Regisztráció Blogot indítok
Adatok
iramszarvas

161 bejegyzést írt és 446 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint sokan mások, életemnek egy olyan szakaszában kezdtem sportolni, amikor életem nehéz időszakán mentem át: úgy éreztem, semmilyen szempontból nem találom a helyemet, s helyzetemből nem láttam a kiutat. Úgy gondoltam, esetleg szakember segítségére is szükségem lehet, ezért…..
iramszarvas 2013.09.26 19:24:46
@Vitja: Há jó, én meg nagyon ritkán futok ennyit, max. ha két maraton esik egy hétvégére, vagy ilyesmi.
iramszarvas 2020.10.30 20:55:32
@rrroka: Köszi a kérdést.

Legutóbb Spar Bp Maraton óvatos, pulzuskontrollos futással, a végén kilőve és 4:45-ös utolsó kilométerrel befejezve 3:54, ill. Kolonics félmaraton pulzusmérés nélkül, tehát csúnyán túltolva, ettől függetlenül az utolsó két kilométeren még erősen belehúzva 1:47:xx. Az edzés az nagyon rapszodikus, általában nem több a heti maratonnál. És a futáson kívül nincs semmi, max. néha nagyon lájtos kirándulgatás.

Szóval kb. tartom magam azon a ponton, hogy ne folyjak szét teljesen, de azon túl semmi.
Utunk Ultrába Koló forever 2020.11.01 18:59:49
A mai napon gyertyát gyújtunk és a láng fénye felidézi mindazok emlékét, akik fontosak nekünk, de már nincs meg a lehetőség új beszélgetések kezdeményezésére. Idősebb rokonaink mellett, azok a barátok és kortársak is eszünkbe jutnak ilyenkor, akik ideje korán távoztak. Kolóról, ha tehetem, mindig…..
Kíváncsi vagyok, mit gondoltok. Tavasz van, jópár újévi fogadalmi futó már kiszállt, de sokan még gyűrik az aszfaltot. Készülnek például az első maratonra vagy tegnap szétszaggatták magukat a Vivicittán (lásd a fenti idézet fájdalma.)..
A román titkosszolgálat (SRI) néhány évvel ezelőtt egy komoly plasztikai műtétet hajtott végre önmagán. Legalábbis virtuálisan. Újratervezték a weboldalukat, s hogy kövér legyen a lúd, ha már, lecserélték jelvényüket, és régi fapados mottójukat is. Merthogy ez utóbbit a nép nyelvén fogalmazták, és…..
Utunk Ultrába A tizedik hónapban 2017.03.20 09:07:56
Utoljára az UB-beszámoló kapcsán jelentkeztem (ha nem számoljuk azt a posztot, amiben azt írtam le, miért nem indulok több UB-n), és akkor jeleztem, hogy Achilles-sérülésem miatt egy kis időt ki kell hagynom. Ez a kis idő aztán több lett, mint gondoltam, és bár alkalmanként futogattam, nem éreztem…..
Kiss Péter személyisége és élete példaértékű számomra. Nem csoda, ha az emlékére rendezett teljesítménytúra rendszeres résztvevője vagyok, idén már harmadik alkalommal vágtunk neki a 37-es táv teljesítésének. A Hérics TTSE tanítani való szervezése mindig remek hangulatban várja a résztvevőket.…..
2010. áprilisában kezdtem futni. 2011. nyarán már tízfős csapatban futottam az Ultrabalatonon, az első, közel 26 km-es szakasz volt az enyém, a táv maradékát kísérőként tekertem végig. Ez a verseny húzott be igazán a futótársadalomba. Ennek a versenynek köszönhető ez a blog is. 2011. óta minden…..
Mivel az Ultrabalatont egyszer már lefutottuk párosban, és azóta csak fejlődtünk, úgy gondoltuk, a teljesítmény megismétlése nem lehet legyőzhetetlen kihívás. Az egészet inkább egy ajándékkörnek tekintettük (innen a csapatnév), és csak annyit variáltunk rajtra, hogy megcseréltük a szakaszokat...
Alig tíz hete vagyunk túl a Balaton Szupermaratonon, és máris itt az Ultrabalaton. Ami engem illet, ez az időszak nem az alapos felkészülésről és az eddigiek tetézéséről szólt: egyedül abban bízhatok, hogy a Böszmére gyűjtött erő az UB-n is segít átjutni...
iramszarvas 2016.05.30 09:55:33
@rrroka: Az UTH-n pl. 68 volt, de pl. az utolsó, nagyjából sík edzésemen 85. Szerintem ez normális.
Utunk Ultrába 75 nap a Böszméig 2016.03.29 21:33:05
Amikor legutóbb összefoglaltam 2016-os céljaimat, fő célkitűzésemnek a Böszmét neveztem meg. A Böszmét túl vagyunk, ideje tehát leírnom, milyen volt a felkészülés. A versennyel majd egy későbbi poszt foglalkozik...
Tavaly is tartottam évértékelőt, ez idén sem maradhat el. Azt már legutóbb leírtam, hogy 2458 km-rel zártam a2015-ös évet: 5 km-rel többel, mint 2013-at, és éppen 111-gyel kevesebbel, mint 2014-et. De lássuk, mit jelent ez az eredmények szempontjából!..
iramszarvas 2016.01.25 09:08:19
@rrroka: Na, akkor legalább nincs lelkiismeret-furdalásom... :)

