Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fofilozofus

240 bejegyzést írt és 977 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
bircahang 17 év multis karrier 2024.04.16 12:12:00
Pont 17 éve dolgozom multiknak. A mostani munkahelyem a hetedik ez idő alatt. Ami közös: még sose rúgtak ki sehonnan személyes okból. A nagy multik olyanok, mint a kommunista állami vállalatok voltak, sok szemszögből is, talán a 3 legfontosabb: akkora a cég, hogy megszűnik benne minden…..
Mármint a menetrendben. Mert köznapi értelemben rendben van, nem kell dolgozni aznap, ennyit jelent. De nézzük meg a Volán jelenlegi jelmagyarázatát:   Látjuk az üres kört, ami a szabadnapot jelenti.Bár ez nem tudom, hogy hol van hivatalosan leírva, de az emberek általában tudják, hogy ez a…..
fofilozofus 2024.04.15 18:05:53
@odod94:
Itt találtam egy példát, a szabadnap pontosan megegyezik a szombattal ezek alapján. Nincs olyan, hogy mondjuk csütörtökre esik márc. 15. és akkor a péntek szabadnap. Akkor péntek is munkaszüneti nap.

www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/41891-orszagos_kozlekedesi_rend_az_ev_vegi_unnepi_idoszakban_es_a_teli_iskolaszunet_idejen
bircahang Megint választás 2024.04.04 12:12:00
Immár a 16. parlamenti választás lesz Bulgáriában idén júniusban. Tulajdonképpen tét nélkül, értelmetlenül. Az egésznek az oka: az egyik kormánypárt eltaktikázta magát. A dolog háttere. A 2009-2021 között szinte folyamatosan - 2 rövid szünettel - kormányzó Bojko Boriszov féle GERB párt hatalma…..
Először is részvétem az áldozatoknak és a hozzátartozóiknak. Szomorú dolog az ilyen eset, nyugodjanak békében!   Még nem tudjuk, hogy Ukrajna benne volt-e a terrortámadásban. A teljes igazságot azonban nem hiszem, hogy meg fogjuk tudni bizonyosan. Ha az oroszok tegyük fel bebizonyítják…..
bircahang A "szakmának" kuss! 2024.03.19 06:06:00
A 90-es évek liberális vészkorszakának szép emléke a HVG-ben: a "szakemberek" akarnak dönteni a "politika" helyett. A mai fiatalok már nem tudhatják ezt, de annak idején ez volt az egyik varázsszó a korabeli ballib propagandában: a "szakember" és a "szakma". A dolognak alapvetően 2 valós oka…..
fofilozofus 2024.03.19 18:12:03
@Gery87: Mindig faszságot írsz, de ez kb. így volt. Horthy egy tipikus karrierista seggnyaló volt, aki nem túl nagy intelligenciával rendelkezett, viszont kiszolgálta a főnököt. Egy jó döntése volt, a kiugrás a háborúból, de annak meg elbaszta a kivitelezését.
fofilozofus 2024.03.19 18:14:18
@Gery87:
"Akinek esze volt meg tehetsége, azt kibaszták ebből az országból."

Tipikus zsidó gőg, akik azt hiszik, hogy csak ők a tehetségesek az országban. Igen, tényleg nagy csapás volt a zsidótlanítás az országnak tudás (vállalkozói, pénzügyi) szempontjából.

