Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bella Péter

312 bejegyzést írt és 225 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasmány: Lukács 12,1-12;Alapige: "Nektek pedig még a hajatok szála is mind számon van tartva. Ne féljetek, ti sok verébnél értékesebbek vagytok!" Lukács 12,7  Isten furcsa nyilvántartása Egy kérdéssel hadd kezdjem: Ki az, aki pontosan meg tudja mondani, hány hajszála van most? Kopasz embernek…..
Olvasmány: Efezus 4,1-6                                                     Alapige: "Boldogok, akik békét teremtenek, mert ők Isten fiainak neveztetnek." Máté 5,9 Kik a boldogok… Az egyik boldogmondást hoztam mára. Jézus mondatai a boldogságról, a hegyi beszéd része ez a pár mondat. Fontos…..
Szeretettel látunk mindenkit az istentiszteleteinken...
Olvasmány: Prédikátor 7,13-22Alapige: "A jó napokban élj a jóval, a rossz napokban bedig lásd be, hogy ezt is, amazt is Isten készítette azért, hogy az ember ne találja ki, mi következik." Prédikátor 7,14  Csak a pozitív? Múltkor elém került egy prédikáció az interneten, az egyik videómegosztón.…..
Olvasmány: Zsolt 139,1-14.23-24Alapige: Zsolt 139,11-18 Megvizsgálni Istent Egy probléma megoldásához a megfelelő módon és a megfelelő irányból kell közelíteni. Talán nem mondok ezzel újdonságot. Ha leáll az autóm utazás közben és nem indul a motor, akkor nem a guminál kell elkezdenem a…..
Olvasmány: Zsolt 90Alapige: "Legyen velünk Istenünknek, az Úrnak jóindulata! kezeink munkáját tedd maradandóvá, kezeink munkááját tedd maradandóvá!" Zsolt 90,17 Pazarlás és veszteség Vendégségre készülődtünk. Mindent próbáltunk előkészíteni megfelelően, a ház kitakarítva és elrendezve, mindenkivel…..
Olvasmány: Róma 5,11Alapige: "Légy bizalommal Istenhez, békülj meg vele, mert ennek jó eredménye lesz." Jób 22,21 A Biblia nem életmódkönyv Természetesen a mai istentiszteleten is a Bibliából olvastam fel egy részt, onnan kérem és veszem az üzenetet, az adja az alapot az igehirdetéshez, sőt a…..
Mi ez?A tavalyi évhez hasonlóan idén decemberben is megszervezi gyülekezetünk a "Doboznyi törődés" cipősdoboz akciót, aminek célja adományok gyűjtése Ménfőcsanakon és Győrújbaráton élő nehezebb sorsú gyermekek és családjaik számára, hogy helybéliek segítsenek a helybéli gyermekeknek és családoknak,…..
Olvasmány: 1Sámuel 14,1-15Alapige: "Hátha tesz valamit értünk az Úr, mert az Úr előtt nincs akadály: akár sok, akár kevés ember által szerezhet szabadulást." 1Sámuel 14,6b Hamis mítoszaink: mennyiség és minőség teszi az egyházat Hadd tegyek fel egy kérdést, csak azért, hogy dolgozni tudjunk vele…..
Olvasmány: Márk 14,26-31 és Luk 22,47-53Alapige: Márk 14,66-72 Nagyon közel Péterhez A múlt héten arról beszéltünk a Gecsemáné kerti történet kapcsán, hogy mennyire megrendítő, hogy a Szentírás betekintést enged Jézus életének legbensőségesebb pillanataiba is, abba, amikor küzd, retteg a…..
Olvasmány: 1Mózes 28,10-22Alapige: "Mert én veled vagyok, megőrizlek téged, akárhova mégy, és visszahozlak erre a földre. Bizony, nem hagylak el, amíg nem teljesítem, amit megígértem neked."   1Mózes 28,15 Száműzetés Mielőtt rátérnék magára az igemagyarázatra, pár mondatban elmesélem, miért ez a…..
Olvasmány: János 14,1-11Alapige: Márk 14,32-4 Régóta Márk nyomában van a gyülekezetünk, sok epizódjába láthattunk bele Jézus életének és szolgálatának. A mai az egyik legnehezebb jelenet. Nehéz megragadni, lehetetlen a maga teljességében átérezni, valahogy nincs fogásunk rajta. Mégis jó…..
