Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rgs

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem mindegy ám, hogy tavaszi vagy őszi káposztából készül. Az ősziben sokkal több a cukor és kevesebb a víz, mint a tavasziban, így gyorsabban lehet karamellizálni. Mivel az elkészítése hosszadalmasabb (rengeteg vizet kell elpárologtatni), ritkán vállalkozom ilyentájt a…..
rgs 2019.05.28 20:53:19
@Kumari aki Nilüfer: akkor inkább dödölle a régi krumpliból. A tócsni csak az olajat eszi meg. Szeretem azt is, de már csak nosztalgiából eszem.
rgs 2019.05.29 09:39:19
@Kumari aki Nilüfer: Ott a pont :-) Étteremben mindig úszik az olajban...
A HBO saját gyártású sorozata a Csernobil (melyről már korábban is írtunk) akkorát ment hogy az IMDB-n a legjobb sorozatnak értékelték. Egész pontosan 9,6-ra értékelte a közönség. Ezzel maga mögé utasította a Trónok Harcát is, ami "csupán" 9,4-es értékelést kapott. Annak ellenére, hogy a…..
A 22-es csapdája az a helyzet, amelyből nem lehet jól kijönni. A kifejezés közszájon forog, Joseph Heller könyvének címéből ered, amelyből film is készült. Eddig mindkettő kimaradt az életemből, azonban most végre sikerült pótolnom a filmet, és eléggé csalódott vagyok.…..
rgs 2019.05.14 20:48:37
rgs 2019.05.14 20:53:28
@rgs: "nagyobb a kultusz körülötte, mint amennyit mai szemmel ér" - biztosan így van. Térjünk vissza erre 50-100 év múlva.
Mit tennél, ha hirtelen arra ébrednél, hogy a Földön átveszi az uralmat egy nálunk sokkal fejlettebb nép, akik migrátoroknak nevezik magukat, és féreglyukakon keresztül emberek milliót telepíti át más bolygókra, miközben három teljesen más faj képviselőinek egy részét…..
J.J. Abrams nem sok interjút adott mióta elvállalta a IX. Epizód rendezését. Most, hogy visszatért a film londoni forgatásáról, leült egy hosszú beszélgetésre a Fast Company két újságírójával, akiknek mesélt cége, a Bad Robot terveiről, az Apple streaming szolgáltatásáról, amelynek egyik kirakat…..
Az eredeti alaprajz és funkciók nem igazán illeszkednek az életmódunkhoz, például szeretnénk fürdőszobát meg nappalit. Ezért mindenképpen újra kellett gondolnunk a ház alaprajzát és a helyiségek funkcióját. Amikor megvettük a házat, minél előbb neki akartunk látni a felújításnak, így el is kezdtünk…..
Az 1992-ben elhunyt Isaac Asimov utópista, de válságokkal terhelt világot képzelt el napjainkra. Vajon jól látta-e a jövőt? – teszi fel a kérdést a Huffington Post. 1983.december 31-én a Toronto Star közölte Asimov írását, amelyben elképzelte 35 évvel későbbi életünket. Ezt…..
Just Be Free Az én CEU sztorim 2018.12.04 00:43:37
2018. december 8-án a CEU vezetői sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a CEU lényegét adó képzéseket Bécsbe kényetelenek áthelyezni, mivel a kormány december 1-ig nem írta alá a budapesti működéshez szükséges megállapodást, így januártól nem vehetnek fel új hallgatókat ezekre a képzésekre. A…..
rgs 2018.12.04 20:09:05
@vajdasagi: egy többezres sokadalomban nem számít az személyes IQ-szint, fél óra után prímán oldódik az átlagban. Amire súlyozottan utalnék: "karizmatikus vezető". Anélkül csak a kritikus tömegben (szvsz 100000+) lehet bízni. Itt sem vezető, sem elég mennyiségű ember sem volt.
Zónázó vonaton ülök. Korán érkeztem, két perce állt be a vonat. Felszálltam és leültem az ablak mellé. Még huszonhat perc van az indulásig. Rengeteg időm van. Bedugom a fülesem és a telefonom a kedvenc rádióadómra hangolom. Előveszem az e-könyv olvasómat és folytatom a megkezdett krimit. Mikor újra…..
