Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dzsonszmissz

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiszen a Sátán Isten elméjének meghasadása. A lény ugyanaz, csak éppen egyszer ennek másszor meg másnak hiszi magát. Ez magyarázat a biblia önellentmondásaira és a bibliai Isten tömeggyilkosságaira, a nagy-nagy állítólagos szeretet mellett. A fenti érv levezetése röviden; I. A biblia szerint Isten…..
dzsonszmissz 2011.09.20 16:53:36
@IGe: Hasonlóan vélekedem magam is ahogyan te, a vallásos áhitat édestestvére a szkeptikus zsigeri hárításnak.

Azt látom az írásaidra keletkezett kommentekből, hogy az így-úgy leárnyékolt tudat nem képes befogadni az önálló gondokodást.

Éveken át próbáltam szót érteni mindkét véglet értelmesnek látszó képviselőivel, de be kellett látnom, hogy aki hisz, az nem gondolkodik, azaz ami nem illik bele a hite kereteibe, azt reflexből utasítja el. A hívők a Bibliát tartják maguk előtt fétisként, ahogyan az ateisták a (tudomány mai állása szerint) bizonyított tényeket.
Egyik kutya, másik eb.

Azt tapasztalom, hogy a gondolkodás képessége nem adatik meg mindenkinek. Nevezhetném intelligenciának is, de gondolom ezt olvasván az idelátogatók zöme feni a kését - ezért inkább úgy fogalmazok, hogy nem mindenki képes a hit kényelmes, ölelő karjaiból kibontakozva önállóan gondolkodni.
E gondolkodáshoz még az sem kell, hogy az egyén köpésálló teológiai, fizikai, biológiai, geológiai stb. szakmaisággal legyen felvértezve, hiszen ilyen ember nincs. A gondolkodni tudás és akarás nem az említett ismeretekből fakad, hanem önmagában létező képesség.

De hogy ne csak madártávlatból tekintsek a konkrét témára, reagálok az Isten kontra Sátán felvetésedre.
Nem fér a fejembe, hogy ha Isten, aki önmagából teremtette Lucifert, Isten, aki mindent tud, ami megtörtént, ami most történik és azt is persze, ami történni fog, szóval ez a fickó büntiből kitaszítja az angyalok sorából a renitens angyalt, aki annak ellenére, hogy Istennek nem tetsző cselekedetek sorát követte el, a száműzetésével igen erőteljesen megtámogatja az Isteni bizniszt?

No, mert látnunk kell, hogy Isten akvizíciós eszköztárának leghatásosabb éve lett az, ha nem hiszek Istenben, Lucifer veszi a lelkemet kezelésbe. Magyarán az isteni büntetés valójában a keresztény hit érvanyagának erősítésévé vált, azaz a Sátán nem kitaszított, hanem a legfontosabb vazallusa a keresztényi marketing-kommunikációnak.

Nem fér a fejembe, hogy értelmes emberek miként nem látják ezt a virító megvezetést, vagy ha nem látják, tényleg sohasem tesznek fel magukban ilyen (vagy ehhez hasonló) kérdéseket?

A Sátán, aki a kitaszíttatás óta harcban áll Istennel, e harc helyett megfizethetetlen szolgálatokat tesz ellenfelének ellenszolgáltatás nélkül: Isten híveit megkíméli, az istentagadókat megbünteti.

Rendszeresen mesélek a legkisebbik fiamnak esténként, nemrégiben a Piroska és a farkas volt soron. A mese végeztével két kérdést tett fel a 6 éves eszével: (nem pont az alábbi szavakkal)

- hogy fért bele a dagadt nagymama az alig kutyányi méretű farkas gyomrába?
- miért nem ébredt fel a farkas, amikor a vadász a késével felvágta a hasát, hiszen az baromira fájhatott?

Válaszadáskor kerültem az igazságot, igyekeztem visszaélni azzal a ténnyel, hogy gyermekem feltétel nélkül elhiszi amit mondok neki. Megnyugtató érvanyagba csomagoltam a magyarázatomat, hiszen az volt a célom, hogy megnyugodjon és el tudjon aludni.

Ezek után - némi belső konfliktust követően - olyan keresztényinek éreztem magam... :-D
  IGe harmadik prédikációja. A judeo-kereszténység erkölcsi elítélésének alapjai: 1. Amennyiben a bibliai judeo-keresztény Isten, azaz  JHVH - Jáhve (JHVH = Jáhve = Jehovah = Jehova = Adonáj = Elochim = Eloah = Elohim = Necach Izrael ... ) meghalt Jézusként, akkor végül is ez nem más, mint egy…..
dzsonszmissz 2011.09.20 23:26:56
@Xmes (ÉHF): Jól beszélsz, tetszik annak ellenére, hogy csupán a színpadi művet értékeled, holott sajnos sokkal többről van itt szó.
Több ezer éves, jól bejáratott tömegmanipuláció ez, alig tér el az egyiptomi fáraók isteni mítoszától, vagy a feudális hatalmi eszközöktől, vagy akár a 21. század politikai ügyeskedéseitől.

