Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Basz-ommm

0 bejegyzést írt és 68 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Na csá! Na hol van ez? Hanyas szám? Lejössz értem? Nem találok föl. Hát igen, ez egy visszalépés. A panel az mindig egy visszalépés, de hát ez van. Neked kell itt laknod. Az hogy a faszomba van, hogy nincs lift? Nem tudom, amikor a Klotild Apartementsban béreltem, ott volt lift meg beálló is.…..
Basz-ommm 2021.12.18 23:51:12
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró: "Hülyeség a lakásvétel, Európában az emberek albérletben élnek."Mekkora idióta vagy B+. Szerinted kié az a sok lakás , ha mindet bélrlik ÖKÖR, vagyis birka?
Pedig itt volt a lehetőség...
Basz-ommm 2021.07.29 11:14:53
@MEDVE1978: "Nem értek egyet, a nem gyógyszeres kezelések közül az egyik legeffektívebb a határzár, határon belépők szűrése." Baromi effektív, hogy bezárjuk magunkat Europa közepén. " Ez szükséges volt és lesz is olyan járványoknál, amelyekre nincs gyógyszer és veszélyesek." Van oltás is gyógyszer is, csak az emberek ostobák. "Az alapelvet már a középkorban kitalálták, tehát ez egy effektív megküzdési stratégia." Középkorban B+ :D Gondolkodjuk már egy kicsit, azért effektív valami, mert már a középkorban is így gondolták? Akkor égessünk boszorkányokat is mert már a középkorban is bejött. Egy gond van ezzel, hogy a középkorban nem volt repülőgép,, meg nagy mennyiségű áru fuvarozás, meg rokonság, meg külföldi munkavállaló hazatérése, stb.
Az elmúlt hetekben több olyan levelet is kaptunk, amelyben a hölgy levélírók a partnerük, férjük merevedési gondjairól számolnak be. Természetesen minden levelet egyénileg is megválaszoltunk, Zsuzsa pedig hozzájárult a története és a tőlünk kapott válasz nyilvános közléséhez is. Íme : "A férjem 67…..
Basz-ommm 2021.03.01 08:59:09
Hogy is mondtuk a minap? Ha mi társadalmasítunk valamit, az társadalmasítva van! Mondjuk, társadalmasítás ide vagy oda, azok az idők nem jöttek (még) el, amikor a kommentszekció dönt az urbanisztika és a közlekedésfejlesztés igazságairól, azonban a logikus vita nyitott, és ebben a sokszor feltett…..
Ma reggel jelent meg a Focus-ban egy igen hosszú tudományos cikk arról, hogy a koronavírus kapcsán bizonyítást nyert az a régi feltételezés, mely szerint az ideológia alapon üldözött Euro 5-ös dízeleknek nagyjából nulla hatása van a városok levegőjének nitrogén-oxid szintjére.Töredékére esett…..
Basz-ommm 2021.01.06 12:54:55
@Harasta Henrik: Korona ellen hatásos :D
Basz-ommm 2021.01.06 12:58:24
@kesztió: "fúziós energia is meglesz mostmár egy emberöltőn belül." ugyanezt gondolják 80 éve ;)
Basz-ommm 2021.01.06 15:42:21
@kesztió: "Pár évig mindenki a használtpiacról élne, hirtelen kiderülne, hogy vigyázni is lehet az autóra és egy régebbi modell sem épp akkora ciki." Kubában már 70 éve ezt csinálják :D
Lesz gombaszökőkút és lesznek bordó székek is, de villamos a Rákóczi úton már soha többet nem lesz. Ilyen egy projekt, amit az új, „zöld” városvezetés kritikátlanul átvesz Tarlóstól, hogy meglegyen nekik is a napi betevő szalagátvágásuk. Ez a fejlesztés is tipikusan a fenntarthatóság tökéletes…..
Basz-ommm 2020.12.31 12:51:35
@bozon: "Egy villamos valóban nehezebb a busznál. Két kérdés még:
-- hogyan állunk egy férőhelyre vetítve?" Úgy is jobb
"-- nem az üzemeltetés energiaigénye a legfontosabb az ökolábnyom szempontjából?"
De, pont azért nem jó a villamos, mert az infrastruktúra megépítését és fenntartását ha kiszámolnák tisztességesen akkor a villamos nagyon gyorsan kikerülne a látómezőből. Egyszerűen csak akkor éri meg, ha tömegek utaznak vele, mint pl 1-es és 4-6-os villamos. Ha ez nincs meg, akkor nagyságrenddel olcsóbb a busz/elektromos busz/troli.

