Regisztráció Blogot indítok
Adatok
angolgazdasagi

74 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Olvasónk! A blog ezentúl a http://angolgazdasagi.cafeblog.hu - n olvasható. Látogass minket minden héten, hogy tájékozott légy a gazdasági élet, az angol nyelv és az angolszász kultúra témáiban!   Lájkolj minket a Facebookon, ahol angolos cikkeket, videókat,…..
Mint oly sok más háziasított állatfajta, a nyelvtanári ló is igen derék teremtmény. Általában 15-20 éve tanulja és felejti az adott nyelvet, minden erőfeszítésért kockacukrot követel, továbbá hevesen nyerít és/vagy kirúg, ha megdolgoztatják. Ebben a bejegyzésben a faj egy…..
Miután az előző bejegyzésben bepillantást engedtünk egy vizsgáztató legbensőbb énjébe, most eljött a pillanat, hogy levonjuk a tanulságokat. A következőkben hasznos tippekkel vértezlek fel benneteket az ellen, hogy akaratlanul szerezzetek vidám perceket a vizsgáztatónak vagy a…..
2012. december 31. Újévi fogadalmak Többé nem teszem: - nem engedek át vizsgázókat, akik economic (gazdasági) crisis helyett economical (gazdaságos) crisis-t mondanak (a Tesco-nak is van határa!!) - nem izgatom magam azon, hogy egyeseknek a Twin Towers-ről a Lord of the Rings jut…..
Beékeltem ide egy kellemes kis videót a rábeszélés tudományáról. Lássuk először, hogy nekem mennyire estek le a tanácsok: 1. Emlékezz csak vissza, hogy hány bejegyzést írtam már ide! Te persze mindet olvastad, élvezted és hasznosítottad. Úgyhogy jössz nekem azzal, hogy ezt a…..
Az angoltanulás valamiféle megfoghatatlan köd a számodra? Tanulás helyett tanulgatsz, gyakorlás helyett alszol a könyv fölött, az angolul megszólalásra pedig tüzes vassal sem kényszeríthetnének? Lássuk, mi lehet a gond, keressük meg a probléma gyökerét és irtsuk ki egyszer s…..
Anyanyelvi szövegkörnyezetben legtöbbünk 'e' betűs szavakhoz folyamodik, ha valamit nem értett meg: úgymint 'ehe' (ebben az esetben nem is akarjuk megérteni) vagy 'he?' (ilyenkor adunk egy második esélyt a beszélőnek). Zavarba azonban nemigen szokás jönni, hiszen úgyis kimászunk a…..
Hogy végre egyszer búvárfelszerelés nélkül merüljek filozófiai mélységekbe, azzal kezdem, miszerint magánéletileg szépre emlékezni az önzés netovábbja. Ilyenkor ugyanis azt idézzük fel, ami vagy aki minket boldogított. Ha azonban az angol gazdasági nyelvvizsgán próbálunk a…..
Ha Te is sok időt töltesz a gép előtt, és még az üzleti angolodat is szeretnéd csiszolni, akkor az alábbi 5 weblap böngészésével összekötheted a kellemest a hasznossal:   1. / BBC Learning English http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/ Az általános angolon…..
Az angol tanulását nyugodtan tekinthetjük kardió (agy)mozgásnak, hiszen elősegíti a szív egészséges működését: bizonyos nyelvtudásszint elérése után már nem kalapál a szíved olyan veszettül, ha megszólít az utcán egy turista, nem kapsz szívinfarktust, ha megjelenik egy…..
Sokaknak okoz fejtörést, mikor érdemes általános angolról üzleti angolra váltani, azaz mikor tudnak elég „rendesen” angolul ahhoz, hogy Business English-t tanulhassanak.   Kép: www.ehow.com   Általában középfokot szoktak ajánlani, aztán már jöhet is a gazdasági…..
A jósokra különösen igaz a mondás: "Mondj igazat és betörik a fejed." De ha egy jós hazudik, akkor meg felnégyelik, megégetik vagy vízbe fojtják. Nehéz és felelősségteljes munka. Civilizált korunkban ugyan a fenti halálnemek már nem fenyegetik a jövendőmondókat, ha azonban…..
