Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Playthegame

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Munkám során folyamatosan szembesülök a magyar álláskereső univerzummal, annak szereplőivel, előnyeivel-hátrányaival. Aktív résztvevőként most a saját tapasztalataimat fogom elmesélni. Véleményem szerint miért tűnhetek bunkónak, érdektelennek, unszimpatikusnak? Mi motoszkál…..
„Az adófizetők is lázadhatnának a harminc évesen is az ő pénzükön lézengő, ingyenélő egyetemisták ellen” – ez is egy gyakran visszatérő, ám pillanatok alatt megcáfolható gondolat a kormány által szított lejáratókampányból. Az állami finanszírozás nem vehető…..
Gery Greyhound (a Mi éveink, és a Best of Gyurcsány videók készítője) egy hiánypótló és egészen elképesztő videót osztott meg a tumblr oldalán.Ez egy "egy szigorúan belső felhasználásra szánt dokumentumfilmecske" a 2009-es pécsi időközi polgármester -választásról, ahol…..
Playthegame 2012.12.16 17:26:52
@sárkányfő: ha nem vetted volna észre, teljesen libsi a bírói kar. Nézd meg az ítéleteket, nézz meg sokat egyszerre. Ez a demokrácia? Mindenkinek jogai vannak, csak annak nincsenek, akik az adót fizetik... Nem, barátom, nem ez a demokrácia, felénk ezt parasztosan tiszta hülyeségnek hívják.
Értelmezésem szerint, az elmúlt napok eseményei leginkább arra keresik a választ, hogy vajon az állam vagy az egyén felelőssége a továbbtanulás biztosítása, vagyis finanszírozása. De ha már az egyénről beszélünk, akkor az alatt vajon anyucit vagy apucit, vagy esetleg tenmagadat…..
Playthegame 2012.12.14 15:53:45
@Zabaalint: Te,kedves ismeretlen:) NE legyen minden szakon ingyenes képzés. Lehetőleg olyan szakon legyen, amivel el is lehet helyezkedni, mert ha nem, akkor lehet menni Londonba mekis mosogatólánynak " Művtöri", vagy kommunikációs, esetleg marketingszakos diplomával. Ha már beáldozok a gyermekemért rengeteg pénzt, időt, fáradtságot, akkor elvárom, sőt követelem, hogy olyan szakok legyenek, amivel értelmes és jól fizetett munkát lehet találni itthon. ( mert igenis lehet, csak éppen piacképes tudás és jó adag gyakorlatiasság kell hozzá )Véletlenül éppen foglalkozom munkaerőkérdéssel, így gyakorlati oldalról látom a következményeit a jelenlegi rendszernek. Te, droid...gondolkodj, ne ostoba újságírók ostobaságait szajkózd!
Mint az előző posztban ígértem, folytatom a közmunka bemutatását, hisz abban a szerencsében részesülhettem, hogy személyesen is megismerhettem egy ebben a "munkakörben" dolgozót. Köztük is a problémásabb "fajtát", mivel óvodás gyermeke van. Fiatal anyuka, gerincbeteg, ez jutott…..
Playthegame 2012.07.07 13:58:01
@lutria: igen, van. Önkormányzat hűs irodáiban adatbevitel, kisebb adminisztrációs munkák hivatalokban, iskolákban, ovikban. Apróbb javítgatások intézményeknél, itt általában a finom reggeli/ebéd/kávé is garantált, ha elégedett az intézményvezető...
Playthegame 2012.07.07 18:23:59
@Secnir: a nem állandó munkákra veszik fel őket, vagy szabadságoltak helyett kisegíteni.( nem pedagógusok helyett ) Teljesen rendben van, élőben kellene látnod.
Playthegame 2012.07.07 18:32:44
@mirx: 42 vagyok, nő, gyerekekkel.2,5 munkahellyel. Értem a közigazgatás működését is:)Pont ezért háborítanak fel ezek az ingyenélő luvnyák, akik a fogantatás 3. másodpercétől" nem tudnak dolgozni", én meg fizetem a hobbijukat az adómmal.
Régóta tervezem, hogy írni fogok a mai magyar vállalkozók gondolatairól, mindennapjairól. Egyszer majd írok egy bemutatkozót is. Sőt. Egyszer majd külalakot is kap a blog. Most azonban foglalkozzunk azzal, ami rákényszerített arra, hogy azonnal írjak. A Munkahelyi terror blog…..
Playthegame 2012.05.14 09:58:15
Hát, itt elég sok tévedés hangzott el munkavállalói oldalról.
1. "bezzeg a multik tisztességesek, bejelentik...": hát igen, a vezetőket biztosan az egyszerű melósoknak csupán egy részét. Ezért vannak a rabszolgakereskedőként is ismert munkaerőkölcsönző cégek, akik bevállalják helyettük a csalást. Mert a multik így csinálják "okosba".
2.: Azért kell a vállalkozónak többet keresni, hogy teljen a BMW-re...: Csak az én városomban 5000 vállalkozás van. Van olyan, aki valóban csak a BMW-re hajt, de ők nem azok a "vállalkozók", akik dolgoznak, hanem általában bűnözők, vállalkozói fedőtevékenységgel. Nézzetek körül a saját lakókörnyezetetekben, csodálkozzatok rá a vállalkozókra: fodrász, autószerelő, pék,cipész,és persze, nyilván vannak nagyobb cégek is, akikszintén érdemi munkát végeznek. Ők foglalkoztatják a hazai munkavállalók 70%-át. Lehet, ideje lenne megbecsülni őket a folyamatos köpködés helyett.
3.: "Átvertek, mert nem jelentettek be...": dehogy vertek át...nem írtál alá munkaszerződést, tehát tudtad, hogy gáz van, de így többet keresel...legyünk már egyszer az életben őszinték, legalább saját magunkhoz...
4.: "Nem kapom meg a szabadságomat..." 20 éve vagyok vállalkozó egy olyan körben,ahol körülöttem van vagy 50-60 más vállalkozás. Nem csak szabadságot adunk az embereknek, de ha valami családi bizbasz van, akkor nem vacakolunk azon az egy órán, amivel korábban lelép évente 2-3x. ( iskolai anyák napja,stb.)Én, és minden ismerősöm minden egyes évben minden egyes napot kiadunk,ami jár. Kíváncsi lennék, vajon a nagy gyárakban is így megy-e a kölcsönzött melósoknál? Naná, hogy nem...
5.: be kellene fejezni ezt az "utálom a cégtulajt" hozzáállást. Mindenki rinyál, hogy külföldön jobb. Hát igen, mert ott istenítik a saját vállalkozásaikat, lásd Franciaország, Németország,Dánia...Mi magyarok 20 éve bevesszük a libsi újságírók hülye, ostoba vállalkozásellenes firkálmányait, el sem gondolkodunk azon, hogy ha a hazai vállalkozások nem lennének azzal a 70%-nyi foglakoztatással,akkor lehetne kezdeni a szép csöndes éhendöglést.
Tegyük fel, hogy le vagyunk égve. Mindegy, hogy a válság, a megemelt közös költség vagy bármilyen hóbort miatt, de az alaphelyzet az, hogy itt a karácsony és nincs pénzünk. Mit lehet ilyenkor tenni? Filléres ötletek következnek. Győzzük meg a családot, hogy ebben az évben ne…..
Az alábbi levél beküldőjét a névrokona el akarja tiltani a saját neve használatától, illetve megkülönböztető jelet szeretne belerakatni. Mikor kötelezhető erre valaki? Kedves Zugügyvéd! Tanácsot szeretnék kérni a blog nagy tudású olvasóitól.Először is kérem,…..