet, amit magam körül is látok,…..
Noé békája Fehér Karácsony 2013.12.21 14:13:22
A gyerek nagyon szeretné. Annyira várja a havat. Hogy lehessen szánkózni, bobozni, hóembert építeni, hógolyózni...  Én meg itten a téli fáradtságban-bágyadtságban furcsa képeket látok. Magyar embereket, akik önvizsgálatot tartottak, és azt mondják: igen, ezt elkúrtuk. Nem…..
Az idő halad tovább. Luca napján, péntek 13-án egy szép Szaturnusz-Jupiter trigon volt látható az égen, 17-én este meg Uránuszunk indult el végre direktbe. Túl vagyunk a negyedik kvadráton, túl vagyunk a nehezén. Indulunk a megoldások felé. Az EU a bankunió felé. Közösségi…..
Noé békája No komment 2013.12.05 19:36:43
Aki eddig olvasta a blogot, annak ez nem jelent újdonságot. Szóval nincs mit magyaráznom: a polgári engedelmesség a probléma... ..
Olvasom a NAV-ügyben ismertté vált Horváth Andrással készült interjút. Aztán némi meditatív légyrágcsálás közben megint az jut az eszembe, hogy ez a  fickó is, meg az ő története mennyire hasonlít belső logikájában, lényegében Snowdenére. Mindketten a társadalom…..
Noé békája Negyedik kvadrát 2013.11.26 11:46:18
Még itt csapdosnak körülöttünk a negyedik Plútó-Uránusz kvadrát keltette hullámok, de most mégis egy kis távlatok nélküli összefoglaló az eseményekről: - Amerikának időlegesen sikerült rendezni az adósságplafon problémáját, hurrá, most nem omlik össze az USA gazdasága.…..
Ezt a levelet kaptam a napokban egy kedves olvasótól, akinek úgy tűnik, a házassága az egyik terület, amit fejlődésre érdemesnek tart az idő: "No talán az első olyan igazi történés amiben segített az asztro. Írtad, hogy nov. 1. következő kvadrát. Már lestem, hogy már…..
Noé békája November elseje 2013.10.29 10:15:06
Készülünk a következő kvadrátra. A negyedikre.Félidő. Mondjuk, hogy megérkeztünk a mi több éves folyamatunk közepére. Persze-persze, az egyéni sorsok függvényében ki-ki már túl van a nehezén, vagy csak éppen most jön még. De akkor is újabb lépcsőfok, fordulópont. November…..
"Hátha te értelmes választ tudsz adni nekem (ha indulatos volnék, bocsi)! Még most is olvasok változásokról, spirituális felemelkedésről, fejlődésről, nagy változásról, meg dimenzióváltásról, mert hogy a kritikus tömeg elvén ennek a folyamatnak gyorsulni kéne. Hol a faszomban…..
Noé békája 2013.10.20 18:15:59
A tanítások az átadásokkal csorbulhatnak, ebben igazad van. Ettől függetlenül a jóga, a taichi, a meditáció vagy a szexuális kungfu áldásait mégis sokan élvezzük. Lehet, hogy nem pont úgy, és nem pont az jut el, de ettől még értékes tudások jutnak el hozzánk, amit megpróbálhatunk legjobb tudásunk szerint megvalósítani, és beépíteni az életünkbe. Lehet, hogy nem sikerül pont úgy, pont olyan tisztán, de ettől még építhetnek. Egy eszme persze sosem felelős a követőiért. :) A rossz hozzáállással, nem megfelelő tudással végzett gyakorlatok károsak is lehetnek. Ez olyan, mint a kés: kenyeret vágni és ölni is lehet vele. De attól, hogy veszélyes is lehet, attól még használnunk kell, csak igyekszünk vigyázni, hogy ne vágjunk meg vele senkit. Saját magunkat se.

Igen, hiteles mester híján nagyobb a felelősségünk saját magunkért, azért, hogy a hozzánk eljutó tanításokat hogyan használjuk.

Amit a Földről és az emberről mondasz, abban egyet tudunk érteni, tetszett a gondolat, hogy az ember maga a Föld.

Az, hogy kinek mi az út, az mindenkinek más. Ezt tanítja az asztrológia. Erről már írtam egy másik írásomban, itt:
velenceimoni.hu/kigyo.html
Egy földtúlsúlyosnak a gazdálkodás az út. De látod, Neked is vannak érzelmi gondjaid, meg szellemi elakadásaid, amit önmagában a föld művelése nem tett helyre. Ezért ragadtál billentyűzetet, és írtál nekem. Az efféle elakadásokra jó lehet a taichi, vagy az asztrológia, vagy a beszélgetés. Nincs királyi út! Mindenki más úton kerül összhangba magával és a természettel. Egy levegő túlsúlyosnak fontos a szellemi tanításokkal való foglalkozás is. És fontos, hogy a más-más életfeladattal születettek tudják kölcsönösen becsülni egymást. A meditáló levegőtúlsúlyos és a szántó-vető földtúlsúlyos egymás kiegészítői itt e földön, és fontos, hogy kölcsönösen tudják becsülni egymást.

Akadályok mindannyiunk életében vannak. Soha senki nem ért el még semmi nagy dolgot nehézségek nélkül. :) De örülök, ha megosztod a nehézségeidet, és talán segíthetünk egymásnak. ;)

Nem a hűtőbe töltött gázzal van önmagában baj, hanem annak túlzott használatával. A tudósok simán ki tudnák számolni, hogy hány hűtőt lehet használni a földön, anélkül, hogy kárt tennénk a Földben. Sőt, biztos vagyok benne, hogy azt is ki tudják találni, hogyan lehet környezetbarát módon hűteni. Ha az összhangra fektetjük mindannyian az energiáinkat, az ilyen akadályok legyőzhetők.

És igen, fontos a környezettudatos életmód is. Csak támogatni tudlak benne. :)
Örülök, hogy megosztottad a gondolataidat.
Azt kérdi ma valaki Tőlem, hogy meddig lesz rossz. Hát mit tudom én. Tőlem függ? Oké-oké, ez nem válasz egy asztrológustól, belátom. De most komolyan: tőlem függ?!Én mondjuk meg tudom mondani, hogy meddig lesz feszült időszak, vagy mikor mi okozhat feszültséget. De hogy ezt…..
Reklamáltatok, hogy miért nem írok... Emésztgetem a dolgokat. Hogy vajon mennyire átláthatóak ezek a nagy folyamatok innen békaperspektívából. És a bizonytalanság van, hogy mennyire is... Aztán meg szembejön megint egy hír. Hogy az USA már megint szépen reagál az…..