Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MEGATOMI - Designer & Superhero

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Samsung bejelentette, hogy a legújabb zászlóshajóját a Galaxy S 3-at többféle, színben meg lehet majd vásárolni a jövőben. Akik unják a feketét és a fehéret (jelen esetben sötétkéket és fehéret) és androidos csúcskészülékre vágynak színesben, azoknak most eljött a…..
Egy korábbi, az inteles átállásról szóló posztomhoz találtam egy videót, amin Steve Jobs mutatja be az első Mac-prototípust, amibe már nem Power PC-s proci került. A gépben akkor még csak egy Pentium 4-es dolgozott - az első inteles Macet Core-procival dobták piacra, de ekkor még…..
Láttuk már a kínai forrásoktól kiszivárgott infók alapján hónapokkal ezelőtt készített tokokat, láttuk az Apple által kiszivárogtatott skiccet, így egyre biztosabb a dizájnváltás.Most viszont megérkeztek a legjobb összehasonlító képek a méretre vonatkozóan, amiket az olasz…..
MEGATOMI - Designer & Superhero 2011.09.04 01:45:46
@Enrico Palazzo: Ha ugyanakkor a felbontása, de nagyobb a kijelző, akkor kisebb a dpi, tehát ezt már nem hívhatjuk retina displaynek, ami feature vesztés... Ellenben, ha megtartják a 326dpi-t és növelik a felbontást, akkor frankón méretezhetjük át az alkalmazások nagy részét. Ez érdekes lesz.
MEGATOMI - Designer & Superhero 2011.09.04 12:25:10
@Enrico Palazzo: Teljesen igazad van, én csak arra leszek kíváncsi, hogy hogyan kommunikálják le...

"326dpi felbontás most már csak 280, de még mindig nagyon sok és igazából ez fejlődés..."! :)
Steve Jobs biológiai apja a közelmúltban reményét fejezte ki, hogy egy nap újra láthatja rég elvesztett fiát, akárcsak egy kávé erejéig, de kijelentette azt is, hogy Jobsnak kell megtennie az első lépést. A nyolcvanéves szíriai emigráns John Jandali Abdulfattah-hal a New York…..
A fejlesztők már letölthetik a szoftver legújabb verziójának 6.1-es bétáját. Ebben már benne van az iTunes talán legfontosabb frissítése, a Match is, ami az iCloud-szolgáltatás része: lényege, hogy egy évi 25 dolláros díjért a gépünkön található összes dalnak a jogtiszta…..
MEGATOMI - Designer & Superhero 2011.08.30 14:05:13
@Lenoks69: "nekik azért kell fizetni, hogy közönség előtt lejátszhasd"

Ez nem igaz ebben a formában! Azért kell fizetni... mert kell a pénzem. Ennyi.

A beszedett pénzből ugye az előadóknak is jár? Nos, ha veszek egy pendrive-ot, azzal a szándékkal, hogy közönség előtt játszhassak róla zenét (életszerű), akkor azután melyik előadó kap jogdíjat? Hány forintot utaltak ki külföldi előadók számlájára? Tökéletesen átláthatatlan az egész rendszer és ezzel sem a vásárló, sem az előadó nem jár jól.
Találtam egy véletlenül nem élesített, július elsejei anyagot, amit az azóta történtek fényében elég vicces is újraolvasni: Érdekes, bár nem feltétlenül logikus gondolatmenet kezdett el futótűzként terjedni a neten.Futótűzként!Az egész ügy abból indul ki, hogy az…..
MEGATOMI - Designer & Superhero 2011.08.30 13:50:21
A kérdés korántsem nyit filozófiai mélységeket, még csak abba sem akarok belemenni, hogy az Apple, mint szervezet mennyire köthető Jobs nevéhez. Teljesen tárgyilagos, visszaellenőrizhető, bármelyik szkeptikus, tudományos munkatárs számára kielégítő adatbázist készített a New…..
A MacRumors, az iPatchiPods és a 9to5Mac is lehozta azt a fotót, amin valószínűleg az iPhone 4S kerete látható, ami ugye a felépítésből adódóan lényegében az antenna. Elsőre nincs a fotón semmi különös, alaposabban megfigyelve azonban kiderül, hogy míg az iPhone 4-nél…..
MEGATOMI - Designer & Superhero 2011.08.26 13:16:43
@think different: Kerek gomb, négyzettel a közepén??? Hmmm... Playstation?
Bigyóblog Hazudik az Apple? 2011.08.16 10:23:00
Nem olyan széles, nem olyan fekete és még a kezdőképernyője sem ilyen alapból - ennyire hülyének néz mindenkit az Apple? Ha igaz, akkor a cég meghamisította a német bíróságra beadott bizonyítékokat, a Samsung Galaxy Tab képét kissé átrajzolták. Egy holland újság jött rá a…..
Appleblog Elbukott az iPad 3 2011.08.16 08:01:00
A blogok, pletykaoldalak rengeteget írtak az idén ősszel érkező iPad 3-ról, de a hírt mi csak mérsékelten követtük le: túl sok volt a találgatás, bizonytalanság, ráadásul a sikeres iPad 2 mellett nem is tűnt logikusnak, hogy az Apple a ciklus felénél kihozzon egy új terméket.…..
MEGATOMI - Designer & Superhero 2011.08.16 10:59:12
@musaka: iPhone 3GS-re / 4-re fejleszteni baromi könnyű, mivel az azonos képarány miatt elég a nagyobbra megrajzolni a felületet, a gond a iPad-del van, mivel ugyanaz a grafika nem alkalmazható az eltérő képarány miatt. A megrendelő meg hallani sem akar olyanról, hogy csak telón fog futni a progija. Többet meg nem fizet... Olyannal is találkoztam, akinek még iPad-je sem volt... de App , az kell. (Magyarázd el neki...)

Ez ugyanaz a probléma, amikor már rég widescreen notebook-ok voltak, de mindig belefutottunk olyanba, aki 1024x768-ban nyomta... és csodálkozott, hogy miért nem fér ki az oldal... Mondjuk ezért lehet agyrém Nokiára fejleszteni az 1000 féle képarányra hogyan optimalizálsz???

Azonos képarány = Kevesebb fejlesztési idő
Appleblog Áj em a Mac, áj em a PC 2011.07.26 16:07:00
A 9to5Mac-en találtam ezt a tényleg nagyon vicces képet, ami egy amerikai McDonald's-ban készült, és azt mutatja be, hogyan tudsz a wifihez csatlakozni ha XP-d Vistád, Windows Vistád 7-ed, vagy ha Maced van.Még ha nem is tudod elolvasni a szöveget, a hasábok mérete akkor is sokat elárul…..