Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vincent66

0 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kínos csend. Szinte tapintható volt a feszültség Az ügyvezető behívta Csabit, (mintha tudnám ki is az Csabi..) mint kiderült a pénzügyes kollega, akitől megkaptam volna a borítékot minden hónapban. Vagy ha épp Csabira csúnyán nézek az irodában, esetleg nézeteltérésünk van, gondolom akkor nem kaptam…..
vincent66 2019.06.10 19:31:09
@Dankházi Zsolt: "elráulom neked, ma tisztán hétszázat maximum szoftferfejlesztő keres ebben az országban."

Hát, nem sok fogalmad van a valóságról, mert bizony kereshet ennyit egy tapasztalt, szakember tapasztalatom szerint a gyógyszeriparban, illetve az olajiparban is és nem is kell hozzá vezetőnek lennie. És itt nincs semmiféle ügyeskedés a bejelentéssel, valamint még erre jönnek a béren kívüli juttatások.
Nekem van olyan sokgyermekes kollégám, aki technikusként nem kiemelt munkakörben az adókedvezmény miatt átlagosan nettó 5-600 e között visz haza...
Az utóbbi hónapokban több felmérés is készült, melyek mind egyértelműen a Fidesz győzelmét előlegezték meg. Nemzetközi szinten is nagy eredményt el, hiszen nehéz mondani még egy országot az EU-ban ahol ekkora támogatottságnak örvend egy párt. Akár kétharmados győzelmet is arathatnak a teljesen…..
vincent66 2019.05.16 16:08:15
@Etniez: Hazánkban felosztó-kiróvó nyugdíjrendszer van. A jelenlegi befizetésekből fizetik a nyugdíjakat, amelyeket a szolgálati évek és a szolgálati évek alatti kereset alapján állapítanak meg.
Ha nincs elég járadékfizető a jövőben, nem igazán lesz mit felosztani...
vincent66 2019.05.16 16:17:24
@Etniez: Nyugdíjjárulék van, amit adóként is behajthatnak.
Deficites (állami hozzájárulásra szoruló) akkor volt a "nyugdíjkassza", amikor a kifizetendő nyugdíjakra jóval kevesebb járulék folyt be. Igen, akkor, amikor a járulék egy részét átcsatornázták "magánpénztárakba".
Jelenleg a Nyugdíjbiztosítási Alap nem deficites.
vincent66 2019.05.16 16:17:26
@Etniez: Nyugdíjjárulék van, amit adóként is behajthatnak.
Deficites (állami hozzájárulásra szoruló) akkor volt a "nyugdíjkassza", amikor a kifizetendő nyugdíjakra jóval kevesebb járulék folyt be. Igen, akkor, amikor a járulék egy részét átcsatornázták "magánpénztárakba".
Jelenleg a Nyugdíjbiztosítási Alap nem deficites.
A Magyar Nemzeti Bank, vagy inkább annak Fidesz-es elnöke, Matolcsy György vélhetően amnéziában szenved, és még mindig Nemzetgazdasági Miniszternek képzeli magát, holott már a Nemzeti Bank elnöke, és itt kicsit más feladatai lennének, mint volt gazdasági miniszterként. Legújabb elvetemült ötlete,…..
vincent66 2019.03.14 09:50:27
Parlamentininja láthatóan hozott anyagból dolgozott, de ezzel a hitvány munkával egyszerűen hazudik. Az MNB anyaga letölthető.(www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://mnb.hu/letoltes/versenykepessegi-program.pdf&ved=2ahUKEwimudPunYHhAhUxposKHb2uByQQFjADegQIBhAB&usg=AOvVaw3xv1UILO1oI8e8QbAJZ0QW)
Ha veszi a fáradságot és átlapozza a kb 300 oldalas tanulmányt, a 119.oldalon a 40.pontban megtalálja a témával kapcsolatos javaslatot, amiben semmilyen csökkentés nem szerepel.