De ugyanekkora csapás volt a 45 utáni kommunista rombolás. Csak az hosszabb ideig tartott és alaposabb volt.
Rekordméretű infláció volt hazánkban az előző években. Ha megnézzük az adatokat, akkor láthatjuk, hogy az utolsó 2 évben 14,54 és 17,7% volt az áremelkedés üteme, ami 34,8%-os pénzromlást jelent ilyen rövid távon. Elkeserítő. Ilyen utoljára a "szép emlékű" kilencvenes években volt. Ezt a háború, a…..
fofilozofus 2024.03.08 08:55:03
@2024: Ma kijött a februári is, még kisebb lett, 3,7. Örülünk.
fofilozofus 2024.03.18 18:07:52
@Billy Hill: Hirtelen nem tudom, hogy akkor ez sok vagy kevés, nem mozgok otthonosan a McDonald's világában. De megnéztem, most 2500 Ft a menü. És ebből mi következik? Valami olyasmi, hogy jobban nőttek az árak, mint a dollárárfolyam, azaz erősödött a forint vagy legalábbis a vásárlóerőnk.
bircahang A nemzetközi nőnap 2024.03.12 06:06:00
Ezt március 8-ra kellett volna időzíteni, de már késő. A későszovjet kultúra sajátossága volt a március 8. túldimenzionálása. Az átlag szovjet ember komolyan hitte, ez tényleg egy nemzetközi ünnep. A valóságban eredetileg ez egy kommunista ünnep volt, mely alig terjedt ki a nem-kommunista…..
bircahang Feka 2024.03.09 06:06:00
Eleve ez a "feka" szó mesterkélt. Valamikor a 80-as években találta ki a magyar szinkronszakma az amerikai filmekben szereplő "nigger" szó fordítására. Amerikában ugyanis a "nigger" szóval teljes őrület van: a négerek egymást közt használják, mindenki másnak meg szigorúan tilos. Amikor…..
bircahang Ilyen a diplomácia 2024.02.29 12:12:00
A francia elnök szorgalmazta csapatok küldését Ukrajnába. Ami egyetlen dolgot jelent: nem lesz csapatküldés Ukrajnába. Ilyen a diplomácia ugyanis. Ha komolyan lenne gondolkodás csapatküldésről, akkor erről nem lenne előzetes vita a nyilvánosság előtt. A csapatküldés nyilvános…..
bircahang Változó idők 2024.02.28 12:12:00
A YouTube néha vicces dolgokat ajánl. Most volt, múlt pénteken az Orosz Hadsereg ünnepnapja (hivatalosan: a Honvédő Napja). Ez eredetileg a Vörös Hadseeg létrehozázásának napja az orosz polgárháború alatt, de a nap meg lett tartva a rendszerváltozás után is, csak már nem hangsúlyozva a politikai…..
Ezeket a kvízes dolgokat ki szoktam tölteni az index.hu oldalán. Szinte mindig jó az eredményem, eddig a legrosszabb 5/10 volt, egy hozzám távol álló témában. Láttam a minap, földrajzi teszt. Ezeken az átlag felett szoktam teljesíteni. A hivatalos eredményem 9/10 lett, valójában 10/10, mert a…..
fofilozofus 2024.02.26 10:27:05
A tengerjog (jogkodex.hu/doc/9921232) alapján :
(ENSZ Tengerjogi Egyezménye, amit elég sok állam, köztük az EU országai is aláírtak.)

"A parti állam szuverenitása szárazföldi területén és belvizein, valamint szigetcsoportból álló állam esetén a szigetek közötti vizeken túl kiterjed a parti tengerként megjelölt szomszédos tengersávra."

"Minden államnak joga van parti tengerének a szélességét megállapítani a jelen Egyezménnyel összhangban meghatározott alapvonalaktól mért, 12 tengeri mérföldet meg nem haladó határig."

Ezeket ha összeadom, akkor Japán és az USA is határosak Oroszországgal.
bircahang A keleti fronton 2024.02.23 12:12:00
Aki csak a liberális médiákat olvassa, az nem érti: hogyan lehetséges, hogy az orosz csapatok február 18-án felszabadították a Donyeck megyei Avgyejevkát. Hiszen másfél éve minden arról harsog: az oroszoknak nincsenek embereik, a veszteségek 101 %-osak, technika sincs már, eleve a még megmaradt…..
fofilozofus 2024.02.23 12:39:49
" Egyszerűen az orosz katonák motiváltabbak az ukránoknál: ami logikus, mégis csak jobban mobilizál a hazáért és a családért való önvédelmi harc,"

Ez tévedés. Az oroszok a következők miatt jobbak:

1. Sokkal nagyobb a fegyverkészletük.

Tüzérségi lövedékük kb. tízszerese jut egy napra, rengeteg precíziós távolsági cirkálórakétájuk van, amivel a távoli infrastuktúrát is lőhetik, rengeteg tankjuk.

