Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gépont

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rövid leszek: nem. Már nem. Gyakorló tűzifa vásárlóként látom, hogy költségei mennyire felzárkóztak a gázfűtéséhez. Ha a fűtőérték-ár viszonylatot nézzük, még lenne esélye olcsóbban kihozni egy fűtési szezont fával, de az ömlesztett fa kereskedésének nyilvánvaló átverései árnyalják a képet. Kevesen…..
gépont 2018.06.05 13:38:21
@csavarlazito: Ez elég sokatmondó adat, de sok minden árnyalhatja a képet, amit nem tudom, figyelembe vettél-e. Vegyük csak azt, hogy a 2016/17-es tél kiemelkedően hideg volt, míg az idei sokkal enyhébb. Kitől, milyen minőségű fát vettél, mennyiért, mennyi volt a gáz köbmétere akkor és most, a fűtőértékéről nem is beszélve, stb. Lehet, ha ezeket is figyelembe vesszük (vagy talán az eredményben ezek is benne vannak?), akkor nő a különbség, de az is lehet, hogy némileg kiegyenlítettebb lesz a végösszeg. Az kétségtelen, hogy a gáz sokkal tisztább, kényelmesebb fűtési mód, ugyanakkor a fa elvileg megújuló (ha ésszel használjuk), és mivel nekünk üvegajtós kályhánk van, még jól is esik a lángokat nézni, szóval néha akkor is begyújtunk, ha nem is éri meg.
Az az érzésem, a mérleget kicsit hosszabb idő távlatában érdemes megvonni.
gépont 2018.06.05 18:43:52
@gépont: Értem, és amit a cikkben írtál azzal nem is akarnék vitatkozni, úgy tűnik, igazad van. Csak "csavarlazító" dobott be két számot, ami - szerintem - csak úgy vehető komolyan, ha pár egyéb tényezőt is számításba veszünk. Ennek nyomán kezdtem el "hangosan" gondolkodni. Ennyi volt.
Bár a "méret nem minden", ha a következő turisztikai nevezetességeknek nem néztetek pontosan utána, könnyen lehet, hogy csalódni fogtok a nagyságukban. Nem tagadom, én is jártam már így. Most következzen az a 10 látnivaló, amitől nagyságilag mindenki kicsit többet vár...   © Bored Panda Mona-Lisa,…..
gépont 2017.10.24 14:41:37
@M3Hellrot: Rokonlélek. :)

Amit látam már:
Stonehenge - úgy mentem oda, hogy megsimogatom a köveit. A közelükbe sem jutottam, nagyon csalódott voltam.
Manneken Pis - "Ilyen kicsi???" (Brüsszelben viszont az Atomium lenyűgözött!)
Mona Lisa - meg sem próbáltam
A többi még bakancslistán. :)
Mondjon akárki amit akar, azt már megszokhattuk, hogy az oroszoknál történnek furcsa dolgok. Jekatyerinburgtól nem messze azonban van egy temető, ahol híres művészek, tudósok és második világháborús hősök sírjai bújnak meg nem messze olyan gránit sírkő csodáktól, amikre lézerrel véstek rá…..
gépont 2017.02.21 22:24:04
@vwxyz: Pedig jó esély van rá. Remek meglátás!
Budapest megoldja, hogy legyenek aláírók az olimpia-rendezés elleni standoknál. Kigyulladt a metró a Corvinnál, leszállították az utasokat, akik berágtak. Aztán jól aláírtak az LMP standjánál "Most már elég!" felkiáltással. Egy normális hétköznapot már léci!       Te követed már a Reflektort…..
Budapesten már évek óta funkció nélkül áll egy igen érdekes kialakítású épület. Elsőre mintha egy uszoda lenne, de mégsem az...
Emlékszem annak idején, már nem mondom meg mikor, a vonatablakban elsuhanva láttam meg ezt a különleges formájú mozdonyt. Aztán párszor láttam itt-ott ácsorogni, vagy éppen menetben. Ez a gép, az érdekes, szokatlan formáival, a nem éppen szokványos színével mindig magához vonzza a tekintetem. Első…..
No, újra indul a blog a nyári pihegés után. Nehéz lesz, de nem akarlak benneteket cserbenhagyni, örülök hogy vártatok vissza. Igen jól esik... Szuper téma van bőven, képek pedig ezrével! Na csapjunk bele egy Napi érdekessel! :)   1968. Pilisborosjenő, az egri vár kicsinyített mása az Egri…..
gépont 2016.09.05 12:24:07
@shelby: Jó a kérdés. :) Tippem az, hogy a maradék három ember (plusz egy segítő) fel tudta húzni az elsőt a legmagasabb pontig, akkor beült a második, így ők ketten már kiegyenlítették egymást, így ebben az állásban könnyen forgott a kerék. Akkor beült a harmadik az egyik hiányzó helyre, és akkor talán már az egy szem megmaradt ember a segítővel át tudta fordítani a kereket, hogy a negyedik is beüljön, és utána a megmaradt segítő volt a "motor".
12 12 kép Montreux-ről 2016.03.20 19:30:26
Ha valaki nem jut messzebb Svájcban a Genfi-tó környékéről, akkor is remek ízelítőt kap az egész országból. Hegyek, égszínkék víz, szőlőültetvények, várak, és egy kis popkultúra. Utóbbiért Montreux-be kell menni...
Alig vagyunk túl a fojtogató nyári hőségen, szerencsére a lehűlés éppen időben jött. Most emlékezzünk a XX. század nagy, brit hőhullámaira. 1963. A londoni Holborn Oasis uszoda mentőorvosa szenved a júliusi hőségtől..
gépont 2015.09.10 13:22:36
@fidesz maszop dk egykutya: Vagyunk így páran. :)
Bármilyen meglepően hangzik, de nagyon  sokan szinte megkönnyítjük a betörők dolgát. Többnyire azért, mert képtelenek vagyunk a betörők fejével gondolkodni. A biztonsági kérdésekhez egyébiránt nálunk,  mint a focihoz, szinte mindenki ért, - az eredmény is körülbelül…..
gépont 2015.04.14 09:38:40
@bellarand: Igen, jól mondod: minden védelem kijátszható. De, mint a cikk is mondja: gondolkozz a betörők fejével! Hová törnél be: ahol nincs védelem, ahol van valami, vagy ahol erős védelem van? Persze van még ezer szempont, de ha pár okosan választott óvintézkedést megteszel, akkor számottevően csökkentheted annak a valószínűségét, hogy eredményesen betörjenek hozzád. Kb. ennyi, amit megtehetsz.
Amiért évtizedeken át hiába harcoltak önkormányzatok és civil szervezetek, azt a világ egyik legbefolyásosabb óriáscége önhatalmúlag megcsinálta. Nem azért, mert annyira érzékenyek lennének a nemzeti kisebbségek jogaira, hanem mert – szemben a környező országok vezető…..
Persze egyelőre csak képzeletben, mert hát ki tudja ugye, hogy lesz-e valaha magyar euró, és ha igen, mikor, és ha akkor, egyáltalán milyen lesz a kinézete?! A lényeg az, hogy Bernát Barbara grafikus, illusztrátor eljátszott ezekkel a gondolatokkal, és mesterszakos diplomamunkájaként megtervezte azt…..
gépont 2015.02.25 13:35:52
@eo: +1
Orbitális fényáradatot és természetközeli élményeket garantál ez a minimál stílusú faházikó, a dimbek-dombok ölelésében. Egy ilyen környezetben, ahol maximum az őzikék kíváncsi szemei kukkantanak be az ablakon, teljesen helyénvaló, hogy a nappali-étkező mindkét oldalról…..