Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ellenpontok

1 bejegyzést írt és 156 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bravó, mondhatnánk, ha komolyan gondolnánk, de nem gondoljuk, sőt. Elképesztő, hogy az a riporter, aki Juhász Pétert akarta lejáratni, de sikertelenül, Spéder Zoltánról olyan anyagot rakott össze, hogy az 5,7 millió forintjába került a tévének, hiszen a bíróság elmeszelte őket…..
       Elolvastam a Nappali Holdat és a Mélypontot. Gyönyörű versei voltak és én most mégis a Nappali Holdat olvastam el. Tudom, hogy sokan fogják idézni, főleg az alábbiakat: "Élnek, miért is ne élnének sokan az országban, akik unják az örök magyar sirámot: Mohácsot, Nagymajtényt, Világost,…..
Ellenpontok 2016.09.12 17:00:46
Nem tudlak követni. Nem ertem, mi köze van fortin2 kommentjenek ahhoz, hogy aljas vagy nem aljas az inkriminalt mondat.

Marmost miert aljas? Kezdödik a tanacsköztarsasag = „a“ zsidok összeesküvese „a“ magyarsag ellen beallitassal, ami minden magyar antiszemita hecctoposz ösatyja. Esetleg meg idevehette volna Jezus megöleset, ha mar valami vegkepp elkepzelhetetlenne teszi “a” magyarok es “a” zsidok együtteleset, lelki azonosulasat.

Aztan, milyen az egesz erveles moralitasa mar? Ez olyan, mint mikor az iskolai verekedö jol elagyabugyalja a kisebb gyereket, majd mikor az kijön a korhazbol, közli, hogy most mar ugysem lesznek baratok, ezert inkabb ezutan is köcsög lesz vele.

Vegül, a legfontosabb, az egesz gondolat alattomossaga; egy leironak alcazott normativ kijelentessel van dolgunk. Nyelvtanilag leiro, söt historizalo (vulgar a negyzeten, de az), hatasat tekintve nem lehet mas mint normativ. Az üzenet: felesleges egymassal veszödni, remenytelen, hagyjuk a francba. Szep gondolat.

A vege teszi ra a pontot az i-re itt mar kiderül, hogy nem csak nem lehetseges hanem nem is kivanatos, hiszen veszely van, forditott asszimilacios. Ezt talan nem is kell bövebben kommentalni, megint csak klasszikus fajvedö gondolat; amikor a magat az orszag vezetesere es de facto birtoklasara, lakosai fölötti uralkodasra elöjogot erzö kereszteny közeposztaly az övetöl elterö velemennyel / valosagmagyarazattal talalkozik es ennek puszta letet a vilag rendjenek felborulasakent es az eletet fenyegetö veszelykent eli meg.
Világpolitika Szubjektív Trianon 2014.06.03 15:12:46
Magyargyűlölet a palotában?   Egy „turáni törzs”, akiket semmi más nem motivált, csak a kisebbségek szolgasorsba döntése..? Érdekes, de annál meghökkentőbb idézetekkel, illetve a közvélemény előtt kevésbé ismert összefüggések feltárásával próbáljuk érzékeltetni…..
Ellenpontok 2014.06.05 13:30:11
Ertem, tehat a nemzetisegek ugy gondoljak, hogy elnyomtuk öket, meg a nagyvilag is ugy latta, hogy elnyomtuk öket. De szerinted meg nem is.

Itt jegyzem meg, hogy török kollegaim szerint a törökök kvazi testveri, jofej nepnek tartjak a magyarokat akikkel 150 evig "együtt eltek". Arrol hogy ez minalunk elfoglalas-megszallas-elnyomas formajaban jelent meg, erröl nem tudnak, csodalkoznak rajta.

Es horvat kollegaimmal beszelgetve ugy tünik, kicsit hasonlo a magyar-horvat viszony, csak forditott szerepekkel. Nekünk ök olyan szimpi kis nep, közös orszag, juhe. Nekik mi törtenelmileg elnyomok vagyunk.

