Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tony Bonsai

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 A Mai Manó Házzal karöltve, kíváncsiak voltunk, hogy szerintetek, fotósok szerint, mi jellemzi a harmadik évezredben Magyarország fővárosának mindennapjait. Ezerötszáznál is több pályamunka érkezett, így a a zsűrinknek több időre volt szüksége a döntéshez, de a Magyar…..
Tony Bonsai 2011.09.01 22:41:03
Ti vettétek a fáradtságot, és megnéztétek már az eredeti kiállítást a Mai Manó Házban? Vagy legalább a youtubera feltett válogatást belőle? Fantasztikus képekkel van tele, mégsem az sugárzik belőle, hogy „hajj Pesten élni jó” néhol kimondottan nyomasztó, és negatív, és lám, a kiállítás címe mégis az hogy „Budapest pozitív”.
Jó volna, ha nem ragadnátok le a pályázat nevének elsődleges jelentésénél, hanem vennétek a fáradtságot, és továbbgondolnátok azt(tán még a zsűri is erre gondolt). Akár úgy, ahogy azt Tom Joad említi, akár másképpen. Nekem egy pillanatig nem jutott eszembe a pályázat kapcsán, hogy szép, vendégcsalogató, csupa szivárvány képeket várjak, sőt, kimondottan kiábrándító és fantáziátlan a több oldalnyi kép Budapest nevezetességeiről különböző szögekből. Ha a zsűri ilyesmire vágyik, elmegy egy képeslap árushoz. Szerintem ez egy kimondottan olyan kiírás, amibe akármi belefér, ami Pestnek egy-egy eldugott vagy épp ismertebb szegletében felfedezhető, és a fotó nyelvén érdekesen mutatja azt be. Ez a cím sok mindent magába foglalhat,épp az a lényeg hogy aki pályázik igenis kezdjen el gondolkodni, igenis mutassa meg Pestet úgy ahogy az számára érdekes, ha egy kis zugán keresztül teszi, akkor úgy.
A romkocsmákról pedig nem tudom, miért úgy írtok mint egy utolsó fertőről. Attól hogy nem ismeritek ezeket a helyeket, nem azt jelenti, hogy ezek a mocsok fellegvárai. Sőt, hungarikumnak számítanak, külföldön cikkeznek róluk, és naponta rengeteg turista árasztja el őket, Szimpla, Pesten kívül csak Berlinben található. Ez a „borzasztóan lepukkant rühes” hely tele van újrahasznosított holmival és installációkkal, művészek munkáival. Kocsma meg ne legyen már feltétlen a sárga földig részegedés meg a delírium metaforája,vannak fokozatok, és ez korlátoltság. Úgy írtok mintha a képeken holmi csoffadt késdobálók lennének bemutatva. Megjegyzem, ha jól csinálják akár az is lehetne itt érdekes téma.

Verbalis Inkontinencia: „Sajnos nem néztem végig a beadott képeket, de egészen biztos, hogy voltak ennél jobb képek is!” :D Akkor ne írj ilyet.

zoliologia: Az illatos úti sorozat szerintem is nagyon jó,de nem tudom mennyivel pozitívabb mint amiket fent lehúztál. Mert azon túl, hogy szépen kivitelezett fotók,szerintem semmivel. Ettől függetlenül én díjaztam volna.