"A villamospályáról valóban él egy olyan közkeletű hiedelem, hogy drágább, mint a tisztességes buszsáv, de ez csak azért van így, mert még a BKV is megszokta az évtizedek alatt, hogy az útfelület "ingyen" van."
Nem csak azért, minden szempontból sokkal drágább, ugyanis az egyik kész, a másik pedig nincs kész és autópályát is sokkal olcsóbb építeni, mint vasutat. Az áteresztó képessége pedig sokkal nagyobb. Az elektromosítás küszöbén a kötöttpályás járműveknek egyszerűen szólva HARANGOZTAK! Ez a közel 200 éves technológia a lehetőségeinek a végére ért. Már csak a nosztalgia hajtja, annyira anakronisztikus, mint a lovasszekér volt a 1960-es években.
Basz-ommm 2020.12.31 13:17:56
@KissGecihuszár: "mert a mostani okádék városi autópálya minden, csak nem emberbarát."Nyilván ha ráraknál egy CAF-ot akkor sokkal ember barátabb lenne :D
"nincs és nem is lesz olyan busz típus, amely képes lenne elszállítani egy XL méretű CAF-nyi utast, ami kb. 300 fő!"
Már hogy ne lenne pl 2 csuklós busz Citaro G (160 fő) Mellesleg csak a reggel és este van ekkora igény, ez mindössze néhány óra, a maradék 20 órában -szinte- üresen fut a 70 tonnás villamos, úgy meg annyira már nem is gazdaságos.
Tegnap este nagyon felgyorsultak a folyamatok az Európai Unió költségvetési tárgyalásairól. Biztos, hogy Orbán Viktor nem sokat aludt, különben nem nyilatkozta volna azt, amit másnap reggel "rádióba mondott"..
Basz-ommm 2020.12.06 11:30:13
@MAXVAL birсaman közíró: Hülye vagy birka. BÁTOR NÉPÜNK GYŐZNI FOG. Te senkiházi idióta. Mész te is a kaptárba ;)
Basz-ommm 2020.12.06 11:32:34
@6.Lenin: "A hozzánemértők már közel 12 éve, és kétharmaddal." a múlt történései nem interpolálhatóak a jövőre nézve
Basz-ommm 2020.12.06 19:49:32
@MAXVAL birсaman közíró: Látom írni tudsz, de az olvasás nem megy
Egy gépkocsi még régebbi típus és használt állapot esetén is többszázezer forintos tétel, vagyis egy kiflivételhez képest körültekintőbb vásárlást és szakmai segítséget igényel. Egyáltalán nem érdemes megspórolni a szervizes kört és az előzetes netes tájékozódást. És nem csak a gépjárművek ára és…..
Basz-ommm 2019.04.01 00:48:57
@Nancsibacsi: "azért adják el ezeket az elvileg tök jó 4-5 éves autókat, mert nekik vannak statisztikáik, és pontosan tudják, hogy ezeket már nem lehet annyiból fenntartani, mint az újat."
Ez butaság. Ha ez így lenne akkor mindenki új autót venne. Valójában azért adják el mert ebből élnek. Minél drágább egy autó ők annál jobban járnak, ezért nem éri meg olcsó autókkal foglalkozni, másrészt pedig az újjal szinte semmi munka nincs nekik, egy 5 évessel pedig lehetnek gondok és ezt szeretnék minimalizálni. Egy új autónál az értékcsökkenés jóval magasabb mint egy 5 évesnél a fenntartási költség+az értékcsökkenés együtt, de már nem "menő" a régi.
No more benzinkút, no more para és no more büntetés, csak a suhanás közben megváltott autópálya-matrica! Ugye milyen jól hangzik? Nagy kár, hogy a Simple (az OTP mobilfizetős alkalmazása) 3 ígéretéből csak az első 2  volt igaz, ami olvasónknak 30 ezer forintba és egy kicsit stresszesebb szülésébe…..
Basz-ommm 2019.01.11 09:00:47
@lenörd hofstadter: "Érted már mit jelent a "nyitott" tranzakció?"
Persze, de akkor meg kellett volna érkezni a matricának ami soha nem érkezett meg.
Ez egy elbaltázott tranzakció volt, nem pedig nyitott.
Basz-ommm 2019.01.11 09:02:33
Egy szép csütörtöki napon, egy nagyon érdekes közvéleménykutatásba futottam bele, miszerint a Fidesz-KDNP tábora zuhant, 7%-al, és ezek mind a bizonytalanokhoz vándoroltak. Természetesen ez nem mai hír, de előbb-utóbb meg kell barátkozni a Fidesznek a ténnyel, hogy el fognak bukni. Süllyed a hajó,…..
