Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Képregényblog

1098 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál vendége lesz: Dalibor Talajić (Horvátország) Szarajevóban született 1972-ben, de már gyerekkorában átköltözött Zágrábba a családjával, ott végezte el a középiskolai tanulmányait, miközben klarinétozni tanult a Vatroslav Lisinski zeneiskolában, majd…..
A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál vendége lesz: Valentina (Val) Romeo (Olaszország). Az 1977-ben, Messinában született rajzoló és illusztrátor a nápolyi képregényiskolába járt. 2010-től dolgozik a Bonelli kiadónak a Morgan Lost, Dylan Dog, Nathan Never és Zagor sorozatokon.   A…..
A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál vendégei lesznek: Maria Surducan (Románia, sz. 1985) Kolozsváron él és dolgozik illusztrátorként és képregényalkotóként. Munkái közül több megjelent francia, cseh és magyar nyelven is. Képregényeiben az az gondolat vezérli, hogy az érzelemgazdag…..
2024 márciusában az alábbi képregények jelentek meg önálló nyomtatott kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján.   Amerikai képregények:Bajnokok 4 (Vad Virágok Könyvműhely)Börze+ 3: A Hihetetlen Pókember (Kingpin)Bubi…..
Kiadóik és alkotóik közlése alapján az alábbi újdonságok fognak bemutatkozni a 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál vasárnapi főeseményén, a legtöbbjük itt lesz először beszerezhető. A rendezvényen a kiadványok többsége kedvezményes áron vásárolható meg. A listát folyamatosan bővítjük. -…..
A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál 2024. május 12-i főeseményén az alábbi kiadók, alkotók és kereskedők állítanak standot. A listát folyamatosan bővítjük, ahogy befutnak a jelentkezések. Kiadók: Anagram Comics, BPZines, Centrala (Lengyelország/Anglia), Cerkabella, Chameleon Comix,…..
Elkészült a 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál plakátja. A hagyományoknak megfelelően a tavalyi képregénydíjasok egyike, jelen esetben a Korcsmáros Pál-díjas László Márk készítette. A plakáton a fesztivál főeseményének a dátuma olvasható, május 12-én új helyszínen, az ELTE Campus Gömb…..
2024 februárjában az alábbi képregények jelentek meg önálló nyomtatott kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján.   Amerikai képregények:Batman különszám 2024/1: Vörös kód (Kingpin)Bubi Extra 15: Howard, a kacsa (Bubi…..
A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválra készülve felmérést készítettünk január 29. és február 2. között a Facebokon keresztül.  Felmérésünk második részében általános jellegű kérdéseket tettünk fel. A válaszok ismertetése előtt fontos megismételni, hogy a kérdőívet elsősorban azok töltötték…..
A Magyar Képregény Szövetség 2024-ben is meghirdeti a nevezést az Alfabéta-díjra. Az Alfabéta-díj az előző naptári év legjobb új magyar képregényeit ismeri el, tehát most a 2023. január 1. és december 31. között megjelent művek nevezhetők. A nevezéseket egy öt kritikusból álló előzsűri bírálja el,…..
A 19. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválra készülve felmérést készítettünk január 29. és február 2. között a Facebokon keresztül. A képregények és a rendezvényeink iránt érdeklődők véleményét szerettük volna megtudni az eddigi fesztiválokról, azok programjáról és helyszíneiről. Kíváncsiak…..
2024 januárjában az alábbi képregények jelentek meg önálló nyomtatott kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján.   Amerikai képregények:Bubi Extra 14: Sárlény (Bubi Bolt)DC Univerzum Zöld Íjász: A hosszúíjas vadászok…..
2023 decemberében az alábbi képregények jelentek meg önálló nyomtatott kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján.   Amerikai képregények:Batman 2023/4: Kárhozat (Kingpin)Bubi Extra 13: Sárlény (Bubi Bolt)Hihetetlen…..
Felmérést készítettünk a Hungarocomix 2023-ról, néhány egyszerű kérdést tettünk fel egy Google űrlapon, a Facebookos felületeinken keresztül. A kapott válaszok száma meghaladja a résztvevők 10 százalékát, így nagyjából reprezentatívnak tekinthető. A válaszadók közel 80 százaléka jelen volt a…..
