Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Varázserdő

27 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Varázserdő blog Szamárfül 2017.08.26 15:37:35
Pénteken becsöngetnek! Van, aki várja, és van, aki kevésbé. Sulira hangolódás következik, a szamárfülek elkerülése végett. Az utolsó héten, egy közös szöszmötöléssel könnyebben indul majd a sulikezdés! A szamárfül-gátló sarokvédőket, melyek könyvjelzőként is funkcionálnak, megvédik a füzetek /…..
Ünnepeljük az Olimpiát saját készítésű fáklyával. Keepers of the Flame! Olympic Torch Cupcakes   Olympic Torch Veggie Tray Olympic Torch creative colouring activity..
Holnap kezdődik a 2016-os Riói Olimpia. A mostani olimpiai fáklya igazán egyedi. A különlegessége abban rejlik, hogy a fáklya függőlegesen nyitható. Nyitott állapotban válnak láthatóvá a Brazíliára jellemző színek, az érdekes hullámok a hegyek-völgyek, vizek természeti vonalait idézik. Tudtad,…..
E hét pénteken elveszítjük a férfiakat, fiúkat bő egy hónapra. Minden a futballról fog szólni! Nem tudom kinek mi a hitvallása a focival kapcsolatban, engem nem hoz lázba. Főleg a hangzavar miatt. (A Forma 1 talán még ennél is jobban ingerel.) Mivel nálunk Apa és Fia is rajong a fociért, ezért…..
Varázserdő blog Tavaszi zsongás 2016.05.07 15:53:56
A május az egyik legszebb hónap egy virágoskertben. Megtelik a levegő a virágok bódító illatával és a folyamatos zümmögés jelzi, hogy a rovarok megkezdték szorgos munkájukat. Most következzen néhány ötlet, hogy mivel tudjuk még inkább kertünkbe csalogatni a színpompás pillangókat és a beporzást…..
Amióta a Kisfiam akkora, hogy mellettem egy kis sámlin tud tevékenykedni a konyhában, mindig jön segíteni. Ennek több oka is van. Egyrészt tudom, hogy amíg én az ebéd-főzéssel vagyok elfoglalva, addig ő éppen mit ügyködik. Másrészt megtapasztalhatja a különböző anyagok textúráját, keverhet, gyúrhat,…..
Varázserdő blog Kertész leszek 2016.04.27 09:19:39
Anyák napja közeledtével, mindig eszembe jut József Attila verse. "Kertész leszek, fát nevelek,kelő nappal én is kelek,nem törődök semmi mással,csak a beojtott virággal." Minden tavasszal elfog a tettvágy, hogy saját termesztésű növények, zöldségek, gyümölcsök kerüljenek majd az asztalunkra. Nem…..
Varázserdő blog Dzsungel 2016.04.16 19:55:13
A napokban mutatják be a mozikban az hihetetlenül látványos, élő szereplős "A dzsungel könyve" c. filmet. A történetet mindenki jól ismeri: Maugli, akit farkasok neveltek, a félelmetes tigrissel Sir Kánnal találja magát szembe. Mivel a rettentő ragadozón korábban már komoly sebeket ejtett az Ember,…..
Mikor végre eljön a tavasz és már langyos az idő, mindenki kikívánkozik a természetbe. Az alábbi bejegyzés abban segít, hogy mégis merre induljunk. Csokorba szedtük a Nemzeti Parkokat. Hazánk nemzeti parkjai közül ez az első, amelyet hangsúlyozottan a földtani természeti értékek, a felszíni…..
Varázserdő blog Könyvmolyoknak 2016.04.01 22:33:25
A Gyermekkönyvek nemzetközi napja van, és nem mellesleg Csukás István 80. születésnapja. Ezen alkalmakra egy csokorra való mókás, bájos könyvjelzőt gyűjtöttünk össze.  Tengerész  Ha tengeri kaland, akkor Rumini. Talán sokaknak ismerősen cseng a név. A Rumini egy vérbeli kalandregény. Főhőse…..
A sátoros ünnepeken hajlamosak vagyunk minden finomságból többet készíteni, mint amennyi indokolt lenne. Nincs ez másként Húsvétkor sem.  Valljuk be, cseppet elhalványítja a tavaszvárás varázsát, mikor már napok óta sonkával, tojással és a húsvéti lakoma egyéb kellékeivel kelünk és fekszünk. Erre…..
Varázserdő blog A nyúlon túl! 2016.03.21 21:46:17
A nyuszik után most következzenek a tojások. Csodapofák 1. Mustache Eggs - 2. eggs..love these!!! - 3. Mr. Humpty Dumpty: Easy Easter Eggs -  4. Happy Easter - 5. EASY HIPSTER EASTER EGGS 30 db hipster tojás matrica  Vintage 1. Easter egg - 2. Decorating Easter Eggs - 3. easiest…..
