Regisztráció Blogot indítok
Adatok
John Nethem

2 bejegyzést írt és 2163 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogy az előző posztunkban ígértük, ezen posztunk témája a hanyatló, ateista, nihilista Nyugat-Európa - ahol a templomok üresen állnak; ellentétben Közép- és Kelet-Európával, ahol még a régivágású kereszténység dívik. Itt, mifelénk, az emberek ismerik a valódi értéket (értsd: utálják a melegeket,…..
John Nethem 2019.08.06 22:59:44
@exterminador:

Ami azt bizonyítja, hogy a TUDOMÁNYOS és ATEISTA fejlődés egyáltalán nem azt eredményezte, mint amit annyira beígért az embereknek.....
John Nethem 2019.08.06 22:59:50
@kvadrillio:

kvadrilliót......
Aki belép Herta Müller berlini otthonába, rögtön a bejárat mellett egy kis szobába pillanthat be, ahol halomban állnak az újságok és magazinok, az asztal pedig tele az ezekből kivágott betűkkel. A bánáti Niczkyfalván (Nițchidorf/Nitzkydorf) született írónő ’87-ben menekült Romániából Németországba.…..
A világ legnagyobb vallásának, a kereszténységnek legfontosabb alakja maga Jézus, noha életének első szakaszáról (gyermek-, és ifjú koráról) és például külső megjelenéséről alig - alig szolnak a fennmaradt írások. A Biblia csak egyetlen helyen utal külsejére: Ézsaiás próféta könyvében (53:2b):…..
John Nethem 2019.07.07 11:05:48
@Pipas:

Nem éppen. Mert amit az orvos kap, annak legalább 50 ! %-a magára az orvos személyes ellátásra fordítódik. A fönnmaradó az, amiből valójában tud gyógyítani. Csak ezt maguk az orvosok nem igazán reklámozzák, hiszen hogyan is nézne ki, hogy a segélyek nagyobb részét a saját maguk hasznára fordítják. Nem is kevés van éppen az ilyen visszaélésekből....

Teréz anyával ellentétben, aki egy naív bigott vallási hitterjesztő volt minden jóindulata ellenére is, a személyes hasznára a segélyekből keveset használt föl, de az is igaz, hogy a bigottsága révén a támogatások egyáltalán nem a megfelelő és hatékony módon kerültek fölhasználásra.
John Nethem 2019.07.07 11:34:46
@Pipas:

Nem.

Éppen TE bizonyítottad a hibás és kettős szemléletedet a dologgal kapcsolatban.
Ráadásul az egészet olyan idelaista módon állítod be, mintha minden egyéb járulékos költség az valami önálló kasszából fedeződne, és nem magából a segélyből. Pedig akár az utazás és a közlekedés is ebből finanszírozódik.
www.ahu.hu/hu/tevekenyseg/egeszsegugyi-tevekenysegek/orvosi-missziok
John Nethem 2019.07.07 18:30:12
@Kovacs Nocraft Jozsefne:

Tévedés !

A hányásnak soha nincs stílusa, csak szaga.
Tele van a média éppen a szomszédos országban lévő politikai botránnyal, ami torpedóként csapódott bele az amúgy sem a stabilitás mintaképét mutató osztrák kormányba. A hajó süllyed, szeptemberre pedig már választások lesznek. Az FPÖ vezetője ugyanis gyakorlatilag leadta a…..
John Nethem 2019.06.03 07:30:51
@ember100:

Ha te ebből indulsz ki, hát gusztusod rajta.

Hogy ki mit adott el, azt meg inkább ne firtassuk , mert qrvára lebőgnél rajta..Hogy mást ne mondja: 2008-ban PRIVATIZÁLTÁK a Mahart Passnave-t, amit 2013-ban vásárolt vissza a kormány.

Aztán még visszamehetünk a HORN idejébe, ahol gyakorlatilag szabad rablásban kormányközeli emberek századrészekért vásárolták föl a az ALUMÍNIUMipar valamennyi cégszereplőjét ( többek között Ajkai Alumínium, Almásfüzítői Timföld) vagy éppen Gyurcsány ALTUSA jutott hozzá a ballasagyarmati Fémipari Kft-hez...

