Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balogh Árpád

26 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
...Évente 5-10 olyan új márka jelenik meg az országban, amelyek néhány év elteltével importőrt váltanak, vagy éppen kivonulnak az országból. Mivel importőreik nem gyári képviseletek, így a termékek mellé nem tudnak megfelelő szakmai támogatást nyújtani. Ezek a beszállítók…..
A címben szereplő kérdésre ad majdnem teljesen kimerítő választ az innen letölthető (MÉG) ingyenes könyv:Klíma KalauzMiről olvashatunk benne?- Milyen szempontok szerint érdemes nekifogni a kiválasztásnak?- Honnan szerezzük be a készüléket?- Milyen típusok vannak?- Mire…..
Tiszta levegő Hogy jön ez ide? 2008.05.13 09:31:12
Gondolkoztál már azon, hogy kb 5-10 évente van egy-egy nagy lehetőség, ahol néhányan megsokszorozzák a vagyonukat? Ezek az emberek jókor jó helyen voltak, tudták a megfelelő információt, GYORSAN REAGÁLTAK és óriásit szakítottak.Csak hogy néhány ilyet említsek:- kb 20 éve a…..
Tiszta levegő Allergiás vagyok! 2008.05.03 14:07:00
Építőmérnökként rengeteg olyan helyen megfordulok, ahol az építkezésekhez felhasznált anyagok pora, kipárolgása száll a levegőben. Budapesten lakom, ahol mindennek lehet nevezni a levegőt, csak éppen hegyi levegőnek nem. Amikor nem az építési területen vagyok, hanem az…..
Most, hogy kilábaltam a betegségből (már csak néha krákogok egy kicsit), elgondolkodtam, hogy azalatt a pár nap alatt miért nem kívántam a bagót.(Na, most biztosan meg leszek kövezve, hogy bagózok, pedig allergiás is vagyok.)Szóval arra gondoltam, hogy amikor először újra…..
Tiszta levegő Jó? Rossz? Írd le! 2007.10.09 08:30:18
Írd le most, hogy milyen párásítód, vagy egyéb kütyüd van otthon és mennyire vagy megelégedve, vagy éppen nem megelégedve vele.Segíts azoknak, akik még nem szánták rá magukat egy ilyen beruházásra!Te is örültél volna annak idelyén, amikor vettél valami kacatot, ha valaki…..
Balogh Árpád 2007.10.18 18:59:03
Szia! Akkor ne reklámozd magad Leslie! :-)) Megnéztem az oldalad.
A
www.bioptron.mlap.hu/ URL címen értem el.
Nagyon profinak tűnik. Amit hiányolok az az összes ilyen készülékre igaz: nem párásít, vagy párátlanít, nem biztosít frisslevegő ellátást (csak a meglévőt tisztítja). Vagy esetleg csak nem vettem észre?
Az előző bejegyzést értelmezve Ki futott már lyukra? Ki volt az, akit már sikerült átvágni? Ki volt az, akinek már van negatív élménye ezzel kapcsolatban?Természetesen nem a személyazonosság a lényeg, hanem a történet: mivel és hogyan szúrták ki a szemét a…..
A klímatechnikai / légkondicionáló rendszer biztosítja a megkövetelt komfortparamétereket a klímatizált / légkondicionált térben. A légkondicionálás célja: a légkondicionált térben a levegő hőmérsékletét, nedvességtartalmát, összetételét és nyomását állandó…..
Az elmúlt napok alatt volt időm gondolkodni lakásunk levegőjén. Lázasan az ágyban fetrengve fájó ízületekkel, égő tüdővel, arra gondoltam, hogy aki most ide bejönne, tuti, hogy holnap estére ugyanígy nyomná az ágyát.Van olyan masina, ami megöli a levegőben szállongó…..
A gyermekek kisebb átmérőjű légutaiban a gyulladás, irritáció hatására létrejövő szűkület jelentősebb, mint a későbbi életkorokban. A légúti fertőzések ritkán lokalizálódnak a légzőrendszer egyetlen részére.Általában különböző mértékben ugyan, de érintik az…..
Télen a fűtött helyiségekben azért alakul ki túl száraz klíma, mert a meleg levegő láthatatlan gőz formájában több nedvességet vesz fel, mint a hideg.Az ember a levegőnek e telitettséghez viszonyított, százalékban kimutatható páratartalmára érzékeny, nem pedig az abszolút…..