Basz-ommm 2018.10.06 16:09:44
@Illiberális ahogy Kossuth Lajos mondta: Ja, halad, a szakadék felé, de azt sem fogod észre venni amikor már zuhansz, csak amikor széttaccsansz a kemény sziklán.
JogÁsz Álságos érvek 2018.09.30 13:40:07
Biztosan hallottak már Ljudmila Ulickajáról, a manapság egyik legnépszerűbb kortárs orosz írónőről. Ő, pontosabban az ő egyik mondása jutott eszembe, amikor a kormány és egyes híveinek érveit hallgattam arról, hogy Magyarország miért nem csatlakozik az Európai Ügyészséghez. Ulickaja szerint ugyanis…..
Basz-ommm 2018.10.01 08:39:28
@Kampfer: akinek nincs rettegni valója annak nem probléma ha kutakodik utána az EU ügyészség. Ellenben azzal akinek van. Nem lopni elvtársak és akkor nem lenne félnivaló. De szerintem jobb megrohadni a börtönben, és reménykedni, hogy egyszer talán kiengednek, mint megszáradni az Andrássy lámpavasain.
A miniszterelnök szóvivője az Átlátszó cikke nyomán elismerte, hogy Orbán Viktor luxus magángéppel utazgat meccsekre, milliókért – vagyis, korrupt...
Basz-ommm 2018.09.26 14:18:09
flyteam.hu/hu/maganrepuloberles/

Budapest-Nyizsnij Novgorod út magánjettel: Kb 45.000 Euro azaz 15.000.000 Ft
Basz-ommm 2018.09.26 14:21:04
@Basz-ommm: flyteam.hu/hu/maganrepuloberles/

Budapest-Nyizsnij Novgorod út magánjettel: Kb 45.000 Euro azaz 15.000.000 Ft
Egy irányba!
2 irányba 30.000.000 Ft
Orbán már Nagy-Britannia fogadatlan prókátora is: több tiszteletet az angoloknak - puffogtatja semmitmondó frázisait. Mindeközben nagyon figyel, hogy megtudja: milyen feltételek között vezetheti ki Magyarországot az EU-ból...
A selyem finom érintése és lágysága mindenkit elbűvöl, azonban a nemes agyag mögött brutális kegyetlenség bújuk meg.  ..
Basz-ommm 2018.09.24 18:36:05
@CCnick: Tényleg nagyon vicces, azóta is a térdemet csapkodom.
"Töltött káposzta a kesztyűtartóban, fasírozott a kecses ujjak között, kétkazettás magnó a Nagyi ölében, itt egy Grundig, ott egy kis hazai, fent meg az elmaradhatatlan Gorenje, az örök jólét biztosítéka." - írta az Index tavaly ősszel, a világútlevél bevezetésének 30-dik évfordulójára készült…..
Meglepőnek tűnhet, de szakértők állítják: mindössze két típusa van a félrelépéseknek. Az egyik a nőkre, a másik a férfiakra jellemzőbb...
Basz-ommm 2018.09.10 08:42:26
@Kelly és a szexi dög: Ki írja ezeket a általánosító butaságokat?
Szeretnék megkérni egy olyan Fideszre szavazó akárkit a magát nem egy tál gulyásért és kétezer forintért eladó fajtából, hanem abból a migránstól rettegő, Mészáros Lőrincet zseninek tartó, egészségügyi, oktatási helyzettel elégedett, Soros György által nem fizetett, Orbán Viktort mindenre…..
Basz-ommm 2018.09.05 14:57:09
@maxval balcán bircaman: Igen igazad van és Magyarország is demokrácia! Of course!
Basz-ommm 2018.09.05 15:11:45
@Reepa: "1.Nincs komolyan vehető ellenzék"
Hát ez igaz, de ez még nem ok hogy a kormánypártra szavazz.
"2. Úgy gondolom hogy a dolgok jó irányba haladnak… Fejlődnek…az én életem jobb..."
Tényleg, de jó neked, csak azt feleted el hogy amikor pl a faszfej MSZP volt kormányon akkor gazdasági válság volt.
"3. Politikai stabilitás miatt"
Igen a diktatúrak stabilnak és megdönthetetlennek látszanak, de nem azok, bár mindent megtesznek hogy megdönthetetlenek legyenek
"4.Jobboldali szemléletem miatt" A Fidesz a rákosista kommunista párt, ezt mindenki így látja az unióban ezt leszögezhetjük.
