Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KingaNia

520 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hétvégén beszélgettem a számomra egyik legfontosabb nővel az életemben, aki mesélte, hogy hogyan zárták le egy barátnőjük életszakaszát és ünnepelték meg az új kezdetét, és miközben mesélte, hogy miket csináltak együtt, egyszer csak azt mondtam neki, hogy a nők ösztönösen tudják, mit kell tenniük,…..
Nia tanár vagyok. 24 órában. Most, hogy ezt írom, a hátam mögött van egy reggeli ébredés utáni 5 Stages (personal growth) és két online Gyógyító Nia óra. Mindegyik órám alatt van legalább egy felismerésem, de mint rendes dupla halak ezer százalék, hogy nem írom le, hogy utána el is felejtse az…..
1. A Nia egy táncalapú mozgás. No igen, a Niában meg kell mozdulni, és mivel 52 mozdulatból áll, valójában az sem mindegy, hogy mit és hogyan mozgatunk. Tény viszont a táncnál kevesebb erőteljesebb élvezeti forrás áll a rendelkezésünkre. Táncolni mindenki tud (oké, nem feltétlenül ritmusra), és még…..
Kívánok Mindannyiunknak kiteljesítő új esztendőt!Nagyon köszönöm nektek az elmúlt évet, hogy annyit táncoltunk együtt, amennyit csak tudtunk. Azt hiszem tudjátok, hogy ez nekem mennyit számított, mennyit jelentett. Annyi támogatást kaptam tőletek, minden téren, ami rengeteget jelent nekem, és…..
Ki tudja már hányadik hét? Én nem. Tegnap mentünk volna az Adriára, és ez a múlt idejű feltételes mód az, ami egészen meghatározó volt az elmúlt hónapban. Nem volt könnyű július, kicsit sem, de elmúlt és ez jó. Kicsit olyan volt, mint a kamaszkor, se nem itt, se nem ott, a megtartó kereteknek nem…..
Kék Lunáris Vihar, ízlelgesd te is. Nem akármilyen évünk lesz, viharos, elsöprő, igen, sokszor fájdalmas, de megtisztító. Tegnap, az Időn Kívüli Napon  leírtam, hogy milyen évet szeretnék, mire állok készen. Megborzolta a tarkómon a hajamat a szél, a vihar előszele, összesítettem, szembe mertem…..
Kinga meg a Nia Személyes 2020.06.12 08:42:31
2013-ban volt az utolsó, az akkori régi életemhez kapcsolódó megbízásom, egy pr kampányt kellett "levezényelnem". Azóta kizárólag a Niával, Niából élek, vagyis nem tanítok másik mozgást, nincs "rendes" állásom meg ilyesmik. Tanítással töltött éveim alatt meghallgattam, hogy "táncikálok",…..
Kinga meg a Nia Fagyöngy 2019.10.24 15:59:16
Tiszta szívéből szerette, majdnem az első pillanattól kezdve. Nem is volt kérdés számára soha, hogy ami az övé, azt oda fogja adni, nem is érezte adásnak, olyan természetesen jött, mint ahogy levegőt vett. Mindenki figyelte, hogy kapaszkodnak össze, hogy nőnek az ég felé, nem is nagyon tudták…..
Futottam egyet a farkasokkal, tudtam, hogy nagy futás lesz, de meglepett. Mérhetetlenül közel kerültem a saját sebhelyeimhez - és ez azért volt jó, mert hiába fáj, én, aki megvarrtam a saját palástomat, most, hogy hazaértem, magamhoz szorítottam, és megköszöntem, hogy a sebhelyesek klánjához…..
Kinga meg a Nia Így. 2019.04.08 15:49:49
Vagyok a nő,A síró, az érző,Vagyok az erő,A valóban létező.Valaki asszonya vagyok,És minden ellenéreNövekszem és adok.Én vagyok a nővér,Kiben a titok elfér.Én vagyok a váll,amelyre a gyengék könnye hullhat,A barát vagyok,Aki teszi, amit tudhat.Itt vagyok, mindenestül,Valaki lánya, Egy gyermek…..
Kinga meg a Nia Téli táncaink 2019.01.15 11:40:43
Először is Boldog, kalandban, beteljesülésben gazdag új évet szeretnék kívánni Nektek! Nagy szeretettel osztom meg a tavaly évvégi TedXLibertyBridgeWomen előadásomat, nem hosszú, de kimondódott benne sok olyan dolog, ami az én elmúlt, és következő tíz évemet is meghatározza. Köszönöm, ha megnézitek,…..
Úgy tűnik ez az év mindent teljes erőből csinál, a nyarat és most az ősz beköszöntét is:) Én nem bánom, hogy átszáguldottunk a nyáron, volt benne történés épp elég és az ősz sem ígérkezik unalmasnak:) Sok jó program lesz, két új óra, csupa izgalom:)   Szeptember 9-én évadzáró mezítlábas, ingyenes…..