Nem lehagyni, elhagyni!
Utunk Ultrába Darázsolás 2016.01.02 15:01:33
Állítólag a darazsak az egész nyári munka után egy bonus tracket kapnak az élettől. Ekkortól semmi dolguk, élvezhetik az életet, rárepülhetnek minden édesre, míg el nem jönnek a fagyok, és el nem búcsúznak az élettől. Valahogy ilyen a szezon vége is, bár a fagyokba is…..
Helló, mozgásban gazdag újévet kívánunk minden sporinak, idén ismét ugyanitt veletek! Szilveszterkor már csak a retró csatornán (M3) megy a Szeszélyes évszakok, a szomorú, szánalmas és értetlenséget szülő viccek kabaréja. De mostanában szinte mindennap ugyanezzel a műsorral találkozom az utcán vagy…..
Az Adidas CC Ride lassan muzeális cipő: 2011 tavaszán dobták a piacra. Jómagam talán két évvel később, egy outletben,m kedvező áron jutottam hozzá. Sajnos  azóta doboza az örök Mikulásgyárba távozott, így pontosan nem tudom megmondani, mennyiért. A cipő jellemzője a…..
Tavaly a frankfurti maratonhoz egy remek vásár kapcsolódott. Bár éppen nem volt szükségem cipőre, gondoltam, nem árt, ha bespájzolok magamnak valamit, ha sikerül jó áron találni valamit. Elsősorban könnyű minimalista edzőcipőt kerestem, és erre kitűnő megoldásnak tűn a…..
2014 június 11-én vettem egy inov8 Bare-Grip 200-as cipőt. Mivel messze többet adtam érte, mint amennyit általában egy futócipőért adok (közel 35 ezer forintot), nagyon vigyáztam rá, és csak különleges alkalmakra, versenyekre vettem fel. 2014-ben összesen hat alkalommal hordtam, 260…..
Utunk Ultrába a 2015.12.07 08:00:00
A poszt címe első pillantásra talán nem világos, ezért adok egy kis puskát. Legutóbbi posztomban nagyvonalúan átugrottam a szeptembert azzal, hogy a november úgyis annak a folytatása. Most tehát következzen a megszakított elbeszélés. Szeptember 5. Atomfutás, Paks Az…..
iramszarvas 2015.12.07 15:23:06
@rrroka: Nekem akkor sme jött ki, amikor UB-n négy 20-30 km-es szakaszt futottam 24 órán belül. Ráadásul én rendszeresn nyújtok, nyilván én is alaposabban, amikor van valami, de futás után mindig, és van, hogy attól függetlenül is.

Menjünk neki, de ne csak az 1:33-nak... Viszont valamikor jövőre. :)
iramszarvas 2015.12.10 13:36:31
@rrroka: Az a nagy eséllyel érkező hőség miatt amúgy sem ideális...
Utunk Ultrába Frankfurti leves 2015.12.05 08:48:26
  Hozzávalók: 40 dkg kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 nagyobb burgonya, 1 dl olaj, kevés liszt, 20 dkg virsli, 1 csokor petrezselyem, 1,5 dl tejföl, majoranna, só, bors ízlés szerint. Elkészítés: tégy egy csipet sót a forró vízbe, majd ...Mielőtt tovább…..
A verseny hivatalos neve "12. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaraton" és ez az a verseny ahol két nap alatt nagyon sokféle távot futhatsz, de maratont egyben, a verseny neve ellenére, nem.  Nekem visszatérő kedvencem ezek közül a vasárnapi félmaratoni táv, mert ez egy…..
Utunk Ultrába Ł-akták 2015.11.10 08:00:00
Jó, jó, magam is tisztában voltam azzal, hogy kissé el vagyok maradva a posztokkal, de azt nem gondoltam volna, hogy augusztus végén írtam utoljára. A szeptember a félmaratonokról szólt, és mivel november közepén is ez lesz a főműsor, ezt az időszakot most nagyvonalúan átugrom,…..
Az éjszakai futások korszaka elsősorban annak köszönheti létét, hogy nappal nyáron hőség van. De mi van, ha az éjszakai futások korszaka elmúlik, de a hőség még nem? Idén pontosan erről szólt a Korinthosz.hu. A célba érkezéskor árnyékban volt 35 fok – csakhogy az út…..
Utunk Ultrába A fellőtt pizsi 2015.08.14 09:20:37
A nyár közepe idén különösen forróra sikerült, nem csoda, ha megnő az éjszakai futások jelentősége. A korábbi években is szemeztem az újvidéki, belgrádi éjszakai futásokkal,…..
Utunk Ultrába Fel, támadunk! 2015.07.14 08:00:00
Az UB után kisebbfajta válságba kerültem. Ennek egyik oka éppen az volt, hogy az UB-n futott második szakaszomnak köszönhetően úgy éreztem, kezdek kilábalni a térdproblémák okozta válságból. Úgy éreztem, jobb lenne rendszeresen futni, edzeni – de mivel nem volt kitűzött…..