A Medgyessy-Gyurcsány rezsim 2002-2010 között 196 állami céget kótyavetyélt el... 2004-ben például a MOL maradék állami tulajdonú 10 %-os részét. Akkor szartak be, amikor kiderült, hogy a háttérben oroszok álltak.
Orbánnak az oroszoktól kellett visszavásárolnia.
Aztán Gyurcsányék 2005-ben eladták az ANTENNA Hungáriát, majd a Budapesti repteret....

És hát ugye kinek is adtal el Gyurcsány a MALÉV-et ?? Hát az oroszoknak !!!

Szóval jobb lenne, ha inkább olvasnál, olvasnál és olvasnál TÉNYEKET, nem csak kisujjból szopott demagógiát nyomatnál....
John Nethem 2019.06.03 07:35:10
@John Nethem: És mivel a Maléves üzlet balul sült el, Bajnainak meg vissza kellett vennie, legalább tízszeres áron.....

Utána meg tudjuk mi lett a MALÉV-vel.... Orbánék fölszámolták...

A balliberális kormányzat arra hivatkozva, hogy az unió tiltja az állami támogatást, gyakorlatilag a vagyonértékesítésig kivéreztette az összes állami céget...
Az emberölések nemzetközi és a hazai statisztikai anomáliáinak felderítése   Egyre gyakrabban fordul elő az utóbbi években, hogy az EMBERÖLÉSEK tekintetében Magyarország többször emlegetett ország, ahol az emberölések száma növekedett. Különösen éles vita pattan ki, amikor a nyugat-európai és a…..
Nem vagyunk benne teljesen biztosak Viktorral, hogy csak Svédországba költözésünk óta harapódzott-e el ilyen erősen a magyar közéletben az “illegális migránsok” elleni kampány/gyalázkodás/uszítás, vagy előtte is ilyen volt és csak innen nézve vált ennyire kontrasztossá? Egyre ijesztőbb méretekben…..
John Nethem 2017.10.09 10:41:54
@berg182:

Te tudod.
Ezzel viszont nem magyaráztad meg amit állítottam.
John Nethem 2018.12.03 12:32:15
@ColT:

Na és ????
Ez mennyiben releváns azzal, hogy beszélik vagy képesek megtanulni a NÉMET nyelvet a migránsok ???
Ja, sehogy.

Azon túl, hogy a funkcionális analfabetizmus egyre növekvő a nyugati világban is, alapvetően arról volt szó a migránsbefogadások nyomatása kapcsán, hogy a migránsok magasan képzett SZAKEMBEREK,,,
Miközben kiderült, hogy az általuk középiskolának titulált végzettség a nálunk 8 elemi szintjét nem üti meg.
John Nethem 2019.01.07 13:04:30
@ColT: A hozzászólásoddal most példát hoztál a funkcionális analfabetizmusra ? ( a kérdés költői volt..)
A mai bonyolult gazdasági és társadalmi viszonyok között egy ország számára a legfontosabb a kormányzás minősége. A kialakult demokráciákban a kormányokat az általános és titkos választásokon megválasztott képviselők bízzák meg, és ellenőrzik tevékenységét. Létfontosságú, hogy ezek a képviselők…..
John Nethem 2019.01.01 11:12:58
@math0:

Ostoba !!!!

Nem is tudott volna visszaélni a kétharmaddal, ugyanis az MSZP-SZDSZ egy KÉNYSZERházasság volt, TITKOS ás SUNYI háttéralkukkal. ( Bár erre nem lett volna szüksége az MSZP-nek...)
Ebben pedig az SZDSZ-nek más elképzelései lettek volna a kétharmados szavazatot igénylő törvényeknél.
Horn pedig nem akarta, hogy egy labilis kormánykoalíció legyen.
De mint a következőben látni lehet, ez a "házasság" az SZDSZ fölmorzsolódásához vezetett.
John Nethem 2019.01.01 14:53:29
@math0:

Hiába ismételgeted idióta, akkor is hülyeségeket nyomatsz, mivel kiragadtad a szövegkörnyezetéből.
De hát aki eleve funkcionálisan analfabéta, annak mindegy....
John Nethem 2019.01.01 14:55:19
@math0:

Okostojás !!

