Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Képregényblog

1094 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiadóik és alkotóik közlése alapján az alábbi újdonságok fognak bemutatkozni a 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál vasárnapi főeseményén, a legtöbbjük itt lesz először beszerezhető. A rendezvényen a kiadványok többsége kedvezményes áron vásárolható meg. A listát folyamatosan bővítjük. -…..
A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál 2024. május 12-i főeseményén az alábbi kiadók, alkotók és kereskedők állítanak standot. A listát folyamatosan bővítjük, ahogy befutnak a jelentkezések. Kiadók: Anagram Comics, Centrala (Lengyelország/Anglia), Chameleon Comix, Ciceró Könyvstúdió/GABO…..
Elkészült a 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál plakátja. A hagyományoknak megfelelően a tavalyi képregénydíjasok egyike, jelen esetben a Korcsmáros Pál-díjas László Márk készítette. A plakáton a fesztivál főeseményének a dátuma olvasható, május 12-én új helyszínen, az ELTE Campus Gömb…..
2024 februárjában az alábbi képregények jelentek meg önálló nyomtatott kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján.   Amerikai képregények:Batman különszám 2024/1: Vörös kód (Kingpin)Bubi Extra 15: Howard, a kacsa (Bubi…..
A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválra készülve felmérést készítettünk január 29. és február 2. között a Facebokon keresztül.  Felmérésünk második részében általános jellegű kérdéseket tettünk fel. A válaszok ismertetése előtt fontos megismételni, hogy a kérdőívet elsősorban azok töltötték…..
A Magyar Képregény Szövetség 2024-ben is meghirdeti a nevezést az Alfabéta-díjra. Az Alfabéta-díj az előző naptári év legjobb új magyar képregényeit ismeri el, tehát most a 2023. január 1. és december 31. között megjelent művek nevezhetők. A nevezéseket egy öt kritikusból álló előzsűri bírálja el,…..
A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválra készülve felmérést készítettünk január 29. és február 2. között a Facebokon keresztül. A képregények és a rendezvényeink iránt érdeklődők véleményét szerettük volna megtudni az eddigi fesztiválokról, azok programjáról és helyszíneiről. Kíváncsiak…..
2024 januárjában az alábbi képregények jelentek meg önálló nyomtatott kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján.   Amerikai képregények:Bubi Extra 14: Sárlény (Bubi Bolt)DC Univerzum Zöld Íjász: A hosszúíjas vadászok…..
2023 decemberében az alábbi képregények jelentek meg önálló nyomtatott kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján.   Amerikai képregények:Batman 2023/4: Kárhozat (Kingpin)Bubi Extra 13: Sárlény (Bubi Bolt)Hihetetlen…..
Felmérést készítettünk a Hungarocomix 2023-ról, néhány egyszerű kérdést tettünk fel egy Google űrlapon, a Facebookos felületeinken keresztül. A kapott válaszok száma meghaladja a résztvevők 10 százalékát, így nagyjából reprezentatívnak tekinthető. A válaszadók közel 80 százaléka jelen volt a…..
A Petőfi TV helyszíni riportja a 2023. december 3-i Hungarocomixról. Akik nyilatkoznak: Frank Zita a Magyar Képregény Szövetség nevében, Tebeli Szabolcs a plakátról, Szép Eszter és alkotótársai a The Random Factor Comics Collective-ről, Kleinheicz Csilla a Ciceró pályázatairól és Mészáros János a…..
2023 novemberében az alábbi képregények jelentek meg önálló nyomtatott kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján. (Megjegyzés: a lista azokat a címeket is tartalmazza, amelyek a december 3-i Hungarocomixon mutatkoztak be,…..
A Magyar Képregény Szövetség 2023-ban is megrendezi hagyományos karácsony előtti képregényvásárját. A Hungarocomix célja, hogy egy helyen elérhetővé tegye a teljes hazai képregényválasztékot az év végi ünnepekre. Az eseményen 20 képregénykiadó, 20 egyéni alkotó és alkotócsoport, valamint 6 kereskedő…..
Folytatjuk a Hungarocomix előtti interjúk sorát. Ezúttal Frank Zita, a Vad Virágok Könyvműhely főszerkesztője, a Magyar Képregény Szövetség nyáron megválasztott egyik új ügyvivője válaszol. Bayer Antal: A Vad Virágok Könyvműhely 2005 őszén adta ki első képregényét, Odegnál Róbertnek a Rév: A hívó…..
A Hungarocomix elsősorban karácsonyi vásár, de néhány programot is kínálunk a rendezvényre látogatóknak. A színpadon az alábbi beszélgetések, bemutatók lesznek: 11:30-12:00 A The Random Factor Comics Collective nemzetközi alkotócsoport bemutatkozása (Benczédi Anna Júlia,  Ivana Geček, Anamarija…..
A Hungarocomix 2023 visszatér egy korábbi hagyományhoz: ismert rajzolóknak köszönhetően ismét készülnek vadonatúj képregények a helyszínen. A választott téma "Apokalipszis", ezt dolgozzák ki két óra alatt két oldalban a vállalkozó kedvű alkotók: Benczédi Anna Júlia, Dudás Győző, Kasza Magdolna,…..
Folytatjuk a Hungarocomix előtti interjúk sorát. Ezúttal a hosszú, kényszerű szünet után visszatérő Walking Dead sorozat szerkesztőjét, a Books & Stuff kiadó munkatársát, Káli Diát kérdeztük e-mailben. A 29., Túl a határon című kötet a rendezvényen lesz először kapható. Bayer Antal: 12 évvel…..
A Hungarocomix karácsonyi vásár fő célja valamennyi hazai kiadó választékának a bemutatása egy időben, egy helyen. Így van ez idén is, és szinte minden kiadó standot állít a rendezvényen, de a távolmaradók nagy része is képviselteti magát a kiadványaival. A résztvevő kiadók, újdonságaik és…..
A december 3-án a Lurdy-házban 10 és 16 óra között rendezendő Hungarocomix 2023 képregényvásáron számos hazai és néhány külföldi alkotó dedikálja legújabb és korábbi műveit. Többségük saját standján egész nap megtalálható, a színpad mellett pedig váltásban dedikálnak néhány kiadó szerzői...
Folytatjuk a december 3-i Hungarocomix előtti beszélgetések sorozatát. Második interjúalanyunk Németh Gyula illusztrátor és képregényrajzoló, aki jelenleg a francia piacra készülő történelmi tárgyú "Pitcairn: A Bounty lázadói szigete" sorozaton dolgozik. A rendezvényen legújabb illusztrált kötetét,…..
A 2023. december 3-i Hungarocomix előtt megkérdeztük a képregényes szcéna néhány képviselőjét, hogy mely újdonságokat várják legjobban. A pontos kérdés így szólt: Ha csak ötöt választhatnál a rengeteg újdonság közül, melyek lennének azok, és miért? Lénárd László, képregényalkotó, a Kilencedik.hu…..
A  Hungarocomixra szeretettel várjuk a gyerekeket! Számukra három egymással összefüggő, de külön-külön is izgalmas rajzos workshoppal készülünk:  TERVEZZ KÉPREGÉNYHŐST! 11-12:10-ig  Az első foglalkozáson a résztvevők megalkotják saját képregénykarakterüket, kidolgozzák külső és belső…..
A 2005-ben alapított Fumax az elmúlt évek során az egyik legnagyobb hazai képregénykiadóvá vált. Az év utolsó nagy képregényes rendezvénye, a Hungarocomix 2023 előtt a kiadó vezetőjével, Németh Vladimirral készített interjút e-mailben Bayer Antal, az esemény egyik szervezője. Bayer Antal: Milyen év…..
A 2023. december 3-i Hungarocomix előtt megkérdeztük a képregényes szcéna néhány képviselőjét, hogy mely újdonságokat várják legjobban. A pontos kérdés így szólt: Ha csak ötöt választhatnál a rengeteg újdonság közül, melyek lennének azok, és miért? Kránicz Bence kritikus, egyetemi oktató: Nagyra…..
A Hungarocomix 2023 újdonságai (a listát folyamatosan frissítjük): Hazai alkotók munkái:- Átváltozások antológia 1-2 (Ciceró)- Blacklore: A lidérc kalóz legendája (HK Comics)- Blender 3 (HK Comics)- Csokonai Vitéz Mihály, a garabonciás poéta (Master-Lab Comics)- Fazekas Attila életműsorozat 5: Az…..