Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Diamia8

1225 bejegyzést írt és 117 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A makramé pár éve visszatért közénk és rögtön belopta magát a szívembe. Habár mindenki szerint ez egy roppant egyszerű technika, én valahogy elsőre túlságosan is bonyolultnak találom és félek a kudarctól.  Azonban ez a természetes anyagokat preferáló technika mindehol jól mutat, akár még modern…..
Az étkezőnk beköltözéskor nem kapott új bútorokat, csak az álom lámpa, a bézs színű Bell került fel újdonságként a mennyezetre. Azonban ez nem az jelentette, hogy nem voltak már kész terveim a változásra.  Persze, ha igazán őszinte leszek, akkor az események beindítója egy hirtelen jött szerelem,…..
Biztosan munkaköri ártalom, de én állandóan tervezek, tervezgetek. Ha van egy kis szabad ideje az agyamnak, akkor rögtön pörög valami jövőbeni dolgon. Remek stratégiai ötleteim születnek futás közben vagy akár munkába menet, vezetés közben vagy tömegközlekedve. Az ötletek pedig nem maradnak…..
Diamia8 2019.09.12 08:21:19
@Svéd otthon: igen, látom én is a problémát a Hemnes-vel kapcsolatban, de pont ezért nem akarok újat venni. Használt áron pedig pont megfelelő egy kislánynak, aki annyira azért nem tud vigyázni rá. Mindenképpen olyat szeretnék neki, amiben van szekrény és fiók, mert akkor tuti elpakol. Ha messzire kell vinni, akkor nem fog... :)
Tavaly szeptember végre valóban igényes lakberendezéssel kapcsolatos kiállítást rendeztek Magyarországon, amelyre természetesen én is kilátogattam kicsi családommal. Nagyon bíztam benne, hogy idén folyatódik majd az esemény és szerencsére nem kellett csalódnom. Már csak 2 hetet kell…..
Nem is olyan régen Ditta, az Otthonkommandó bloggere írt a rendszerezés és tárolás témakörével kapcsolatban a blog Facebook oldalára és őszintén meglepődtem, hogy mennyien támadták véleménye miatt.  Nem tartom magam rendmániásnak, de engem is meglepnek az olyan jellegű kommentek a blogunk Facebook…..
Az igazat megvallva egy-két éve már nem követem annyira a Jysk kínálatát. Ennek valójában két prózai oka is van, amelyből mindkettő elég nyomós érv. Nevezetesen, hogy erős kezdés után szinte már nagyítóval kellett keresni a nekem tetsző termékeket és ráadásul élőben megtekintve a minőség is hagyott…..
Biztosan minden lakberendezést kedvelő ember ugyanúgy várja az augusztust, mert akkor jelenik meg az Ikea következő évi katalógusa.  Hasonlóan érzek én is évről-évre és rögtön többször is átlapozom. Egyből elmentem a kedvenc darabjaim és sokszor igencsak gondolkodóba esek, mert még mindig van mit…..
Elköltözni másik országba mindig érdekes és izgalmas lehet az itthon maradt honfitársaknak. Ez különösen igaz akkor, ha valaki északra veszi az irányt és meg sem áll Svédországig. Krisztina és családja 2018-ban költözött ki, mert a férjével fiatal koruk óta vonzódtak Skandináviához, de még sokáig…..
Diamia8 2019.08.15 21:22:58
@Budapest a kutyaszar városa: értem, de ez egy lakberendezéssel foglalkozó blog...
Nagyszüleim már gyerekkorom óta komposztálnak, de akkoriban még nem igazán értettem a lényegét és a jelentőségét.  Természetesen azóta már rengeteg víz folyt le a Dunán és az emberek egyre jobban kezdtek nyitni a környezettudatos szemlélet és magatartás irányába. Márpedig a kerti zöld hulladék…..
Diamia8 2019.08.11 09:20:52
@clemens: látom, hogy sikerült pontosan elolvasni a cikket.
Június óta hanyagoltam a blogot és őszintén szólva sokáig nem is voltam benne biztos, hogy folytatni fogom. 7 év ugyanis nagy idő és ezalatt jócskán változtam. Az utóbbi időszakban pedig bennem jelentős változások zajlottak le és ezen kívül a nyár mindig a rengeteg programról, családról, barátokról…..
Sokszor szembesülök azzal, hogy az emberek többsége szerint a fehér és a fekete unalmas és szerintük lehangoló egy ilyen otthonba élni. Néha pedig ufónak érzem magam, mert szerintem a fekete az egyik legszebb és legelegánsabb szín. Mindig mindenhez illik, bármilyen alkalomra tökéletes választás és…..
Diamia8 2019.07.22 21:45:36
@zuulululu: Ez egy fotózáson történt és azért van rajta cipő. Fura lenne mamuszban... A rend is a fotózás kedvéért ekkora, mert mindent elpakolnak: személyes tárgyak, túl sok tárgy stb. Az enteriőr fotózások ilyenek. :)
Nagyon úgy néz ki, hogy a nyári szünet túlságosan is jól sikerült a blogon! Egyszerűen minden más érdekel, csak az nem, hogy a laptopom előtt üljek és írogassak.  Pedig bejegyzés ötleteim vannak, de nem bírnak testet ölteni (pl.: étkezőszékek felújítása). A legrosszabb, hogy lenne egy csomó olyan…..
Már javában tart a nyár és a napimádóknak egy szava sem lehet az időjárásra. Egyben kaptuk meg az április-májusban elmaradt hőmérsékleteket... Ha pedig megérkezett, akkor használjuk ki minden pillanatát! Fürödjünk bátran a kertben vagy valamilyen strandon és ha a szoba hűvösét választjuk inkább,…..