2. Sokkal több emberük van. Robert C. Castel (gyerekkori nevén Kohn Robi) mondta, hogy ne azt nézzük, hogy mekkora a két lakosság aránya, hanem azt, hogy a fiatalok aránya mekkora. És ott az oroszok még nagyobb fölényben vannak, mint a puszta lakossági adatok alapján.

3. Sokkal több pénzük van. Ukrajna abból gazdálkodik, amit kap, az oroszoknak meg óriási tartalékaik vannak nyersanyag és pénz tekintetében is. Az orosz gazdaság működik, az ukrán meg gyakorlatilag nem létezik.

4. Amit te mondtál az igaz, de csak negyedleges mértékben: a vérnáci ukránok az ország nyugati felén élnek, keleten orozok laknak, akiknek megmagyarázták, hogy ukránok. Azaz ők tényleg nem annyira lelkesek, mint az oroszok. Ők nem annyira a hazájukat védik az oroszoktól, hanem meg vannak zavarodva, hogy akkor most mi is van?

Az eleje más volt, ott az oroszok kevesen voltak, mert csak zsoldosokkal támadtak. Aztán mikor a nagy ellentámadásnál kiderült, hogy ez kevés lesz, akkor mozgósítottak (részlegesen). A hülye nyugatiak meg ukik meg azt hitték, hogy akkor már mindig így lesz, a Csendes-óceánba szorítják az oroszokat. :-) Igazából az oroszok csak egy kis ideiglenes hibát vétettek. Csak azt ennyi idő kijavítani.
fofilozofus 2024.02.23 16:38:09
@Boldeone2: Te Boldeone2!

Te annyira bu.. izé naiv vagy, hogy sírnom kell a röhögéstől. Csak néhány idézet tőle. Aszongy:

"Jobb ma ezt a háborút megvívni a gonosz ellen,"
:-)))))))))
Ez most komoly? :-) Mint a kisiskolában vagy a Rambo-filmekben. Azt hiszed, hogy van gonosz oldal (feketével kell ábrázolni) meg jóságos oldal (fehér ruhában). Csorognak a könnyeim. :-)

"A szankciókat közben fokozni kell, minden vállalatot listára kell tenni, akik involválódnak Oroszorszag segítésében "
Baszki, nem szóltak, hogy nem 1900 van, mikor Európa uralta a világot? Ott van Kína meg India (hogy csak az emebriség 40%-át említsem), de még egy csomó ország, akik már megerősödtem, mikor a franciák atomerőművek, űrtechnika építése helyett kisfiúkat molesztáltak meg osztrigát ettek. Európa elbaszta a helyzeti előnyét. Mondjuk az I. vh-vba kezdte, az volt az ősbűn, de kitartóan halad ezen a vonalon.

" mint az oroszok, akik egyszer már elbukták a fegyverkezési versenyt"
Ezt is a meseiskolában hallottad. Tudom, hogy ezt szajkózzák, de nem ez a helyzet. Az oroszok kommunizmust vezettek be, ami szégyenteljesen alacsony teljesítményt produkált. Szarabbat, mint a cári Oroszország. Sokkal. EZt bukták el. Gorbi rájött, hogy szar az egész, de nem tudta széthullás nélkül megvaslósítani az elképzelését. Most piacgazdaság van ott. Nem olyan jól teljesít, mint nálunk, de nem is olyan fos, mint 1975-ben.

" A jövő csak egy liberális, zöldprogresszív Európa lehet" --ez a legjobb.
A zöldség gazdasági megsemmisülést jelent, csaxólok.