"Tudjuk, hogy a tojás az újjászületés, a bárány az áldozat, a nyúl a szaporaság jelképe. Azt persze gyerekfejjel sem értettem, hogy miért tojik a nyúl csokitojást. Sajnálom, de egyszerű fordítási bakiról van szó. A 18. században húsvétkor még Haselhuhnt (gyöngytyúkot) és tojását ajándékoztuk…..
Minden valamire való háztartásban akad 1-2 marék műanyag állatka. Ami csak úgy lett. Nőtt. Nincs is ezzel semmi baj, amíg a gyerekek szívesen játszanak velük. (Hacsak az nem, hogy a szőnyegen felejtődnek és éjjel a sötétben teljes erőből rálépünk...) De elkövetkezik az a pillanat, amikor már egyre…..
A nemzeti ünnepeken (március 15., augusztus 20., október 23.) díjmentesen látogathatók a múzeumok. A kormány 194/2000-es számú kormányrendeletének 2011. évi módosítása alapján díjtalanul látogathatja a múzeumok állandó kiállításait a 18 év alatti személy legfeljebb két közeli hozzátartozója,…..
Előfordul, hogy Ti is térdig gázoltok otthon a sok játékban? Hosszú könyörgések árán sikerül minden este rendet teremteni a játékok rengetegében? Attól tartok ez nem csak nálunk működik így. Hisszük, hogy a rendrakás egy fontos momentum kell legyen a gyerekek életében:…..
Tombol a forró nyár, érnek a finom gyümölcsök, jönnek-mennek a hűsítő záporok, mezítláb szaladgálnak a fűben gyerekek. Mi, itt a Varázserdőben imádjuk a nyarat és mindent, ami ezzel jár: napsütés, lenge ruhák, vízpart és pancsolás, FAGYI minden mennyiségben...! :) Az…..
Ugyan messze már az Újév napja és a megbánások illetve lelkes fogadkozások ideje, én mégis úgy gondoltam, érdemes összegyűjteni és megosztani Veletek lakberendezési fogadalmaim listáját. Ezek azok a dolgok, melyeket az ember a korábbi tapasztalatai alapján igyekszik nem…..
Az elmúlt hétvégén minket is megérintett a várva várt szép tavaszi időjárás és virág ültetésbe fogtunk. Hogy a gyerekeknek se legyen unalmas ez a tevékenység, kerekítettünk mellé egy kis mesevilágot. A Tündérkert ötlete nem saját, itt találtam rá.Hozzávalók,…..
Szeretjük ugyan a telet, a szépen csillogó ropogós havon szánkózást is, de a TAVASZt még annál is jobban! Nagyon vártuk már, hogy megérkezzen és talán most, így március közepén már biztonsággal állíthatjuk, hogy egy jó időre elbúcsúzhatunk a hideg téli időtől. Tavaszi…..
London Anglia fővárosa, a legnagyobb városi terület az Egyesült Királyságon és az Európai Unión belül. London a Temze-folyó két partján terül el. A története egészen az alapító rómaiakig nyúlik vissza, akik a várost Londinium-nak nevezték. (Wikipedia)Ez így meglehetősen…..
Az ember anyukaként gyorsan megtanulja, hogy nem sikerülhet mindig minden. Persze a bennünk rejlő kis maximalista azt diktálja, hogy minden klappoljon és stimmeljen és nehéz megemészteni, ha mégsem így történik. De aztán rájössz, hogy a gyerekeknek tényleg csak és kizárólag az…..
Manapság nagyon népszerűek a baglyok, már minden valamire való márka előrukkolt baglyos termékekkel a gyerekek számára. És méltán népszerűek, hiszen ki tudna ellenállni egy kedvesen pislogó erdei bölcsnek? :) Kedvenc Gyerekszoba blog-unk szerkesztősége is rendelkezik némi…..
Minden kisfiú életében eljön a nap, amikor elkezd érdeklődni a robotok, ufók, bolygók és űrhajók iránt. Bár a mi 8 hónapos Máténk még csak a színes műanyag kanalak és a kinyíló hűtő ajtó iránt mutat igen élénk érdeklődést, de biztos vagyok benne, hogy egy napon ez is…..
Az idei első havas hétvége nem csak 2012-ben jelenti az elsőt, hanem ezen a télen is. Már nagyon vártuk a havazást, Mia kevéssé emlékszik már arra, milyen volt a hó tavaly, gondolatban összeköti a Karácsonnyal és decemberben rendesen kétségbe is volt esve, hogy lesz-e Karácsony…..