Erről tényszerűen ennyit lehet mondani.
Ezt az öt kérdést senki sem teszi fel se az ellenzékből, se a társadalomból: Lehet nekem sem kéne!   Az öt kérdés 1. Ha mindenki vállal négy gyereket, és emiatt adómentes, akkor ki fizet adót? 2. Ha mindenkinek van négy gyereke és vesz egy autót a piaci ár ötödéért, ki fizeti ki a fennmaradó…..
The but(t) girl Akcióba lendülök 2019.02.10 19:49:12
Drágám!   Tudom, hogy ma estére mozit terveztünk, és ugyan továbbra is kíváncsi vagyok rá, hogy Anne Hathaway-nek hogy áll a vásznon a kiszőkített haj, de ha te is olvastad a friss híreket a családvédelmi akciótervről, tudhatod: fordulóponthoz érkezett az életünk. Minden, ami eddig meggátolt…..
  Orbán Viktor és barátai pénzzé tették az országot. Mivel ez működik nekik, most azt hiszi, pénzzé tehetik a családok életét is. Pénzért szülnek majd "az asszonyok", mert szerinte minden megvehető, a születés is. Orbán közben maga a legnagyobb gátja a gyerekek megszületésének azzal a mérhetetlen…..
Imádunk utazni, és nem bírtuk kivárni, hogy a gyerekek felnőjenek és megvalósítsuk életünk álmát, ezért összepakoltunk és elutaztunk, hogy egy lakóautóval egy év alatt bejárjuk Közép és Dél Amerikát. Az Usát elhagyva a Kaliforniai félszigeten keresztül jutottunk el Mexikó belsejébe, majd az extra…..
  A válasz röviden, tömören: MOST nem.   De akkor mit tehetünk?     Be kell látnunk, 1526 óta folyamatos megszállás alatt voltunk és bizony az egyik rendszert sem mi váltottuk le. A világ változott, az roppantotta meg őket (és ne éljünk álomvilágban, még Gyurcsányt sem a tüntetések mondatták le,…..
vincent66 2018.12.16 21:06:34
@BiG74 Bodri: Olyan nimcs, hogy túlóra időkeret. Náluk 3 hónapos munkaidőkeret van, ezért utána fizetik ki azt az óra számot túlóraként, amivel túlteljesítette a három honapra vonatkozó törvényes munkaidő keretet.
Ha azt mondja a vezető mondjuk az első hónapon belül, hogy most túlórát szervezünk, és ezt le is papírozzák, akkor ezt a következő hónapban ki kell fizetni. Mert az, elrendelésekor már túlóraként lett nevesítve, így NEM a munkaidőkeret része.
vincent66 2018.12.16 21:11:29
@David Bowman: Én is melós vagyok, három műszakban tolom 1985 óta vegyiparban. (Gyógyszeripar)
vincent66 2018.12.16 21:34:31
@BiG74 Bodri: Látod, ez nekem is újdonság erejével hat, mert ilyennel még nem talalkoztam,pedig sok cégnek ismerem a Kollektív Szerződését. Viszont ez is megerősíti az általam mondottakat, hogy az, amit túlóraként teljesíttetnek valakivel és le is van papírozva, az nem a munkaidőkeret része, tehát nem a munkaidőkeret végén fizetik ki. (Hanem ebben a ritka esetben a jóval rövidebb túlóra időkeret végén.)
Soros azért az első számú közellenség, mert Orbán választási megfontolásokból így látja jónak; Kelet-Európában grasszál az illiberalizmus, ebben az állapotában az unió már nem értékközösség; A magyar és a lengyel vezetés szerint Merkel ráfizetett a menekültpoliltikára és ez őket igazolja...
vincent66 2018.12.04 01:01:34
Most, hogy mindenki elkezdi a saját bőrén érezni a mélyülő gazdasági problémát, naiv dolog lenne nem észrevenni a magukért beszélő intézkedéseket: ) Megemelték tegnap az aranytartalékot a 10szeresére!!! Ez egy pánik intézkedés. Az arany ugyanis alacsony kockázattal bír, értsd: a közeljövőben is…..
vincent66 2018.10.18 19:25:26
Hazánk egyik legszebb városa Szentendre. Csodás tájak, a Visegrádi-hegység, a Duna-kanyar közelsége és persze a Szentendrei sziget teszi még vonzóbbá az alig 25 ezer lelkes várost. De ahogy szinte minden településnek, Szentendrének is van olyan épülete, amit még a helyi ember sem szívesen lát...
Eltitkolták a miniszterelnök pécsi látogatását. ..
vincent66 2018.10.12 20:15:20
@látjátok feleim szümtükkel:
Mit nem adott volna azért Bajnai, vagy Gyurcsány, ha abban az időben is úgy szorongatták volna a befektetők Magyarországot, hogy kvázi kamat nélkül vesznek állampapírt...
Ki kellett volna használni.:-)
Mondjuk ők inkább az IMF-et favorizálták, meg valami miatt a rekordmagas CDS mellett tettek hitet. Hiába, a szakértelem mindig a baloldal kiváltsága volt hazánkban.
:-D
Iszonyatos indulatok szabadulnak el a menni - maradni - hazamenni témában. Egy anyuka írja: ". . . 4 évet Németországban töltött a gyermekem. A tanító néni mesélte, hogy első nap az iskolában mindenkihez odafutott. Te magyarul beszélsz? Majd mindenkit megölelt. Aki ezt érti, az tudja, hogy miért…..
vincent66 2018.09.02 16:47:11
@nu pagagyí: Neked fogalmad sincs a nyugdíjrendszerről, de a haldokló "magánnyugdíjpénztári" rendszerről sem.
Egy topiktárs jól összefoglta a lényeget...
"A 'manyup' nem volt 'magánmegtakarítás', hiszen az állami nyugdíjalapból sikkasztották el, az nem a magánszemély megtakarítása volt.