Legalább olvastál volna elemzéseket az 1994-re vonatkozóan. Akkor nem hablatyolnál sületlenségeket, meg nem nyomatnád a személyeskedő idiotizmusodat...
Sokan hiszik, hogy a XXI. század szüleménye a genderelmélet, aminek lényege, hogy több társadalmi nem van, mint biológiai. Persze izgalmas eszmecsere tárgya lehet, hogy a „fiúsabb” lányok a fiúkhoz vagy a lányokhoz hasonlóbbak-e viselkedésükben, életfelfogásukban, ahogy az is, hogy egyáltalán…..
John Nethem 2018.12.28 20:12:28
@Ellenzéki Tüntető:

Egyébként a SZKÍTÁK valóban skalpoltak Eurázsiában.....

A SKALPOLÁST speciel a megszállók tanították meg az indiánoknak és terjesztették el köztük..
A legtöbb indián törzs soha nem skalpolt, bár a hitük szerint az ellenség hajának megszerzésével annak ereje is átszáll a skalp megszerzőjére.

Az első fehér kereskedők acél skalpolókéseket rendeltek Európában. Ezeket csereáruként kínálták az indiánoknak, akiket természetesen rendkívül vonzott az európai “technika”. A kereskedőket pedig a profit. Ugyanis 80 százalékos hasznot vágtak zsebre az acél skalpolókés terjesztése során! Továbbá arról is gondoskodtak a hódítók, hogy a skalpolópenge egyre több munkát kapjon. Egyes európai államok, amelyek az indián világrész területén hatalomért viaskodtak egymással, nagy összegeket fizettek “a velük szövetséges indiánoknak” az ellenséges katonák skalpjáért. Az angolok 12 fontot is megadtak egy francia skalpért. A kanadai francia gyarmati igazgatás viszont arra ösztönözte indián szövetségeseit, hogy az irokézek fejbőrével foglalkozzanak jó pénzért, mivel ezek a “vörös bőrűek” Anglia szövetségesei voltak. A kolonizáló hatalmak tehát jutalmakkal buzdították az őslakókat arra, hogy valódi skalpvadászokká váljanak, és azután elkészíthessék a kegyetlen és vérszomjas indián hamis arcképét a borzongó Európa számára.
John Nethem 2018.12.29 08:52:45
@ételizésítő:

A nevükkel kapcsolatban semmi különös: az angol " Iroquois" kiejtésének magyar nyelvtanhoz igazodó leirata.
Ahogy a magyar DEBRECEN meg kínaiul DEBULESU
    Tegnap a hvg.hu lehozott egy "munkaszerződés tervezetet", amelyben már a 400 órás túlmunkáról van szó. Gyanúsnak tűnt, írtam róla egy kommentet. Egy kommentelő kolléga még gyanakvóbb volt, és beütötte a keresőbe a kulcsszavakat. És hát van egy oldal, ahol ugyanez a szöveg, mint osztrák jogi…..
John Nethem 2018.12.22 21:53:44
@seol: Értem én, hogy TE egyetlen valós érdemi hozzászólás nélkül csak a személyeskedést nyomod, és háttérsuttogóként-febújtóként szítod a tüzet egyik-másik embernél , de hát ilyen mocsok jellemek is vannak....
John Nethem 2018.12.22 21:56:32
@incze:

Okoska !!

Ha valami kevesebb, mint az irányelv, és te VERSENYhelyzetben vagy kénytelen a nemzetközi porondon dolgozni, vagy éppen alig van munkaerő az adott ágazatban , akkor vajon mit teszel ???

Na !! Akkor hadd olvassunk már valami univerzális és világrengető megoldást tőled !!!!
John Nethem 2018.12.22 22:58:40
@seol: A személyeskedésen túl egyéb érdemi ?? Mert azt még mindig nem böfögtél föl magadból, csak gyomorsavat...
Ne legyen igazunk, de azt vettük észre, hogy az állampárt elkezdte előkészíteni a „Huxitet”...
John Nethem 2018.12.22 11:30:22
@Orbánék Moszkva fele menekülnek!:

Egy frászt.