"50 feletti, megkeseredett életű, örök vesztes emberek vagytok birkáékkal, ezért szurkoltok Putyinnak a háborúban"

50 feletti sikeres életű ember vagyok. És azért szurkolok Putyinnak, mert különben nekünk kell kifizetni Ukrajna felépítését. A saját és a gyerekeim pénzéből. Csak hideg racionalitás. Te meg olyan vagy, mint 1944-ben a nyilasok: elköteleződtél egy gazda mellett. Pedig oylannak kell lenni, mint a románok meg Horthy: tudták, hogy valamilyen segget nyalni kell, de nekünk úgysincs beleszólásunk, úgyhogy le kell szarni a gazdit. Csak bólogatni kell neki szorgalmasan. (Az egy dolog, hogy Horthyanak nem jött össze, de a gondolat jó volt)

De minden mondatod egy kincs. :-)
fofilozofus 2024.02.24 09:57:17
@Boldeone2:

"Ha lenne egy csöpp eszed, akkor tudnád, bármi lesz Ukrajnában, akkor is Európának kell majd újjáépíteni. Ki másnak?"

Pl. Oroszországnak, bmeg. Ha ők nyernek, akkor nem nekünk kell. Azt hiszem, ez nem atomfizika.

"A nemzetközi jog és az erkölcs szerint is Ukrajnának van igaza"

Megint jót nevettem. Te tényleg menthetetlen vagy. Trianonban pl. kibaszottul számított az erkölcs, mi? EZt csak a hülyék hiszek el.

A részemről lezártnak tekintem a vitát.
bircahang Mesterlépés 2024.02.19 12:12:00
Mi lenne most Orbánék meglepő győztes lépése? Csodálkozom, hogy senkinek se jutott eszébe, pedig teljesen logikus: a köztársasági elnök közvetlen választásának bevezetése. Itt is az alkalom: az EP- és az önkormányzati választással egyidőben. S nem számít a jogi érv, hogy a magyar…..
fofilozofus 2024.02.19 19:07:54
@Boldeone2:
Csatlakozva én is azt mondom, hogy ez óriási hiba lenne. Több okból is.

1. Minek? Elülnek a hullámok, ez csak vihar volt a biliben. Lesz egy új jelölt, aki ugyanolyan cuki, mint Katika, oszt mindenki elfelejti hamarosan. Minek ehhez összekaszabolni a rendszert?

2. Még 2012-ben kérdezték Orbánt, hogy miért nem vezették be az elnöki rendszert. Mire azt mondta, hogy mi azt nem értjük. :-) Teljesen igaza van, én sem értem. Mikor egy órád van, mindig tudod, hogy mennyi az idő, ha kettő van, sosem lehetsz benne biztos -- szól a Murhpy-törvény. Igaz, hogy ő a hatalommal rendelkező elnökről beszélt, nem erről a fékezett habzásúról. De mindenesetre nem tartja jó ötletnek (ahogy én sem, de én nem számítók :-) )

3. Göncz Árpi a példa, hogy egy hatalom nélküli elnök is szétbaszhatja a rendszert, ha mocskos alak. Nem írta alá a TV-vezetők kinevezését. És ezzel meg is döntötte az Antall-kormányt. Nem hülye a Fidesz a feje fölé egy ilyen bizonytalanságot behozni.

4. Az ilyen pozícióra rohadt könnyű külföldről egy édibédi nagyonfüggetlen elnökjelöltet felépíteni pár hónap alatt. Az emberek kajálják a politikával még nem besározódott jelölteket, akik persze majd felszámolják a korrupciót vagy más hasonló csodákat tesznek. Aztán meg jön a 3-as pont: jogszerűtlenül blokkolni mindennemű értelmes tevékenységet. Nem véletlen, hogy nincs teljesen listás választás, mert az egyik hatása, hogy nem kell minden választókreületben jelöltet állítani, azaz lehet médiapártot csinálni. A külföldnek meg az az egyetlen, amije van, média.