Otthonunk klímájával akkor lehetünk maradéktalanul elégedettek, ha a hőmérséklet, és levegőtisztaság mellett a lakásunk páratartalmát is mérni, illetve szabályozni tudjuk. Sem a túl sok, sem pedig a túl kevés páratartalom nem egészséges. Bútoraink és berendezési tárgyink…..
Tiszta levegő Napi morzsa... 5. 2007.10.04 21:40:00
"Német vizsgálatok szerint, különösen a vasbeton épületek zárt tereiben lebegnek sokáig a fertőző csírák. (A betonvasháló leárnyékolja a Föld elektromos terét, e nélkül a levegőben lévő részecskék szedimentációja* rendkívül lelassul, a fertőzés hosszú ideig…..
Az emberek és a pozitív ionok közötti kedvezőtlen kölcsönhatások több millió éve fennállnak. Jóllehet a természetben keletkeznek negatív ionok, a legtöbb ember nem olyan helyen él, ahol sok természetesen jelen levő negatív ion van. Az ionok a levegőben található (pozitív vagy…..
Tiszta levegő Napi morzsa... 4. 2007.10.04 14:59:45
"Ahol a büdös, ott a meleg!"Más vélemény?..
Tiszta levegő Fulladsz? 2007.09.24 13:07:00
Tudod-e milyen érzés, amikor elszorul a torkod és vennéd a nagy levegőt, de nem tudod?Tudod-e milyen érzés, amikor csak tized annyi levegőt tudsz a tüdődbe jutatni, mint normál esetben?Tudod-e milyen érzés, amikor be kell érned egy-két deci levegővel lélegzetvételenként, mert már…..
Testünk élete pár rövid perc alatt megszűnik, ha nem jutunk levegőhöz, pontosabban a levegőben lévő oxigénhez. A Földön élő biológiai szervezetek döntő többsége az oxigén heves reakció képességét használja fel a mindennapi életéhez szükséges energia…..
Tiszta levegő Napi morzsa... 3. 2007.10.03 09:56:20
"Amit ma megtehetsz, azt halaszd el. Az Élet majd megoldja, ha mégsem, akkor minek foglalkozni vele?"Idézve az egyik régi főnökömtől..
Mai írásomban megpróbálom összeszedni azokat a "házi" levegőszennyező forrásokat, amelyek szinte mindannyiunk otthonában megtalálhatóak. Próbáld meg úgy végigolvasni, hogy nem kapsz pánikrohamot, és nem kezded el ész nélkül kidobálni a cuccaidat. Csak abban szeretnék…..
Tiszta levegő Napi morzsa... 2. 2007.10.01 20:46:00
Utálod az atkákat? Ott akarod írtani ahol csak tudod? Látogasd meg a következő oldalt: http://www.silyx.hu/ Jó fertőtlenítést!..
Aki panelban lakik, de az is, akinél központi radiátoros, vagy gázkonvektoros fűtés van a saját bőrén tapasztalja a páratartalom változását. A fűtési idény kezdete a lakás páratartalmának csökkenésével jár együtt. Kiszárad a bőrünk és éjszakánként a torkunk és az…..
Tiszta levegő Napi morzsa... 2007.09.30 14:24:00
A minőségi munka és termék iránt érzett megnyugvás sokkal tartósabb, mint az alacsony ár okozta pillanatnyi öröm...
Otthonunk levegőjének hőmérséklete nem egy elhanyagolható dolog. Oda is figyelünk erre mindannyian, hiszen azért alakultak ki a fűtőtestek is (pl.), mert télen hideg van és a szőrtelen kopasz bőrünk nem véd meg minket. Most így, az őszi időszak kezdetén talán jobban érdekel…..
Életünk nagy részét otthonunkban, családunk körében töltjük. Egészségünk megőrzése az egyik legfontosabb feladatunk, hiszen felelősséggel tartozunk nem csak a saját életünkért, hanem a CSALÁDUNKÉRT is, sőt kiemelt figyelmet kell(ene) fordítani gyermekeink…..
Tiszta levegő Tiszta levegő? Hol? 2007.09.26 15:01:00
Egész nap azon törtem a fejem, hogy mit is tudunk tenni annak érdekében, hogy csökkentsük annak a 11.000 liter levegőnek a káros hatását, amit napról napra belélegzünk.Általában a napunk azzal kezdődik, hogy felébredünk, tehát nagy valószínűséggel az otthonunkban vagyunk.…..