Nem mintha barmi hatast varnek töle nalad - söt kicsit büntudatom van hogy beleronditunk a feltve örzött, kerek, fekete-feher vilagkepedbe - alljon itt egy kis Bibo:

"Az 1849. évi katasztrófa végzetes tanulságai

Ennek a katasztrófának két tanulsága rögződött meg a magyar nemzet politikai tudatában: az egyik az volt, hogy Európa Magyarországot függetlenségi harcában cserbenhagyta, a másik tanulság az volt, hogy az idegen nyelvű nemzetiségek a demokratikus szabadságot az elszakadásra fogják felhasználni. Az előbbi tanulságból született meg az 1867. évi osztrák–magyar kiegyezés, melynek lényege az volt, hogy Magyarország a maga történeti területének a megtartása érdekében lemondott a teljes függetlenségről. A második tanulság nyomán kezdődött az a fejlődés, mely Magyarországot eltávolította a demokratikus ideáloktól, mert az 1848–49. évi katasztrófa nyomában az a félelem rögződött meg a magyarokban, hogy a demokrácia összes következményeinek a vállalása a nemzetiségi területek elszakadására fog vezetni. A történelem azt a leckét adta volna fel a történeti Magyarország hívei számára, hogy észak felé próbálják megtartani a történeti országot, dél felé pedig vegyék tudomásul, hogy tőlük régtől fogva elidegenedett népekkel állanak szemben. Ehelyett kialakult egy meglehetősen szűk látókörű politika, mely azt képzelte, hogy ha a különféle magyarországi nem magyar nyelvek közjogi érvényesülését kicsinyes módon megakadályozza, ezzel biztosítja a történeti Magyarország fennmaradását. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy a déli részben lévő s már teljesen különálló nemzeti tudatra jutott nemzetiségek után most már az északi területek szlovák és orosz lakossága is végleg elszakadt a történeti Magyarország gondolatától."
Ellenpontok 2014.06.05 17:26:50
@bölcsbagoly: keversz valakivel. Sem Demszkyt, sem Petöt nem ismerem.

@Gáspár Róbert (ZMTE): ez mar nekem kellemetlen, hogy a füstölgö puskacsöröl megmagyarazzatok, hogy az igazabol disztargy, a füst dekoracio, es az egesznek semmmi köze a földön heverö hullahoz.

- Karolyi nem irta ala, elvesztette a hatalmat.
- Kun Bela nem irta ala, elvesztette a hatalmat.
- Horthy alairta, megkapta a hatalmat.
Ha nem irja ala, nem kapta volna meg a hatalmat. Ugye nem gondoljatok, hogy az antant beleegyezese nelkül hatalomra kerülhetett volna a megszallt Magyarorszagon?
Ki a hazaarulo akkor?

Persze ertem en; ket es fel evtizeden keresztül hatalmon tartotta a nepesseg 5%-at kitevö kereszteny közeposztalyt, es megvedte minden "karos" verseny ellen. Ez szamotokra böven kompenzalja a kevesse dicsöseges hatalomra jutast meg a katasztrofat amibe az orszagot belevitte. Csak akkor kicsit halkabban azzal a hazaarulozassal...
Minden reggel és minden este megnézem, hogy kint van-e, és örülök neki, hogy kint van. Hogy laminált papíron van, annak külön örülök, mert így nem árt neki a pára. Van egy barátnőm itt, a Páva utcában, na, azoknál nem laminált papíron van, fújja is a szél ide-oda. Én nem…..
Ellenpontok 2014.02.11 17:20:11
@tollaszerge: uh, ez most komoly? Nem figyeltel meg semmilyen valtozast az elmult evekben a politikai verseny felteteleiben?
Tenyleg van ember a vilagon - barat vagy ellenfel - aki ketelkedik abban, hogy Orban tovabb fogja dönteni a palyat ha lehetöseget kap ra?
A poszt Marx Károly és a differenciálszámítás kapcsolatáról szól. Erről a kéziratról van szó. Charlie bácsinak a politikai gazdaságtanához kellett a matematika, és felidegesítette magát a deriváltakkal. Leginkább az bántotta, hogy a derivált dx/dy alakú, amikor pedig dx=0,…..
Örülünk, Vincent? Ráfázen 2014.01.07 21:52:42
A Raiffeisen Bank International AG osztrák igazgatósága egy reggel valami furcsa, ragacsos dolgot érzett a takarója alatt. Odanéztek — hát egy akkora véres, vigyorgó lófejet találtak az ágyukban, hogy ki kellett bontani a főbejáratot, hogy beférjen a vezérigazgatóság…..
A tartozást vissza kell fizetni. A bíróság ítéletét tiszteletben kell tartani. A bíróság nem a kormány vagy a bankok, hanem a jog pártján áll. Párt ne kommentáljon bírósági ítéletet. Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul...
Ellenpontok 2013.12.20 11:14:46
@icze: irigylem az optimizmusodat. Csodálkoznék ha bárki adós tudna produkálni ilyen levezetést. És igazából minek is adna ilyet a bank, ha egyszer nincs képlet a szerződésekben, nincs mit ellenőrizni. Itt van ugye az egyik nagy disznósága az egésznek, hogy formailag, prima facie köti a szerződés a kamatemeléseket külső faktorokhoz, valójában meg nem.

