Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rosie McGann

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az auschwitzi haláltáborban elkövetett iparszerű népirtás folyamatáról értelemszerűen kevés helyszíni fénykép készült. A ritka kivételek egyike az a négy fotó, melyet 1944 nyarán a Sonderkommando, a nagy mennyiségű holttest megsemmisítésével megbízott foglyok egy kis csoportja készített egy…..
Rosie McGann 2012.12.10 22:21:00
@$pi$:
"Egyetlen holokauszttagadó sem olyan ostoba, hogy azt állítsa, hogy nem léteztek táborok, nem haltak meg emberek. "

Ennek a mondatnak egy meglehetősen egyértelmű cáfolója tart éppen akadémiai székfoglalót a szkeptikus fórumon, ha jól láttam, épp az ő ténykedése eredményeképp született meg a fenti poszt...

"Ez pedig két okból is csacskaság"

Csacskaság. Azt mondja, csacskaság. Ejnye, te komiszka.

@krüger:
A szobanácikról beszélt gabcigirl, nem az amcsikról vagy az oroszokról, ne terelj. Szerinted miért szokták megkérdezni, hogy ha a haverjaid leugranak egy hídról, te is utánuk ugrasz-e? Egyesek gaztettei miért mentenek fel másokat?
Praxis Kommentár - Abortusz 2012.11.20 10:45:32
Mert itt most az történt, hogy a törvényhozók meggyilkoltak egy nőt. Igen, meggyilkolták.Mit kellene e helyett tenni? Mert ezt nem. Ész nélkül tiltani, nem. A mai napon új rovattal jelentkezünk. Egyik kedves olvasónk, Helia adta a remek ötletet, hogy a jövőben egyes…..
Rosie McGann 2012.11.20 16:05:04
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: Nem ember a zigóta se. Az a kicsivel nagyobb potencialitás, ami megkülönbözteti egy ondósejttől, nem teszi emberré.
Rosie McGann 2012.11.20 16:09:25
@maxval, a gondolkodni próbáló birca: miért, egy zigótából igen?

te amúgy kifejezetten az embert, vagy magát az életet tartod szentnek?
[ Tartalomjegyzék gyanánt > Biztonság > Bad statistics > A német KiGGS-tanulmány és az oltatlanok egészségi állapota az oltottakhoz képest ] Ebben a sorozatban a legbotrányosabb metodikájú védőoltás-ellenes "tanulmányokat" fogom leleplezni. Célom nem csak a konkrét…..
Rosie McGann 2012.10.09 23:02:17
@ARP:
Huh, én mindössze olyanokra gondoltam, hogy jajfájttőleafejem, jajlázasvoltamtőle, jajfájtahelye. Tiszteletreméltónak és példaértékűnek tartom a hozzáállásodat.

@Oltáskritikus Életvédők Szövetsége: Imádom, amikor egy szót se kell szólni valami ellen, mert az helyből megcáfolja önmagát...
Rosie McGann 2012.10.10 10:01:44
@gadol: őszinte részvétem, de az állításod sajnos sántít.

Anyai ükapámat a pigmeusok ették meg Közép-Afrikában, ezért indítványozom a pigmeusok molekuláris instabilizálását.
Remélem, sikerül felfedezni a fenti állítás és a te állításod közti korrelációt.

"Viszont mivel ti beoltanátok mindenkit nehogy megfertőzzünk benneteket, (lásd feljebb a gyönyörűszép magyar névvel megáldott Rosie McGann-t,)"
Egyrészt engem nem fogsz megfertőzni (hálistennek a szüleimnek ennél több esze volt, mert beoltattak), másrészt meg örülök, hogy előkerültek a személyeskedő érvek, ez csak azt jelenti, hogy más végképp nem jut eszedbe.
(Amúgy remélem, vágod, hogy a te nicked sem Árpád apánk leánykori neve, ha már a magyarságot rovod fel..)
Rosie McGann 2012.10.10 19:52:41
@Hóember: Teljesen komolytalan a csóka, itt fújja a zsoltárokat a gonosz oltáslobbiról, ami az emberek kiirtására készül, de mellette lazán utalgat arra, hogy valamelyik korábbi ősömet kellett volna legyaknia a példámban emlegetett pigmeusoknak, hátha helyből kiirtódik a családom :) Úgy látszik, magára nézve nem alkalmazza a saját szabályait.

