Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hagi7

48 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Hunvald-per 146. Az utolsó nap 2012.02.26 15:57:00
Hunvald Györgyöt felmentették az ingatlan ügyekben - Február 24-én reggel nyolc órakor a Fővárosi Törvényszék második emeleti folyosója úgy nézett ki, mintha legalábbis Barack Obamát vagy XVI. Benedek pápát várták volna az épületbe. Ha valaki netán Hunvald Györggyel…..
Azt terveztem, hogy egyszerűen fogom magam, és csupán a tényekre és a történésekre hagyatkozva egy objektív írás keretében összegzem mindazt, amit ma a közvélemény Hunvald-ügyként ismer. Ugyanakkor már a legelső mondat leírása után kiderült számomra, hogy erre alkalmatlan…..
A Hunvald-ügy XXI. rendű vádlottja, D. Pável, akit hosszas és nagy erőket megmozgató nyomozás után 1 rendbeli magánokirat-hamisítás vétségével vádolt meg az ügyészség, igen sok mindenen ment keresztül a nyomozóhatóság tevékenységének köszönhetően.Az utolsó szó jogán…..
Ez a nap kimaradt az eddigi tudósítások sorából, így most – ha kissé megkésve is – pótoljuk. Tehát: feltűnően kis érdeklődés mellett kezdődött meg a védői perbeszédek utolsó felvonása a Fővárosi Bíróság (elnézést, Törvényszék) épületében. Ezen persze…..
Számos érzés kavarog bennem annak kapcsán, hogy ma lezárult, véget ért a Hunvald per bírósági szakasza, legalábbis ami az első fokot illeti. Miután az utolsó szó jogán ma valamennyi vádlott szót kapott, a bírói tanács elnöke bejelentette, hogy nem lesz több tárgyalási nap.…..
Több mint egy hét szünet után folytatódtak a perbeszédek, ezúttal kivételesen a Katonai Bíróság Fő utcai épületében. Nem csoda, ha a kivételes helyszínnek köszönhetően a szokásosnál is kevesebb néző vett részt a tárgyaláson. Fogalmazhatnánk talán úgy, hogy a…..
Másodikként Sebes Péter, Hunvald György védője emelkedett szólásra. Talán érthető okokból jelen sorok íróját az ő beszéde érdekelte a legjobban, és bizony Bárándy Péterhez hasonlóan ő is remek beszédet intézett az egybegyűltekhez. Bár a két ügyvéd stílusa és habitusa…..
Talán még április 7-én, a legelső tárgyalási napon sem volt annyi néző a teremben, mint ezen a kedd reggelen, amikor az első- és másodrendű vádlott ügyvédje, Bárándy Péter és Sebes Péter készült megtartani perbeszédét. Az újságírók nagy száma érthető volt, és az is,…..
Az ügyész megpróbáltatásainak utolsó napjára még mindig náthásan érkezett. Mivel ma már mindenki biztosra vette, hogy a vádbeszéd véget ér, és elhangzik az a néhány mondat, amelyre a sajtó hónapok óta vár, vagyis, hogy az ügyészség milyen büntetést kér a vádlottakra,…..
Úgy tűnik, több napilap optimistán állt hozzá az ügyészi vádbeszéd kérdéséhez, és úgy vélték, csütörtökön véget ér a maratoni felolvasás, ezért reggel a tárgyalóterembe lépve úgy éreztem magam, mint áprilisban, mert megállás nélkül villogtak a vakuk. Ugyanakkor…..
Egy nagyon hosszú, és a maga nemében meglepő tárgyalási nap áll mögöttünk. Végre megkezdődött a 160 oldalnyi vádbeszéd felolvasása, ám erről majd a maga idejében, haladjunk csak szép sorjában az eseményekkel.A tapasztalt „Hunvald-per látogató” már az…..
Aki annak reményében látogatott ma erre az oldalra, hogy a vádbeszédről olvasson, azt bizony ki kell ábrándítanom. Bár a legutóbbi tárgyalási nap úgy zárult, hogy ma már az ügyészé lesz a legfőbb szerep, a január 10-i váratlan vádkiegészítés keresztülhúzta a bírói…..