És mindenki átlátná, mekkora disznóság ez, ha az lenne egy szerződésben, hogy köteles vagy 10 éven keresztül havi 20 kiló krumplit venni tőlem, de garantálod az én árrésemet és nem mondom meg, én mennyiért vettem a krumplit.

Normális esetben egy hitelfelvevő fix kamatot fizet vagy referenciamamat plusz marzsot. A referenciakamat bárki által ellenőrizhető naponta a neten, minden más kockázat már a bank hasfájása, és van is neki száz eszköze hedgelgetni összevissza. Tiszta sor.

Ezzel szemben a "magyar modell" gyakorlatilag a bank kamatmarzsát akarja garantáltatni az ügyféllel, a bank saját refinanszírozási kockázatait és volatilitását áttolva a hitelfelvevőre. Pedig a refinanszírozási költségeit nagymértékben befolyásolják a bank saját taktikai döntései: milyen futamidőkre, milyen termékeken keresztül, milyen pénznemben refinanszírozza magát. Ezzel egy adósnak semmi dolga. Aztán benne van az adott bank saját hitelképessége - a válságban volt olyan bank, amelynek 100, és volt amelyiknek 300 bázisponttal nőttek a refinanszírozási költségei. Sok esetben menedzsment hibák miatt robbantak ezek fel. Mármost mondjátok el nekem, mi a pék %§#-a indokolja hogy egy bank hitelfelvevője a vezetőség hibáiért fizessen?

Épp ezért vannak normál esetben a hitelek LIBOR/EURIBOR/stb-hez kötve, amelyek egy sor bank standardizált refinanszírozási költségeit reprezentálják. így a bank megkapja az adóstól a minden bankot egyaránt érintő költségnövekedésért a kompenzációt, de nem többet.
Év végi összesítőnk 2. részében a maguk korában is divatos, de mára klasszikussá nemesedett jobboldali ikonok munkásságából válogatunk. A fokozatosság jegyében kezdjük tán Pósa Lajossal, mivel — remélem egyetértetek velem — ő egyáltalán nem volt rossz költő, csak a…..
Ellenpontok 2013.12.19 00:48:09
Egeret szült a Kúria - röviden ezt történt hétfőn, miután a testület jogegységi döntésében kimondta, van olyan, hogy devizahitel. Miklós barátommal úgy döntöttünk, hogy közösen merengünk egyet ezen a híren, részint mert mindketten írtunk már a témáról, részint mert…..
Ma Magyarországot olyanok kormányozzák, akik nem nehezékként, hanem erőforrásként tekintenek az önbecsülésre. Az önbecsülés, mint lélektani faktor adja a kulcsot mindahhoz, amit a kormány csinál. G. Fodor Gábor 2013. november 3...
Nem lehet lenyugodni. Miközben a nyelvoktatásról szóló rendeletről valóságos cikkháború alakult ki a kormányzat és az online oldalak között, október óta a háttérben zajlik egy még komolyabb ütközet. Míg a nyelvoktatásnál vélhetően végül nem lesz igaza a jogosan…..
Magyarországon olyan világ van, ahol lehet tervezni és a beruházások megtérülnek Orbán Viktor, 2013. november 15...
A Fidesz a törvényesség és a rend pártja. A Fidesz - politikai szervezetként - eddig sem kommentált és a jövőben sem kíván kommentálni bírósági ítéleteket Rogán Antal fidesz sajtóosztály, 2009. július 2...
        Megkerestem a 2008-2009-es SZJA-bevallások összesítését.          Érdemes megnézni a táblázatot a 68.oldalon. 2009-ben az adózók felső decilise (legtöbb jövedelmet bevalló tíz százaléka) a kedvezményekkel csökkentett adók…..
Ellenpontok 2013.11.21 12:35:16
@Kettes: Igen, de nem az van hogy a fidesz tagadja, hogy a gazdagok jartak jol es a szegenyebb 50% rosszul? Mert akkor az a cikk vegkövetkeztetese, hogy irgalmatlan nagy hazudozas van ebben is, nem mintha barkit meglepne.