No mindegy, megszállottsággal tényleg nem lehet vitatkozni. A cikket még egyszer köszönöm, nagyon sokat tanultam belőle, és várom az oltásetikai írást is.
Közeledik az iskola és én egyre jobban sajnálom a nagyfiam. Persze ezt neki nem mondom, próbálom tartani benne a lelket, meggyőzni arról, miért kell mindenképp megtanulnia, hogy hol termelnek a legtöbb burgonyát a világon (hátha következő életében krumplibogár lesz), vagy hogy egy…..
Praxis Egy életre sánta lettem 2012.08.08 11:55:15
Engem is a János Kórházba szállítottak lábtöréssel (szárkapocs- és sípcsont zárt törés a boka felett 5 centivel), és ez volt talán életem legborzasztóbb élménye. 8-kor értem be a mentővel, és 1/2 12-kor kerültem vizsgálat alá. Utána másnap szakszerűen fúrtak és…..
Rosie McGann 2012.08.08 18:36:38
@R.-né Kerrigan Sára: Pedig nem ártana, ha azon az elképesztő egódon túl hallgatnál is arra, aki nap mint nap benne él az általad kritizált környezetben. Tényleg, elgondolkoztál azon valaha, hogy beállj egy éjszakára önkéntesnek, hogy megtapasztald, miről is szövegelsz akkora elánnal?
Nincs orvos, nincs nővér. Aki meg van, az elsősorban a súlyos betegekkel, az intenzíven ápoltakkal fog törődni és másodsorban a kevésbé súlyos állapotúakkal. Ez még a legfejlettebb országokban is így van, tetszik, vagy sem, legfeljebb máshol nem képzeli azt a beteg, hogy az egészségügyis dolgozóknak senki mással nem kell foglalkozniuk az osztályon, csak vele.
A posztolót meg tényleg nem értem, miért ugrált frissen műtött lábbal holmi jégakkuk miatt, a tájfutónak is ugyanúgy törik ám a lába, mint bárki másnak.

