Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Biobanya

208 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Legnépszerűbb termékeink nagyjából változatlanok évek óta, néhány újdonság felkerül vagy lekerül. Nézzük: 1. Finomítatlan sheavaj - nem véletlenül. Krémes, nem morzsás, csontszínű, enyhe füstös illattal. Én ezt tartom a kapható legjobb minőségnek. 2. Argánolaj - ez is finomítatlan, enyhén…..
A szépségápolásban használható további gyümölcsök.  Használatukról bővebben itt olvashatsz: http://naturkence.blog.hu/2018/01/03/szepsegapolas_a_spajzbol http://naturkence.blog.hu/2018/01/12/szepsegapolas_a_spajzbol_2_deligyumolcsok Alma: száraz, érzékeny bőrre nyugtató, tonizáló és…..
Kívül-belül táplálnak ezek a finom, nedvdús gyümölcsök. Nélkülözhetetlen tápanyagok, gyümölcssavak, illóolajok - ezek miatt frissítő és szépítő házi kozmetikumokat készíthetünk belőlük. Hogyan?   - például az összetört gyümölcshúsból valamilyen kötőanyaggal pakolás készíthető. Kötőanyag lehet a…..
Így karácsony után üres a pénztárca meg a kamra is, de összegyűjtöttem pár szépségápolási tippet igazán olcsó és a legkisebb háztartásban is előforduló alapanyagokból. Nézzük előbb a téli zöldségféléket: Feketeretek  - most van a szezonja!  halványítja a pigmentfoltokat, nyugtató.   Használata:…..
Az ucuuba vaj egy dél-amerikai növény magjából készül barnás, édeskés illatú kemény vaj.Termőhelyén sokoldalúan használják, a mindennapi élet része. Bizonyítottan gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz, így a reuma, ekcéma, egyéb gyulladásos betegségekben hasznos. A vitaminban (retinol)  és C…..
Idén is megfogadtam, meg tavaly is, hogy  a karácsonyi felkészülést  időben elkezdem. Legalábbis próbálom. Szóval karácsonyig minden héten készülök valamivel. Első  egy varázsmogyorós (lánynevén hamamelisz) -  C vitaminos arctonik. Zsírosabb, pattanásra hajlamos bőrre ajánlott. Érzékenyek bőrüeknek…..
Mert a szauna élet, erő, egészség, kikapcsolódás, öröm és társasági esemény is egyben. De illóolajokat használva máris aromaterápiás fürdő is lehet a szaunázás. Milyen illóolajat használjunk? Csakis 100% tiszta illóolajakat, itt semmi mesterséges keveréknek nincs helye, hiszen ezt…..
Egy kedves ismerős érdeklődött, hogyan kell körömvirág tinktúrát készíteni. Remélem, még nem késő megírni. Legalábbis körömvirág még van. Szóval, nagyon egyszerű, igazából csak idő kell hozzá, és bármilyen gyógynövényből készülhet otthon is tinktúra. Házilag is…..
Biobanya 2017.10.16 17:15:26
@Karolin R. Carin:
Kedves Karolin! erről nincs tapasztalatom, és nem is akarlak félrevezetni. Van kapszula, ami a termés porítva, porrá őrölve gyakorlatilag. Van barátcserje csepp, ez alkoholos + víz. Miután termésből készül, nyilván érett állapotban kell leszedni. Az alkoholos kivonathoz nem kell darálni vagy porítani, de állni kell hagyni pár hétig.. Nekem most galagonya bor készül (érett galagonya bogyó + vörösbor). De miután nem ismerem, ez csak javaslat. És miután a hormonrendszerre ható növény, óvatosan kell használni. Sajnálom, hogy nem tudok igazán segíteni ebben.
 Ki gondolná, hogy ez az alaptáplálék, a közönséges, ámde sokoldalú krumpli a bőrápolásban is hasznos és olcsó alapanyag lehet? Bizony, a krumpli tele van C vitaminnal, gazdag rézben, cinkben, káliumban, foszforban, niacinban, keményítőben. Sajnos emiatt hízlal is, de ha nem bő olajban sütjük,…..
Gyors, egyszerű, kevés hozzávaló és még kevesebb eszköz kell hozzá. Miért ne próbálnád ki? Lehet kapni ugyan méregdrága márkás hialuron szérumokat is, de igazából nincs több hatóanyag bennük, csak töltelék anyagok. Nekem ez a recept vált be: Hozzávalók: 100 ml folyadék - ez lehet desztillált víz (…..
Az aboriginalok (ausztrál őslakók) házipatikája a teafa levele, olaja. Egyszer olvastam valahol, hogyha atomháború, világháború, üstökös miatt elpusztul a földi civilizáció, akkor egy ausztrál bennszülöttet kell követni, ők életben maradnak bárhol, bármilyen körülmények között. Ebben komoly része…..
 Gyakorlatilag az összes kozmetikai és háztartás-vegyipari cucc helyettesíthető házilag készült, DIY termékekkel. Csak nem mindent érdemes. Szerintem. Ilyen pl. a mosogatógép tabletta, vagy por. Ebből igazán még az öko-eco-bio készítmények sem váltak be. Keserves tapasztalat volt, amikor…..
