Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cekip

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Művelt Alkoholista VinC€ 2011.09.02 07:00:00
Megjelent a VinCE – Central European Wine Magazine (magyarul úgy látszik, nehéz nemzetközinek, vagy akár csak közép-európainak lenni) – első száma. Ez a szám egyfajta mutatványpéldány, nincs ára, csak az előfizetőknek küldték ki, benne egy levéllel, ami az előállt…..
cekip 2011.09.06 09:50:49
@akov: Kedves Akov. Nem vagyok a Decanter vagy a Vince munkatársa. Nem is lennék. Se újságíró, se borcuppogó nem vagyok, de még csak hozzáértőnek sem vallhatom magam. Egyszerűen szeretem a bort. Módjával, alkalmanként, elsősorban a magyart. Nem érdekel a klónszelekció, a hozamkorlátozás, a mustsűrítés vagy a fordított ozmózis. Ilyen egyszerű lélek vagyok. A bor érdekel, hogy tetszik-e, hogy találjak kedvenceket, hogy élvezzem, hogy néha magában, néha étel mellé jólesően igyak pár pohárral.
Az én szűklátókörűségem bizonnyal, hogy nem olvasok sok külföldi és hazai blogot, de arra kevés az időm. Gyakorta olvasom a Decantert/Vincét, néha a Borigót, néha kezembe jut Pécsi borozó. Meg napi és hetilapokban is átfutom, ha borról írnak. És ez segít megtalálni, amit keresek. A Decanter és társai minden mondatával sem értek egyet, de tudok olvasni. Megérteni is, amit olvasok. Az indulattal és előítélettel és dühből írással nem értek egyet. Nem csak itt (de ritkán jövök ki a sodromból, nem is szólok hozzá általában, ez az első, és remélem, az utolsó is).
Nem megváltani akarom a magyar bort, nem feltalálni, sem hittérítő lenni. Fogyasztó vagyok. Ez ma Magyarországon egy önmagát borértőnek nevező rétegnek kevés. Sajnálom.