Szóval nem lenne jó ötlet.
fofilozofus 2024.02.19 19:09:54
@Boldeone2: "Itt az elemi Fidesz érdek az, hogy soha ne forogjon kockán a hatalmuk"

Ja, még meg akarta jegyezni, hogy igazad van, de ez a mi elemi érdekünk is. Ha majd jön egy másik hatalom, akkor az nagyondemokratikusan megszünteti Magyarországot szerződések által: központi pénz, központi költségvetés, központi határőrizet, központi ügyészség stb. Az ország neve maradna meg kb., a többi hatalom menne külföldre. Gyakorlatilag nem katonai, hanem szerződéses megszállás lenne. Köszönöm, nem kérem.
fofilozofus 2024.02.19 22:13:26
@Boldeone2:

"Ezt nem lehet tudni. Egyelőre még messze vagyunk a nyugalomtól. Erről az ügyről nem szabad leszállni, van benne még potenciál"
Nincs benne, kihúzta Orbán a méregfogát az alkotmánymódosítással + lemondtak a felelősök. Ha halott lovon lovagolsz, szállj le róla -- ősi dakota mondás :-))))) De 2 hónap múlva visszatérhetünk, hogy igazam volt-e. (igen)

"Érti azt Orbán, csak úgy tesz, mintha nem értené!"
Én sem értem a működését. Mi biztosítja, hogy ugyanaz nyeri az elnöki tisztséget és a parlamentit? Semmi. Akkor mitől lesz konzisztencia. Semmitől. Ugyanez a helyzet a polgármesteri és testületi jogköröknél. Egy csomószor egymást bénítják meg. Szar rendszer.

"Egy megválasztott elnök új hatalmi ágat hozna, ami veszélyes a pártállami rezsimre. Csak ennyi" -- ez igaz egyébként, csak szerintem ez nem hátrány. De akkor is szar az elnöki rendszer.

"Dehogy baszhatja szét! Pont jó egy hatalmi kontroll, most ez úgysincs meg. ( ilyen a nem demokrácia...)
Szétbaszni csak a törvénykező 2/3- ad tud!"
Törvénytelenül beavatkozott Göncz, és semmilyen jogorvoslati lehetőség nem volt utána. És a kontroll a választás.

"Pont az a jó politikai rendszer, ahol könnyen forog a politikai hatalom. "
A tőkéseknek jó is: úgzy ugráltathatják a szaros politikusokat, ahogy akarják. Nekünk nem jó.

"A Fidesz is médiapárt, és uralja a köznyilvánosságot!"
EZ a baja a nagytőkének, hogy a Fidesznek is van sajtója. "Demokratikus" országban ilyen nincs, csak a tőkéseknek lehet sajtójuk.

"Az aránytalanná tett választási rendszer egy fontos eleme a győzelemnek"
Ebben nincs vita, igazad van. Csak szerintem ez jó, mert aki megkapja a felhatalmazást, az tényleg megkapja, a koalíciós kényszerben (ami az arányosnak egyenes következménye) meg csak zavaros trutyi lesz, nem felhatalmazás.

A "külföldi érdek" bullshit narratíva!
Lehet, hogy téged nem érdekel egy független Magyarország, te labanc vagy, de engem meg érdekel. Nem bullshit (magyarul: marhaság), cska neked az.

Az összes diktatórikus rendszer a " külfödre " mutogat, miközben otthon brutális elnyomást valósít meg.
Ez a legócskább félrevezetés, amit írsz. Ha A-ból következik B, akkor szerinted B-ből is A. Érthetőbben: minden diktátor iszik vizet. Azaz ha valaki vizet iszik, akkor az diktátor. :-) Biztos sokan beveszik, de én nem.

Azt látjuk, hogy sem Orbánt, sem Putyint nem lehet választáson leváltani. Mivel nincs egyenlő és fair politikai verseny.
Putyin másik ország, ahhoz nem szólok hozzá. De Orbánt tényleg nem nagyon lehet leváltani, mivel VAN politikai verseny. Van egy aletrnatíva a nagytőkés manipulációval szemben. EZ fáj nekik nagyon.