A tipikus ORBÁNfóbiások fejébe van beékelődve ez a folytonos EU-ból kiléptetési fixa-idea. ( = KÉNYSZERKÉPZET.)

És csak jelzem:
www.polemia.com/liberte-dexpression-la-france-derriere-la-russie-et-la-hongrie-indice-libertex-2018/

Az Egyesült Államok, Dánia és Nagy-Britannia után jön Magyarország a francia Libertex libertárius kutatóintézet felmérése szerint a szólásszabadság szempontjából legszabadabb országok listájában. Franciaország az oroszokkal együtt sereghajtó, a németek rá se fértek a térképre.
Sziasztok! Húzzunk egy vonalat, amin a pártok, nemzetközi gazdasági személyek, és az elmúlt napok média eseményei kívül maradnak, és kezdjük el használni azt amit a nyakunkon cipelünk! Foglalkozzunk most magával a törvénnyel. Nem politizálok, és nem jogász vagyok, hanem laikus. Szándékosan nem…..
John Nethem 2018.12.21 16:43:13
@V. Vendetta: De mivel ismert, hogy az az 5 óra rendkívüli munkavégzés, a következő hónapban kifizethető.

Újra csak azt kell elmondani: A MUNKAIDŐKERETES dolgozóknál van a rendkívüli munkavégzés díjazásánnak csúszása, kivéve, ha az alapbér a tőlórára is átalányosítva van. ( Ez akkor van, amikor a munkáltató tudja, hogy ki fogja meríteni a dolgozó túlórakeretét, mert annyi a munka. )
John Nethem 2018.12.21 16:44:16
@droid_: Mert így tudja verni a nyálát, hogy hatásos és szinpadias legyen.
Egyébként a kutya sem figyelne rá.
A magyar társadalom egyértelmű nemtetszése ellenében is áterőltette Orbán a rabszolgatörvényt - ugyanis politikai túlélésének a záloga. Az ügy azt is megmutatja: csak magunkra számíthatunk...
John Nethem 2018.12.14 14:08:02
@balcán maxval bircaman:

Mi lenne !!!

Végre kivonulnak a multik Magyarországról az OXICA félék nagy örömére, így aztán mehetnek csipkebogyót szedegetni az erdőbe meg rőzsét gyűjtögetni téli tüzelőnek....
Magyar idő szerint hétfő hajnalban ment le az amerikai HBO-n a Last Week Tonight with John Oliver idei utolsó adása, ami a világszerte egyre népszerűbb tekintélyelvű vezetőkkel foglalkozott. Az epizód fő szegmense végül természetesen Donald Trumpra futott ki, de a példák között ott volt Putyin és…..
John Nethem 2018.11.21 07:38:18
@xclusiv:
"..Mert gyurcsány beszédével semmi baj nem volt, nem az volt a baj amit mondott, hanem az, hogy az úgy volt valójában...."

-------------------

Ez magától értetődik.
John Nethem 2018.11.21 17:06:49
@Tovisa:

És ehhez annyit tudnék hozzátenni, hogy Orbán legalább megmondja, hogy KÖZÖSEN kell tenni érte.
És ha lehet, EGY irányba kéne azt a kibaszott országszekeret húzni, mert ha nem, akkor gyakorlatilag csak helyben topogás lesz meg a nagy aranyér-erőlködés.... És egyelőre az látszik, hogy a GLOBALIZMUS --- ami ugyan adott SOK jó dolgot is a világnak,--- alapvetően az embeek boldogságát és a boldogulását NEM tudta elhozni... Ezért kell a kitapasztalt dolgohoz visszanyúlni.
John Nethem 2018.11.22 17:03:42
@flamer: Az ilyen egybites demagóg és szemellenzős állításra milyen választ vársz ???
• Az Európai Néppárt továbbra is megalkuvó Orbán Viktor kapcsán, pedig a politikus teljesen meg akarja változtatni saját céljai érdekében, sőt az Európai Parlamentnek is diktálni kíván • Orbán Viktor volt a Soros elleni kampány ötletgazdája, de az európai és amerikai szélsőjobb már teljesen átvette…..
John Nethem 2018.11.07 15:35:28
@Igazamvanvagyigazamvan?:

No de kimondottan erről volt szó, hogy ÍGY konvergál, és a valóságban is, csak ott vannak VISSZAESÉSEK is, meg meglódulások is, ami miatt nem lehet előre kiszámolni, hogy 100 év múlva már meghaladja..
Éppen ezért van szükség KONVERGENCIA_programra, hogy a FÖLZÁRKÓZÁST egy adott szinthez REÁLIS - belátható - időn belül elérhetővé tegye.
John Nethem 2018.11.07 18:42:54
@Igazamvanvagyigazamvan?:

Nyilvánvaló hogy senki sen képes évtizedeken keresztül rakéta sebességgel fejlődni.
Egy adott szint után beáll és a fejlődés az addigihoz képest lassúbb ütemű és kiegyenlítettebb, hiszen a gazdaság minden szegmense kiépített már, a potencia az innovációban lesz főleg akkor már .
John Nethem 2018.11.07 18:49:01
@Igazamvanvagyigazamvan?:

Senki nem mondta, hogy nem a leszakadást gátolja meg a konvergenciaprogram. DE NEM EZ A SZEREPE !!!

Elvégre egy EURÓPAI UNIÓ KONVERGENCIAKRITÉRIUMOKAT határoz meg.... és ezek MIND gazdasági jellegűek.

"......A kritériumok célja, ahogy már a nevükben is szerepel, az uniós országok gazdaságának egymás felé való konvergálása és stabilitása...:"
Egészen döbbenetes: valódi kérdést is találtunk a legújabb propagandaeszköz, a "családvédelmi nemzeti konzultáció" kérdéssorában. Természetesen a migránsozás, brüsszelezés és az ellenzék ekézése sem maradhatott ki - de hát így működik a propaganda az adónkból...
John Nethem 2018.11.06 11:40:09
@Gandosz:

Abból is úgy tűnik, van, akiknél a provokáció is simán belefér a kérdőíves dolgokba....
Mint a Séfek-séfében a vagdalthús.... És még van,a ki föl is használja... Pedig csak brahiból tették oda...
Gyurcsány Ferenc igazán előkelő helyzetben találta magát a tavaszi országgyűlési választások után. Kígyók ide vagy oda, de az ellenzéki pártok harakirije után már csak az ő egyszemélyes pártja áll stabilan, legalábbis annyira, amennyire a még mindig ambiciózus exminiszterelnök-pártelnök támasztani…..
John Nethem 2018.10.01 07:41:49
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

NA ÉS ?????

Önmagában EZ semmit nem jelent, csak annyit, hogy több.

Ha a faszodat megnöveszted 30 centire, örülsz neki, mint majom a farkának, de ha közben a pina is megnőtt 60 centire, akkor már nem olyan rózsás a helyzeted......

Csakis GDP arányosan érdemes nézni!!
Az Európai Unió nevében annak parlamentje minősített többséggel megállapította, hogy Magyarország sorozatosan megszegi a demokratikus közélet és a jogállamiság normáit, az ún. uniós alapértékeket. Azóta számos szájból és változatban halljuk, hogy ez a szégyenletes helyzet némely magyarok…..
John Nethem 2018.09.20 23:21:43
@N. Barbie: Én többféle forrásból dolgozom.
Mint ahogy megszoktam már a hetvenes években is, hogy ugyanúgy hallgatam a Szabad Európát, az osztrák adót (Vas megyei voltam ugyanis) és a magyart. Majd ebből és a személyes tapasztalatokból meg az ismerősök tapasztalataiból leszűrtem a valóságot.

Ma sincs igazán másképp a forráselemzésem.

Attól, hogy te valamit kiröhögsz anélkül, hogy leellenőriznéd, csak magadról állítod ki vele a bizonyítványt, illetve igazolod a szemellenzősségedet.