Túl sok TV2/MTV-t nézel, ha ezeket a baromságokat így látod.
Más?
A szigetelés vastagságának megállapítása egy új ház esetében az aktuális jogszabályoknak minimum megfelelően történik. A gépészeti tervező az építész tervei és az építtető igényei alapján megtervezi a fűtési rendszert. Utólagos szigeteléskor is ugyanennek kellene történnie, hogy ne az ablakon…..
Basz-ommm 2018.08.30 19:25:19
@boom2: A B30-as a 70-es évek elején volt nagy sztár, a mostani 30-as tégla meg most 50 évvel később. Ez a megoldás. A B30-asban az volt a nyerő hogy 30 cm-s falvastagsággal kb.
tudta azt mint egy 38-as tömör tégla fal.
Rengeteg szó esik mostanában (a beszéd szintjén mindenképpen) a munkaerőhiányról, és arról, hogyan lehetne megkönnyíteni a határátkelők hazatérését. Nos, Roland mai története azt mutatja, egyelőre elég nagy a szakadék a szöveg és a tettek között. Mi az a tárgy, amit…..
Mit mást lehetne erre mondani: hajrá, Kitartó WizzAir utas! Tisztelt Tékozló Homár! Egy érdekes történetet szeretnék Önökkel megosztani, ami szerintem nemcsak velem fordulhatott elő, de én biztos, hogy végig is fogom vinni azt a megoldásig. 2017. februárjában az a gondolatom…..
Basz-ommm 2018.08.15 10:13:08
@chili wili: Elismerte a wizz, hogy tartozik és azt is hogy meg sem próbálta elküldeni a pénzt. Egyéb kérdés?
Egyébként egy közeli rokonom a wizznél stewardess és hát nagyon gáz a cég. Példaképp a repülő takaríását is magas sarkuban kell elvégezni. Hölgyek? Urak? Valaki szokott még magas sarkuban takarítani?
Zoltán annyira plasztikusan és visszafojtott, de láthatóan élő és fortyogó dühvel bírta leírni a vele történteket, hogy hiába tudjuk, hogy ő szegény biztosan nem szórakozott jól a hol lassan csordogáló, hol őrült mód vágtató események idején, így kívülállóként bizony olyan az egész, mint egy abszurd…..
Basz-ommm 2018.07.21 09:40:14
@maxval balcán bircaman: ahogy kicsit visszaolvasom, most már 100% az ügyfélnek adok igazat, bár eddig is 80%+on állt.@:
Basz-ommm 2018.07.21 09:44:15
@: "Már megbocsásson :) Az ingatlan a föld és a ráépített szilárd építmények összessége. Ingatlan a föld szárazföldi felszínének körülhatárolt, más ingatlanoktól elkülönített része, továbbá az önálló rendeltetésű és önálló forgalmú építmény vagy építményrész."
Az ingatla az ami ingit az ingatlanyilvántartásba bejegyeznek, tehát az albetét, azaz a 9.emeleti lakás az ügyfél ingatlana, nem pedig a ház amelyben lakik és ha a 110. emeleten a 6. lépcsőházban lakna akkor oda kell vinni a futárnak a cuccot. Egy családi háznál persze más a helyzet és arra igaz hogy az ingatlan kapujáig kell vinni, nem a ház ajtajáig, mivel oda nem is léphet be a futár.
Basz-ommm 2018.07.21 21:17:34
@Balfredo Alfredo: jah, ennyi.
A kínai mobilok minősége meglehetősen sokat fejlődött az elmúlt években, és hazánkban is sok éve jelen vannak már az olyan mainstream-nek számító nevek, mint a Lenovo, Huawei, Xiaomi, Honor és egyebek. Vannak azonban kevésbé ismert márkák is, melyek után egy kicsit keresgélni kell, azonban ezekben a…..
Az albérletben kialakított raktár startup.     Mint ahogy blogunkban bemutattuk egyre több nem fizető bérlő jelent meg a lakáspiacon. Az Orbán Viktor által preferált „bérlő védő” lakástörvény rengeteg bosszúságot és anyagi kárt okoz számos  főleg idős nyugdíjas…..
Egészen a mai napig biztos voltam benne, hogy egy bank csak örül az ügyfelének, hiszen az ügyfél pénzt jelent, és mi mást akarna egy bank, ha nem abból jó sokat, így aztán - hacsak nem szeg folyamatosan szerződést az illető -  nem szüntetnek meg csak úgy számlákat. Erre jött Gabi és egy sztori, ami…..