Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hominidae

0 bejegyzést írt és 131 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sikeres ember nem lehet, aki nem nézi meg, hol szórja el a pénzét élelmiszerre. Azon még lehet vitázni, hogy hol van több unott-bunkó eladó, meg hogy hol kúrják rád a legtöbb lejárt parizert. Korábbi tapasztalataim alapján valószínűleg az átcímkézési vébén is tarolna a CBA,…..
Igen, kipróbáltam.Már régen érdekelt a konkurencia.   Pár hete regisztráltam egy társkeresőre nőként, mert kíváncsi voltam, hogy valójában milyenek vagyunk mi férfiak.Egy hölgy ismerősöm azt mondta egyszer, hogy a férfiak nem hiszik el, hogy a nő azt keresi, amit leírt,…..
Azt gondolná az ember, hogy a Fidesz legalább az adók kivetésében precíz, ha már ilyen sokat gyakorolják. De nem. 2011 novemberében kezdődött Vecsés költségvetésének kálváriája, akkor, amikor többen még azt hihették, hogy az Orbán-kormány az adócsökkentés kormánya lesz,…..
Hominidae 2014.02.12 19:44:39
@tfedo:

Mekkora összeg lett végül amit átvállalt az állam Vecsésnél? Konkrétan.
Hominidae 2014.02.12 20:56:46
@Lovag Mihály:

:)))))))

Azért nekem az jobban tetszik, hogy:

Korán 2.223 "Küldjetek előre jócselekedeteket lelketek számára és óvakodjatok Allahtól!! Tudnotok kell, hogy egyszer majd találkoztok vele"

Korán 3.45. "Emlékezzetek arra, amikor az angyalok azt mondták: "Ó Mária! Allah hírül ad néked egy igét, amely tőle ered, a neve a Messiás, Jézus Mária fia"
Hominidae 2014.02.12 21:17:22
@Lovag Mihály:

Nem volt pontos az idézeted. :)
Ugyanis pl. a Korán 2.282-ben a tanús rész így hangzik: "Felnőtt férfijaitok közül két tanút kérjetek föl tanúságtételre! Ha nem lenne két férfi, akkor legyen egy férfi és két nő, olyanok, akiket alkalmasnak találtok tanúnak - hogyha a két női tanú közül az egyik elfelejt, akkor a másik emlékeztesse őt a valóságos helyzetre!"
TComment Ehhez azért pofa kell 2014.01.29 06:19:01
Az állam idén közel 3 milliárd forinttal többet húz ki az autóvásárlók zsebéből. Íme a módszer. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Hominidae 2014.01.29 11:05:11
@1127ccm:

Hmmm.. Nem bírom Freit-t. De miből gondolod hogy tetszeni fog? Tényleg jó? Mert elolvasom, ha érdekes lehet.
Hominidae 2014.01.29 11:06:50
@1127ccm:

Elolvastam a leírását. Hát nem ragadott meg.
Hominidae 2014.01.29 11:16:59
@1127ccm:

Oké... Lehet elolvasom. Köszi az ajánlást. Bár van rögtön 3 más könyv amit épp olvasok. :) Nem tudom mikor lesz alkalmam rá... De azért megnézem a vaterán mennyiért adják.
Hiába utazom el a világ végére és még azon is túl, valamiért e blog történelmének legnépszerűbb bejegyzései még mindig a helyiek elé görbe tükröt (?) tartó „Érdekes indonéz szokások” sorozat. Jöjjön hát még egy csokorra való, sajnos az utolsó betűig színigaz tény. Bemelgítésnek néhány általánosság…..
Hominidae 2013.12.14 21:45:33
A kormány 17 ezer laptopot kíván eljuttatni a rászorulókhoz. A 17 ezer laptopból 16 ezer darab a megadott célcsoportból pályázó magánszemélyekhez, a többi pedig meghívásos tender révén hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű tanulók oktatását célzó intézményekhez,…..
Hominidae 2013.11.29 21:10:15
Még több infó:

index.hu/gazdasag/2013/11/29/digital_punks_of_miskolc_city/

A polgármester milyen színekben játszik? Most nem jut eszembe...
Az Atlas humanoid humanitárius robot Pentagon által finanszírozott fejlesztése igen jól halad. A két lábon járó, és karjával igen emberien egyensúlyozó szerkezet úgy totyog keresztül a törmeléken, mint nagyapó az őszi avaron. De a kissé esetlen mozgás (ahogy alább a…..
A GKI szerint a gazdagok, mert nekik nagyobb a rezsijük, miközben a "szegények" semmit sem nyertek, mert drágult az alkohol és a cigi. A Gazdaságkutató Intézet egyszerre adta tanúbizonyságát a politikai szervilizmusnak és annak, hogy mennyire ismeretlen számukra a magyar társadalom…..
A szeretői viszonyoknak és a kötetlen kapcsolatoknak sok előnye van, de vegyük most szemügyre a hátrányaikat is. Semmi gond nincs azzal, ha valaki nem akar kötöttségeket és olyan baráti, szeretői viszonyt ápol, amelybe több is belefér mint a beszélgetések. Az ilyen viszonyoknak…..
Hominidae 2013.11.08 09:04:55
@famefatal:

Ja... Nem olvasom végig az összes bejegyzésed, mert... (Beleolvastam párba és a kommentekbe is, valahogy többen is megjegyezték már ezt naivitást az írásaidban. :) Ez sem lehet véletlen. :)
Na de a lényeg: Te most melyik oldalon állsz, vagy álltál? Szerető vagy, vagy melletted van/volt szerető?
Hominidae 2013.11.08 10:31:13
@famefatal:

Nos igen.. ez a tippelés a jellemző. Aztán ez alapján vonnak le konzekvenciákat, majd jól kitárgyalják a dolgot (persze nőkkel) és máris azt gondolják, hogy mindent tudnak.
Természetesen a férfiak sem különbek. :))))

Egyébként én már minden oldalon álltam többször is, ezért van ez a határozottság. :)

Szerintem egyébként nem kell az ilyesmit túlagyalni. Azért is írtam, hogy tapasztalni kell és nem beszélni róla. A "szeretőség" is egy lehetőség valamire. Hogy is mondjam... Minden esemény az életünkben egy áramlás része. Egy kapcsolódás is az. Az új dolgok jönnek maguktól. Részben azért, mert mások "sorsa" is élő dolog, tehát ebben az áramlásban (nevezhetjük sodródásnak is akár) a kaland többi résztvevőjének is van szerepe és útja, másrészt azért is, mert az egyénnek is van késztetése vagy tudatosan, vagy (és legfőképp) tudat alatt arra, hogy részt vegyen a showban. A tanulás ott van, hogy felismerjük-e az ezekben rejlő lehetőségeket és ezáltal szert teszünk-e egy magasabb szintű ismeretre magunkról, a másikról és a világról.
Az élet egy kaland. :) Vagy részt veszünk benne, vagy csak nézzük. Rajtunk áll. :)
Hominidae 2013.11.09 11:06:53
@famefatal:

Persze, hogy lehet különbséget tenni. Ha valaki szerető, az egészen más, mint ha szeretőt tart. :)
Persze a lényegi különbség abban van amit te is említettél, vagyis a jelenlét és az elérhetőség.
De ahogy írtam is már fentebb asszem, a negatív dolgokat igazából csak a birtoklási vágyunk különféle aspektusai okozzák. Ha ezeket el tudjuk engedni nincs valódi különbség, hiszen két ember kapcsolódásáról beszélünk, ami egy önmagában létező valami. Érzelmileg nem a helyzet ad, hanem a másik emberrel való kapcsolat minősége. Az érzelmek nem a körülményektől függenek, hanem tőlünk. Szóval ilyen értelemben irreleváns szerintem az a kérdés, hogy "Érzelmileg melyik adott többet?" Bár tény az is, hogy befolyással vannak ránk a körülmények, hiszen senki sem tudja kizárni magából (legfeljebb némi gyakorlás után) azokat a gondolatokat, amelyek a múltra vagy a jövőre vonatkoznak. Nekem inden ilyen kapcsolat egy önálló univerzum és igyekszem széppé és teljessé tenni. A magam részéről annyit tudok beletenni, ami én vagyok, azt adom amire képes vagyok és természetesen igyekszem odaadó lenni. De közben keveset törődöm a jövővel, nem aggodalmaskodom a körülményeken, vagy azon, hogy mennyire maradandó és a másik féltől is maximum azt várom el, hogy amikor együtt vagyunk, legyen a kapcsolatban teljesen jelen.
Az előkészületek kitárgyalása után mai témánk ismét az interjúkkal lesz kapcsolatos, ráadásul egy vendégírás keretében. Engineer001 összegyűjtött néhány pontot, amire érdemes odafigyelni egy ilyen meghallgatás során. "Igen, igen, tudom, hogy volt már itt egy hasonló…..
Nőként 30 alatt néhány dolgot mindenképpen ki kellene hagynod. Itt egy harmincas lista, amit próbálj elkerülni, mielőtt 30 leszel (sokat utána sem kellene megtenned): Vakrandira menni "menekülési" terv nélkül Védekezés nélkül szexelni, kivéve ha komoly párkapcsolatban…..
Már az óvodában megtanultuk, hogy nem szép dolog a gyengébbet bántani. Lehetséges, hogy ezt csak bizonyos óvodákban tanítják, és azokban, ahová a T. képviselő urak és hölgyek anno jártak, más szabályok voltak érvényben? ..
Schobert Norbi szerint a cukortól kattant be Sorozatlövő Ábel. ..
Hominidae 2013.08.17 15:06:42
@Pistike nem komp lett:

Ez volt minden idők legjobb kommentje Ápdéttörppel kapcsolatban. :D Sírva röhögök a cizellált fogalmazásodon. :D
Megdöbbentő, de ha karakánul tárgyilagosak szeretnénk lenni, fenyegető kijelentést tett Magyarország felé a román államfő hétfőn. „Románia nagyon gyorsan lépni fog, más országokkal együtt, mert Magyarország az instabilitás tűzfészkévé vált a kisebbségi kérdésben (...)…..
Hominidae 2013.08.13 22:00:16
@Kovkazm: :)

Nem tudom komolyan venni ami ma a világban megy. Komolyan olyan, mintha zárt osztályon lennék. :) Már csak azt nem tudom eldönteni, hogy látogatóba jöttem, vagy ápolt vagyok. :)))))
A jelenlegi Orbán-kabinet első évében, a Lengyelországban kormányzó liberális-konzervatív Polgári Platform elutasította a szoros politikai együttműködés lehetőségét Orbán Viktor kormányával. Dunald Tusk miniszterelnök akkor aktuálpolitikai kérdések mentén (szlovák-magyar,…..
Hominidae 2013.08.11 21:05:44
Gáborék reklamáció nélkül hagyták ott a Campinghotelben kivett szobájukat, mert annyira mocskosnak találták, hogy azon nem segített volna a takarítás sem. A szálloda szerint "utólag fakkolni nem korrekt dolog", lehet, hogy visszaadták volna a pénzt? És tényleg hasznos lett volna…..
Az akk.hu legfrissebb adatai szerint ismét történelmi csúcsra ért a központi költségvetés bruttó adóssága. Mintegy 22 238 milliárd forintra. Mivel ez a szám adja az oroszlánrészét az ún. „maastrichti adósságunknak”, ezért ennek változása pontosan jelzi előre a…..
Hominidae 2013.07.24 21:55:17
@anonymand:

:)))))))))) Tény. Az. Tény. :) A belinkelt oldalon meg tények vannak...naponta frissítve. :))))))
Világos. Mint a vakablak. :)))))
Most már minden oké. Kerestem itt a tényeket, de nem találtam eddig. :)
...
...
Nincs meg véletlenül Andersentől A Császár Új Ruhája című sztori is valahol?
Még a törökországi tüntetéshullámok sem hagytak alább, újabb országban vette kezébe az irányítást a városi fiatalság. Brazíliában az elmúlt napokban csaknem 250 ezren vonultak utcára. A legtöbb nagyvárosban békés demonstrációkat tartottak, azonban Rio de Janeiro és Belo…..
A WikiLeaks-től kezdve a Libor-botrányon át a mostani megfigyelési ügyig, az elmúlt években egy sor olyan leleplezésnek lehettünk tanúi, amelyet gyakran csak úgy jellemeztek: „paranoid összeesküvés-elméletbe illő”. Az utóbbi időben csak úgy záporoztak a szaftosnál…..
Hominidae 2013.06.16 14:43:02
@SPYD3RM4N:

Igen, fontosak, de nem ezt írta. A zsidóság egy népet, felekezetet jelöl, vagy tudom is én már, :) viszont a liberalizmus csak egy eszmerendszer. Ezért nem igazán jó a példád.
Ráadásul gazdasági értelemben használta, ami az én olvasatomban még mindig rendben van.
Tekerés forgalommal szemben a legzsúfoltabb budapesti főutakon, átgázolás pirosban többsávos kereszteződéseken, ezek az attrakciók rendszeresen előfordulnak a kerékpáros futárok gyorsasági versenyén. A futárok világszerte több mint tíz éve rendezik meg saját maguk számára…..
Hominidae 2013.05.21 16:56:04
@Perillustris:

Ez nem bátorság kérdése: Én nem megyek szabálytalanul szemben a Sacniával és nem vágok át előtte a piroson. :)
Hominidae 2013.05.21 17:02:42
@megabo:

Bennem nem szít gyűlöletet, bár azt elég alantas dolognak tartom, hogy pár kommentelő biciklisek vérét akarja inni. Személy szerint én egyébként nem sok hülye bringással találkoztam még, azok is eléggé észnél voltak. Tudták mit csinálnak. Ez is csak egy extrém sport a szememben. Van aki ejtőernyőzik, van aki meg a forgalomban száguldozik. :)
Hominidae 2013.05.21 17:11:22
@ericghar:

:))))))
Meteorbecsapódásban meg még alig halt meg valaki.

Na..megyek, bringázom egyet.
A Klubrádió kiderítette, hogy Fidesz-képviselőjelölt volt a hallgatókat fenyegető debreceni focidrukker-vezér. A vagy.hu tudósítása alapján nagyjából ez történt: Szepesi Miklós Zsolt az előadók helyére ülve magához ragadta a mikrofont és kb. tíz percig minősíthetetlenül…..
Hominidae 2013.02.14 10:35:40
@sudribunkó:

Konkrétan mi a látszata?

A magyar foci sehol nincs.. sőt lassan már egyik sport sem.
Az orvosaink meg mindenhol jónak számítanak. Mondjuk pl.
Sajnos igazából abban sincs igazad, hogy nincs pénz semmire. Bár ez a látszat, a valóságban csak elég néha a híreket olvasni... 12 milliárd ment legutóbb valami akármi kommunikációs izére, amit 5 fira (köztük becsődölt, meg NAV által vizsgált) cég tett zsebre? Van pénz, csak nem oda megy ahova kellene. Kellene menjen a sportba, igen...meg a közoktatásba, igen, meg az egészségügybe...
Én is megértem valahol a drukkereket...Nekik a sport fontos, a diákoknak meg a suli...Nekem meg mindkettő, meg még azon kívül más dolgok is.
Nem kérdés, hogy át kell alakítani a felsőoktatást, de nem így. Nem kérdés, hogy kell a sportba pénz, de nem így.... és még sorolhatnám. Személy szerint egyelőre nem érint az, hogy mennyire fizetős a felsőoktatás. De azt azért belátom, hogy ha teljesen az, akkor az amúgy tehetséges, de csóró gyerekek mehetnek majd kubikolni a gazdag, meg ostoba gyerekek meg ott hesszölnek majd az egyetemeken.
Szép is lesz,ha azok fogják irányítani az országot...
Az elmúlt években az e-útdíj-rendszer kapcsán az embernek az az érzése támadt, hogy a jelenlegi kormányzat egyrészt valamiféle Szent Grálként tekint dologra, mely évről évre kihúzza majd a költségvetést a menetrendszerű slamasztikából, másrészt az állandó halogatás és…..
Hominidae 2013.01.24 14:12:51
@Bambulka:

De Lengyelországból hoznak be telejet.. Láttam a minap is, hogy a nagyáruházban csak úgy pakolta be ládaszámra a kosarába az okos fogyasztó.
Hominidae 2013.01.24 14:23:01
@Bambulka:

Pont akkora lesz az árkülönbség mint most. Nem lesz előnyben ettől a belföldi termelés.
Az a baj, hogy csak azt figyeli mindenki, hogy olcsóbb... ezért nem gyártanak már nálunk semmit...még a Bocicsokit sem...és ezért megy tönkre minden magyar gyár. Mert olcsó a külföldi. Aztán persze amikor majd semmi nem lesz magyar, akkor majd a külföldi jóval drágább lesz...
Hominidae 2013.01.24 14:35:03
@Bambulka:

Igen, tudom...Csak rávilágítottam, hogy a nemtudatos vásárló mekkora kárt okoz a gazdaságnak és közvetve önmagának is.