Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hunma

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akárhogy is nézzük, a kiegészítők piaca ma már kezdi utólérni magát a hifit, legalábbis úgy tűnik, hogy ott liheg szorosan a sarkában. Mivel nekem is adódott némi problémám ilyen téren, gondoltam, utánajárok, mit lehet tenni, mit lehet venni, és egyátalán érdemes-e…..
Mindig csodáltam azokat az embereket, akik annyira képesek beleélni magukat bizonyos dolgokba, hogy a külvilágot teljesen kizárják...
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Aki csak viselt valaha bármilyen lábbelit az élete során, az legalább egyszer közelebbi kapcsolatba került azzal a gyönyörűséggel, amit úgy hívunk, hogy vízhólyag. Ennek kialakulásának csökkentésére osztok meg most…..
hunma 2014.11.18 09:51:03
@Don't Panic, Stay Calm: A comb belső felére gondoltam első sorban.
hunma 2014.11.18 19:37:36
@Don't Panic, Stay Calm: Húúúúh! Köszönöm a választ! Tényleg minden részletre kiterjedő.
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Az első és legfontosabb dolog amit be kell szereznünk egy kis vadonbéli barangoláshoz, az a megfelelő lábbeli. Egy rövid túrán vagy pehelykönnyű felszereléssel még a hátizsák sem olyan meghatározó. A menedék…..
hunma 2011.12.31 11:39:02
@Don't Panic, Stay Calm:
Köszönöm a gyors és kielégítő válaszod.
Hegyekben, erdőkben és blog olvasókban gazdag és sikeres újévet kívánok.
Csak így tovább.

Hunma
hunma 2013.04.30 17:35:09
Az utolsó hozzászólásomkor sajnos nem sikerült bakancsot beszereznem csak rá egy évre. Ezalatt az egy év alatt bőven volt időm felpróbálni mindenféle típusú bakancsot. A mászócipőmnél már kiderült, hogy a bal lábam egy hajszállal nagyobb mint a jobb, így elég nehéz volt megfelelő lábbelit találnom. Aztán felpróbáltam a Meindl Engadin Men MFS bakancsot.
www.gearmag.hu/meindl-engadin-men-mfs-turabakancs-bakancs
Nagyon kényelmes volt elsőre. Kicsit szélesebb a lábfej elülső részénél mint az Island. Egy hibát elkövettem, mikor elkezdtem betörni, mégpedig azt, hogy nem waxoltam le rögtön az első próba előtt. Félreértés ne essék, a gyári impregnálás hibátlan. Egyszerűen nem egyformán tört be a két baki. Az egyiken a bőr szinte teljesen sima maradt, míg a másikon eléggé meggyűrődött és féltem ,hogy elkezd felrepedni. Végül beszereztem a gyártó által javasolt waxot és jól bekentem. Kb most tartok ott, hogy egyformán néznek ki a bakancsok.
Egy kivetnivalóm azonban mégis van a bakancsban. A TALPBETÉT. Kb 20km után már nehéz emelgetni a lábaimat és egy enyhe trappolásba megy át a járásom(ez betudható annak is, hogy eddig kb, egy fele ilyen nehéz bakancsban túráztam), és elkezd fájni az egész talpam. A sarokcsillapítás nem az igazi, úgyhogy egy jól csillapító talpbetéttel kellett megoldani ezt a problémát.
hunma 2013.04.30 22:37:01
@Don't Panic, Stay Calm:
Eddig a téli túráimon használtam idehaza (a magashegyi túrák nyáron jönnek). Miután betörtem kényelmes volt benne a járás, de nagyon fárasztó is egyben hosszú távon (súly). Tudom hogy elsősorban nehéz, nagy szintemelkedésű túrákhoz tervezték, ahol legtöbbször nem mennek az emberek napi 30 km-nél többet. Ezt belátva nemrég beszereztem egy könnyű középmagas szárú The North Face Vindicater Mid 2 GTX bakit is. Ebben túrázik itthon tavasztól őszig.
Mielőtt másolnál tisztelj meg azzal, hogy megkérdezel! Most, hogy már van bakancsunk, hátizsákunk, sátrunk, derékaljunk és hálózsákunk majdhogynem készen állunk egy kisebb kiruccanásra. A felszerelés többi részére később még visszatérek, de akinek már viszket a talpa, annak…..
hunma 2011.11.11 20:48:22