Olyan régi és ismert a receptje, hogy valóban csodaként élem meg azt, hogy a gondolkodni (elvileg) képes ember évezredek óta beszopja.

Nézzük hát a receptet, mit kell tennie bárkinek, aki kicsikét uralkodni akar a tömegek felett:

- gerjessz olyan tartós félelmet, amelyre megoldásként csak te jöhetsz számításba. A félelem irányulhat valaminek az elvesztésére, valamely történés bekövetkeztére vagy akár egy közös ellenség (mumus) megnevezésére.
- törd meg az alattvalók egységét akár úgy, hogy eltérő jogokkal ruházod fel az egyéneket, de teheted úgy is, hogy egymásnak uszítod őket. Így nem lesznek képesek egységesen fellépni ellened.
- határozd meg a jó és a rossz fogalmát, azaz mindenképpen te döntsd el a fontosabb dolgokról, hogy hova tartoznak. Ezen felül jutalmazd az általad jónak titulált magatartást, és persze büntesd a rosszat.
- minden igyekezeteddel azon légy, hogy az uralt tömeget tartsd minél nagyobb tudatlanságban, valamint az általad kiválasztott, tanulásra kijelöltek a te tananyagaidra tudjanak csak építkezni.
- alakíts ki olyan sajátos absztrakciót a gondolkodó-lázadó jelenségek elfojtására, mint pl.: a hazaárulás, megszentségtelenítés, istenkáromlás vagy bármi, amit érvelés helyett be tudsz vetni a legszélesebb egyetértés mellett önmagad védelmére.
- mindenképpen alakítsd úgy a te szerepedet, hogy a téged éljenzőknek a boldogság/gazdagság/felsőbbrendűség (ez tetszés szerint definiálható) ígéretét megkapják tőled, viszont a téged ellenzők, ignorálók a vesztes állapot, a kilátástalanság, az elmúlás, szegénység stb. veszélyét lássák esélyesnek magukra nézve.

Van még pár kisebb adaléka e receptúrának, ezek talán a leglényegesebbek. Bárki szabadon behelyettesítheti a jelen és a múlt bármely hatalmi manifesztációjába ezeket az elemeket.
A vallás ugyanezekkel operál.
A hit hasznossága egy ugyanolyan butaság, mint az elmúlt társadalmi rendszerünkben a szocialista erkölcs hasznossága. "A hit csak szervezett és irányított ostobaság. " (Aldous Huxley)   Tudjátok, amikor kis gyerek voltam elmesélt apám egy történetet. Valahogy így:  Van…..
dzsonszmissz 2011.09.20 22:45:59
Nem értek egyet veled Gábor.
A hit az, ami a kereszténység túlélésének záloga - az persze más kérdés, hogy mi is az a hit valójában?

A hit megítélésem szerint nem tudati, hanem érzelmi viszonyulás. A bármiben hívők nem gondolkodnak, hanem a betanult/elolvasott, egyszóval kívülről kapott érvanyaggal élnek együtt szolgai módon. Az okosabbja akár át is értelmezi, kapcsolatokat keresve a kapott ideológiamorzsák között, de sosem helyezkedik szembe azokkal.

A hit érzelmi töltését könnyedén le lehet ellenőrizni mondjuk egy egyértelműen tudati viszonyulással szembe állítva.
Legyen a tudati viszonyulás mondjuk az az állítás, hogy a tízes alapú számrendszerben 2x2=5, és legyen a hit oldaláról az az állítás, hogy Jézus nem csodatévő volt, hanem egy ókori szemfényvesztő, aki okosan megtervezett trükkökkel kábította az embereket.

Fontos: nem az állítások tartalma a lényeges, hanem az ezekre érkező reakciók.

Ha neked szegezi valaki azt az állítását, hogy 2x2 nem egyenlő 4-gyel, benned, mint a helyes eredményt TUDÓ emberben ez nem vált ki érzelmi reakciót. Jobb esetben érdeklődve várod a bizonyítást, rosszabb esetben te bizonyítod be az állítás valótlanságát, ám egyik esetben sem érzed megtámadva magad.
A másik esetben viszont igen gyakori az érzelmi tromf - ezen a blogon sem ritka vendég.

A hit erejével ragaszkodóból gyakran indulatot vált ki a hitének tárgyát képező részletelem cáfolata, lett légyen az okos és elemző vagy mocskolódó.

Ezen a ponton el is érkeztem oda, amely miatt nem értek veled egyet, már ami a cikkedet illeti. A hit ugyanis tényleg komoly erő, rengetek fabatkát ér pl.: a keresztény egyház számára, hiszen a hatalmuk alapját képezi. Ha a tömegek nem hinnének Jézus megváltó szerepében, ha nem félnének a pokol kénköves tűzétől, ha nem hinnének a klérus isteni küldetésében, akkor Karol Wojtyla is vándorszínész maradt volna.

