Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kugi

920 bejegyzést írt és 1276 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Püspökmolnári Rába MTSz 1981. évi gazdálkodásának bemutatása után a mai bejegyzésben nézzük meg, hogyan dolgozott a községi téesz 1982-ben! Szokásunkhoz híven először olvassunk egy szöveges összefoglalót:..
1881. Az arizonai Tombstone városkája. Aki szereti a westernt az biztosan hallott róla esetleg ismeri O.K Corral  vagy Boot Hill történeteit..
kugi 2019.05.12 20:29:28
@Punxsutawney Mormota: Köszi a sztorit, érdekes volt!
Valóban, ilyesmiért nálunk naponta párbajozhatnának... Bár talán a párbajtól való félelmükben talán javulna a közbeszéd... Mert a szópárbajon/szájkaratén kívül nem hinném, hogy a többség ki merne állni egy kardpárbajra... (Ne terjesszünk be egy párbajtörvényt? :)) )

Visszatérve a konkrét sztorihoz: Deferre-nek ez a törekvése, ha sikerrel jár, elég övön aluli lett volna...mindenféle értelemben. :)
kugi 2019.05.13 09:11:45
@vanvelemenyem: Támogatom! :D
A mai bejegyzésben - közel három hónap kihagyás után újra - 50 évvel ezelőtt, 1969 májusában megjelent újságcikkeket ismertetek a Vas Népéből. (A sorozat előző része itt olvasható.) Az első cikk a május 13-i lapszám címoldalán jelent meg: A következő újságcikk a…..
Akár hungarikum is lehetne ez a talajjavító anyag, amely 2017-ben az év ásványkincse megtisztelő címet is elnyerte. Nem mindennapi képződési körülményei és összetétele felkeltette a geológusok és bányászok érdeklődését. Sőt a paleontológusokét is, hiszen — vigyázat! — nyomokban rinocéroszt is…..
A mai bejegyzésben egy hetvenöt évvel ezelőtti újságcikkeket ismertetek a Vasvármegyéből. (A sorozat előző része ide kattintva olvasható.) A községünkkel kapcsolatos első újságcikk 1944. április 30-án jelent meg a lapban (3. oldal): Schütz Gyula Rábamolnáriban (is) ingatlannal rendelkezett,…..
Állítólag a pesti Gerbeaud cukrászdában a 80-as években a kielégítetlen, tehetős, idős hölgyek pénzért fiatal fiúk szerelmét vásárolhatták meg.    ..
Figyelem! A Püspökmolnári Helytörténeti Klub következő összejövetelére május 11-én (szombaton) 16.00 kezdettel kerül sor. Program: séta a régi molnári temetőben. A találkozásra ezúttal a Közösségek Hete keretében kerül sor, melynek regisztrált programja itt található.…..
Kugi blogja 918. Vegyes fotók 36. 2019.05.03 07:30:00
Két hónap kihagyás után ma újra folytatódik a régi fotókat bemutató sorozatom. A mai bejegyzésben egyik olvasónktól, a községünkben született Baranyai Jolán lányától, Horváth Ritától kapott képeket mutatom be. Ritának ezúton is köszönöm a fotókat és a hozzájuk írt információkat!  Mai első képünk…..
Nemrég egy antikvárium online kínálatában egy érdekes dokumentumra bukkantam: az egykori szenttamási tejszövetkezet postán feladott borítékjára 1906-ból! A dokumentumot megvásároltam, és az alábbiakban bemutatom Olvasóimnak. Az előoldala így néz ki: ..
A mai bejegyzésben néhány kérdést teszek fel - leginkább költőieket -, melyek a püspökmolnári római katolikus Szent Tamás templom múltjával kapcsolatosak, és egyelőre nincs rájuk válaszom. Hátha valakinek van a tisztelt Olvasók közül! A templomunk átépítéseiről korábban…..
1899. Hippolyt Romanov, orosz arisztokrata mérnök szentpétervári elektromos, kísérleti autóbusza..
A Püspökmolnári Rába MTSz 1980-as gazdálkodásának bemutatása után a mai bejegyzésben nézzük meg, hogyan dolgozott a községi téesz 1981-ben! Először olvassunk egy szöveges összefoglalót:..
Figyelem! A Püspökmolnári Helytörténeti Klub következő összejövetelére április 13-án (szombaton) 16.00 kezdettel kerül sor. Ennek keretében körbesétáljuk a püspöki horgásztavat (Nagy-tó), illetve megnézzük a régi szenttamási temetőt. Találkozzunk 13-án 16.00-kor a…..
1856. A befejezetlen kölni dóm, tetején a több mint 300 éve otthagyott középkori daruval..
Kedves Olvasók! Tudom, hogy községünk nem a Balaton mellett van, nem így kell értelmezni a címet! 1925. március 1-én az Esti Kurir című lap 9. odalán jelent meg ezzel a címmel egy cikk, amelynek tartalma községünket is érinti. Így szól: ..
A mai bejegyzésben nézzük meg, hogyan gazdálkodott a Püspökmolnári Rába MTSz 1980-ban! (Az 1979-es  év gazdálkodási adatairól itt lehet elolvasni.) Szokásunkhoz híven először kezdjük egy szöveges bemutatással:..
Emlékeznek a kedves Olvasók, amikor - tavaly tavasszal - ezüstkalászos gazdák portréit tettem közzé? (A rábamolnáriak itt, a püspöktamásiak pedig ide kattintva találhatók meg.) A Helytörténeti Klub tagjainak a helytörténeti gyűjteményben tett látogatása során a szóréban…..
1899. Bírósági épület költöztetése vasúton Nebraskában, Hemingfordból Alliance-ba. Ez kb. 30 kilométer..
kugi 2019.03.24 20:59:21
@inkvisitor: Ez a kérdés bennem is felmerült.

Egy pontosítás: Erdogan ma már köztársasági elnök, a miniszterelnöki posztot megszüntették.
Figyelem! A Püspökmolnári Helytörténeti Klub következő összejövetelére március 23-án (szombaton) 16.00 kezdettel kerül sor. Ennek keretében felkeressük a Petőfi utcai haranglábnál lévő "szórét", a helytörténeti gyűjtemény megtekintése céljából. Találkozzunk 23-án…..
Hogyan ünnepelték eleink az 1848-as forradalmat fél évszázad elteltével? Erre a kérdésre kapunk választ a Vasvármegye című újság 1898-as számai alapján. Március 15-e 50. évfordulójának megünnepléséről így tudósított a lap (1898.03.20. 3. oldal):  A korszakban március…..
Chrudinák Alajos, Antal Imre és Vitray Tamás – a szocialista televíziózás ikonikus férfi-alakjaira emlékezünk. Szórakoztatás és informálás mesterfokon...
A mai bejegyzésben egy hetvenöt évvel ezelőtti újságcikket ismertetek a Vasvármegyéből. (A sorozat előző része ide kattintva olvasható.) Az első cikk a Vasvármegye 1944. március 11-i számának 7. oldalán jelent meg, a címe így szól:  A cikkben az ingatlanok adás-vételét…..