Gyakran merül fel az unalom a meditáció gyakorlásával kapcsolatban mint ellenérv. Aki így gondolja, még biztosan nem próbálta ki az „erős vállalás” technikát, amiben a gyakorló nem kevesebbet ígér meg magának, mint hogy az egy órás meditációs ülés alatt végig mozdulatlan marad. Akárhogy fáj,…..
téveszmék "Falun volna jó" 2018.10.31 02:23:22
  A népi-urbánus egymásnak feszülés immáron évszázados múltra tekint vissza. E két világ közt számos ideológiai, filozófiai, értékrendbeli eltérést érzékelünk. Itt ütközik össze legnyilvánvalóbb módon a közösségi és az individualista szemlélet; illetve a konzervatív és liberális világlátás. Amiről…..
rgs 2018.10.31 19:39:30
A falvak elnéptelenedése nem a városi lét "vélt" tökéletességét bizonyítja hanem azt hogy a munkahelyek már évtizedek óta centralizálódnak kizárólag pénzügyi szempontok mentén. Kisvidéken egyre inkább marad a farm kevés emberrel és sok géppel, városon a meg a melósok a közeli tesco-val, kórházzal és a 40-60 nm méretű társasházi lakással (már ha éppen a fizethető kategóriába esik. Pár év múlva már az sem.) és az ennek a zsúfoltságnak köszönhető állandósuló dugókkal (Bp eklatáns példa: infrastruktuálisan egyre kevésbé alkalmas nagyobb mennyiségű gépjármű befogadásásra [hogy szépen fogalmazzak], a P+R parkolók száma szánalmasan lassan nő, parkolóházak meg alig vannak. Marad a járdán rohadás.).
A parflagfű valóban nem nő a betonon, a benzin/dízelfüst annál inkább.
A pörgésre vágyó szervezet huszonévesen nagyon csábító, a családos kollégáim viszont kivétel nélkül bp környéki kisebb településekre költöztek és ingáznak, tovább növelve a dugókat.
A bevásárlóközpontok tényleg szélesebb kínálatot nyújtanak élelmiszerekből, azonban ezek jó része hidrokultúrás termesztésből származik, vagy épp heteket utazik transzferrel jó vastagon bekenve peszticidekkel. Viszont piszok jó kis piacokat lehet találni a fővárosban, na bumm, ötven éve is ide jártak fel a kistermelők.
A cukormentes üdítő a cukorellenes divat épp aktuális hozománya, értelmezhetetlen. Táplálékkiegészítők/vitaminok dettó, épp arról megy a vita hogy akut eset kivételével van-e bármi értelmük.
Az elhízottak számát annak fényében is vizsgálni kellene hogy az elmúlt évtizedek egzisztenciális problémái, a folyamatos (munkalehetőségekből fakadó) elmagányosodás mennyiben befolyásolták.
Az MTA Szociológiai Intézetének tanulmányát nem olvastam, kérlek küldd a linket, biztos tanulságos.
Dunbar-szám: biztos nagyvárosban is tartható. Remélem komoly kutatás van emögött is.
Summa summarum: ha valakinek a nagyvárosi lét a könnyebb akkor éljen ott. Ha a vidéki akkor válassza azt. Nekem egy biztos: az ókori Rómához hasonlóan a munkát vesztett tömegek a városokba húzódnak amíg ezt tehetik, ezzel párhuzamosan a városon kívül maradnak az egyre nagyobb méretűvé váló magánbirtokok. A történelem ismétli önmagát.
Lehet közösségeket formálni nagyvárosban is. Én kevés nyomát látom.
Önvédelem. Ez a szó jár a fejemben két napja folyton. Ugyanis tegnap olvastam egy posztot a Facebookon. És azóta már az Index is írt róla. És én meg iszonyatosan felhúztam magam. Mert igen, minden nap hallunk valami borzalmasat a világból. A nagyvilágból is és persze szűkebb értelemben, kishazánkból…..
rgs 2018.10.17 20:17:13
@Baby Chameleon: ebben a helyzetben szegény lánynak esélye sem volt. A semmiből érkező ütésre nem lehet felkészülni (emiatt a török hölgy is prózaian rosszul járna). Aki feküdt már félig ájultan a földön (nekem egy rosszabbul sikerült ágvágás miatt sikerült) pontosan tudja mennyire nem működnek az izmok. Csak abban bízhatunk hogy önkéntelenül kitoljuk a támadó szemeit (bár sikerült volna Neki is) vagy a kézbe akad egy nagyobb darab kő. Abban a pár másodpercben nincs idő mobil vagy spray után kotorászni, mert azonnal kapunk két-három újabb ütést. Minden tiszteletem a hölgyé hogy volt ereje segítségért kiabálni (a rendszeres futásnak és a kitartásának nagyon megvolt a haszna - még egyszer teljes elismerésem) és a férjének is hogy idejében odaért. Egy jó emberrel több maradt nekünk. Soha többé ne menjen el egyedül futni.
rgs 2018.10.18 20:07:34
@erkölcsi hulla: vicces megaLOL. Majd ha valóban tényleges büntit kap az elkövető, nem 10 év harmadolva/negyedelve, beszámítva az előzetest. A demokráciát is lehet finomhangolni, meglepett? Sok kicsi birkából épül a kis társadalom. Szomorú, de nem ötévente történik súlyos nemi erőszak, legyen bárki (nemtől és akármi mástól függetlenül) az elkövető. Szaremberek, ki kell vonni őket a forgalomból. Minél tovább annál jobb.
