Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lasko_86

38 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A héten lesz egy éve, hogy 1983. márciusi gyártású Sierrámért kicsengettem azt a bizonyos lealkudhatatlan 160 ezer jó magyar forintot. Az elmúlt egy év sem volt elég ahhoz, hogy megbánjam döntésem, sőt az évforduló alkalmából némi tudományosan alátámasztott, utólagos…..
Használt cuccot adni-venni alapvetően jó buli; van, aki csak nagy ritkán, az egy-két évente esedékes mobil- és notebook-csere alkalmával túr mélyre a netes aprók világában, a bolti árhoz képest gyakran akár súlyos tízezreket spórolva egy már használt, de még megfelelő…..
Eladtam a Nikont. Vettem egy Nikont. Szintet léptem, D3100 helyett immáron D5100-zal a kezemben próbáltam úgy tenni, mint aki érti, mit miért nyomkod és csavargat egy ilyen nagy, fekete izén. De igazából nem is ez a lényeg, hanem hogy egyik este, amint épp a buszomhoz igyekeztem,…..
S hogy mi lett a sorsa e vakítóan világos teremtésnek? Minden alkatrész szó nélkül a helyére nőtt-e a beltérben? Esetleg most jön csak az igazi anyázás?Így búcsúztam el legutóbb, és bár jó ideje tudom, hogy az arany szívem fog a sírba vinni, most mégis megteszem: lelövöm a…..
A bevallottan hatásvadász cím persze hordoz magában némi barokkos túlzást, ugyanis a kisfilm január hatodikára elkészült – sőt, valójában egy kicsivel előbb is, de karácsonyi videót vízkereszt napján közzétenni még mindig kevésbé elvetélt ötlet, mint előtte bármely…..
Szombat este, másodmagammal ücsörögve az Örs vezér téri buszvégállomás mögötti parkolóban, kedves kis jelenetnek lehettünk szemtanúi. A történet valahol ott kezdődött, amikor 1983-as Ford Sierrámmal a parkoló egyik szegletében, egy 190-es Mercedes mellett találtam helyet.…..
Kezicsókolom, Corner hülyéje címre jelentkeznék, ha lehet... Sötétben értem haza a melóból, viszont jó idő volt, úgyhogy valami hirtelen ötlettől vezérelve nekiálltam autót mosni. Igen, sötétben. Nem én voltam az egyetlen, mert aztán egy másik hirtelen ötlettől vezérelve az…..
Vedd a két legcsodásabb autót, amelyek valaha is az utakat szelték, és illeszd össze őket. Soha senki nem vállalkozott még csak hasonlóra sem, most mégis itt van. A zseniális Ferdinand Porsche és Flaminio Bertoni szent ikonjainak szerelemgyermeke.A Porsche-Citroën 911 DS...
Oszt’ az ezüst vellámmal mi van? Joggal merül fel a kérdés, ha már így a nagy lustaságban hosszúra nyújtott nyári szünetnek hirtelen felindulásból rögtön három cikkel vetettem véget. Aztán megint elhallgattam. Nos, a vénasszonyt ismét gonoszul pucérra vetkőztettem, letéptem…..
Nem is olyan rég épp nem tudtam eldönteni, szeressem-e az X200-as ThinkPadet vagy sem. Kompromisszumokra kényszerített, de amit az egyik oldalon elvett, azt a másikon bőségesen visszaszolgáltatta. Egy darabig. Aztán én a fejembe vettem, hogy videót szeretnék vágni, a számítógépes…..
Szép volt a nyár, hét ágra sütött a nap, nem győztük tekergetni az ablakot a hitelre vásárolt Ignisben, szorgosan gombolgattuk kifele az inget verejtékező felsőtestünkön, a vállalkozó kedvűek talán még a sliccükön is hagytak maguknak némi extra szellőztetést. A dobozos Carte…..
Fiatal. Legalábbis többen vannak a fajtájából, akik idősebbek nála, mint azok, akik nem. A jó modor persze így is azt diktálná, hogy legalább eleinte magázódjunk, de őszintén: kit érdekel a kor, ha valaki ilyen lábakon áll? És azok a lökhárítók, uraim… Hogy a szépségén…..
Sosem tulajdonítottam nagy jelentőséget a különböző szépasszony-választásoknak, ha nagy ritkán mégis belefutottam valamelyikbe, szkeptikusan, puszta illendőségből elmorzsoltam magamban pár könnycseppet a világbékéért és egyéb elcsépelt, szent célokért, ezzel pedig a dolgot…..