A Petőfi TV helyszíni riportja a 2023. december 3-i Hungarocomixról. Akik nyilatkoznak: Frank Zita a Magyar Képregény Szövetség nevében, Tebeli Szabolcs a plakátról, Szép Eszter és alkotótársai a The Random Factor Comics Collective-ről, Kleinheicz Csilla a Ciceró pályázatairól és Mészáros János a…..
2023 novemberében az alábbi képregények jelentek meg önálló nyomtatott kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján. (Megjegyzés: a lista azokat a címeket is tartalmazza, amelyek a december 3-i Hungarocomixon mutatkoztak be,…..
A Magyar Képregény Szövetség 2023-ban is megrendezi hagyományos karácsony előtti képregényvásárját. A Hungarocomix célja, hogy egy helyen elérhetővé tegye a teljes hazai képregényválasztékot az év végi ünnepekre. Az eseményen 20 képregénykiadó, 20 egyéni alkotó és alkotócsoport, valamint 6 kereskedő…..
Folytatjuk a Hungarocomix előtti interjúk sorát. Ezúttal Frank Zita, a Vad Virágok Könyvműhely főszerkesztője, a Magyar Képregény Szövetség nyáron megválasztott egyik új ügyvivője válaszol. Bayer Antal: A Vad Virágok Könyvműhely 2005 őszén adta ki első képregényét, Odegnál Róbertnek a Rév: A hívó…..
A Hungarocomix elsősorban karácsonyi vásár, de néhány programot is kínálunk a rendezvényre látogatóknak. A színpadon az alábbi beszélgetések, bemutatók lesznek: 11:30-12:00 A The Random Factor Comics Collective nemzetközi alkotócsoport bemutatkozása (Benczédi Anna Júlia,  Ivana Geček, Anamarija…..
A Hungarocomix 2023 visszatér egy korábbi hagyományhoz: ismert rajzolóknak köszönhetően ismét készülnek vadonatúj képregények a helyszínen. A választott téma "Apokalipszis", ezt dolgozzák ki két óra alatt két oldalban a vállalkozó kedvű alkotók: Benczédi Anna Júlia, Dudás Győző, Kasza Magdolna,…..
Folytatjuk a Hungarocomix előtti interjúk sorát. Ezúttal a hosszú, kényszerű szünet után visszatérő Walking Dead sorozat szerkesztőjét, a Books & Stuff kiadó munkatársát, Káli Diát kérdeztük e-mailben. A 29., Túl a határon című kötet a rendezvényen lesz először kapható. Bayer Antal: 12 évvel…..
A Hungarocomix karácsonyi vásár fő célja valamennyi hazai kiadó választékának a bemutatása egy időben, egy helyen. Így van ez idén is, és szinte minden kiadó standot állít a rendezvényen, de a távolmaradók nagy része is képviselteti magát a kiadványaival. A résztvevő kiadók, újdonságaik és…..
A december 3-án a Lurdy-házban 10 és 16 óra között rendezendő Hungarocomix 2023 képregényvásáron számos hazai és néhány külföldi alkotó dedikálja legújabb és korábbi műveit. Többségük saját standján egész nap megtalálható, a színpad mellett pedig váltásban dedikálnak néhány kiadó szerzői...
Folytatjuk a december 3-i Hungarocomix előtti beszélgetések sorozatát. Második interjúalanyunk Németh Gyula illusztrátor és képregényrajzoló, aki jelenleg a francia piacra készülő történelmi tárgyú "Pitcairn: A Bounty lázadói szigete" sorozaton dolgozik. A rendezvényen legújabb illusztrált kötetét,…..
A 2023. december 3-i Hungarocomix előtt megkérdeztük a képregényes szcéna néhány képviselőjét, hogy mely újdonságokat várják legjobban. A pontos kérdés így szólt: Ha csak ötöt választhatnál a rengeteg újdonság közül, melyek lennének azok, és miért? Lénárd László, képregényalkotó, a Kilencedik.hu…..