Adatok
ZSPSZ
41 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
K a r á c s o n y i m e n ü 1.
Sütőtök krémleves pirított tökmaggal
Hozzávalók (4 adag):
1 kg sütőtök
10 dkg méz
1 darab citrom
1 darab narancs
2 dl tejszín
5 dkg tökmag
3 dl zöldség alaplé
Elkészítése:
A sütőtököt félbe vágjuk, magot eltávolítjuk, és mézzel meglocsolva…..
Korianderes mentás zöldborsó krémleves
Hozzávalók:
Zöldborsó 80 dkg, só 3 dkg, cukor 2 dkg, keményítő 3 dkg, tejszín 1,5 dl, tej 2 dl, vaj 20 dkg, koriander 2 csokor, menta 2 csokor
A zöldborsót vajban lepárolom, amíg a színe megváltozik élénkzöld színű lesz. Cukorral, sóval ízesítem,…..
A szendvicsek alapja lehet vékony - fehér, barna, teljes kiőrlésű, gluténmentes - kenyérszelet, zsúrkenyér, zsemle, bagett... A rávalók variációja is végtelen.
A szendvicsekre készíthetünk krémeket, melyek alapja a panád.
A panád a besamelhez hasonlóan készül: a vajat megolvasztjuk,…..
Trüffel (alaprecept)
1,5 dl tejszín
20 dkg étcsokoládé
A tejszínt vízgőz fölött felmelegítjük, majd hozzáadjuk az apró darabokra tördelt csokoládét. Olvadásig hevítjük. Tetszés szerint ízesíthetjük. Hűtőben dermesztés után kb. 1,5 cm-es golyókká formázzuk.…..
Palóc paprikás, juhtúrós kapros nudlival
Régen elfeledett recept, magyar konyha jellegzetes alapanyagait használja. Kicsit munkaigényes de nem túl nehéz elkészíteni.
Hozzávalók 6 főre:
80 dkg darált borjúhús, 1 db zsemle, 1 db tojás, só, őrölt bors,…..
1. fogás: Eperkrémleves mandulás habgaluskával
(gluténmentes, tejmentes)
Hozzávalók (4 főre):
50 dkg tisztított, friss, érett eper, 2 dl kókuszkrém/kókusztejszín, 6 dkg házi vaníliás porcukor (vagy darált édesítőszer: Xilit vagy Erytritol), ízlés szerint:…..
Hozzávalók:
6 tojássárgája
1 egész tojás
5 dkg élesztő
1 kg liszt
4 dl tej
1,5 dl tejföl
15 dkg vaj/margarin
20-25 szál medvehagyma
10 dkg trappista sajt
1 evőkanál cukor
1,5…..
Padlizsánkrém
Hozzávalók:
3 db padlizsán 3 gerezd fokhagyma 3 evőkanál mustár 2 fej vöröshagyma 2 dl olívaolaj só
Elkészítés:
A padlizsánokat megszurkáljuk, egészben megsütjük körülbelül 25 - 30 perc alatt. 10 percig állni hagyjuk, majd lehúzzuk héját és…..
Bejgli
Omlós élesztős tésztában a zsiradék és az élesztő lazító anyagként vannak jelen. Az élesztőből nem készítünk kovászt, hanem a tejjel csomómentesre keverjük, amelyhez hozzáadjuk a lisztet, a zsiradékot, a tojássárgát, citromhéjat és a sót. Gyorsan és jól…..
Likota István
Alföldi gulyás
Túrós csusza pudding friss gyümölcsökkel
Nagy Zsuzsanna
Csontleves májgaluskával
Magyaros csirkeragu tarhonyával
Tejfölös uborkasaláta
Pápai Dávid
Póréhagymás zellerkrémleves zöldségszalmával
Hagymás rostélyos…..