Apropó: nem akartuk fejbelőni a piroson áthajtókat. Te se célozz rá.
Harmatos reggel, a szigetlakók az egymás szájszagából összeállt masszív felhő elhessegetése után máris viccelődnek, Kitti leveszi a kötést is, mert bátor, majd Nincs ennek semmi baja! felkiáltással bizonytalan mozdulatokkal odébb sántikál. Alexandra, aki gyógyszerész ÉS…..
A filmtörténet egyik rusnya szörnyetege a napokban újra szemléltető oktatást tart hentelésből a mozivásznon. Fogadtatása azonban igen vegyes, ellentétben a valamikori belépőjével, amely nagyon badass volt, és kiállta az idők próbáját. A folytatásokat valahogy sosem sikerült igazán eltalálni. Vajon…..
Se több, se kevesebb. És, hogy belecsapjak rögtön a közepébe, az új Predátorban talán az a legjobb, hogy nincs benne egy cseppnyi megalománia sem. Semmi grandiózum, semmi univerzumépítés, semmi cicó, csak ami a csövön kifér. És A ragadozónak, gyerekek, iszonyú nagy csöve van...
Tudod, mi az a félelemlétra? Tudod, hogyan segít megszabadulnod a szorongástól? Tudod, hogy a szorongás nem feltétlenül rossz, sőt fejlődhetsz is általa? Vajon mi lenne velünk szorongás nélkül? A hasznos és a haszontalan szorongásról Egyetlen állapot van, amikor a szorongásszintünk nulla: ez a…..
rgs 2018.08.13 09:12:46
@impala: igen, keveri. szorongással indul aztán fóbiává rögzül. amúgy a fent vázolt módszer működhet, de ha valaki már nem mer felszállni a metróra annak ez valószínűleg nem lesz elég. oda (első pár alkalommal biztosan) kíséret is kell és szakember/hozzátartozó személyes támogatása. nem kell ezt elsunnyogni, el kell vele menni és segíteni.
rgs 2018.08.13 09:23:03
@Mr. Neutron: számít, naná. azonban fóbia esetén előbb falat kell bontani, aztán lehet csak ásni.
Július végén újabb kötettel bővült a Star Wars világa - megérkezett a Thrawn: Alliances, melynek címszereplője minden rajongó (de legalábbis a Birodalmat visszasírók) kedvenc kék admirálisa. Thrawn karaktere egyaránt megjárta a Legendákat (azokat a történeteket, amelyeket a Disney a közelmúltban…..
rgs 2018.08.10 09:28:39
@victor vacendak: Nem az a gond ha pénzt akarnak csinálni egy jó brand-ből. Az a baj ha lelketlenül teszik. A Thrawn-féle folytatás nagyságrendekkel jobb mint a mozikba került "valami-7-8-...". Amíg szaros kis reklámszakemberek segítségével írják a forgatókönyveket nem is várhatunk mást.
Hiszel abban, hogy a stílus diadalmaskodhat az anyag felett? Az óra nem csak divatos kiegészítő, amelynek viselése sikkessé teszi a kinézetünket, hiszen praktikus haszna is van, megnézhetjük rajta az időt. Vagy várjunk csak! Andy Warhol és a legendás Cartier Tank..
Te is szívesen tartanál otthon szobanövényeket, de egyik sem bírja sokáig? Lehet, hogy csak annyi a hiba az egyenletben, hogy túl kényeseket választasz. Mutatom mik azok, amikkel egy amatőr vagy feledékeny növénykedvelő is könnyen boldogulhat...
Hobbiasztalos Egyszerű húzókés 2018.05.23 04:16:53
A fakéreg eltávolításhoz a legjobb kézi szerszám a húzókés. A húzókés rendkívül egyszerű szerszám, mégis sok múlik azon, hogy hogy áll kézre és milyen éles a penge. A használhatóságot a jó éltartó képességű HSS 18%-os anyagból készült penge biztosítja ami egy egyszerű gépi gyalu késéből lett…..