Engem nem köt semmiféle politikai ideológia,így ésszerű érveléssel bármikor meggyőzhető vagyok. Sajnos ilyet nem igazán olvasok.
John Nethem 2018.09.20 23:49:01
@N. Barbie:

És ha már annyira belemélyedsz az évszámokba, akkor azért azt sem ártana megnézni, hogy milyen ok-okozati öszefüggések voltak AKKOR....
Történetesen például arra, hogy a külföldi munkavállalás volumene a 2008-ban kezdődött válság hatására nőtt meg, melyet elősegített az osztrák és a német munkaerő-piaci korlátozások 2011. tavaszi feloldása. Vagyis 2011. tavaszán lett teljesen nyitott a két ország a magyar munkavállaló előtt. Azelőtt KONTINGENSek voltak.
John Nethem 2018.09.21 20:00:08
@N. Barbie: Senki nem állította, hogy nem manipulálnak, hazudoznal, dezinformálnak.
Sajnos a MÉDIA egészére vonatkozik ( Jobb és bal oldalon egyaránt).
És ez alól például a nyugati, és köztük a NÉMET média sem kivétel.
Sajnos ott például a 60-70-es-évekbeli ÁTKOS-ÉRA tipikussága a jellemző: a kényes témák elhallgatása, elsunnyogása, megspékelve a politikai korrektség kontrolljával.
De ez korántsem mentség a magyar média helyzetére. Ez csupán az általános tendencia. És a következő média-generáció már ebbe nő bele, és neki ez lesz a természetes..

A sikerpropaganda nem oldalfüggő.

Egyetértek abban, hogy egy szétzilált csapat, társadalom rendberakása nem könnyű folyamat, általában DUPLA annyi időt szokás számolni rá, mint amennyi idő alatt széthullott.. (Ez ugyanúgy vonatkozik egy szakembereket dolgoztató cégre, vagy kórházi team-ekre stb...)
Szó se róla, a kézivezérlés és a folyamatos atyáskodás már indulásától kontraproduktív...
A "semmit nem tesznek a hazacsábítás érdekében" túlzás, ugyanakkor ÉRDEMBELI , RACIONÁLIS és MEGVALÓSÍTHATÓ javaslat még nem hangzott el....

Általános tendencia,hogy a hurráoptimizmust sugárzókhoz többen pártolnak, mint aki folyton nyavalyog. Ez utóbbit szokás energiavámpíroknak nevezni...
Nem szeretnék most ebben a tekintetben társadalompszichológiai fejtegetésekbe bocsátkozni...

Elég az hozzá, hogy a 2008-as válságot 2014-re sikerült ledolgozni NULLszaldósra.... Vagyis 6 év kellett hozzá.. Viszont nem szabad feledni, hogy közben, ha másnak 2 év elegendő volt, akkor ott 4 év előny keletkezett.
És ha egy IC vonatot Kelenföldről visszahúznak Biatorbágyra, hogy onnan folytassa a Keletibe az útját, akkor egyértelmű, hogy jóval később fog odaérni... Ez történt sajnos a kórházak esetében is.. A 25 évnyi lemaradás a kórháztémában úgy jött össze, hogy a Gyurcsány-Bajnai kormány bezárt, megszüntetett és tetemes összegeket kivont, amit 14 év alatt sikerült visszapótolni, miközben a nyugat ezt a 14 évet feljődésben élte meg...
A gond az, hogy a magyar társadalom egésze azért jut lassan az egyről a kettőre, mert a kormányzati váltásokban az előző garnitúrák eltolt dolgait kell rendberakni, amire az energia és főleg az idő jelentős része elmegy.
Orbánnak állítólag a bevándorláspárti politikusok az ellenségei, pedig valójában Európában ma már ő az egyetlen, aki fenn akarja tartani az ellenőrizetlen, illegális migrációt. Nem véletlenül: a hatalma függ ettől...
Ilyen ez a régi vágású kereszténydemokrácia...
John Nethem 2018.09.18 11:08:36
@Magentax: Igen.

Mint a nagy faroknak meg az élvezetnek...

HAMIS ÖSSZEFÜGGÉS.

