Regisztráció Blogot indítok
Adatok
négyes

0 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kerületünk határában, Pestimrén, a Benjámin utcai buszfordulóban pár éve, a lakosság kezdeményezésére és együttműködésével az akkori vezetés úgy döntött, hogy egy kisebb parkot hoz létre a buszforduló öblében lévő zöldfelületen.  A kiemelt virágágyás és a…..
Látványos különbség volt a reggeli órákban a Főkefe és a kerületi Városgazda által kezelt utak minősége között. Míg a fővárosi cég által kezelt utak sónedvesek és jól járhatóak voltak a kerületben, addig a kerületi kezelésű utakat összefüggő jég borította. A…..
  A tél idén is meglepő dolgokat produkált, december óta másodjára havazott. Ahogy a karácsony előtt, most vasárnap este is betlizett a Városgazda, annak ellenére, hogy a Pravda az önkormányzati sajtó előre megéreztette a siker ízét a kerületiekkel. Idézzünk…..
Megdöbbentő levelet kapott szerkesztőségünk. A Városgazda Nonprofit Zrt. egyik volt munkavállalója arról tájékoztatott minket, hogy 2012. december 31-én sms-ben rúgták ki munkahelyéről. Az ügy külön pikantériája, hogy a felmondó sms-t küldő cég humánpolitikai vezetője,…..
Fizetésképtelenné vált az önkormányzat 100%-os tulajdonában álló Városgazda 18 Zrt, miután a számlavezető bankja zárolta a vállalat számláját. Szerkesztőségünket több alvállalkozó is arról tájékoztatta, hogy lejárt számláik kifizetése maradt el a Városgazda Zrt.…..
Bezár az 1-es Terminál, ismét sok tucat kerületi munkavállaló veszíti el állását.Május 29-ről 30-ra virradó éjszaka valamennyi légitársaság működését átköltözteti az 1. Terminálról a 2. Terminálra a Budapest Airport. Az átköltöző easyJet, Germanwings, Jet2.com,…..
négyes 2012.05.24 14:03:01
A kedves olvasóknál csak mi voltunk izgatottabbak, hogy milyen lett az átfazonírozott Büdi-tó, és pár héttel a kiegyensúlyozott önkormányzati híradások után felkerestük ezt.Korábban két posztban is foglalkoztunk (itt és itt) a Büdi-tónál tapasztalható elfogadhatatlan…..
Kerület szerte egyre többen hallanak azokról a hírekről, hogy milyen embertelen körülmények között rugdossák ki az önkormányzat vállalatának régebbi munkatársait. Az ügyben most fordulat állt be.A folyamat a választásokat követően kezdődött, amikor Ughy polgármester…..
Szaniszló Sándor, az MSzP nevében kereste meg szerkesztőségünket. Tekintettel az ügy jelentőségére, teret engedünk a levélnek:"Tisztelt Szerkesztőség!Kérem, hogy szíveskedjenek biztosítani a nyilvánosságot a Bókay kertben tapasztalható fejleményekkel kapcsolatban.Mint az…..
Az Adventi készülődésből mindenki igyekszik kivenni a részét, ki így, ki úgy. A Városgazda Zrt. idén kis börleszket hajtott végre a Városüzemeltetési divízió szereplésében, Péntek Tamás rendezésében. Csak azért, hogy jókedvre derítse a kerület lakosságát.Történt…..
 Szerkesztőségünk kötelességének érzi, hogy évszakonként egyszer "szemrevételezze" a kerületi csapadékvíz befogadó/elvezető rendszereket, hogy, amennyiben csak egy lehetősége van, akkor beszámoljon az előrehaladásról. :)Mint ismeretes a kérdéskör kiemelt…..
Igazából hétvégére lett volna ildomos megírni a bejegyzést, de tekintettel arra, hogy a jelek szerint működésünk jelentős hatással van az önkormányzati munkára (erről még írunk), ezért pusztán felebaráti szeretetből is klaviatúrát ragadtunk.Nem az első, és nem a…..
Lassan már nem múlik el hét, hogy a kerület lakói ne találkozzanak újabb  történetekkel arról, hogy kit, és milyen módon rúgtak ki az önkormányzattól, vagy annak vállalatától. Kerület szerte mindenki hallott már arról, hogy a kerületet megszálló idegen csapatok (a…..
Alig akartunk hinni a szemünknek, amikor megláttuk, hogy az október 23-ai nemzeti ünnepünk alkalmából milyen "díszbe" öltöztette a kerületet a városvezetés. A három éve bevezetett impozáns zászlózás helyett, úgy döntöttek, hogy négyzet alakú nemzeti színű, illetve…..
Ingatlan adó kivetésére kényszerülhet a kerületi önkormányzat, amennyiben az Országgyűlés jelen formájában fogadja el a Rogán Antal fideszes polgármester, országgyűlési képviselő által benyújtott jogszabály módosítást. Rogán Antal ismertette azt a jogszabálytervezetet,…..
 Lakossági jelzés alapján jelentjük, hogy lassan egy hete van kátyúzásra előkészítve felbontva a Madarász utca Kossuth u. és Üllői út közötti szakasza mindennemű előjelzés nélkül. Ez teljesen elfogadhatatlan, hanyag szervezés eredménye, mivel az előjelzés nélküli…..
Az Alacskai-lakótelepen rendszeresen megjelennek a Városüzemeltető Kft. munkatársai, de fenntartási tevékenységükön túl apró játékkal is kedveskednek a lakótelepieknek. A játék címe: A héten melyiket nem visszük el?; és röviden arról szól, hogy az adott napon éppen melyik…..
Múlt héten nézegettem a lőrinci SztK-nál a lámpaoszlopokra aggatott muskátlikat, és nem tudtam eldönteni, hogy a késő nyár viselte meg őket, vagy a svájci frank árfolyam, de ritka szottyadt módon néztek ki. Úgy tűnt, mintha a fagy csípte volna meg a növényeket, de ilyen hidegek…..
Régi álma a mindenkori kerületi vezetésnek, hogy az Üllői út megújításában számottevő eredményeket érjen el, hiszen egy olyan nagy forgalmú bevezető útról van szó, mely kiváló lehetőségeket nyújtana az ingatlanfejlesztőknek, legyen szó akár kereskedelmi célú, akár más…..
"Lássunk tisztán" írja a gátlástalan fideszmédiává lealacsonyított kerületi "közszolgálati" újság.Ennek kapcsán egy hatalmas fotót közöl a lap arról, hogy milyen szolgálati gépkocsija volt az előző vezetőnek. Csakhogy azt elmulasztotta megírni a…..
négyes 2011.07.24 14:13:43