"Orbán úgy változtatgatja a választási rendszer szabályait, ahogy a hatalmi érdek diktálja."
Ez nem szép dolog, nekem sem tetszik.

"Ez nem demokrácia, hanem egy ember és egy párt autokrata állama"
Nem, nincs igazad, ez a demokrácia.
Ezt nem hiszem el, ha nem ha nem a saját szememmel látom. A mai Indexen olvastam egy cikket. Alulra belinkelem, de ne olvassák el, a lényeget úgyis elmondom. Szóval az úgy van a magyar nyelvben (pontosabban a nyelvtanban), hogy ROHADTUL nem mindegy, hogy hová tesszük a vesszőt. Mindenki ismeri a…..
bircahang Szokatlan kubai szokások 2024.02.03 06:06:00
Kiválasztottam a 8 legsajátosabbat, melyeken a magyarok meg szoktak lepődni. Alapvetően a kubai szokások sajátos keverék az amerikai (USA) és spanyol szokások között. A szentestei vacsora A keresztény országokban keleten jellemzően vegetáriánus a vacsora (vallásfüggetlenül: a keleti…..
bircahang Orbán csatát vesztett 2024.01.29 06:06:00
Van ilyen: aki háborúzik, az mindig csatát veszt időnként. Eddig se értettem: minek húzni egy olyan ügyet, melyről nyilvánvaló volt, hogy nem lehet beleállni ténylegesen. Természetesen nagy probléma az agresszív katonai tömb, a NATO létezése, s ebben az ország tagsága. Egy ideális világban…..
Nyugaton, sőt immár Szlovákiában és Romániában is, az átlagember polgár, nincsenek milliárdosok, nincs korrupció, nem jelent a családoknak gondot se új háztartási gép beszerzése, se a tengeri nyaralás. Ez a klubrádiós alternatív univerzum. Hardkór Mihály megmondóember szólt éppen át onnan.…..
fofilozofus 2024.01.25 11:52:23
@ZorróAszter:

Marschall-segély, Ausztria: 726,1 M$

hu.wikipedia.org/wiki/Marshall-terv

US $ inflációkalkulátor:
www.usinflationcalculator.com/

Mai értéken az 11,3 Mrd $, ami 10,3 Mrd euró mai árfolyamon.

Tehát már a számod sem stimmel, jó dupláját írtad.

De nem ez a lényeg. Hanem az, hogy kurvára látszik egyébként. Csak a ti alternatív valóságotokban nem.

net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=00000003.min&txtreferer=A0300080.TV
mnbkozeparfolyam.hu/arfolyam-2023.html

