Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szoildi

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az igény szerinti szoptatás alapvetően azt jelenti, hogy a kisbaba akkor eszik, amikor éhes, annyit, amennyit akar, addig, ameddig akar. Ez teljesen így van - ha a szóban forgó kisbaba az első gyereked ;-) De ha nem, akkor már sokat tudsz arról, hogy az igény szerinti szoptatásban az…..
szoildi 2011.07.29 14:26:13
Először is gratulálok az írásokhoz!
Az én babám 8 hónapos múlt, még szopizik, de már főzeléket-gyümit is eszik. A szoptatással sokat küzdöttem az elején, de aztán belejöttünk :) Ő is az a fajta baba, aki egyszerre sokat szeret enni, és utána hagyják őt békén aludni. Így 1 hónaposan 5x evett egy nap, mindig annyit, amennyit a cicikben talált. Ez reggel pl 200 g-ot jelentett, estére persze már nem volt ennyi. Bukott is jó sokat, de nem tudtam leállítani, bőgött, ha kevesebbet adtam neki. A mai napig nyüszít, mint aki éhen hal, amíg az első cici után cserélünk, és megkapja a másikat :)Éjszaka soha nem evett. Úgyhogy minden baba tényleg más, figyelni kell, hogy hogy jó neki és lehetőleg úgy csinálni...
Viszont az anyukák is különböznek :) és a melltartókkal kapcsolatban nekem más a tapasztalatom. A természet hozzám nem volt túl bőkezű, így a terhesség előtti "A" kosaras melltartóimat a szoptatás alatt is csak "B"-re cserélhettem. Tízezreket költöttem hagyományos, merevítő nélküli szoptatós melltartókra, kezdve a gagyitól a márkásig, de leírhatatlanul szenvedtem tőlük. Bevágtak mell alatt, felcsúsztak, szorítottak, ugyanakkor nem tartottak. Szóval rémes volt. Míg rátaláltam a merevítős szoptatós melltartóra, amit felpróbáltam, és le sem akartam venni. Nem szorít, nem nyom, vagy vág, vagy ilyesmi, csak kényelmes, mintha nem is lenne (igaz az ára okozott némi fájdalmat, de hamar feledtem:)).
Na, szóval csak azt akartam mondani, hogy ilyen is van!
szoildi 2011.08.01 09:06:49
@Felicitasz: ok: "Anita" márkájú, és bár kis méretekből nem túl nagy a választék ennél a márkánál sem, nekem még fekete is van, ami nem hátrány a hónapokig tartó szoptatás alatt :)

És nem ehhez a poszthoz tartozik, de a császáros cikked nagyon sokat segített nekem, mert hát én azóta is azon rágódom, hogy miért lett úgy, és mit kellett volna másképp csinálnom.. Így elolvasva jobban érzem magam, úgyhogy köszi!