Vagy legalábbis tettem egy aprócska lépést a saját kis nirvánám felé – bár ehhez a Wikipedia szerint a bramannal kellett volna egyesülnöm a móksán keresztül, efféle atrocitások pedig emlékeim szerint nemigen értek az utóbbi időkben. Mindenesetre újfent eggyel több olyan…..
Miután a kegyetlen sors távol sodort újdonsült szerelmemtől, a BMW 2002ti-től, lőttem még pár képet a Sierráról, majd egy kisebb konvojban Csepelnek vettük az irányt. A Retropartyzánok rendezvényének hangárjába viszont már egyedül léptem be; a többi Sierra útközben lemaradt,…..
Amikor szombat délelőtt az öreg Fordok konvoja a budaörsi Auchan parkolójából a biatorbágyi Premier Outlets Center felé vette az irányt, nem siettem el a csatlakozást. Tudtam, hol akarok menni; Geree autójára már korábban felfigyeltem, az ötajtós Mk1-ről ugyanis a vak is megmondja:…..
Volt valami a levegőben, ott lengedezett már hetek óta: április 27-én Biatorbágyon öregautó találkozó lesz, melyre egyre több és több fordos jelezte részvételi szándékát, mindeközben pedig a Retropartyzánok csepeli rendezvényének facebook oldalán is finomabbnál finomabb…..
Vasduda blog Felgyülemlett felhők 2013.05.03 00:30:00
Három autó ázik szabadban szerte-széjjel,amidőn a zápor elered az éjjel.Csak a jámbor Nissant nem fürdetjük mostan;Garázsban aluszik, már eleget mostam.Kint a Ford is virraszt, verejték csorog vállán;Úgy érzi - de téved -, áldozati bárány.Áldozat csak egy van, nem lódít a…..
Vasduda blog Notebook-vadászaton 2013.05.01 09:00:00
Hosszú hónapokon át tartó kálváriát sikerült útjára indítanom, amikor még 2012 őszén kacérkodni kezdtem a gondolattal: le kéne cserélni az öreg Dellt, venni valami mást, ami legalább bizonyos szempontból újat hoz – kisebb, könnyebb, hűvösebb, erősebb, netán finomabb…..
- Működik a kocsi?- Működött, amíg el nem kezdtük darabokra szedni – válaszoltam, és valóban, nagyjából ez volt jellemző a Sierra utóbbi néhány napjára. A legégetőbb probléma forrása egyértelműen a hegesztett diffi volt: ha bárkinek elmeséltem, hogy mi ez és hogyan (nem)…..
Vasduda blog Pornósztár vagyok! 2013.04.01 07:00:00
Csak sajnos többnyire a méteres kékeres rossz oldalán állok. Legalábbis erre jöttem rá, amikor végiggondoltam, hogy mi mindent nyeltem le az utóbbi időkben. Aggodalomra természetesen semmi ok, az alábbiakban használtcuccos adok-veszekről lesz szó, tehát a cím ellenére a cikkben…..
Vasduda blog Harmadik Fordulóra 2013.03.24 12:00:00
Miután a tegnapi bejegyzés egy kis ízelítőül szolgált arról, hogy mit is jelent számomra a nagyapám után maradt Nissan Sentra, most eljött az ideje, hogy felkonferáljam az utódot, akivel annak ellenére, hogy csak alig néhány napja ismerjük egymást, máris egészen tekintélyes…..
Van egy autó, ami immáron huszadik éve tűri, hogy vezetőülésének kárpitját a családom férfi tagjai koptassák. 1993-ban jött az országba, tengerész nagyapámmal, aki eleinte Chrysler Neonnal tervezett hazatérni. De valahogy mégis ez lett belőle: 1990-es Nissan Sentra. Kettővel…..
Az a nap is úgy indult N. János (96) életében, mint a többi. Szokása volt későn ébredni, de olyankor sem a munka iránti olthatatlan vágya kergette ki az ágyból. Ugyan már, hiszen semmi nem kergette ki őt! Nem érezte kellőképpen csalogatónak sem a leértékelt csirkefarhát…..
2012. december 18-án kezdődött. A Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kara versenyt hirdetett: matricázd fel az autódat, fotózd le, a képet töltsd fel a kar facebook oldalára, csatolj mellé rövid szöveget, melyben leírod, miért ajánlod a kart a felvételizőknek, és ha február…..