Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bekat

49 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bedi Kata Szociofotók, portrék, tájképek: a Közel-Kelet világa fotókba sűrítve – mindez szeptember 18-tól a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum fehér falaira függesztve. Száz éve, 1913. szeptember 15-én halt meg a híres Kelet-kutató, turkológus, a Magyar…..
Bedi Kata Az első hidegebb őszi napok beköszöntével önkéntelenül a nyár marasztalásába kezdek. Ebben a hangulatban (az eső ellenére) végre szakítok időt a PIM régen tervbe vett Délszaki kalandok. Magyar írók Itália-élménye 1890-1950 című kiállítására. Már amikor…..
Karlik Beáta Oláh Mátyás László kiállításáról  A Hegyvidék Galéria július 30-ig látogatható kiállítása Oláh Mátyás László munkásságából mutat be átfogó válogatást. A tárlat két fő csoportra bontja a művész alkotásait. A bejárattól jobbra három kisebb…..
Németh Nóra Juhász Anikó: Kék repkények, bukott angyalok c. kötetéről Egy naplót tartok a kezemben. Ha kinyitom, nem odavetett sorokat, hirtelen ötlettől vezérelt bejegyzéseket találok benne, hanem nagyon is pontosan, tudatosan megírt, átgondolt verseket. A költemények…..
Szlávik Dóri „Mondd, magányos fiú, te merre tartasz?” Nyersfordításban ez a refrénje annak a Giulio Rapetti által 1970-ben írt dalnak, amely David Bowie előadásában hangzik fel a filmben. A dal címe pedig ez: Ragazzo solo, ragazza sola, azaz Magányos fiú, magányos lány. Elég…..
Bálint Eszter Quentin Tarantino Becstelen Brigantyk c. filmjéről Ha hiszünk a kosztümös drámák által rongyosra csépelt közmondásnak, akkor szerelemben és háborúban mindent szabad. Sokadik filmjében ezt gondolja véres-komolyan újra a rendező, aki a címben elhangzott két…..
Az „előző éra” kultúrája velünk van, utólag próbáljuk felfejteni az akkor csak sejtett valóságot, a titkos összefüggések láncolatát. Még akkor is (vagy csak így igazán?) izgalmas a közelmúlt történelme, ha nekünk ’80-asoknak a rendszerváltás, és az azt megelőző…..
Urbán Dávid Rendkívül izgalmas Bach-adatbázis (mű-kereső) jelent meg a hálón. A hagyományos Bach-lapokkal szemben megvan az az előnye, hogy nem hasonlít rájuk. Magára hasonlít. Elsőre talán csak a néhány, láthatóan saját fejlesztésű grafikai elem sejteti, hogy itt…..
Avagy munka helyett édes a pihenés - Munkaügyek IrReality Show Tamás Katalin Mit tehet az ember beosztott irodistaként, ha „szigorú asztalstop” idején a szükségesnél véletlenül mégis eggyel több irodabútort rendel az új székhely berendezéséhez? A kérdésből szinte adódik…..
Forgách Kinga Miért van köldöke Ádámnak és Évának? Mit jelenthet egy rejtélyes tojás? Ki a leghíresebb rinocérosz? Mik azok a lehetetlen tárgyak? Vajon mennyi lehet az Erdős-számunk? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kapunk válaszokat Orosz Istvántól Válogatott sejtések…..
Cate Shortland Lore című filmje nyerte a 20. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Hullámtörők díját. Még a fesztivál ideje alatt, a zsűri magyar tagjával, Hajdu Szabolccsal beszélgettünk.           Hogy ülsz be egy filmre? Ha az ember állig…..
Ikker EszterA XX. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Csendesek című versenyfilmjéről Amikor kijöttem az Urániából, megfogadtam, hogy egy sort sem írok erről a filmről. Megmagyarázhatatlan módon úrrá lett rajtam valami ellenállás. Aztán másnapra mégis kikívánkozott belőlem…..
Bedi Kata Mindenki ismeri a gyönyörű testű, magabiztos, erős, hódító, sokszor férfias testtartást/ ruhát/ magatartást felvevő nőket megörökítő képeit, melyeken nem riad vissza a provokatív beállításoktól, pikáns kellékek használatától sem. Fotói néha a pornográfia…..