Szobanövény rajongóként én is előszeretettel keresem, kutatom a ritkább változatokat a boltokban. Volt már arra is példa, hogy a blogon kértem segítséget az általam hőn áhított változatok lokalizálására és megvásárlására. Az előző otthonunkban sajnos nem volt elég hely…..
Már rengetegszer elárultam, hogy a dán otthonok rabolják el a szívemet a leginkább. A stílus és dizájn valahogy már a kultúrájuk része és éppen ezért fedezhetünk fel szinte minden egyik otthonban egy-egy ikonikus darabot. Így az sem meglepő, hogy a blogon is előszeretettel…..
Diamia8 2019.06.07 19:54:24
@Snedronningen: az én otthonom is tele van mindennel, de a macskám semmit sem bánt. A bútorokat sem, a kütyüket sem, de még a karácsonyfát sem...Csak a mosogatószivacs és a hajgumi a gyengéje. Azokat nem szabad előlhagyni. Szóval ez szerintem macskafüggő.

Nekem az ilyen lakások tetszenek és ezért a miénk is ilyen . Tágas, világos és okos a tárolás. Nem szeretem telezsúfolni a szobákat. Ha gondolod, nézzed még az Istán vagy a blogon is sok bejegyzés van a mostani és az előző otthonunkról is. ;-)
Diamia8 2019.06.07 19:56:14
@midnightcoder2: nekem lételemem a fény és ezért itthon is az ilyen tetszik. Megértem, ha neked nem, de azért a fogorvosi rendelőknek nem ilyen a hangulata.
Az idei nyár nem csak natúr árnyalatokból áll, hanem színes és vidám is! Tehát nyugodtan kiválaszthatjuk kedvenc irányvonalunkat, de akár bátran vegyíthetjük is. Ehhez a H&M Home kollekciója tökéletes lehetőséget nyújt. Vibráló színek és minták arzenálja biztosítja,…..
Ha visszagondolok a gyerekkoromra, akkor nekem a nyár elsősorban a vizet és a pancsolást jelentette. Csak akkor volt igazi a nyaralás, ha párosult mellé a fürdőzés is. Csopakon a nagyszüleimnél pedig akkor sem lehetett kiparancsolni minket a Balatonból a tesómmal, ha már vörösek…..
A lakberendezést tekintve nyugodtan kijelenthetem, hogy valójában én a biztonsági játékosok táborát gyarapítom. Az igazán merész és látványos megoldásokhoz legtöbbször picit gyáva vagyok.  Ez egyébként szerintem azért alakult így, mert hamar megunok mindent. Ha pedig valami…..
Amilyen nagyon divatos volt még 2-3 évvel ezelőtt a szürke, tavaly olyan divatossá vált a melegebb tónusú bézs. Szinte mindenhonnan ránk mosolyog és szinte lehetetlen nem megkedvelni. Hiszen azon kívül, hogy a látott képek mindig hatással vannak ránk, mostanában különösen jól…..
Mindig is vonzott más bloggerek otthona és szívesen kukkantok be hozzájuk. Így lehet igazán megismerni, hogy hogyan is élnek és hogyan alakítják ki személyes terüket. A legtöbbször jó látni, hogy az igényesség az élet minden területére kiterjed azoknál a bloggereknél is, akik…..
Diamia8 2019.05.19 20:21:34
@xyyyxyxyyxyxyyx: igen, miért?
Még egy jó hónapja kaptam anyukámtól egy gyertyatartót, amelyet a veszprémi "lengyel piacon" talált nekem. Elég sötétbarna volt és árnyalatát tekintve olyan komor hangulatot árasztott. Valahogy azonban nem jutott volna eszembe átfesteni, de anyukám beültette a bogarat a fülembe…..
Visszafogott, natúr árnyalatok mindig jó alapot képeznek otthonunknak, mert igazából sohasem mennek ki a divatból.  Ha pedig színekre vágyunk, akkor bármikor és bármilyen színnel meg tudjuk bolondítani. Ilyenkor jöhetnek a jól ismert trükkök a kiegészítőkkel:  Cseréljük…..
Valahol szinte hihetetlen és sok ember számára érthetetlen, hogy éppen csak befejeztük az otthonunk kialakítását, de én már szívem szerint most teljesen más hangulatúra hangolnám. Még az sem vigasztal, hogy még vár ránk egy fürdő- és egy konyhafelújítás. Egyszerűen…..
Sokan úgy gondolják, hogy az albérlet sohasem lehet igazi otthon és a tulajdonosok sose fogják engedni, hogy picit saját képünkre formáljuk.  Sajnos sok esetben ez valóban így is van, mert a legtöbb tulajdonos szűklátókörű és csak rövidtávon gondolkodik. Rengeteg esetben régi, szedett-vedett,…..
Ha az elmúlt hónapokra gondolok, akkor kijelenthetem, hogy igazán mozgalmas időszak volt. Rengeteg mindent sikerült megvalósítani a terveinkből és ennek eredményeként létrejöhetett az új otthonunk. Most már nyugodtan kimondhatjuk, hogy számunkra abszolút élhető és szerethető…..
Diamia8 2019.04.28 11:35:13
@Cecília Karvai: Köszi szépen! Tényleg nagy munka volt, de megérte, mert nagyon szeretjük. Azt a tv-allvanyt, konyhai pultot mi sem értettük és elvette a helyét az egész nappalitól. Azt sem értettük, hogy miért raktak szekrényt a teraszajtó elé, mert nagyon sötét lett tőle.