Nem volt 'megtakarítás', hiszen államadósságból lett finanszírozva, hiszen a nyugdíjakat változatlanul fizetni kellett, emiatt a 'manyupba' áttolt pénzt államadósságból kellett finanszírozni.

Nem forrásokat teremtett, hogyan is tehette volna, hiszen éppenhogy államadósságból lett, ezért épphogy forrásokat vont el a költségvetésből.

Épp ezzel az államadóssággenerálásával pont a jövőt élte fel.

DE még nyugdíjalapnak sem lehetett tekintetni, hiszen se a 'felhalmozásra', se a hozamra, se a majdani nyugdíjra ( 20-40 év múlva) semmiféle garanciát nem biztosított.

Azt is az államra hagyta.

Semmi más célja nem volt, mint a jórészt külföldi alapkezelők befektetés, kockázatvállalás, költségek nélküli fix nyereségének biztosítása.

Orbán egyik bátor és kiváló döntése volt ennek felszámolása.

AZ a gondolkodás volt mögötte, hogy elég volt abból a 'liberális' metodusból, aminek az a lényege: kockázatok, költségek, veszteségek államosítása, minden nyereség magánosítása.

A manyup a csődbe jutott 'liberális' szemlélet mintapéldánya, közgazdasági képtelenség: államadósságból 40 év múlva fizetendő nyugdíjalapot felhalmozni."
vincent66 2018.09.02 22:15:02
@nu pagagyí: Persze, hogy ki volt fizetve a nyugdíj akkor is. Viszont ez csak azért lehetett, mert a magánnyugdíjpénztárba csatornázott összegek mértékével megegyező összegű hitelt vett fel az állam. Különben mi a túróból fizették volna a nyugdíjakat?
Akkor erről ennyit, ki menmyire van képben a témában.
Miért mondott le valójában Szél Bernadett? ..
vincent66 2018.08.29 01:10:18
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ez a 2/3 egyik része, (a kisebbik) a nagy része abból jött össze, hogy a 106 egyéni választókörzetből 91-et a Fidesz-Kdnp elhozott.
Akkor számolj újra....
vincent66 2018.08.29 12:07:57
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Értem. Tehát egyéniben azért nem az ellenzéki jelöltekre szavazott a választófülke magányában a rettegésben tartott, megfélemlített emberek sokasága, mert megváltoztatták a Választási Törvényt.
Több kérdésem talán akkor nincs is, minden világos.
:-D
• A német kancellár nem szeretné, ha a rasszizmus bármiféle módon bele tudna szólni a menekültkérdésbe • Juncker megerősítette: a színfalak mögött próbálják rávenni Orbán Viktort, hogy fogadja el a politikájával szembeni uniós bírálatokat  • Kovács Zoltán valami értelmes magyarázattal is…..
vincent66 2018.08.13 15:32:22
@LKerekes: És visszatérően csak és kizárólag a listás szavazatokat említi mindegyik féleszű "demokrata".
Valahogy azt ilyenkor sehová sem kell számolni, hogy az egyéni választókerületeknél 106-ból 91-et nyert a Fidesz-Kdnp.
Mondjuk én is elfelejteném a helyükben szívesen, mert ez az igazán gáz.
Fantasztikus, hogy ennyi ember vonult az utcára szombaton! Az viszont kérdés, van-e még értelme ezeknek a demonstrációknak? És ha nem sok, mit lehet még tenni a változásért? Be kell látnom, frissíteni kellene az önéletrajzomat. Egyelőre nem azért, mert dobbantani szeretnék, hanem mert az utóbbi…..
vincent66 2018.04.18 20:24:20
@Naki vagyok kerdojel: A Fidesz-Kdnp nem a listás 49,6 %-kal nyerte a 2/3-os arányt, hanem a 49,6% + 106-ból 91 egyéni választókerületben elnyert mandátum összességével.
Úgyhogy ne hazudozz balliberális!
vincent66 2018.04.19 15:04:24
@Naki vagyok kerdojel:
Az a szomorú, hogy bármennyire is felsőbbrendűnek gondolod magad sunyilibsi, még bizony tőlem is tanulhatsz. Egy "gemetikailag alattvaló" - tól.
vincent66 2018.06.17 22:56:34
@Naki vagyok kerdojel: Húbakker, ezen gondolkodtál közel 2 hónapig? :-)