Egyáltalán, nagyon érdekes a blogon megjelenő posztok közös hozzáállása - szarul jártam, itt majd jól elmondom, de hivatalos platformra nem viszem az ügyet, mert minek. Ha senki sem tereli hivatalos útra a dolgokat, tényleg nem lehet azon csodálkozni, hogy senki sem kap kártérítést. Valami elképesztő, mennyire töketlenek tudnak lenni az emberek. Még ha perelni adott esetben nem is akar; a bunkó orvosra lazán rá lehet vágni az ajtót és keresni egy normálisabbat, nekem érdekes módon sikerült, és a megfelelő ember megkeresése után mindig normális ellátást kaptam...
  Tisztelt Praxis Blog!   A kisfiamnak egy szép hétfői napon egy kis bogárka mászott a fülébe Szegeden egy kerti pancsolóban. Mi a szülei épp nem voltunk vele, mert a szomszédban volt a pancsoló. Fiunk barátainak szülei látván gyermekem sínylődését ( komoly fájdalmai…..
Alma alkatúnak az olyan típusú hölgyeket nevezzük, akiknek gömbölyű arcához gömbölyű sziluett is párosul. Vagyis széles a válluk, nagyobb méretű melleik vannak, nincsen hangsúlyos derekuk, és a fenékrész pedig inkább lapos. Ne kerteljünk, nem ez a mai női ideál! Viszont,…..
Rosie McGann 2012.05.18 16:25:38
@ergerberger: Te meg javítsd gyorsan a neved "bunkó pöcs"-re, az ergerberger nem elég kifejező.
Kedves Bloggazdák!   Most saját tapasztalatom alapján egy igen általános jellegű problémát szeretnék felvetni.A fiam ősszel múlt 12 éves. Most, február végén megbetegedett. Szombaton kezdett köhögni, kapott gyógyszert, de nem jött rendbe annyira, hogy hétfőn elmehessen…..
A pletykalapok legújabbja, hogy Karl Lagerfeld divatdiktátor beszólt az énekesnő Adele-nek, hogy kicsit túl kövér - ami mondjuk nem volt kedves, valóban -, aztán bocsánatot kért, és most mindenki a 23 éves dívát éljenzi, hogy nem hódol be a divattrendeknek. Azért szeretném én a…..
Rosie McGann 2012.02.11 19:43:44
@evicacica: Kövérként azt kell mondjam, én is egyetértek a cikkíróval, viszont a "csak" kövér Adele-t károsabb hatásúnak beállítani a durván heroinista Winehouse-nál, aki szintén egy karriert épített arra, hogy ő nem megy rehabra (és aki amúgy konkrétan meg is halt 27 évesen, mint ismert), szerintem nem enyhén abszurd.
Kedves Munkahelyi terror blog,   Nem rég óta vagyok az oldal olvasója, de annál lelkesebben igyekeztem vissza-vissza olvasni a cikkeket. Persze még a felét sem sikerült letudnom, ezért nem tudom, járt-e még más is hasonlóan hozzám. Ahogy látom, sokan azért emelik fel a szavukat,…..
Rosie McGann 2012.01.28 10:06:25
@PsychoCica (4zsiráf): Utolsó bekezdésed mennyire igaz :) (Mikor jön ki a könyved? Érdekel :D)
Rosie McGann 2012.01.28 15:52:01
@Monarch: Csak azt hangsúlyoztam ki, hogy munkáltatói szempontból szükséges egyfajta intelligenciaszint ennek megugrására, azt sajnos pontosan vágom, hogy a legtöbb emberben ez nincs meg.
Rosie McGann 2012.01.28 10:00:42
@SnakeHB: Bocs, tényleg félreértettelek. Viszont továbbra sem értem, miért vezetnek bizonyos embereket ilyen indítékok, amikor munkatársat választ, bár meglehet, én vagyok naiv, amikor a munkahely és a fizikai síkon is alakuló emberi kapcsolatok szférái közé sok-sok hegyes, átmászhatatlan karót emelek. Munkahelyre ideális esetben nem kefélni járunk, így nem a külső az elsődleges lényeg, ennyi. (Aki meg kefélni jár, annak úgy is kell.)
Létezik ilyen munkahely, állásinterjú?   Előrebocsátom, határozott véleményem van a munkakeresésről. Ha egy cég egy pozícióra keres egy munkavállalót, annak számtalan oka lehet. Egyik például, hogy a jelenlegi munkatársak egy feladatkört nem tudnak ellátni. Ezért kell…..
Rosie McGann 2012.01.28 11:34:22
@Meta Flóra: Hű, de paprikásak vagyunk, csak nem csiliscsoki volt reggelire?

Hát akkor nézzük.
1. Az előző munkahelyről semmit sem tudunk a jóember beszámolóján kívül. Ahhoz meg többnyire nem kell még csak magas szintű emberismeret sem, hogy az ember lássa, az ennyire szélsőséges hangú beszámolóknak mindig van másik oldala, ergo valami itt elhallgatásra kerül. Talán inkompetencia, talán irigység, ki tudhassa aztat.

2. Ha szükség van, ne legyen büdös az aljamunka se. Én spec most remek helyen dolgozom, de előtte nem derogált sem a Meki, sem az adatrögzítés - mert az viszont derogált volna, ha a huszonéveim közepén még mindig a szüleim tartanak el.(Ja, amúgy nekem is két diplomám van, és nem büfészakok, csókoltatlak.)

(+, bár ez igazán csak adalék: a jelenlegi helyemen épp nemrég rendezett egy kis ünnepséget a főnök a 10, illetve 15 éve ott dolgozó takarítónőknek, prémiummal, ajándék tortával, gyönyörű virágcsokrokkal. Így is lehet.)