Mert lesz egy ilyen most szombaton. Tudom, tudom, nem írtam, tulajdonképpen december óta, de még rádióztam, amikor azt tanították, ha nincs mit mondanod, ne beszélj félre, inkább hallgass. Hát én hallgattam és táncoltam.  Ezen a playshopon a Mosolyvonallal, a Nia egyik legvidámabb, legtöbbet…..
Kinga meg a Nia Adni jó :) 2017.12.05 13:01:19
Sőt, a legjobb:) Tavaly karácsony előtt is összeszedtem, most is megteszem, hogy olyan ajándéklelőhelyeket ajánljak nektek, akik a mi meleg, puha Nia közösségünkhöz tartoznak így vagy úgy. :Én annyira élvezem, hogy ennyire sokszínűek vagyunk, és ilyenkor, karácsony előtt a lista összeállítása valódi…..
Az életem javarészét az elmúlt lassan egy évtizedben a mozgás teszi ki. Elég sablonosan hangzik, hogy ez persze, hogy nem volt mindig így, de most így van. Egy ideje futok is, én, aki mindig azt mondta, hogy maximum csak akkor, ha kényszerítenek, és hogy dehogy fogok én a Margitszigeten körbe-körbe…..
Vannak könyvek, amiket újra meg újra meg újra meg újraolvasok. Vannak írók, akikről azt gondolom, hogy ismeretlenül is megértenek engem. Van aki jobban, van, aki kevésbé. És van, aki leírta helyettem már közel hatvan éve azt, ami engem is rabul ejt. "aztán a test szeretete, kora gyerekkora óta…..
Kinga meg a Nia A fekete 2017.10.09 16:25:06
Hagytam neki időt, és még egyáltalán nem vagyok a végén, leginkább a folyamat elején, és amikor arra gondoltam, hogy megírom, azt sem tudtam, hogy hol kezdjek bele. Azt hiszem ott, hogy sokáig azt gondoltam, hogy nem leszek fekete öves, a barnát tűztem ki célul, de amikor itt járt Holly (ó, Istenem,…..
Pontosan hét év telt el aközött a két nap között, amikor beléptem a Nia tanárképzésem legelső napján a fehér öves tréningre, és aközött, amikor a tanárképzésem végén, fekete övesként leszálltam Budapesten a repülőről. Szeretnék róla hosszabbat írni, fogok is, még engedem át magamon, mert van mit.…..
Azt szokták mondani, hogy aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni, és valószínűleg ez így van a tanítással is. Én nem pokolra mentem, inkább úgy mondanám, hogy áthúztak a hajófenéken érte, de hála istennek nem ettek meg a cápák és nem fulladtam bele a tengerbe és a hajótesten lévő kagylók sem…..
Kinga meg a Nia Lombik 2017.04.04 11:01:57
Igen, pont az, amire gondolsz. Van egy saját történetem, pontosabban kettő, közös a férjemmel és mindegyikben szerepel a lombik. Mind a két gyerekünk lombikgyerek, és mivel most már egyik nagyobb mint a másik, ez a téma nem kerül olyan sokszor szóba, mint mielőtt megszülettek volna vagy mint amikor…..
Kinga meg a Nia A Napig és vissza 2017.01.22 10:49:26
Vasárnap reggel a nagyfiamnak hétkor a medencében kell lennie. Megszakad a szívem, amikor felkeltem hat előtt öt perccel, utána még hagyom kicsit szuszogni a kanapén, majd gyengéden noszogatva felöltözik, én fogom a kávémat és indulunk a szigetre. Ha engedi az idő, futok egy kört, mintegy lelkileg…..
Kinga meg a Nia 7 2017.01.07 20:08:02
Idén van hét éve, hogy Niát tanítok. Mágikus szám, mesebeli, tanulságos, egy ciklus vége és kezdete. Hetek óta keresgélem a megfelelő szót, hogy milyen évet szeretnék magamnak a Niában, azt tudtam, hogy szenvedélyből, erőből, elköteleződésből nem fogok engedni, mert ezt az első pillanattól kezdve…..
Kinga meg a Nia Várakozás 2016.12.18 11:15:48
"Az ádventi várakozás lényege szerint: várakozás arra, Aki van, ahogy a szeretet misztériuma sem egyéb, mint vágyakozás az után, aki van, aki a miénk." (Pilinszky János)..
  Ez itt egy fáradt mosoly, és még csak reggeli. Íme a bölcsész, aki elhitte, hogy a könyvtártól nincs olyan messze a táncterem, a táncteremtől pedig az edzőterem. Így teljes:) (Ja, és Henry Rollins, kösz, ha te nem vagy, sosem merem betenni a lábam egy súlyzókkal és furcsa gépekkel teli…..
Leltár, mondhatnátok. Ebben a bővített számsorban minden benne van, ami most vagyok. Mindaz a munka, amit beletettem az életembe és magamba, az a sok tapasztalás, és az a rengeteg tanítás, de benne van az is, ami előttem van, az a sok tapasztalás, munka, türelem, alázat és elfogadás. Ezt a képet ma…..