Párolt csirkemell zöldséges supremé mártással
A csirkemellet egészben főzőedénybe tesszük, vékony szeletekre vágott vegyes zöldséget rakunk mellé, valamint egész borsot, egész köményt, 1 kisebb babérlevelet, 1-2 gerezd fokhagymát héjastól, egy megtisztított…..
Gezemice saláta
Csalánfőzelék
..
A saláták szerepe a táplálkozásban és a menüsorban: A saláták a főételek kiegészítői. Savasságukkal, magas rosttartalmukkal könyítik az emésztést, vitamintartalmuk erősíti a szervezet immunitását.
Dresszingek: Gazdag ízvilágukkal átformálják salátáinkat, mind…..
Rántott zöldségek
Tisztított 3-4 mm vastagságú szeletelt zöldségeket bécsi panírban (liszt, tojás, zsemlemorzsa) kisütünk. Önállóan, tartármártással, meleg előételnek is adhatjuk.
Zöldséges rizzsel töltött kelkáposzta…..
Bortésztában sült gyümölcsköret
Bortészta: 2 db tojássárgáját 2-3 dl fehérborral összekeverjük, cukorral, sóval, őrölt fahéjjal ízesítjük. Folyamatos keverés mellett annyi lisztet adunk hozzá, hogy tejföl sűrűségű tésztát kapjunk, majd hozzáadjuk a…..
Bélszínszeletek Villa Franca módra
Hozzávalók: bélszín, só, bors, vöröshagyma, gomba, petrezselyemzöld, vaj, tojás, tejszín, barna mártás, zsemleszelet
A bélszínt megtisztítjuk a hártyáktól, borsozzuk és mustárral…..
2013-2014-es tanév
Zsámbéki Premontrei Szakközépiskola és Szakiskola
2072 Zsámbék Piac köz 8.
06 23 342 337
Az iskola OM azonosítója: 032655
A KIFIR rendszerben megadott tanulmányi területek megnevezése, kódjai és a felvételi eljárás…..
Fekete Tamás
Garnéla koktél kehelyben julienne salátán kaviárral, lime szeletekkel, wasabi habbal
Csülökpörkölt kapros-juhtúrós puliszkával
Nagy János
Rozmaringos lazacsteak, sáfrányos tengergyümölcsei raguval, tigrisrákkal, zöldséges tagliate…..
Bodzaszörp készítése Mai kertekben ritkán látni bodzabokrot, leginkább utak mellett, szántóföldek, erdők szélén található. Május elejétől virágzik, majd 2 hónapon át, míg augusztus végére érnek be fekete gyümölcsei. A virágból készíthetünk szörpöt, ecetet,…..
Gulyásleves csipetkével Pirított sertésszelet, francia burgonyával Hozzávalók:…..
Az első melengető márciusi napfényben sétálgatva egyre több zölddel találkozhatunk. Lassan bezöldülnek a mezők, erdők, útak széle. Az első korai növények között sok értékes "gyomnövény" kínál a tavaszi fáradtságunkra vitaminokat, értékes tápanyagokat.…..
Bélszín Colbert módra Hozzávalók: A bélszínt megtisztítjuk a hártyáktól, sózzuk, borsozzuk. Egy tepsiben a zsírt megforrósítjuk, a bélszínt szépen kiegyenesítve beletesszük, és forró sütőben 10…..
Napraforgó kalács Gajdos Lászlóné Zsuzsa szakoktatónk a Gasztroangyal című műsorban látta ennek a különlegesen szép süteménynek az elkészítését. Az iskolanapokon belül, mindenki örömére megsütötte tankonyhánkban. A sütemény alapja kelt tészta,…..
Farsangi szalagos fánk (Pampuska) Hozzávalók: 1kg liszt 10 dkg cukor 1 dkg só 8 db tojássárgája 3 dkg vaj 5 dkg élesztő 5 dl tej 6 cl rum 1 db citrom héja 5 dkg vaníliacukor 1.5 l étolaj kakaópor, baracklekvár,…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz