Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ljuka71

0 bejegyzést írt és 256 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amit arról korábban a hivatalos szervek is beszámoltak, Magyarországon végzi ezekben a hetekben fegyvertesztjeit az egyelőre ideiglenesen, de már majdani magyar oldalszámával és felségjelzéssel ellátott, elsőnek elkészült magyar H225M SOF (80, F-ZWDZ, IRO011, 3117) Zord..
Típusrokonok a szomszédban: szerb MUP H215 és H145 vegyes géppár, háttérben Belgrád és az Avala, rajta az F-117-esek által 1999-ben elpusztított, de újjáépített ikonikus TV-toronnyal. Zord..
Harcedzett repülők, kopott festések, lőporfüstös szárnyak, sebzett, de visszatért vadak...és persze az odaveszettek emléke. A szomszédban zajló légi háború javarészt névtelen hősei jártak a fejemben, amikor ezt a lyukas szárnyú denevért ma este lencsevégre kaptam a teraszunk felett. Nyilván megvan…..
Havi alaphang: egymást itató USAF KC-46A Pegasus géppár suhan el egy WizzAir Airbus alatt Somogy fölött :-o     Zord..
Jó hírekkel indult a Mi-24-est illetően ez a hónap. Zord..
Először lőttek az elődjéhez képest jóval nagyobb harci lehetőségekkel bíró Mistral 3-as rakétájukkal a győri lérak ezred katonái Ustkán, a Tobruq Legacy 2019 (TOLY19) fegyvernemi hadgyakorlat részeként ma és holnap megrendezett éleslövészeten. Az éleslövészet most először a Kubokkal közös…..
ljuka71 2021.08.24 19:27:43
Akár szimbólum is lehetne. A hál' Istennek így vagy úgy, de manapság létező forrásokból történik valami jó. Aztán meg az alapvető funkció vonatkozásában mégis sikerül el(...)ni. Nem kicsit, nagyon. Mint ezt az aprólékos, szorgos munkával makulátlanul felújított, ikonikus bakonyi megfigyelőtornyot,…..
ljuka71 2021.08.16 20:16:41
@Levente B.: Megjött Ferihegyre. Ez a barna szín! Tiszta dohánybolt :)
Folyamatban van az első, Magyarországnak épülő Airbus Helicopters H225M közepes többfeladatú helikopter végszerelése. Ennek alkalmából látogatott el ma a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos vezette delegáció a gyártó franciaországi Marignane-ban lévő gyárába. Illő pillanat a LégierőBlogger…..
Most hogy ki-ki a maga politikai megfontolásaiból illetve technikai okai miatt kivégezte a hidegháborút lezáró bizalomerősítő intézkedések egyik legjelentősebbikét, a Nyitott Égbolt szerződést, újabb jelentős sikert könyvelhetnek el az európai biztonság aláásásán munkálkodók.   000607, valahol…..
A LégierőBlog (légierő- és légvédelmi vonatkozású) haditechnikai kérdésekkel foglalkozó publikáció. A bloggazda néha persze önjelölt szakbarbárságából kilépve, történészi végzettségének, két évtizedes külpolitikai újságírói múltjának engedve is apró utalásokat tesz világunk nagyon is nyilvánvaló,…..
ljuka71 2020.12.07 13:00:04
ljuka71 2020.12.08 07:10:42
Újabb hír Kiskunfélegyházáról, az Arzenál fegyvergyárából: a CZ-k mellett Unique Alpine mesterlövészfegyvereket és az AR-10/15 családba tartozó félautomata karabélyokat is fognak előállítani idehaza. Zord ..
A tárgyalóasztalnál történt beszerzési- és iparfejlesztési vonatkozású aláírások után néhány héttel már be is mutatkozott teljes valójában Magyarországon a Lynx gyalogsági harcjármű, mely néhány éven belül a honvédség meghatározó szárazföldi harceszköze lesz.  A Rheinmetall új, sorozatban…..
Idén már hetekig a hazai Air Power közösség érdeklődésének középpontjában állt egy ikonikus szállító repülőgéptípus, az An-26, melynek kivonásával - remélhetőleg minél rövidebb ideig tartó - "rámpás hiátus" állt be a honvédség képességkészletében. Ma, merő véletlennek köszönhetően az "Ancsát"…..
Sikeres lövészetet követően megszabadul 9M113 Konkursz rakétái üres konténereitől a tatai 36. Páncéltörő Rakétaosztály egyik 9P148-as harci gépe (képünk 2017-ben készült). Az irányított páncéltörő rakéták és mai, nagyban megnövelt hatótávolságú, többfunkciós, third party célmegjelölést fogadni és…..
Ma a KMW müncheni telephelyén tatai katonák társaságában bemutatkozott a magyar Leopard 2A4HU. Fotó: KMW Zord..
ljuka71 2020.07.11 15:49:42
@zord: A Fal-ból ismertem,örök.

www.youtube.com/watch?v=MummZBgO3Ek
Lassan végéhez közeledik a Sztrela-történet (-2, -10) Csehországban is, ahol bölcsen megtartották, és a jövő lérakos generációinak kiképzésére fordították a közeli hatótávolságú szovjet lérak utolsó csepp erőforrásait is a strakonicei 25. rakétaezrednél...gyorsjelentés a hradistei lőtérről.  Esti…..
ljuka71 2020.06.20 18:24:03
@zord: Ha már ügyrendi kérdésekről van szó:pár napja a hozzászólásaid nem kiemelten-vagyis,más színárnyalattal-jelennek meg,hanem csak úgy mint a többi hsz. Nem tudom mi az oka,de jobb volt az előző,könnyebben lehetett olvasni,jobban volt tagolva a hírfolyam.
Ma a trianoni békediktátumra emlékezik a magyarság, mely - második világháborús vereségével együtt - mindmáig megszabja nemzetközi létezésének, benne biztonság- és katonapolitikai lehetőségeinek külső kereteit is. A fő kérdés nem változott: létezhet-e kitörés a legyőzetett szerepéből, normalizáció…..
Az új koronavírus járvány kimenetelével, következményeivel kapcsolatban sok a bizonytalanság, de az megelőlegezhető, hogy nagy nehézségekkel és szerteágazó válságjelenségekkel kell megküzdeni úgy individuális szinten, mint a legkülönbözőbb méretű entitások világában, legyen szó családokról,…..
ljuka71 2020.04.02 21:37:10
444.hu/2020/04/02/nem-allunk-harcban-hogy-tengereszeknek-kelljen-meghalniuk

Crozier volt a Franklin-expedíció Terror nevű hajójának a kapitánya is.Baljóslatú név egy parancsnoknak.Remélem ennek azért jobb vége lesz.
ljuka71 2020.04.26 16:10:07
@zord: Tökéletes példa a csernobili.Pontosan leírja a mai magyar helyzetet a cikk,itt rendőrök tájékoztatnak egészségügyi kérdésekről,orvosoknak pedig tilos nyilatkozni és a kórházaknak is kuss van.
70 milliméteres FZ rakéta-éleslövészet a körös-hegyi lőtéren, 2018. július 16. éjszaka, az Airbus Helicopters H145M HForce tesztkampánya során. Zord..
Egy lépéssel több, a honvédség repülő erői egy újabb alapvető képességet - a telepíthető tároló- és karbantartó hangárét - állítottak helyre a Saab DAM (Deployable Aircraft Maintenance) hivatalos átvételével ma Pápán.  Zord..