A hit tehát igen is fontos. Különösen olyankor, amikor a gondolkodás nem kívánatos elem.
Dóri viszontagságos barcelonai utazásának története eljutott a Volán illetékeseihez, akik a román partner szisztematikus tagadása ellenére visszautalta a jegyeik árát: Nagyjából egy hónapja írtam nektek a Budapest-Barcelona Eurolines-járattal kapcsolatos élményeinkről. Még…..
András nem fogott gyanút, amikor "fél méterig vízálló" fejkamerát vásárolt. Természetesen a tengerparton az első hullámnál elpusztult. Azóta lassan 3 hónapja tart a küzdelem a szervizzel, akik még a kamerában maradt memóriakártyát is benyelték:Idén márciusban egy…..
Imre a hiteleit szerette volna egy külön számláról tovább fizetni, de az OTP ügyintézői ezt 3 hónap alatt sem tudták megoldani:2011 május hónapban, szerettük volna az összes összes hiteltörlesztésünket átrakni egy másik számlára ami csak arra van fenntartva, hogy a hiteleinket…..
Bélabácsi nem fog késedelmi kamatot fizetni Cascója után, csak azért mert az ótépés Merkantil Bank évente azt hallucinálja, hogy megszűnt a szerződésük:Tisztelt merkantilbank,Köszönettel vettem értesítésüket, hogy értesülésük szerint a KXX-YYY frsz. gépkocsim casco…..
dzsonszmissz 2011.09.09 13:28:28
@randomgenerator: Naja, de ha Bélabàcsi Edömér a becses neve...?
Örömmel tudatjuk, hogy megoldódott a múlt héten megjelent E.ON-os probléma, vagyishogy nem lehet online 0-ás mérőállást lejelenteni. Mostantól lehet: A rajtatok keresztül történő panasz meghallgatást nyert, megírtam nekik újra a problémát 30-án, és ma érkezett a válasz:…..
Kamilla szomorúan vette tudomásul, amikor törölték Prágából hazafelé tartó esti járatát, és csak másnap reggel indulhatott. Megírta az Orangewaysnek, akik 2 hónap alatt arra nem vették a fáradtságot, hogy a jegy árát visszaadják:Egy június végi szombat reggel utaztam…..
A Homár mélységes jóindulattal viseltetik minden élőlény iránt, de aki még mindig hisz a kuponos akciókban, azoknak álljon itt KK sztorija. 2,5 hónapjába, két megrendelésébe illetve kiterjedt levelezésébe került, hogy megszerezze barátnőjének szánt ajándékot, és ne csak a…..
dzsonszmissz 2011.09.03 01:47:33
@Kelpo: ha visszaolvasol láthatod, hogy még nem volt, tehát mint első ennél a posztnál, nagyon megnevettettél mindenkit! :-/

Juteszembe: az volt már, hogy vadász, vadász...? :-P
Pitta nagymamája egyedül él a semmi közepén, egyetlen kapocs közte és a külvilág között a vezetékes telefon. A UPC nem igazán méri fel e tény súlyát, és nem igyekszik elhárítani a hibát.Tisztelt UPC! 90 éves Nagymamám egyedül lakik kint a tanyavilágban, egyetlen…..
Ivettnek problémája akadt az Allegroup egyik online aukciós oldalával, a cég szerint megsértette az site szabályzatát, pedig ő csak egy egyszerű kérdést tett fel az eladónak. Azóta letiltva tengeti napjait, se üzenetváltás, se adásvétel. Problémám akadt a vaterával, már a…..
dzsonszmissz 2011.08.09 00:32:34
@Solymosi.Eszter: Szóval ez a Homár blog egy olyan hely, ahol vannak posztok, amelyekhez a magamfajta szénalapú életformák különféle véleményeket írnak az adott posztra.
Tehát nem általában értendő a vélemény, hanem csupán a szóban forgó posztban történt eseményekre íródnak hozzászólások.

Ez történt most is. Ha az alapelv már tiszta, akkor egész ügyesen fogod tudni értelmezni ennek tükrében a hozzászólásom.

Amennyiben ez mégsem megy, akkor csak jelezd, nagy örömmel átsegítelek az értelmezés kusza erdején. :-P
Jogutód nélkül szűnt meg az 50 ezer forintnál drágább ergonómikus cipőket forgalmazó MBT Magyarország Kft., ezért a több mint 200 panaszos a hajára kenheti gyártási hibás cipőjét. Az új forgalmazónak törvény szerint nem kötelessége cserélni, és ezek szerint nemzetközi…..
Érdekes egybeesés, hogy míg a jelek szerint a AXA nyugdíjpénztárának magyar tagjai nem kaptak 13 év befizetéséből szinte semmi hozamot, a francia cég rekordnyereséget termelt: Négyszeresére növelte első féléves nyereségét Európa második legnagyobb biztosítótársasága, a…..
Dóriék kipróbálták, milyen busszal eljutni Spanyolországba. Röviden: nem annyira olcsó, mint amilyen szar. Hosszabban:Néhány napja érkeztünk haza Barcelonából, ahová ketten indultunk a barátnőmmel nyaralni, szerencsétlenségünkre busszal, ennek a buszútnak a részleteit…..