Kaparászd szépen össze az elméleted romjait, aztán nézz a tükörbe és mondd el párszor, hátha megjegyzed: az arrogancia önmagában sosem vezet sikerre, ezt remekül illusztrálja ez a kiváló poszt...
Rosie McGann 2012.01.28 15:49:50
@Almandin: Szerintem az sokkal inkább jellemző, milyen érdekesen tudják bizonyos kommentelők (te is) mosdatni a faszparaszt viselkedést.
Grafitember továbbra is a vad kalandok embere. Menő art director volt egy reklámcégnél, de energiáit egyre inkább a népszerű underground képregényoldal, a napirajz.hu-ra fordította. Aztán maga mögött hagyta mindkettőt, hogy elmenjen vázépítő tanoncnak egy neves olasz…..
Rosie McGann 2012.01.04 14:41:33
@Johnny336: Akkor leszek veled közellenség, mert egyetértek.

Nagyon bírom a Napirajzot, de az ember egy eltartandó kisgyerek mellett nem önmegvalósít. Egyetértek azzal, hogy az embernek ki kell élnie magát, de ezt is (mint minden mást) felelősséggel kell csinálnia.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Subba A hónap olvasói levele 2011.11.14 12:50:00
Ilyeneket kapunk néha, a mellékelt fotókra persze már kivertük. A lényeget kitakartam, de a levél így is epic, a feladó persze saját neves mélcímről küldte. Amúgy megnéztem a feladót (bizonyos K.B.-t Tállyáról), és nem igazán meglepve látom, hogy a fickó státusza Házas! :-D…..
Makeup Blog Szeretnél kék szemet? 2011.11.05 12:00:00
Az értelmetlen, de legalább veszélyes szépészeti beavatkozások legfrissebb gyümölcse egy olyan műtét, amivel a barna szemet kékké változtatják.Dr. Gregg Homer tíz éve dolgozik azon, hogy ezt megvalósítsa, és eljárása egyelőre kísérleti fázisban van.A módszer lényege, hogy…..
Rosie McGann 2011.11.06 10:25:16
@VRbagoly: Ne általánosíts, ez így nem igaz minden szempontból. Azért az agyadat ki tudod művelni mindenféle veszélyes macera nélkül is, ugyanígy szép izmos feneket is lehet kreálni anélkül, hogy az ember kockázatos beavatkozásokra adja a fejét.
 Az alábbi, 2011 október 28-án kelt nyílt levelet eddig 6451 európai tudós és kutató írta alá. OPEN LETTER Making research work: SSH challenges for Framework Programme Horizon 2020 & beyond"Understanding Europe in a global context - transitions towards innovative…..
Rosie McGann 2011.11.06 09:09:09
@vitalis06: Biológusok, fizikusok ugyanúgy képtelenek elhelyezkedni. Lényegében az informatikusokon kívül majdnem mindenki képtelen elhelyezkedni.

Erről a "már akkor tudtad, hogy úgysem lesz jó semmire, amikor odajelentkeztél"-szövegről meg akkor derült ki számomra, hogy kizárólag trollkodásra jó, mikor egy gépészmérnökként végzett jó haveromat osztották ki ezzel. Gépészmérnököt, ismétlem.
Rosie McGann 2011.11.06 09:29:29
@vitalis06: Akkor úgy látszik, ez is relatív.
Én bölcsészként végeztem, tök jó melóm van, azok a kommunikáció szakos évfolyamtársaim, akik végül el is végezték a szakot (nagyon sokan hagyják egyébként félbe), két hónapon belül mind el tudtak helyezkedni a diploma után.
Ellenben nekem is reálos a baráti köröm jó része, és az informatikusként végzetteken kívül (akik biológusok, vegyészek, környezetmérnökök) vért pisiltek, mire fél-egy éven belül munkát találtak, többnyire nem is a szakmájukon belül. És nem hiszem, hogy azért, mert ne lennének jók szakmailag.
Elegem van abból, hogy 23 éves főiskolán végzett rajz szakos tanár vagyok és munkanélküli!Elegem van abból, hogy éjjel-nappal figyelnem kell az álláshirdetéseket!Elegem van abból, hogy a hirdetők 99%-a vissza se jelez, a maradék 1% aki mégis, az pedig esélyt sem ad, mert…..