Francis Ford Coppola 1983-as filmjében, A kívülállókban olyan ígéretes fiatal színészek szerepeltek, mint Matt Dillon, Patrick Swayze, Ralph Macchio, Rob Lowe, Emilio Estevez és Tom Cruise. Tehetséges és sármos volt mind, bármelyikükből lehetett volna ikonikus hollywoodi sztár. Miért pont Cruise-nak…..
Bella Péter 2018.08.23 11:12:53
@Bella Péter: Na idő közben rájöttem, hogy nekem pár perc lemaradt a podcast végéről, meghallgattam és így derült ki, hogynott tértek vissza a filmre. Így lettem az a kommentelő, aki elkezd sivalkodni, közben végig sem hallgatja (olvassa) a kontetet. :)
Olvasmány: Máté 5,17-20Alapige: Márk 13,1-2.31Mi is a maradandó? Testvérek, ha a saját összetört illúzióimat kellene számbavenni és megnézni, hogy mivel kapcsolatosak, akkor biztos, hogy ott lenne a top 3-as témák között, hogy mit gondoltam múlandónak és mit maradandónak. Hogy mi az, amire tíz éve…..
Olvasmány: Márk 12,35-40 Alapige: Márk 12, 41-44 Sok és kevés Ma, az igénk alapján arról kaphatunk iránymutatást, hogy mi a sok és mi a kevés Isten szerint. És Jézus szavaiból világosan kihallhatjuk: más mércét állít fel Isten, mint amit általában mi szoktunk. Az emberi élet nagy kérdése, hogy…..
Olvasmány: Zsolt 8Alapige: Márk 12,13-17 Az evangéliumok tisztán bemutatják, hogy Jézus nem zárkózott el az emberektől. Bárki odamehetett hozzá, aki akart, közel engedett magához bárkit – legyen az gyermek, út szélén kolduló vak vagy a tekintélyes Nikodémus. Közel jött benne az eIsten, elérhetővé,…..
Olvasmány: Apcsel 2 válogatott versekAlapige: Róma 8,14-17Egy faluban, közel Rómához… Testvérek! Képzeletben utazzunk el időben és térben messzire. Körülbelül Jézus halálának idejébe, tőle függetlenül, róla mit sem tudó emberek közé, Róma mellé egy faluba. Egy családi ünnepség közepében landolunk,…..
Olvasmány: Jeremiás 8,13 és Mikeás 7,1-6Alapige: Márk 11,12-14.20-26 Rosszkor, rossz helyen Szegény, szegény fügefa, hát mit vétett az ott! – ez volt az első gondolatom. Ahogy olvassuk ezeket a sorokat, valamiféle zavar keletkezik bennünk. Persze, van, aki nem vallaná be, de azért legalább is…..
Olvasmány: Márk 10, 28-34Alapige: Márk 10,46-52 Úton, út mellett Jézus úton van, mozgásban van, éppen Jerikó városán haladunk át. Nagyon fontos ez az út, a múlt évben több állomását is láttuk. A cél Jeruzsálem, még körülbelül 30 kilométerre – földrajzi értelemben. A cél a páskaünnep – vallási…..
Alapige: Márk 10,13-16 Bezárva Jézust Szerintem az, ahogy a tanítványok elzárják az utat a gyerekek előtt, az egyik legszomorúbb kép a Bibliában. Pedig még akár a jószándék is lehet a tettük mögött, hogy Jézusnak segítsenek, a rengeteg ember között, aki őhozzá érkezik. És mégis, annyira szomorú,…..
Olvasmány: Róma 12,1-18Alapige: Márk 9, 49-50 A só háromszor Hogy kerül a csizma az asztalra? Azaz a sótartó az úrasztalára? Inkább a konyhaasztalon szoktunk találkozni vele és most mégis hoztam ide egyet. Miért? Mert Jézus mai mondatainak főszereplője lesz az, ami benne van. A só.Nekünk ízesítő…..
Alapige: Márk 9,2-8.14-29 Hit és tapasztalat A nyáron Horvátországban kirándultunk az egyik nemzeti park sziklás hegyei között, óriási élmény volt, csak kicsit nehéz, a kopár hegyekre fel, aztán le, aztán jött egy völgy, még egy hegy, völgy, fel és le. Hegy és völgy – az élet is hasonló, járunk…..