Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KingaNia

511 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kinga meg a Nia Így. 2019.04.08 15:49:49
Vagyok a nő,A síró, az érző,Vagyok az erő,A valóban létező.Valaki asszonya vagyok,És minden ellenéreNövekszem és adok.Én vagyok a nővér,Kiben a titok elfér.Én vagyok a váll,amelyre a gyengék könnye hullhat,A barát vagyok,Aki teszi, amit tudhat.Itt vagyok, mindenestül,Valaki lánya, Egy gyermek…..
Kinga meg a Nia Téli táncaink 2019.01.15 11:40:43
Először is Boldog, kalandban, beteljesülésben gazdag új évet szeretnék kívánni Nektek! Nagy szeretettel osztom meg a tavaly évvégi TedXLibertyBridgeWomen előadásomat, nem hosszú, de kimondódott benne sok olyan dolog, ami az én elmúlt, és következő tíz évemet is meghatározza. Köszönöm, ha megnézitek,…..
Úgy tűnik ez az év mindent teljes erőből csinál, a nyarat és most az ősz beköszöntét is:) Én nem bánom, hogy átszáguldottunk a nyáron, volt benne történés épp elég és az ősz sem ígérkezik unalmasnak:) Sok jó program lesz, két új óra, csupa izgalom:)   Szeptember 9-én évadzáró mezítlábas, ingyenes…..
Mert lesz egy ilyen most szombaton. Tudom, tudom, nem írtam, tulajdonképpen december óta, de még rádióztam, amikor azt tanították, ha nincs mit mondanod, ne beszélj félre, inkább hallgass. Hát én hallgattam és táncoltam.  Ezen a playshopon a Mosolyvonallal, a Nia egyik legvidámabb, legtöbbet…..
Kinga meg a Nia Adni jó :) 2017.12.05 13:01:19
Sőt, a legjobb:) Tavaly karácsony előtt is összeszedtem, most is megteszem, hogy olyan ajándéklelőhelyeket ajánljak nektek, akik a mi meleg, puha Nia közösségünkhöz tartoznak így vagy úgy. :Én annyira élvezem, hogy ennyire sokszínűek vagyunk, és ilyenkor, karácsony előtt a lista összeállítása valódi…..
Az életem javarészét az elmúlt lassan egy évtizedben a mozgás teszi ki. Elég sablonosan hangzik, hogy ez persze, hogy nem volt mindig így, de most így van. Egy ideje futok is, én, aki mindig azt mondta, hogy maximum csak akkor, ha kényszerítenek, és hogy dehogy fogok én a Margitszigeten körbe-körbe…..
Vannak könyvek, amiket újra meg újra meg újra meg újraolvasok. Vannak írók, akikről azt gondolom, hogy ismeretlenül is megértenek engem. Van aki jobban, van, aki kevésbé. És van, aki leírta helyettem már közel hatvan éve azt, ami engem is rabul ejt. "aztán a test szeretete, kora gyerekkora óta…..
Kinga meg a Nia A fekete 2017.10.09 16:25:06
Hagytam neki időt, és még egyáltalán nem vagyok a végén, leginkább a folyamat elején, és amikor arra gondoltam, hogy megírom, azt sem tudtam, hogy hol kezdjek bele. Azt hiszem ott, hogy sokáig azt gondoltam, hogy nem leszek fekete öves, a barnát tűztem ki célul, de amikor itt járt Holly (ó, Istenem,…..
Pontosan hét év telt el aközött a két nap között, amikor beléptem a Nia tanárképzésem legelső napján a fehér öves tréningre, és aközött, amikor a tanárképzésem végén, fekete övesként leszálltam Budapesten a repülőről. Szeretnék róla hosszabbat írni, fogok is, még engedem át magamon, mert van mit.…..
Azt szokták mondani, hogy aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni, és valószínűleg ez így van a tanítással is. Én nem pokolra mentem, inkább úgy mondanám, hogy áthúztak a hajófenéken érte, de hála istennek nem ettek meg a cápák és nem fulladtam bele a tengerbe és a hajótesten lévő kagylók sem…..
Kinga meg a Nia Lombik 2017.04.04 11:01:57
Igen, pont az, amire gondolsz. Van egy saját történetem, pontosabban kettő, közös a férjemmel és mindegyikben szerepel a lombik. Mind a két gyerekünk lombikgyerek, és mivel most már egyik nagyobb mint a másik, ez a téma nem kerül olyan sokszor szóba, mint mielőtt megszülettek volna vagy mint amikor…..
Kinga meg a Nia A Napig és vissza 2017.01.22 10:49:26
Vasárnap reggel a nagyfiamnak hétkor a medencében kell lennie. Megszakad a szívem, amikor felkeltem hat előtt öt perccel, utána még hagyom kicsit szuszogni a kanapén, majd gyengéden noszogatva felöltözik, én fogom a kávémat és indulunk a szigetre. Ha engedi az idő, futok egy kört, mintegy lelkileg…..
