Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KupaiGeri

13 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Subba RGUSZTÁV 2012.04.26 16:50:13
KLASSZIK!..
KupaiGeri 2012.04.29 12:23:02
Subba Péntek! 2012.02.10 15:14:00
 ..
KupaiGeri 2012.02.16 14:40:33
Gomba szaporítása: Tuskó, rönk oltása köldökcsappal vagy gombacsírával A megfelelő fafajta kiválasztásánál (rönkfa) figyelembe kell vennünk, hogy ne legyen friss döntésű, lédús anyag, legalább 2-3 hetes fa jöhet szóba. Nem jó a teljesen kiszáradt, reves, pudvás,…..
              Néha előfordul, hogy ki kell vágnunk egy fát, ami rossz helyre lett ültetve, útban van, megbetegedett, elhalt stb., vagy épp van otthon néhány rönkfa, vastagabb faág, amivel nem tudunk mit kezdeni.…..
Alapanyag: Talajkeverékek A növényszaporításhoz a talajkeverékek több variációját használjuk. A magok és dugványok egy része érzékeny a nedves talajban élő, betegséget okozó mikroorganizmusokra (pl. palántadőlés). Használhatunk gombaölő, fertőtlenítő permetszereket,…..
Alapanyag: Finom és durva homokMosott folyami kavicsot, homokot akkor alkalmazunk, ha a talajkeverék vízelvezetését és levegőzését kell javítanunk.A durvább kavicsot kaktuszok, sivatagi növények gyökereztetésénél, nevelésénél használjuk...
Napló: Zámia (Zamioculcas zamiifolia) szaporítása levéldugvánnyal                                     A zamia vagy zámia egy igen dekoratív, örökzöld növény, amit gyakran láthattok plázákban,…..
Mikorrhiza gombák és növények kapcsolata - az igazi bio tunningA mikorrhiza (gyökérkapcsolt) gombák, mint nevük is mutatja, növények gyökeréhez kapcsolódva alakítanak ki szimbiotikus viszonyt gazdatestükkel.A gombák hifái a gyökérszálakhoz kapcsolódnak. Ezek sokkal véknyabbak,…..
 Komposztálás A komposztálás egy olyan biológiai folyamat, amely növényi maradványok, hulladékok szerves anyagait humusszerű anyaggá alakítja át.Komposztnak nevezzük azt a morzsalékos, sötétbarna színű, földszerű anyagot, ami elsősorban mikroorganizmusok hatására…..
Ji Yong-Ho, sok-sok művésztársához hasonlóan újrahasznosít, azonban mindezt szemkerekítően figyelemreméltó módon teszi. A koreai szobrász kedvenc alapanyaga a használt, mások által kidobásra ítélt gumiabroncs, amit sikerül olyan különlegesre formáznia, hogy ha lenne hajam,…..
KupaiGeri 2011.08.02 11:01:29
 Kertészeti vermikulit             Ez egy természetes eredetű szilikát-ásvány, amit a perlithez hasonlóan aprítanak és duzzasztanak. A párhuzamosan elhelyezkedő szilikát-kiristálypalák megnövelik az anyag…..
 Tőzeg       A tőzeg elhalt növények bomlásterméke. Keletkezése lápokban történik vízzel borított és levegőtől elzárt környezetben, különböző biológiai, kémiai és fizikai folyamatok révén. A tőzeget képző növények szerint 2…..
Inkubátor építése              Ez a kis költségvetésű inkubátor segít abban, hogy sikeresen gyökereztessünk hőigényes fás-, félfás- és levéldugványokat. Állandó hőmérsékletet és párát biztosít fiatal…..
 "Heatbomb" készítése Ezt a fűtő berendezést eredményesen használhatjuk zárt dobozok, inkubátorok fűtésére. A flakonba helyezett akvárium fűtő ideális hőmérsékletet nyújt csírázáshoz, gyökereztetéshez, vagy gombáknál az átszövés…..
 KókuszrostA kókuszdió üzemek mellékterméke, amit eredményesen haszálhatunk talajkeverékekhez, csíráztatáshoz, gyökereztetéshez. PH-ja 6,5-7,5 közötti, csíramentes, penészedésre nem hajlamos.Az apróra darált rostból préselt téglált vízzel öntjük fel, és pár…..
Kertészeti perlitEz egy vulkanikus üveg kőzet, amit hőkezeléssel többszörösére duzzasztanak. Az anyagában kémiailag kötött víz a hevítés hatására kis kapillárisokon (csatornákon) távozik a kőzetből. Ez a folyamat 7-16szoros térfogatnövekedéssel jár.A duzzasztott perlit…..