Bruttó átlagkereset, 2009: 199 800 Ft, (átlagárfolyam: 280 Ft): 713 EUR

2023: 555 900 Ft, (átlagárfolyam: 381 Ft): 1459 EUR

Azaz duplája lett. Miközben 15%-ra csökkent az SZJA. Mindegy is. Nem "érezni" kell az "igazságot", hanem adatokkal alátámasztani. Mert különben annyit ér, mint a gyíkemberekről szóló leírások. Bármit be lehet dobni, lehet hinni Allahban, a gyíkemberekben, a homeopátában stb. A lényeg, hogy TÉNYEKKEL alátámaszd. Különben egy KALAP SZART ÉR, csak vélemény.
bircahang Műbotrány 2024.01.23 12:12:00
Friss botrány: Zorbán homokos! A ballib médiák újabb öngólja. Persze csak az maradt le, hogy a dél-kelet-ázsiai kultúrában a férfiak kézben járása baráti gesztus, semmi köze a nemi orientációhoz...
bircahang Pechesek a ballibek 2024.01.16 12:12:00
A nyelv rossz viccet űz a ballibekkel. Eddig minden EP-politikus, aki Magyarország ellen kampányolt, valami sajátos véletlen folytán kellemetlen nevet viselt. 2013-ben jött Rui Táváris. Kellemetlen volt a ballibeknek, hogy éppen egy ilyen történelmileg terhelt név jelent meg mellettük.…..
Egy okos ember mondott valami olyasmit, hogy mindenki azt hiszi, hogy a következő háború olyan lesz, mint az előző, pedig teljesen más lesz. Vagy valami ilyesmi. Száz példát mondhatnék  erre. Pl. a magyar hadvezetés megtanulta az I. vh. példájából, hogy a döntések a végén történnek, ezért meg kell…..
fofilozofus 2024.01.07 11:27:00
f@gigabursch:
Ha feltételezzük, hogy az oroszok nem támadnak a hagyományos területeik felől, csak a front irányából (szerintem ez így van, mert nem teszik ki a törzsterületeiket támadásak), akkor légvonalban 650 km a front kb. A Patriot PAC-2 hatótávja 160 km, ami ha "két" irányba is mehet, akkor 300 km. Azaz kb. 2 üteg kell a 600 km-re. Persze lehetnek bizonytalanságok, meg ez a hatótáv függőlegesen is értendő, de akkor legyen 6 üteg. Az meg tudja védeni a légteret. Persze kivétel a túlterheléses támadás. De a mozgás alapján ki tudják szűrni a repülőgépeket, és mivel azok drágák, azokat fogják leszedni. Meg ugye azoknak visszafelé is kell menniük, ha nem akarnak örökre :-) Ukrajnában maradni. Szóval nem olyan költséges leszedni őket. (Már amennyiben a Patriot olcsónak számít :-)) De persze vannak más légvédelmi rakétáik is, akár még az orosz időkből is.
fofilozofus 2024.01.07 14:31:07
@gigabursch: Igazad van, a Patriot tényleg csak egy 30 km-es kört tud védeni. Jó volt a video, kösz.
bircahang Celeb szappanopera 2024.01.06 06:06:00
A szórakoztatóiparág bevett módszere: amikor a celeb kezd kimenni a köztudtból, akkor valami kamuhírrel vissza kell őt hozni. Mert a végén még elfelejtik, s akkor nem lesz többé eladható a neve. Valami ilyesmi Alex Nahalnij Oroszország határain kívül neves ellenzéki CIA- és Soros-ügynök esete.…..
fofilozofus 2024.01.06 12:15:36
@Boldeone2:
"Ezért is mondom mindig: a putyini rezsimnek pusztulni kell! "

Abban igazad lehet, hogy ezek koholt ügyek. De akövetkeztetésed, hogy akkor pusztulni kell arezsinek, már hibás következtetés. Ugye azt állítod, hogy ha egy rendszerben vannak politikailag motivált bírói ítéletek, akkor annak pusztulni kell. Hát ez elég nagy baromság. Pl. Trumpot eltiltotta az egyik állam bírósága a választási indulástól. Tehát USÁ-nak pusztulnia kell. De ez csak egy példa a sok ezerből. Ebből is látszik, hogy naiv vagy: azt hiszed, hogy létezik a világon egy ideális, tiszta rendszer, ahol mindenhol bociszemű politikusok és bírák vannak. Hát lófaszt. Ferenc Józsefet sem lehetett bírálni, a BLM-et sem lehet (még azt sem szabad mondani arrafelé, hogy a fekete életek IS számítanak. Már ezért is megköveznek). AZ élet egyensúlyozás a lehetőségek között. A kérdés, hogy a putyini rendszer jó komprumisszum-e (az oroszoknak, nem nekünk), és én azt látom, hogy igen. Ha elpusztítanád, az kb. olyan lenne, mint hogy elpusztították az elmebetegek Kadhafi meg Szaddam rendszerét. Most nagyságrendekkel szarabbul élnek az ottaniak és tömegmészárlás van naponta a régi időkhöz képest.