A magyar szakihelyzetet nem kell bemutatnom. Mindenkinek van saját magát vagy közeli hozzátartozóját érintő története arról, hogy milyen nehéz manapság jó szakembert találni, legyen szó a mosógép megjavításáról vagy a csempe felrakásáról. Az okok számosak, ezeket nem fogom boncolgatni, de az ember…..
vincent66 2018.05.31 21:47:17
@abcdefghijklmm: Az a 4,5 milla megtakarítás hogy jött ki neked amúgy?
Bizonyára Ön is, mélyen tisztelt Olvasó, áltélte már azt az elképzelhetetlen horrort, amit a magyar utakon tapasztalhatunk: balesetből származó roncshalmazok minden utcasarkon, letarolt óvodáscsoportok hullahegyei az út szélén… még jó, hogy szeretett gondnokuk, a nanny state Magyar Állam kiemelt…..
A mosogatógépek használata köztudottan energiatakarékosabb, mint a kézzel mosogatás, emiatt egyre több háztartásba vásárolnak mosogatógépet. A készülék "tudásán' felül a mosogató tabletta határozza meg leginkább a mosogatás minőségét. Most 11 ALL in ONE mosogatótablettát teszteltünk, hogy kiderüljön…..
Amíg az autista gyermek kisebb és gyengébb a szüleinél, és úgy üt, rúg, vág, addig gyakran nem veszik komolyan, néha még mulatságosnak is találják. Ám ahogy serdül, és egyre jobban rögződik az agresszív viselkedés, amit egyre nehezebb kezelni, és egyre durvábbá válik a helyzet, annál…..
vincent66 2018.05.14 21:27:54
@Vicus45: Kimondatlanul, de ott van a válasz a mondandód végén. Addig, amíg nem következik be olyan dolog, amit meg sem szabadna várni!
Pláne, ha mellette több kiskorú gyermek is van a családban, mint potenciálisan veszélyeztetett "gyenge láncszem".
Igazat adok annak a posztolónak, aki tipikus liberális társadalom leképezését látja az esetben.
Az orbáni jobboldal, - akárcsak régen a kommunisták - irtózik a vitáktól, különösen a parlamenti vitáktól, és megvetik a tárgyalásos megoldásokat. A kompromisszumra törekvés számukra a koncepciótlanság és a gyengeség jele, márpedig a legfőbb érték amit becsülnek az a "macsó" erő felmutatása (még…..
vincent66 2018.04.24 00:28:49
@Zionnépe: 48% listán +106 egyéni választókerületből 91.
Igen, ez utóbbi dolog, amit figyelmen kívül hagysz. Pedig ez a lényeg. Akkor most ki is lett tönkreverve?
Ez a helyzet Bánrévénél. A szlovákok még bíznak abban, hogy a jelenleg állapot csak átmeneti. (Via)..
vincent66 2018.04.22 01:22:01
@sinus67: hát, akkor ezek szerint szerinted is jó így minden ahogy van. :-)
Most béke van, meg fellendülés, kardlapozás sincs, a tüncizők is tündibündik, a rendőrökön azonosító, mi kell még.
Jelentős az eltérés a kecskemétiek akarata és a torz parlamenti viszonyok között. Választási értékelőnk újabb részében számos érdekességre derült fény a „végleges”, bár még nem jogerős választási eredmények áttekintéséből...
Egy olyan érdekes esetről szeretnék most írni Önöknek, amivel nemrégiben találkoztam egy ügyfelemmel kapcsolatban. Köztudottan - a szebb jövő reményében - sokan vándoroltak ki Magyarországról külföldre az elmúlt években. Néhányan azonban visszatértek Magyarországra, ügyfelem is közéjük tartozott.…..
vincent66 2018.02.01 12:16:43
@Horváth Zsolt munkaügyi szakértő: Akkor végülis csak azt nem tudjuk, hogy kitől kapták azt a nagy pofont a külföldről hazaköltözők.
A Szilícium-völgy tech zsenijei és az üzleti világ top menedzserei is tudják, hogy a hús jövője kegyetlenségmentes lesz, amihez már nem kell állatok milliárdjait levágni. 8 ultragazdag üzletember, akik bezáratnák a vágóhidakat: 1. Bill Gates Köztudott, hogy Bill Gates, Microsoft társalapítója…..