Regisztráció Blogot indítok
Adatok
OTP_Segitunk

0 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érthetetlen, bár a hazai viszonyokat ismerve egyáltalán nem meglepő, ami Gáborékkal történt a lánya Junior bankkártyájának lejártakor. Vajon, ha egyébként minden más kártyát automatikusan postáznak, ezt miért nem? Miért nem hajlandóak elmondani a gondviselőnek, hogy miért hívják a gyerekét…..
Röviden: időben. Hosszabban: érdemes a szerződéseinket és a szerződési feltételeket aláírás előtt mindig végigbogarászni, azért, hogy tudjuk, mi áll benne (nem csak biztosítás esetén). Persze úgy is lehet élni, hogy kihagyjuk a valóban nyakatekert jogi nyelvezeten megfogalmazott, soktízoldalas…..
Remélhetőleg naiv ügyfélnek nem kell 30 napot várnia, hogy az OTP észervegye, hogy nem direkt fizette kétszer a mobilszámláját, hanem az ATM hibájából. A Homár mondjuk elképzelni sem tudja, miért ment le automatához fizetni, ha már a számláján volt a pénze. Ma egy számomra…..
Naiv ügyfél a számláját szerette volna megszüntetni, amiből aztán részletekben fizetett végtörlesztés lett, amin mintegy 200 ezer forintot bukott:A sztori ott kezdődik, hogy egyszercsak észrevettem, hogy kisebb összegek "eltűnnek" a számlámról. Bementem az OTP fiókba,…..
Andreának nem sikerült lekérdeznie devizahitele egyenlegét, mert olyat az OTP csak a végtörlesztési szándék bejelentése után 8 nappal készít. Hogymi? Bónusz megsúgták, hogy a takarékszövetkezeti hitel sem jobb, ott jövőre fognak kamatot emelni:Devizahitelt szeretnék…..
OTP_Segitunk 2011.10.20 11:16:50
Kedves Andrea, kedves kommentelők,

Az OTP Bank rögzített árfolyamon való végtörlesztés eljárásrendjével kapcsolatban szeretnénk eloszlatni a félreértéseket, illetve segítséget nyújtani Nektek az ügyintézésben.

Valóban igaz, hogy az OTP Bank a konkrét végtörlesztési igény benyújtásától számított 8 munkanapos határidővel vállalja a végtörlesztési összeg meghatározásához szükséges igazolás kiállítását, melyet elsősorban a nagyszámú beérkező igény indokol. Fontos tudnotok, hogy végtörlesztési igényeteket legkésőbb 2011. december 30-ig jeleznetek kell a bank számára, az igény befogadásakor ügyintézőnk segítséget fog nyújtani a végtörlesztés értéknapjának előzetes meghatározásában. A végtörlesztésre az írásos kérelem befogadását követő 60 napon belül van lehetőségetek, tehát a rögzített árfolyamon számolt forint összegnek eddig kell megérkeznie a hitelszámlára.

Szeretnénk, ha tudnátok, hogy kiemelten fontos számunkra, hogy ügyfeleink végtörlesztésre vonatkozó döntését minél teljesebb körű előzetes tájékoztatással segítsük. Természetesen azonosítást követően minden érdeklődő ügyfelünket tájékoztatjuk fennálló devizahitel tartozásáról, ehhez elég, ha az OTP Bank Hitelvonalát hívjátok, melyet munkanapokon 07.30 és 20.00 óra között a 06- 1/299-2999 számon érhettek el.

Andrea, amennyiben nem ezt tapasztaltad, kérünk, hogy jelezd azt az alábbi panaszkezelési csatornáink egyikén (
www.otpbank.hu/portal/hu/Kapcsolat/Panaszkezeles ), hogy kivizsgálhassuk az esetet.

Köszönjük, hogy elolvastátok.
Péter is talált egy érdekes mondatot az OTP-s végtörlesztése igazolásán: "Bankunk nem felel azért az esetleges kárért, amely abból keletkezik, hogy a fentiekben közölt tartozás összege a jelen igazolás kiadását követően megváltozik." Ma került átutalásra 180Ft-os…..
Rekordgyanús behajtási kísérlet: az OTP mintegy 10 évig kamatoztatta a naiv ügyfél felszámolt számláján "fennmaradt" összeget, majd egyszercsak kiadta egy behajtónak. A legszebb, hogy se telefonon, se személyesen nem találták a tartozást, csak a nagyonsokadik ügyintéző…..
OTP_Segitunk 2011.09.28 09:48:57
Kedves Levélíró!

Sajnáljuk, az okozott kellemetlenséget. Kérjük, engedd meg, hogy segítsünk a további lépésekben.

A fenti információk alapján nem volt lehetőségünk ügyed konkrét azonosítására, de a leírtakat úgy értelmezzük, hogy tartozásod valóban elévült.

Ha panaszt szeretnél benyújtani bankunkhoz a történtekkel kapcsolatban, ezt megteheted az informacio@otpbank.hu e-mail címen vagy további panaszkezelési csatornáinkon is:
www.otpbank.hu/portal/hu/Kapcsolat/Panaszkezeles

Javasoljuk, hogy a megkeresésben írd le az ügy előéletét, saját adataidat és - amennyiben birtokodban van - azon számla adatait, amellyel kapcsolatban a probléma keletkezett, illetve lehetőség szerint csatold az Alpha Financial Services Kft-től érkezett levelet is.

Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni folyamatainkat.