En mar mikor bevezettek, akkor sem ertettem, hogy hogy a francba akarjak azt beadni barkinek, hogy ha egy progressziv adoztatastol attersz az egykulcsora, az nem a gazdagoknak kedvez. Azota persze kiderült: ennel sokkal sulyosabb dolgokat beadnak epp eleg embernek.
Ellenpontok 2013.11.21 16:05:50
OFF
@a 17 éves Parker Schnabel: Ez igy igaz, megsem biztos hogy ugyanigy tudjak folytatni a kormanyzast 2014 utan.

Azert azt ne felejtsük el, hogy a gazdasagi karokozas es netto rablas finanszirozasahoz/elfedesehez elengedhetetlen volt a nyugdijpenz lenyulasa, az agazati különadok, illetve a forraskivonas bizonyos területekröl (felsöoktatas stb.). Ilyen forrasok nagysegreddel kevesbe fognak most mar rendelkezesre allni, a növekedes pedig szerintem nem fog annyira beindulni, hogy erzekelhetöen javitsa az allamhaztartas helyzetet. Tehat ha a nyomor tovabbi növekedeset le is tudjak majd nyomni a nep torkan, nem vagyok benne biztos hogy az allamhaztartas finanszirozhato marad közeptavon.
      A TIME a világ száz legbefolyásosabb személyisége közé választott egy hatvanegy éves dél-koreai nőt. Pak Kunhye az ország elnöke. A fejlett országok közül Koreában a legmagasabb az ipar részesedése a (több mint ezer milliárd dolláros) GDP-ből. Az ország a…..
Nem leszünk gyarma-a-at!Multikám húzzá má el má! Magyarország az idén augusztusban teljes egészében visszafizette a 2008 és 2009 során felvett IMF-hitelt. A lehívott hitelek összesen kb. 7,64 milliárd SDR-t, azaz közel 11,6 milliárd dollárt tettek ki. Jelenleg a Franklin…..
Ellenpontok 2013.11.01 11:15:37
@xxylon: persze, de az "papir"-veszteseg lesz, es en ugy ertettem jotundert hogy valodi (cash) vesztesegre gondol.

@szuverenitas-junkies: szerintem vilagos mit akartam mondani.
Ellenpontok 2013.11.01 20:48:17
@xxylon: engedelmeddel ezt beteszem a kötözködés kategóriába :)
Biztos vagyok benne hogy tudod mi a különbség a p/l és a cf között.

@kettes: igen, ez már a lényegről szól; és akkor ezt ki kell mondani olyan szépen világosan ahogy te megtetted. És itt nem könnyű okosnak lenni, de én másképp látom. Miért képesek a svájciak megszavazni népszavazáson, hogy legyen magasabb az áfa? Vagy leszavazni hogy legyen több szabadnap egy évben?

Valamikor fel kell nőnünk, meg kell szerezni azokat a tapasztalatokat amiket szerencsésebb népek évszázadokkal ezelőtt megszereztek. Fáj, de szerintem csak így lehet előbbre jutni.

Orbán rövid távon még lehet hogy tehermentesítette is a lakosságot: többszázmilliárd forintot kiszedett a multik zsebéből, ezt egyébként a lakosságtól kellett volna elszedni (persze tudom, egy része így is át van hárítva, de nagyon messze nem minden). Az ezért fizetett ár a gyenge forint, az összeomló befektetések és az ország nagymértékű sebezhetősége, a magánnyugdíjpénztári rendszer megszűnése. A jövő felélése. A következményeket meg kell tapasztalni, és talán abból lesz egy érettebb, igényesebb választóközönség, hogy ilyen reménytelenül elitistán fogalmazzak.

Ha most gyámság alá kerülnénk, Orbán a világ összes baját az IMF/EU nyakába varrná, és csak megerősödve jönne ki bármilyen válságból. Csinálja végig, és bukjon bele.
„Annyira vicces, ahogy a hiszteroliberális értelmiség rasszizmust kiált a székelyföldi autonómia kapcsán.” (Schiffer András) „Ha rögeszméjüket megérintik, dührohamot kapnak” – írta Hamvas Béla az ateisták viszonyáról az istenhithez. Ma leírhatná ezt sok minden…..
A Progresszív Blog tegnapi bejegyzésében a "meritokratikus demokrácia" mellett száll síkra -- ami, ugye, contradictio in adiecto (önellentmondó jelzős szerkezet vagy szókapcsolat). A poszt szerzője szerint egészen idáig "úgy tettünk, mintha a mi paraszti, hűbéri,…..