Kinga meg a Nia 7 2017.01.07 20:08:02
Idén van hét éve, hogy Niát tanítok. Mágikus szám, mesebeli, tanulságos, egy ciklus vége és kezdete. Hetek óta keresgélem a megfelelő szót, hogy milyen évet szeretnék magamnak a Niában, azt tudtam, hogy szenvedélyből, erőből, elköteleződésből nem fogok engedni, mert ezt az első pillanattól kezdve…..
Kinga meg a Nia Várakozás 2016.12.18 11:15:48
"Az ádventi várakozás lényege szerint: várakozás arra, Aki van, ahogy a szeretet misztériuma sem egyéb, mint vágyakozás az után, aki van, aki a miénk." (Pilinszky János)..
  Ez itt egy fáradt mosoly, és még csak reggeli. Íme a bölcsész, aki elhitte, hogy a könyvtártól nincs olyan messze a táncterem, a táncteremtől pedig az edzőterem. Így teljes:) (Ja, és Henry Rollins, kösz, ha te nem vagy, sosem merem betenni a lábam egy súlyzókkal és furcsa gépekkel teli…..
Leltár, mondhatnátok. Ebben a bővített számsorban minden benne van, ami most vagyok. Mindaz a munka, amit beletettem az életembe és magamba, az a sok tapasztalás, és az a rengeteg tanítás, de benne van az is, ami előttem van, az a sok tapasztalás, munka, türelem, alázat és elfogadás. Ezt a képet ma…..
Úgy értem, meddig éred be félmegoldásokkal, engedményekkel? Nem, ez a bejegyzés nem a versenyszellem felszításáról szól, hanem arról, hogy mennyire mersz dönteni önmagadról. Hogy úgy mondjam, "mindenmentes" világot próbálunk magunkra és magunkba erőszakolni. Az ételünk cukor-, liszt- és…..
Ez a blog így indult: Kinga meg a Nia. A napokban belefutottam egy gondolatba, és amire hetek óta készültem egy pillanat alatt testet is öltött. Az út, az ösvény, amin járunk soha nem egyenes vonal, hanem spirál. Ezért térünk vissza újra és újra olyan dolgokhoz, amikről azt gondolnánk, hogy már…..
Itt vagyok:) Amikor el kezdtem írni ezt a blogot, annak az volt a fő kiváltó oka, hogy egy évvel azelőtt lettem fehér öves Nia tanár, akkoriban döntöttem úgy, hogy ezt fogom csinálni, veszek egy jó nagy levegőt. Az a jó hírem van, hogy ezt azóta se bántam meg. Sőt:) Átmentem annyi mindenen, amin…..
Kinga meg a Nia Elköteleződés 2015.11.26 11:46:35
Azt hiszed, az csak úgy jön magától, hogy van és felismered, és ha már ott van, akkor nem kell érte tenned semmit. Azt hiszed, hogy valójában nem is létezik, csak illúzió. Azt hiszed hogy az elköteleződés ugyanaz, mint a ragaszkodás. Azt hiszed, hogy ki lehet bújni belőle, amikor…..
Kinga meg a Nia Kalokagathia 2015.11.05 14:45:14
Kalosz és agathosz, vagyis egyszerre szép és jó. Kívül és belül is. Ép testben ép lélek. Egyszerre, együtt, egyvalakiben. Napok óta ezen a fogalmon forgok körbe és körbe. Kiválóságok, tökéletességek testben és lélekben, az erre való törekvés. Nyáron megkérdezték, hogy…..
Júliusban megjelent egy írásom a HVG Extra A Nő különkiadásában. Ígértem nektek a teljes cikket. Most már megoszthatom:) Nő vagyok. Ez egy rejtett alanyú mondat, és akár szimbolikusan is felfoghatnánk, hogy mi, nők, rejtett alanyai vagyunk saját életünknek, személyragokkal…..
Szeptemberben fehér öves tanárképzés lesz Budapesten a mesteremmel, Helen Terry-vel. Ezt a levelet  Alíztól kaptam, Erdélyből, aki sokáig készült rá, hogy Nia tanár legyen, és tavaly lett fehér öves. Nem tudok betelni vele, ahogy táncol és ahogy az áttáncol az…..
Kinga meg a Nia Írtam egyet 2015.07.26 17:39:59
Miközben nyár van, nyár, írtam egyet, ami megjelent a HVG Extra A Nő különszámában. Nem egymondatos megmondást, sem 5 dolgot, amitől azonnal boldog leszel, hanem egy kis darabot az életemből. A fotót a nagyfiam választotta hozzá és egy részletet már megoszthatok…..
Kinga meg a Nia Fesztiválszezon 2015.07.02 11:23:34
Én sem maradhattam ki, úgyhogy idén először az Everness Fesztiválon nem Niát tartottam - haj, jutott eszembe az első, amikor 13 fokban ott álltam, majd levettem a pulóverem és az engem néző nyolcvan ember azt hitte, hogy elment az eszem, majd tíz perc múlva repkedtek a pulóverek a…..