Novák Alexandra Vajon hányan kerültünk már abba a helyzetbe, hogy akár az utcán sétálva, akár egy tömegközlekedési eszközön megpillantottunk egy fogyatékos embert. Megpillantottuk és rögtön el is fordultunk, hiszen a társadalom és a nevelés mindig is azt diktálta, hogy nem…..
Gecov Anett A kortárs művészet megosztó társadalmi fogadtatása, vitatott helyzete és szerepe, mintha külön világba helyezné a művészeket. Az emberek többségében romantikus kép él róluk, mások pedig el sem fogadják az alkotók eredményeit. Az illúziók felszámolására és…..
Várkonyi Borbála Kicsiny Balázs Winterreise és Schubert Die Winterreise című műveiről Két azonos alak, egymásnak háttal, ugyanazon sítalpakon. „… egymás arcán keresnék a tükröt, de hátuk felé a másik háta ásít.”[1] Kicsiny Balázs Winterreise című…..
Ikker Eszter A budapesti Ernst Múzeum nemrég megnyitott időszaki kiállítása, a Tükör által homályosan nemcsak audiovizuális élményt kínál, hanem szellemi gazdagodást is ígér: az időszaki tárlatot bőséges programkínálat kíséri. A Pál apostol…..
Bedi Kata  „Ratkó-gyerekek” „rendszerváltó”, „Y”, „Z”… - generációk elnevezései, melyek többnyire nagy társadalmi és/vagy történelmi változáshoz kapcsolódnak, s így lesz a generációk sajátossága, problémái, és persze a köztük lévő feszültség is…..
bekat 2013.02.17 14:49:50
@Schakaal: ezt sajnos nm tudom... talán verzio.org szerkesztői tudják
bekat 2013.02.17 14:52:25
@Tita nick: @SATA: sorry...
Kovács Alex Menyhárt Tamás: Itt a tavasz… No.1 .kiállításáról   „…nekünk, összművész angyaloknak kell megtennünk azokat a dolgokat, hogy végre szabad legyen a világ művészete.” (M.T. – Agy szűkül… #2) Pezsdítő érzés, amikor az ember valahová odacsöppenve…..
Nevelő Judit Orr Máté képeihez Amikor Orr Máté képeivel találkozik a gyanútlan látogató, először várhatóan meghökken, majd mosolyra húzódik a szája a felismeréstől: milyen mulatságos lehet az a fiú, aki ennyire mesterien és bátran használja rendkívüli…..
Bedi Kata A Vigilia folyóirat A keresztény hit szerepe Európa mai és holnapi kultúrájában címmel pályázatot hirdetett, melynek díjkiosztójára február 5-én a Sapientia Főiskolán került sor.  A nem éppen figyelemfelkeltő kezdő mondat után folytathatnám is a történtek…..
Keresztül az életen kiállítás az OSZK-ban Gunda-Szabó Dóra Paradox módon nem is találhattak volna „prímább helyet” a magyar kultúra napján megrendezett Cseh Tamás egynapos kiállításnak, amelynek nemcsak a fogalommá vált zenész, előadó életének és munkásságának…..
Bedi Cecília Cseh Tamás idén lenne hetven éves. Az Országos Széchenyi Könyvtár a Magyar Kultúra Napja alkalmából 2013. január 22-én különleges, egy napos kiállítással emlékezik a nagy indiánra: Cseh Tamás-archívum felvételei mesélnek Cseh Tamás életéről és…..
Kálmán Eszter  In memoriam Pandit Ravi Shankar „Mind elmegyünk, a ringatózó fák alól mind elmegyünk...” („The world is crying, a sun has dissapeared from our universe...”) "A szitár mestere, Pandit Ravi Shankar volt az a legendás zenész, aki új identitást adott az indiai…..
Üveges Krisztina Hiánypótló cselekedetet hajtott végre a Magyarországi Evangélikus Egyház Asztali Beszélgetések Kulturális Alapítványa: A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft-vel együttműködve 2012. decemberében a szentendrei Régi Művésztelepi Galériában Ámos…..