Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Változásmenedzser

10 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Munkám során nagyon sok hazai kis és középvállalattal találkoztam már, és közöttük még mindig jelentős többségben vannak azok, akik egy idő után megrekednek a fejlődésben és nem tudnak kitörni a KKV létből, nem tudnak valódi vállalattá válni. Ez óriási hiba, mert ezzel a hosszú távú növekedést és…..
Korábban már foglalkoztam azzal a témával, hogy az idősebb, első generációs vállalkozók nem foglalkoznak az utódlás kérdésével, vagy nem jól csinálják az utódlást, mert még ma is sok 60-on túli cégvezető-tulajdonos van az üzleti életben. Persze számos jó példát lehet látni, ahol több generáció…..
Az egyik leggyakoribb szervezetfejlesztési kérdés, amit hallani mostanában a cégvezetőktől: "Miért érzem úgy, hogy az utódlástervezésre fordított idő kárba vész?" Íme néhány gondolat, hogy a cégirányítás átadása hogyan lehet könnyebb és eredményesebb. Sok cégvezető-vállalkozó jutott el oda…..
A magyar tulajdonú kis és középvállalatok között több száz, sőt ezer olyan akad, ami már több, mint 20 éve a piacon van, hiszen most már több, mint negyedszázada működnek Magyarországon a piacgazdaság és a szabad vállalkozások keretei. Ez azt jelenti, hogy ezek a vállalkozások már eljutottak…..
Az újonnan alapított, nagy növekedéssel rendelkező, innovatív üzleti tervvel vagy termékkel rendelkező vállalatokat startupnak nevezzük. Fontos azonban, hogy a startup és a kis-, és középvállalkozás, vagyis KKV nem ugyanazt a jelentést takaró fogalom. A Wikipédia szerint a startupoknak van néhány…..
Az alábbi interjút Dalia László, a MIX Magazin riportere készítette Vitkovics Péter változás és válságmenedzserrel.Az interjú megjelent a MIX Magazin 2016. márciusi számában (részlet)..."A válságmenedzselésnél tehát gyakoribb lehet a változásmenedzselés, amely gyakrabban eljön egy vállalat életében,…..
Ismerős az érzést, amikor cégtulajdonosként, befektetőként, vállalkozóként bosszankodtál amiatt, hogy az alkalmazottak nem érzik magukénak a vállalatot? Fontos számukra, hogy minden hónapban megérkezzen a fizetés, de az nem számít, hogy a tulajdonosnak marad-e nyeresége év végén, vagy teljesülnek-e…..
Tudjuk, hogy ma Magyarországon alig akad olyan vállalat, gazdasági társaság, amelynek a működésében ne lehetne további pozitív változást végrehajtani. Egy jó vállalatból még jobbat csinálni, igazi menedzsment feladat. De minket azok a kihívások is motiválnak, ahol igazán nagy krízishelyzeteket kell…..
Kiszámolta már valaki, mekkora üzleti lehetőség Matolcsy a deviza spekulánsoknak? Visszanéztem csak az elmúlt két hét árfolyamait és ebben a ciklusban négyszer volt olyan egy-két nap, amikor a forint az euróhoz képest legalább 2%-ot mozdult el. Általában mindegyik előtt volt…..
Egyik este egy elég hosszú nap után még bekapcsoltam a késői híradót, majd közben elaludtam. És álmodtam is, arról álmodtam, hogy kormányzati politikus vagyok. Úgy kezdődött, hogy megválasztásom pillanatától rendelkeztem a politikához nélkülözhetetlen összes…..