A Glassdoor egy amerikai internetes portál munkakeresők és munkaerőkeresők számára. Feladatukat annyira komolyan veszik, hogy immár öt évre visszamenőleg értékeltetik a munkaadókat dolgozóikkal. Idén az élen a Facebook végzett, de a nyakába liheg a McKinsey, a Riverbed Technology…..
Halmozottan hátrányos helyzetem (már megint ezek a fránya alliterációk) egyik fő indikátora, hogy immár másfél évtizede nincs tévém. Vagyis leragadtam ott, hogy Mágenheim doktor felesége némi kacskaringók után ismét babát vár, hogy a Die Hard 2-t vetíti egy kereskedelmi…..
A ziccer négy okból kihagyhatatlan volt. 1. Nyelvgyakorlás lévén a cél, az angol nyelvű sorozatok fogyasztása kifejezetten egészséges. 2. Angol nyelvvizsga lévén a cél, a betűszavak kultiválása kedves kötelesség. 3. Gazdasági angol nyelvvizsga lévén a cél, a gazdasággal…..
A kedvenc angol nyelvoktatással foglalkozó weblapom a BBC Learning English http://www.bbc.co.uk/worldservice/learningenglish/, ahol rengeteg nyelvtanulással kapcsolatos érdekes cikket, videót, hangfelvételt és feladatot találsz. Ezt a honlapot szoktam másoknak is ajánlgatni, mert itt…..
Néztél már  be határidőt? Tettek már kegyetlenül alád a kollégáid? Mentél már teljesen szétcsapva melózni? Említette már az asszony, hogy felettébb kismenő vagy? Említette már a titkárnőd, hogy pokolian nagymenő vagy? Érezted már nagyon dörzsöltnek magad, mikor öt…..
A bejegyzés története egészen a jégkorszakra nyúlik vissza (konkrétan múlt hét péntekre), amikor megfeszített lábikrával iparkodtam a babám felé a hóban. Túlélési esélyeimet jelentősen csökkentve egy hóförgeteg lerántotta a kapucnit okos kis buksimról, és én vacogó…..
A tavalyi év legnépszerűbb táblázatait, grafikonjait, térképeit és infografikáit decemberben újra adventi kalendáriumban válogatta össze a The Economist, amit a honlapjukon találhattok meg: (http://www.economist.com/blogs/graphicdetail/2012/12/christmas-countdown).   December 1…..
Mindazoknak, akik 2013-ra szándékoznak megfogadni, hogy leteszik a gazdasági angol nyelvvizsgát. Meg azoknak, akik 2012-re fogadták meg, de aztán tavasszal néha fújt a szél, 37 fok lett nyáron, ősszel meg sokat esett az eső, télen pedig  karácsonyra plázáztak. És azoknak is,…..
Ha gazdasági angolt tanulsz, vagy angolul tanulod a közgazdaságot, esetleg az üzleti menedzsmentet, gyakran szóba kerül a márka és az ehhez kapcsolódó fogalmak, mint pl. a márkahűség (brand loyalty), márkakötődés (brand attachment), márkaismertség (brand awareness),…..
Kicsit máshogy: nem fogom számon kérni Matolcsyn bokros teendőit, se Viktoron a környezetemben tapasztalható victory-deficitet. Az én számon kérésem helyett inkább az az ígéret jön ki, hogy az év hátralevő részében azt taglalom majd, hogy a fejüket, vagyis inkább…..
Az utóbbi években személy szerint nem sokat hallottam Bon Joviról, eltekintve attól a néhány számtól, melyek semmiféle maradandó nyomot nem hagytak bennem. Pár napja olvastam viszont arról, hogy éttermet nyitott és az első „na-ő-sem-tudja-már-hogy-mit-kezdejen-a-pénzével”…..
A napokban jelent meg egy írás az egyik magyar napilapban, http://www.metropol.hu/itthon/budapest/cikk/956519 mely szerint angol nyelvtudás terén világviszonylatban is kiemelkedő helyen állunk. Az írás szerzője a New York Times egyik cikkére, valamint az abban említett svájci intézetre…..
FELTÁMADUNK Kiemelkedő eredmények jellemezték a magyarországi turizmust az év első hét hónapjában. Az érkező vendégek száma nyolc százalékkal nőtt, talán éppen a száznál is több turisztikai fejlesztés következtében. Szárnyal az egészségturizmus, a turisták pedig…..