Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Képregényblog

2283 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A híres Angoulême-i Nemzetközi Képregényfesztiválhoz kapcsolódva a Budapesti Francia Intézet és a Magyar Képregény Szövetség a frankofón képregénynek szentelt napra hív meg minden érdeklődőt. 2019. január 26-án 10 és 16 óra között öt magyar kiadó (Móra, Nero Blanco Comix, Pesti Könyv, Titkos Fiók…..
Kránicz Bence írása a Buborékhámozó szaklap 13. számában jelent meg, 2015. októberben. A Saga fantasy-világa tele van ötletekkel és meglepetésekkel, de a hétköznapi, intim pillanatok teszik különlegessé. Brian K. Vaughan író és Fiona Staples rajzoló sorozata az utóbbi évek egyik legnagyobb…..
Tudomásunk szerint az alábbi képregények jelennek meg a közeljövőben. Zárójelben a kiadó, a terjesztési mód (könyves, újságos, "egyéb") és a pontos dátum, ha már ismert. 2019. január:- Batman 31 (Kingpin, újságos)- Bayer Antal: A Journal de Tintin képregényei (Nero Blanco Comix, egyéb - január…..
2018 novemberében az alábbi képregények jelentek meg önálló kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján.   Könyves forgalmazásban:Books & Stuff:- Walking Dead 19: Hadak útjánDelta Vision:- George R.R. Martin: Rejtélyes…..
- 2019. 03. 10: Tavaszi képregénybörze (Kingpin kiadó szervezésében)- 2019. 05. 12: 15. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál (MKSZ szervezésében)- 2019. 07. 14: Nyári képregénybörze (Kingpin kiadó szervezésében)- 2019. 10, 13: Őszi képregénybörze (Kingpin kiadó szervezésében)- 2019. november…..
2018 novemberében az alábbi képregények jelentek meg önálló kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján.   Könyves forgalmazásban:Fumax:- Moore-Llloyd: V mint Vérbosszú (egyelőre csak a kiadónál kapható)Libri:- Art…..
A hétvégén jelenik meg az Akasztottak balladája című képregény. Fred Duval és Jean-Pierre Pécau története egy olyan francia középkorba kalauzolja el az olvasót, ahol kissé máshogy alakult a történelem. Az eredetileg a Delcourt francia kiadónál két részben megjelent művet egy magyar rajzoló, Farkas…..
Merényi Dániel, akit legtöbben mint Grafitembert, a Napirajz alkotóját ismerik, nagy cipőkről, bringavázakról és japán gyártmányú tűfilcekről mesélt nekünk, meg arról, hogy van nélküle is elég Coelho itthon. Szekeres Nikoletta: Pár évvel ezelőtt markánsan megváltoztattad az életed. Mi volt a…..
A december 2-i Hungarocomix előtt ismét megkérdeztük tagjainkat, mely újdonságokat ajánlják elsősorban a vásárra érkezőknek. Ezúttal Szécsi Zoltán, Kóbor Róbert, Bayer Antal és Orosz László írt néhány újonnan megjelenő képregényről. Szécsi Zoltán: Én ezúttal két kissé „retróízű” képregényt…..
A Magyar Képregény Szövetség hagyományos karácsony előtti képregényvására. Belépő: 600 forint,6 és 12 év között 100 forint,6 év alatt ingyenes. A rendezvény hivatalos támogatója a Wacom és az Adobe magyarországi disztribútora, a Trans-Europe Kft. Hivatalos program   10:30 - Beszélgetés Farkas…..
Több körben kérdeztük meg a magyar képregényes szcéna résztvevőit az elmúlt évről és a jövőről. Jó néhány alkotót is megkérdeztünk, tizenhárman válaszoltak. Képregényblog: 2018-ban kiugróan sok képregény jelent meg, ám magyar szerzőkből kevesebb, mint az elmúlt három év bármelyikében. Mit gondolsz,…..
Több körben kérdeztük meg a magyar képregényes szcéna résztvevőit az elmúlt évről és a jövőről. Most azoknak a kiadóknak a válaszait adjuk közre, amelyeknek a legtöbb kiadványuk kapható országos terjesztésben is. Képregényblog: 2018-ban kiugróan sok képregény jelent meg, 301 darab. Ennél több csak…..