A bő háromhetes karácsonyi szünet után kedden folytatódott a Hunvald-per tárgyalása, amely a legvégső szakaszába érkezett. Bár az ügyészség mindvégig azt állította, sőt, Hunvald első szabadon bocsátása után egy kormánypárti képviselő parlamenti felszólalásában is…..
Fenyő- és bejgli illat száll, angyalkaszárny rebben, közeledik a karácsony, aztán egy-két nap, és ismét elmúlik egy esztendő, egy évvel megint idősebbek, tapasztaltabbak, okosabbak, leszünk, satöbbi, satöbbi, satöbbi... A blog ugyan csak márciusban indult, de az év ettől…..
Ahogy tegnapelőtt ígértük, most következzék egy-egy részlet dr. Turán Zsolt igazságügyi építési, ár- és ingatlanforgalmi szakértő igazságügyi szakértői véleményéből. Mint írtuk, 2011. december 16-án a bíróság kiosztotta dr. Turán Zsolt igazságügyi szakértő…..
Ígértük, s ha nehezen is, de megszületett a pénteki napról készült beszámolónk, melynek akár az is lehetne a címe, hogy Gál Györgyöt (is) hazaengedték.***Bár Hunvald György esetében már csütörtökön befejeződött a telefonbeszélgetések lejátszása, melyet az ügyészség…..
Kissé nehézkesen indult ez a csütörtöki nap, fél 9 helyett megint csak kilenc órakor kezdődött a tárgyalás. Bár megfordult a fejemben, hogy valami félreértésről lehet szó, mert a bírói tanács tagjai láthatóan nem elkéstek, hanem 9 órára jöttek. Valamiért azonban a…..
A tárgyalóterembe érkezve az első, ami feltűnt, hogy ismét új ügyész foglalt helyet az erre kijelölt pulpituson. Már éppen túltettem magam azon, hogy Fazekas Géza, aki a nyomozást vezette, az első néhány tárgyalási nap után „leadta” az ügyet, és azóta csupán…..
Az elmúlt 45 tárgyalási nap egyikén sem volt annyi váratlan fordulat, mint a mai napon, és ezt ismét dr. H. László tanú (a feljelentő) személyének köszönhettük. De haladjunk csak szép sorjában, hiszen számtalan történés tarkította ezt a pénteket.A bíróság egy levél…..
Az első ítéletek - Úgy tűnik mégsem volt igazam a legutóbb, amikor a csökkenő érdeklődésről írtam, mert az első ítélethirdetés napjára újra megnőtt a sajtójelenlét a tárgyalóteremben, ami ezúttal két kamerát és három fotóst jelentett. Egy csapatnyi joghallgató is…..
Miként azt november 25-én előre jeleztem, a menetrend szerinti egy hét szünet után ma egy új szakaszába lépett az április óta tartó tárgyalássorozat, illetve pontosabb, ha úgy fogalmazok, hogy egy szakasz lezárásához érkeztünk. A bíróság a legutóbbi tárgyaláson jelezte,…..
Apró közjátékkal indult a hét utolsó tárgyalási napja. Mint péntekenként általában, ezúttal is egy első emeleti kis tárgyalóban voltunk, amely a vádlottak és védők nagy száma miatt akkor is zsúfolt, ha a nézők száma csekély. Mindenki helyet foglalt valahol (ilyenkor sok…..
A csütörtöki tárgyalás – bár a szokásostól eltérően csak kilenc órára tűzték ki – kis késéssel indult. Az egyik vádlott jelezte, hogy nem ér be időben, mert baleset volt a Szentendrei úton. Aztán bár a vádlott beérkezett, Gál György mindhárom ügyvédje vált…..
Kedden a bíróság által kirendelt ingatlanforgalmi szakértő, Turán Zsolt, a Budapesti Igazságügyi Szakértői Kamara elnökének meghallgatásával folytatódott a Hunvald-ügy tárgyalása. Mint arról már korábban beszámoltunk, a szakértő által elkészített szakvélemény szerint az…..
A szokásosnál rövidebb ideig tartó pénteki tárgyalási napon két dolog történt. Elsőként Cz. Brigitta tanú meghallgatására került sor. Cz. Brigittáról annyit kell tudni, hogy 2005-ig annak a Cz. Csabának volt a felesége, aki ellen jelen pillanatban is nemzetközi elfogatóparancs…..