Egy ateista is ugyanúgy támogatja az 1 %-al mondjuk a KARITÁSZT, ha arra érdemesnek tartja... Ismerek ilyen embert.
Akik most azt hiszik, hogy Orbán Viktor rossz lóra tett, és mivel csúnyán megégette magát, majd visszavesz, azoknak elmondok valamit. A hagyományos pártstruktúrákat az utóbbi években komoly kihívás érte. A kihívás mibenléte Európában elsősorban az egyre intenzívebbé váló migráció kezelésének…..
John Nethem 2018.09.15 15:05:04
@6. Ienin: Hűha !! Erre nem is gondoltam.. ...
John Nethem 2018.09.15 20:01:30
@Bravehearth: Már csak azért is, mert a HATÁRŐRIZET belügyi, a hadsereg meg HADÜGYI...
Még az átkosban is a határőrség a belügyhöz tartozott.
És nyugaton is így van.
Az új olasz kormánynak kár Orbán Viktorra fecsérelnie az idejét. A magyarországi demokratúra, vagy választási autokrácia gyakorlatilag egypártrendszert jelent. Búcsú a brüsszeli pénzesőtől, a franciák nem kívánnak több pénzt adni a demokrációból csúfot űző magar és lengyel kormánynak...
John Nethem 2018.09.03 07:06:03
@felucca02: Inkább éljen hülyébben de jól az ember, mint atomfizikusként afrikai szinten....

index.hu/gazdasag/2018/09/03/egyre_tobb_magyar_engedheti_meg_maganak_a_luxust/
John Nethem 2018.09.03 17:51:36
@chrisred: Annak ellenére, hogy ÉN nem vennék föl hitelt ( de soha nem mondom hogy soha nem kerülhet rá sor! ) , inkább tényleg azt osztom be, ami van, és a lehető legoptimálisabban.

Ugyanakkor a LINKEDben ott van: "Rossz adósból viszont egyre kevesebb van."
Ha van BIZALOM a piacban mindkét fél részéről, az miért baj?
Sajnos a gazdaság így működik: a pénz a bankoknál és a tőkéseknél koncentrálódik, a fogyasztás meg a tömegeknél... Ha a fogyasztás pénzbe kerül, akkor nyilván pénzt kell juttatni a tömegnek, mert egyébként NINCS KAMAT, ami a pénzmozgásból eredő HASZON.....
Nyilván ez is egy óriási pilótajáték, és nagyon nehéz nem részt venni benne....
John Nethem 2018.09.03 18:17:55
@felucca02: ".. Az alapvető logikai hiba, hogy a társadalomban bekövetkezett jövedelmi eltolódásokat egyenes arányossággal kötitek össze a kormány intézkedéseivel...:"
-----------------
Én aligha.
Tudom jól, hogy a magyar szekér is csak azért halad így, mert kellően konjunkturális a környezet...
Pár éven belül lesz egy nagyon komoly gond a magyar gazdasággal. Túlzott mértékben építünk a nagy német autógyárakra. Ezek mind benzines autókat gyártanak nálunk. A benzines autók eladása 3-4 éven belül durván elkezd majd hanyatlani. A két nálunk már termelő gyár és a beszállítói hálózatuk kb…..
Szokásos bálványosi beszédében Orbán Viktor történelmi ismereteit és jövőbe látását fitogtatta: "Székelyföld akkor is létezett, amikor a modern Románia még nem létezett, és Székelyföld akkor is létezni fog, amikor már egész Európa behódolt az iszlámnak..."   Hódolat Transzilvániának! Iszlamofóbia…..
John Nethem 2018.07.31 08:13:34
@chrisred: Ez egyáltalán nem ellentéte amit állítottam és amit előzőleg mondott a londoni polgármester. Attól, hogy tudomásul kell venni a terrort, még egyértelmű, hogy küzdeni kell ellene. Elvégre senki nem szeretné, ha csak úgy felrobbanna egy éppen őrült által...
John Nethem 2018.07.31 13:56:01
@math0: A TE kifordított agyaddal mindenképpen.... Mondom én , hogy funkcionálisa analfabéta vagy....
John Nethem 2018.08.03 11:13:11
@math0: A TE kifordított agyaddal mindenképpen.... Mondom én , hogy funkcionálisa analfabéta vagy....A TE kifordított agyaddal mindenképpen.... Mondom én , hogy funkcionálisa analfabéta vagy....A TE kifordított agyaddal mindenképpen.... Mondom én , hogy funkcionálisa analfabéta vagy....
A nemzet szíve egyszerre dobban, ha meglátja szárnyalni a 2rule-t! ..
John Nethem 2018.07.26 10:48:46
@ételizésítő:

Teljes egészében egyetértek.

HA MAGYAR, akkor tessék magyarul írni.

a 2RULE - így NEM MAGYAR, mert ugyan ( és CSAK ANGOLUL !) kiolvasva magyarul lenne értelme , ahhoz viszont az egész országnak minimum tudni kéne angolul, ANGOLUL kiolvasva ugyan "TURUL" - viszont angolul 2 uralom / 2 hatalom / 2 kormányzat a jelentése...
És mivel a turul mint madár a magyarság hadi-jelvénye, ezért egy fociban meglehetősen erőltetett, visszás és KATONAI jelleget kölcsönöz.... Olyan, mintha a 70-80-as évek sorkatonás melegítői bújnának elő valahonnan....

Azért ez mégsem egy DASSLER fivérek szintű ADIDAS-PUMA testvérkollekció....

Bár a MÉSZÁROS alapján lehetne SZÁROS/SZAROS vagy MÉROS/MEROS elnevezés is.....
John Nethem 2018.07.28 08:13:19
@MIÉRT NINCS MINDEN MSZP ÉS FIDESZ TOLVAJ BÖRTÖNBEN:

Ami a KÁDÁRi hitelfelvételeket illeti:

1973–1989 között a bruttó adósság főként hibás jegybanki döntések és árfolyamveszteségek miatt ugrott 2 milliárdról 20 milliárd dollár fölé. Úgy járt az állam, ahogy néhány évtizeddel később a polgárai, a devizahitelesek.
Vannak olyan számítások, amik szerint a jelenlegi államadósság KÉTHARMADA kádári örökség...
Az 1973 és az 1989 között keletkezett államadósság oka elsősorban a Kádár-rendszer túlfogyasztása és annak kamatai – ezt az általánosan elfogadott narratívát vitatja a Pénzriport alternatív pénzügyi honlap.
www.penzriport.hu/letoltes/Magyar_allamadossag_keletkezese_1973_1989.pdf
John Nethem 2018.07.28 08:15:02
@John Nethem: A közvetlen túlfogyasztás alig 1 milliárd dollár volt, 4 milliárd a kamataival együtt....
Magyarország kormánya kezd a legpitiánerebb diktatúrák szintjére süllyedni. A külvilág felé csupa széppel, jóval villog, itthon viszont mindenkit igyekszik megnyomorítani, aki nem hiszi el a hazugságait. A kormány feje nem tűri a kritikát, nem viseli el, ha valaki ellentmond neki, akármelyik oldalon…..
John Nethem 2018.07.22 11:20:30
@Fülig José:

.
Nem az a krízis/válság, amikor a nyakunkon hemperegnek a migránsok, és letapossák a veteményt, mert az már a manifeszt állapota , hanem ez
A KRÍZIS ( = válság ) fogalma:
Bizonytalan állapot, amiből a kialakult helyzet jóra is, rosszra is fordulhat. Ez „pengeélen táncolás”, amikor a megszokott működés nem lehetséges, és egy veszélyes helyzet áll fenn. . Nehéz időszak, amikor nagy veszély, nehézség vagy aggodalom van a jövőt illetően.
------
wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/V%C3%A1ls%C3%A1g
www.arcanum.hu/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-a-magyar-nyelv-ertelmezo-szotara-1BE8B/v-51E41/valsag-5262D/
John Nethem 2018.07.22 11:47:45
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
és ugye nagy demokratikusan és liberálisan számonkéri, hogy miért is nincs cenzúra.. :-))