Több körben kérdeztük meg a magyar képregényes szcéna résztvevőit az elmúlt évről és a jövőről. Elsőként azoknak a kiadóknak a válaszai futottak be, akiknek a kiadványai nagyrészt csak közvetlenül rendezvényeken és néhány webshopban kaphatók. Akik válaszoltak (érkezési sorrendben): Kovács Milán…..
Az Alfabéta-díjas Kittenberger: Fabriqué en Belgique folytatását sokan várjuk izgatottan. December 2-án lehull a lepel, a Hungarocomix 2018-an megjelenik, megvásárolhatjuk, dedikáltathatjuk. A rendezvény előtt Demus Zsófia, az MKSZ ügyvivője készített interjút a sorozat írójával, Somogyi…..
Bár a legtöbb kiadó és szerző a december 2-i Hungarocomixra tartogatja idei utolsó megjelenéseit, néhányan - kihasználva a két rendezvény időbeli közelségét - már a november 24-i 10. Szegedi Képregényfesztiválra elviszik újdonságaikat. Nevezetesen: Comicsmania:- Igor Kordej: Texas Kid,…..
A Magyar Képregény Szövetség 2005 óta minden évben megszervezi év végi képregényes eseményét, a Hungarocomixot. A rendezvény elsősorban karácsony előtti képregényvásár, ahol gyakorlatilag a teljes hazai választék megtalálható egy helyen, beleértve azokat a limitált példányszámban megjelenő…..
2018 októberében az alábbi képregények jelentek meg önálló kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján. Könyves forgalmazásban:Books & Stuff:- Walking Dead különszám: Itt van Negan!Fumax:- Conan kegyetlen kardja-…..
Tizedik alkalommal rendezi meg a hagyományos szegedi képregényfesztivált a Somogyi-könyvtár, november 24.én. A rendezvény Facebook-eseménye. A fesztivál designját ezúttal is Pilcz Roland készítette...
Új helyszínen, a korábbi profilhoz visszatérve rendezi meg a Magyar Képregény Szövetség az idei Hungarocomixot. A karácsony előtti képregényvásáron részt vesz szinte valamennyi hazai képregénykiadó, alkotócsoport és egyéni szerző. Időpont: 2018. december 2., vasárnap, 10-17 óra. Helyszín: Lurdy…..
A vasárnapi börze előtt megkérdeztük a Magyar Képregény Szövetség tagjait, eljönnek-e, és ha igen, mit terveznek vásárolni, illetve ha csak egyet választhatnának, mi lenne az. Volt, aki röviden válaszolt, volt aki hosszabban. (A cikk folyamatosan bővül.) Bayer Antal: Szokás szerint végig árusítani…..
2018 szeptemberében az alábbi képregények jelentek meg önálló kiadványként Magyarországon. Részletes adataik megtekinthetők a Kepregenydb.hu adatbázisban, illetve kiadóik honlapján. Könyves forgalmazásban:Fumax:- LokiMóra:- Asterix 25: A megosztott faluSzukits kiadó:- Star Wars: Obi-Van és…..
A Magyar Képregény Szövetség 2018. szeptember 21-i közgyűlésén tisztújítást tartott. Az új ügyvivők: Szép Eszter, Demus Zsófia, Bayer Antal, Dudás Győző, Oroszlány Balázs és Somogyi György. Az MKSZ Civil Társaság tagsága jelenleg 29 fő, a tagfelvétel folyamatos. Érdeklődni lehet az MKSZ Facebook…..
Szeptember 18-án az M2 Petőfi TV beszélgetést közvetít az A38-as hajóról a Kölykök + képregények kiállítás kapcsán. A vendégek: Kaposi Dorka, a Deák 17 galéria vezetője, valamint Cserkuti Dávid és Fritz Zoltán képregényrajzolók, az MKSZ tagjai. Kezdés 20.40-kor. Illusztráció: Cserkuti Dávid Apák…..
A Munkás Művelődési Központban rendezik meg az 1. Dunaújvárosi Képregényfesztivált szeptember 23-án, 10 és 15 óra között. A rendezvény társszervezője a helyi kötődésű Comicsmania kiadó. A rendezvényen standot állítanak: Kiadók:- Comicsmania- Frike Comics- Nero Blanco Comix- Panel Kalandor- Titkos…..
A Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a PPKE BTK Modern Kelet-Ázsia Kutatócsoport két előadásból álló alkalomra invitálja az érdeklődőket szeptember 21-én. Míg Oroszlány Balázs előadása a nyugati és japán képregények összehasonlításán túl, a kifejezetten tinédzser lányoknak készül sódzso mangák…..