Üdvözlettel,
OTP Segítünk
András nem érti, miért kellene 150 ezer forintot fizetnie az OTP-nek. Ugyan benne volt a szerződésében, hogy anyakönyvi kivonat után 60 nappal kellett volna bejelentenie gyermekét a bankban. a vállalt 4 éves szaporodási határidőből nem csúsztak ki. Ezt nevezi a Homár…..
OTP_Segitunk 2011.07.14 19:21:12
Kedves Levélíró,

Sajnáljuk, hogy ez történt veletek, mi is úgy gondoljuk, mások számára is hasznos lehet, ha értelmezzük a szerződés erre vonatkozó részét és felhívjuk a figyelmet a bejelentés elmulasztásának következményeire.

A lakásépítési kedvezményt megelőlegező kölcsön esetében az állam a megelőlegezett összegnek a gyermek megszületésének időpontjáig felmerült kamatainak megfizetését is átvállalja az igénybe vevőtől. Ez azt jelenti, hogy amennyiben a bejelentés később történik meg, az állam a gyermek születési anyakönyvi kivonata kiállításának dátuma és a megszületés bejelentése közötti időszakra is fizet. Kormányrendelet rögzíti, hogy amennyiben 60 napon belül a gyermek megszületésének bejelentésére nem kerül sor, akkor az állam által a banknak a fenti időszakra megfizetett hiteldíjakat az ügyfélnek vissza kell fizetnie a bankon keresztül az államnak.

A lakásépítési kedvezmény feltételeit a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I.31.) számú Kormányrendelet szabályozza.

„Amennyiben az igénylő házaspár vállalt gyermeke után nem igényelt családtámogatási ellátást, akkor a gyermekvállalás teljesítését igazoló okiratot – annak kiállítását követő 60 napon belül – köteles a megelőlegező kölcsönt folyósító hitelintézetnek bemutatni, illetve bejelenteni. Amennyiben a támogatott személy a gyermekvállalás teljesítését ezen határidőn túl jelenti be, akkor a hitelintézet a jóváírandó kedvezmény összegét csökkenti az állami követeléssel, azaz a gyermekvállalás teljesítését igazoló okirat kiállítása és a bejelentés tényleges időpontja közötti időtartam alatt az állam által kifizetett kamattal, költséggel és kamattámogatással. A hitelintézet a havi elszámolásában az állami követeléssel csökkentett kedvezmény összegét igényelheti a központi költségvetéstől.”

OTP Segítünk
Alx tapasztalatai szerint felesleges megrendelni az OTP Beszédes Kontroll szolgáltatását, mert a csoportos beszedő vállalatok már ki tudják trükközni, hogy azonnal megkapják a pénzt:Az OTP-nél lehetőség van csoportos beszedési megbízás esetén ún. "Beszedés Kontroll"…..
OTP_Segitunk 2011.07.04 17:45:03
@nyomdasz63: Kedves nyomdasz63, a rendszeres tranzakciók, így az OTP Lakástakarék megtakarítás befizetés esetében is a rendszeres átutalást vagy a csoportos beszedési megbízást ajánljuk a fióki készpénzbefizetés és az eseti átutalás helyett. Így olcsóbb számodra a tranzakció (számlatípustól függően www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/Lakossagi_szla_ktg_H_20110701.pdf ) és nem kell havonta a befizetéssel foglalkoznod, elég csak egyszer rendelkezned a tranzakcióról.

OTP Segítünk
OTP_Segitunk 2011.07.05 15:53:19
@Warnika: Kedves Warnika, köszönjük a visszajelzést és várjuk leveledet, hogy a probléma mihamarabb megoldódhasson. E-mail címünk: kozossegimedia@otpbank.hu , valamint amennyiben szimpatikusabb megoldás számodra, megtalálsz minket a Segítünk alkalmazásban az OTP Bank Facebook oldalán: www.facebook.com/otpbank.hu?sk=app_146983912039314

OTP Segítünk
OTP_Segitunk 2011.07.06 13:42:24
@salapapa: Kedves salapapa,

köszönjük, hogy írtál. Egyetértünk abban, hogy az online számlafizetés a kényelem és a költségek szempontjából is a legkedvezőbb módja a közüzemi díjak kiegyenlítésének, ezért ajánlottuk az OTP internetbank szolgáltatással rendelkezőknek a Szolgáltatói Számlák menüpontot és a díjmentes átutalási lehetőséget. Az is fontos szempont, hogy jelenleg még nincs lehetőség valamennyi számla online számlakezelési rendszerben való kiegyenlítésére, mert sok szolgáltató még nem lépett be a Távszámla vagy a Díjnet partnerei közé.

Sajnáljuk, ha úgy látod fizetős szolgáltatásaink értékesítése volt a célunk - a többi kommentet elolvasva, és saját tapasztalataink alapján is úgy láttuk, hogy a Beszedés Kontroll működésével kapcsolatos válaszon kívül érdemes elmondani, hogy a csoportos beszedés és a rendszeres átutalás tranzakciók általában költséghatékonyabb módjai a számlafizetésnek, mint a készpénzfelvétel (és aztán fióki befizetés) vagy az eseti átutalás tranzakciók. A tranzakciók díja a számlatípustól és a tranzakció megadásának módjától (online, fiók) függően eltérő lehet, a kifizetések ezen információk birtokában válnak még jobban tervezhetővé.

Köszönjük, hogy megosztottad velünk véleményed, máskor is örülünk, ha visszajelzést kapunk Tőled hozzászólásainkról.

Üdvözöl: OTP Segítünk
Gábor ismerőse egy személyre szabott akció keretén belül hosszabb futamidőre variálta hitelét, viszont ezért aláírattak vele egy életbiztosítást is:Az egyik ismerősöm, bement az OTP-be Tatabányára, hogy nem tudja fizetni a hitelét, könnyítést szeretne. Erre azt mondta az…..