   Sajnos ez a csúfság előbb-utóbb szinte mindenkit érint valamilyen területen (becslések szerint a nők 90%-át érinti). Van azonban jó pár illóolaj, amit bevethetünk, és minél előbb! Mert egy idő után már visszafordíthatatlanul ragaszkodik hozzánk a narancsbőr. Az illóolajak használata: Legjobb,…..
A brit orvosok felhívták a figyelmet a  Methylisothiazolinone  (MI) nevű tartósítószerre. A becslések szerint minden tizedik ekcémás, bőrgyulladásos beteg erre allergiás. 2005 óta egyre gyakoribb a kozmetikumokban, mert  jelentősen növeli az eltarthatósági időt. Krémek,…..
Biobanya 2017.06.05 14:57:08
@Biobanya: Majdnem vettem egy mosódiós kézi mosogatószert. És igen, ebben is van Methylisothiazolinon. Ami azért szemétség, mert a mosódiót eleve a natur-, bio-, környezetbarát terméknek gondoljuk, és meg sem nézzük az összetevőket.
  Hát, ez is a tavasz jele. Nálunk is megjelentek a hangyák, persze a konyhában és a spájzban.A kertben is, de ott nem zavar. Sajnos, úgy vettem észre, hogy egy tepsi süteményt letettem a kőre hűlni, és hamarosan nyüzsögtek rajta a hangyák. Hát, ennek annyi volt, menthetetlen.   Nem szeretnék…..
Halmos Mónikával, a Rózsakunyhó  tulajdonosával közösen jelent meg a 108.hu magazinban pár rózsás receptünk. Hogyan használjuk kozmetikumokban, és a konyhában? Nézzétek meg a 108.hu oldalon, Magazin menü, aztán egy regisztráció után ingyen olvashattok számos érdekességet ezen kívül is. Mónika…..
Kedvenc téli testápoló receptemet a dupla shea, már közzétettem itt a blogban is, a Lukrécia kencéin is. Nem véletlenül, mert könnyű elkészíteni, viszonylag kevés alapanyag kell hozzá, és atombiztosan sikerül mindig. Én télen szoktam használni, de végül is semmi akadálya egész évben kenni. Most…..
Egy kedves vásárlónk, Kata írta ezt a levelet. Hozzájárulásával közlöm, és ugyan előtte és utána is váltottunk levelet, de ez a lényeg: "Igéretem szerint jelentkezem. Végre volt időm ma krémet készíteni, már nagyon vártam erre. Őszintén megmondom, hogy az Olivemet és az Ewaxot nem mertem használni,…..
Megérkezett egy izgalmas újdonság, a zöld kávé olaj. A pörköletlen kávéból préselik. Ne várj kávéillatot, mert az csak a pörköléssel alakul ki. Könnyű zöldes illatú olaj. Itt olvashatsz még róla >>> Fogyasztottál már zöld kávét biztosan, kávé (keverve persze a pörkölt kávéval, mert akkor…..
Tényleg röviden, mert amúgy naponta jelennek meg erről okos írások. De melyiknek higgyünk? Sajnos bármire ráírhatják, hogy naturkozmetikum. Egy másik trükk, hogy a márkanévbe építik be a BIO vagy NATÚR vagy GREEN vagy hasonló szót valamilyen formában (példát inkább nem idézek). És mivel lassan…..
Ismét egy szupertáplálék, amit enni és kenni is lehet.Ez a goji (ejtsd godzsi),  lícium, ördögcérna vagy farkasbogyó. A goji cserje egy örökzöld tüskés növény, természetes élőhelye a Himalaya. De már elterjedt sokfelé, és persze a nagy kereslet miatt termesztik is Kínában, Japánban. Tojásdad,…..
 Új termékünk a webáruházban a konjac szivacs. A konjac pálma Indokína térségében terem, magasabb területeken. A Naturkence webáruházban a legjobb, dél-koreai tiszta levegőjű környezetben termett konjac szivacs kapható. Európában új és trendi a használata, de Ázsiában a pálma gyökérgumóját mintegy…..
Szupertáplálék, ami tele van tápanyaggal, de alacsony a kalória értéke.  Kell ennél több? Apró kis feketés magvak, amit azték zsályának is hívnak. Dél-Amerikában őshonos, ma már nálunk is kapható. Van egyébként barna, szürke és fehér színű mag is, de nincs érdemi különbség köztük. Miért kell…..
Propylparaben, metyl-paraben, ethylparaben, butyl-paraben és benzylparaben. Ha szétnézel egy drogéria polcain - mert gondolom, aki ezt a blogot olvassa, az már száműzte az otthonából! Szóval szinte mindenben megtalálható. Arckrémekben, testápolókban, tusfürdőkbe, és babaápolási termékekben is! Az…..
Mire vágyunk a kánikulában legjobban? Igen, egy hűs permetre. Most jött el az illatos virágvizek ideje. Virágvíz, aromavíz, hidrolátum, hidroszol, kohobációs víz – ez mind ugyanaz. Egyszóval kondenzvíz, ami az illóolajok lepárlásánál keletkezik, kvázi melléktermék. Virágvíz a legelterjedtebb…..