Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Egyesületi tagok

106 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most , hogy végre megérkeztek a tavasz első meleget adó napsugarai végre újra elmentünk az egyik kedvenc helyünkre:a Duna-partra. Elindult a nagy kavicsszedés , bár volt aki inkább kagylókat és csigákat gyűjtött... Nézd mit találtam: Rögtönzött kavicsdobáló versenyt…..
A tavasz elhozta a várva várt napsütést és meleget.Ki is használtuk a remek időt , egy jó kis vonatozással és napfürdőzéssel. Mindenki szálljon fel mert indul a gőzös. Elöl ül a masiniszta , ki a gőzöst , ki a gőzöst igazítja... Mindenki kapaszkodjon Kanizsáig meg…..
                           Szeretettel meghívunk minden kedves érdeklődőt az alábbi eseményekre! ..
Gyertek el közénk minél többen , pillantsatok be óvodánk mindennapjaiba és töltődjetek fel "otthont" adó melegével!  A gyerek az öröm , a reménység.Gyönge testében van valami világi ; ártatlan lelkében van valami égi ; egész kedves valója olyan nékünk , mint a…..
Jó éjszakát gyerekek! Folytatása következik.....
A rengeteg erdő legmagasabb fájánál... egy barlang bejárata rejtőzik... hol ropogó tűz mellett... madárcsivitelésre ébredt Kacor király. Ezen a friss és üde reggelen elhatározta... vendégeket hívat magához ebédre. Szólt is a madaraknak... vigyék hírét a…..
"Hogy csodára leljünk ahhoz fel kell nőni , ártatlan , gyermeki hitben elidőzni. Teljes bizalommal nézni a világra mit sem tudni arról , hogy van e hibája." Kinek mi dolga? - Szerintem a gyermeké az , hogy szülessen , a Napé , hogy megsimogassa , s a Holdé , hogy álomba…..
A sokféle, mindennapos tennivaló mellé, amelyek egy kisgyermek otthoni gondozásához tartoznak, az utóbbi évtizedekben számos új feladat jelentkezett. A rádió, televízió, a mozi jelen van az életünkben, otthonainkban, így a gyermek életterében is....ezért felmerülhet a kérdés,…..
Jó éjszakát gyerekek! Folytatása következik... ..
Természetesen, mint minden gyermeki közösségben, nálunk sem múlik el nap emlékezetes pillanatok, vicces történetek nélkül - hallgatva mi magunk is kapunk egy szeletet az óvoda melegségéből. Ezeket a pillanatokat csokorba gyűjtve megosztjuk most veletek:    Csenge…..
Orsi óvónéni vidáman,meleg öleléssel várta az adventi körre érkező gyerekeket és szüleiket. Minden kisgyermek meggyújtotta a saját kis lángját,minél több gyertya világított annál több melegség és szeretet költözött a szívünkbe. Mindenkinek áldott,békés…..
Márton napja a magyar néphagyományban a gazdasági év végeként jelenik meg.Ilyenkor vágják le a Márton-napi ludat és az új bornak Márton a bírája.A Márton nap ünnepe igen régi korokból maradt ránk,amikor az emberek még sokkal szorosabb kapcsolatban éltek a természettel,s így…..
Adventi készülődés az Óperenciás Waldorf Óvodában December 2. 10 órakor Komárom, Óperenciás Waldorf-óvoda a Molajban, Műszerész utca 2. Szeretettel várunk játszóházunkba Orsi óvónénivel (2-6 éves korig) Kérjük, hogy váltócipőt a gyerekeknek hozzanak! A belépés…..
2012.10.12-én terményünnepet tartottak a komáromi Óperenciás Waldorf óvodások.A gyermekek az óvónénik társaságában boldog,meleg környezetben,gyönyörűen megterített asztallal és körjátékkal fogadták az érkező szülőket. Miután mindenkit átjárt az ünnep öröme és…..
Miről szól Szent Mihály napja? Az évkör négy sarokpontján lévő ünnepeket: a Karácsony, a Húsvét, a János-nap és a Mihály nap. Ezek közül az utóbbi a legkevésbé ismert. Ha egy ünnepet megfelelően akarunk megünnepelni,akkor jelentését kell először megértenünk, hogy…..
Elindult egy új év, új lehetőségekkel, felfrissült energiákkal, friss erővel és lendülettel, no és persze nem utolsó sorban új gyerekekkel, valamint új óvónővel. Ráadásul mindezeknek új keretet adva: új fenntartóval! Ugyanis a "régi"önkormányzati ovi egyesületivé…..