Regisztráció Blogot indítok
Adatok
John Nethem

2 bejegyzést írt és 2401 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Soha nem látott sebességre kapcsolt az Orbán-kormány pávatánca, mióta Putyin fővezér parancsot adott Ukrajna lerohanására. Az Európai Unió és a NATO tagjaként Magyarország ugyan szavakban kiáll Ukrajna függetlenségéért, és elítéli a katonai agressziót, ám saját szavazói felé egészen mást kommunikál.…..
John Nethem 2022.02.27 19:07:34
@hoplita:

Mondjuk a másik sem elvetendő:

Fogadd be a tótot, kiver a házadból.....
John Nethem 2022.02.27 19:08:59
@BiG74 Bodri:
Nem tudsz olvasni pubi, mi? Csak szajkózni a kiadottpropagandát.
John Nethem 2022.02.28 11:59:18
@ulpius66:

Ugyanezzel az indokkal lepték el az oroszok Ukrajnát:
USA atombombákat akar telepíteni.

Sajnos az OKSÁG ürügyén semmi reális és erkölcsi reklamációja nem lehet az USA-nak !!!
Ukrajna NEM szomszédja az USA-nak, sőt, még csak nem is egyazon kontinensen vannak, ellenben Ukrajna Oroszország közvetlen szomszédja, és joggal várja el, hogy az egyezményeket betartsák.
NEM Ukrajna, hanem a nagyhatalmak. Mert az Ukrajna méretűek ( meg pláne a nálánál kisebbek, mint mondjuk Magyarország ) csak PUFFERzónák. Provinciák , ahol a nagyhatalmak szokása megütközni és az ottani emberéletet feláldozni... Mint a rómaiak idején a segédcsapatokat, a töltelékembereket......
A kormánypártoknak az a stratégiája, hogy az országgyűlési választásokon mindent egy lapra, a homofób gyűlöletkampányra tesznek fel, nem kockázatmentes a saját szempontjukból nézve. A homofób népszavazás kierőltetése, és az országgyűlési választásokkal egy időben történő megtartása miatt…..
John Nethem 2022.02.20 17:13:59
@white999:

Haggyá már a marhaságaiddal !!!!
Mindenhol GDP-vel mérnek.

Szóval nem kell a rizsa meg a mellédumálás.

Sőt az sem, hogy a magyar gazdaság mennyire multikból áll, és voltaképpen ők adják a GDP túlnyomó részét.

AZ is el lett mondva, hogy attól, hogy a multi idehozza a pénzét, és itt van, abból még max ugyanannyi pénz marad, ha a magyar emberek nem tennék bele a saját munkájukat, ergo az maga a hozzáadott érték baszki !!!!! Ezért éri meg nálunk dolgoztatni.

Mert az EU (Németország) ha idehoz 100 Eurót, mi csinálunk belőle 138 eurót,és 128 eurót kivisz az EU, marad nekünk 10 euró !!! És mi ez a 10 euró ??

A SAJÁT munkánk baszki !!!!

Szóval qrvára nem segély meg nem támogatás !!!!
No persze a balliberális hűbér-seggnyalóknak ez van beadva, ők meg beszopták simán.....

Ha nem így lenne, akkor gondolod hogy bármilyen tőkés bármit is idetelepítene, ha az idehozott pénze nem fialna ????

Ennyire azért nem lehetsz ostoba megvezetett !!!
John Nethem 2022.02.20 17:20:52
@John Nethem:

és igen, sokkal több maradna nekünk, ha lennének magyar multinacionális cégek, de ugye a faxántos kommunisták kellően jól lepaktálva rendszerváltáskor a Nyugattal mindent kiárusítottak és leépítettek,nekik csak a piacunk kellett, miközben a volt kommunisták megkapták a gazdasági hatalmat..
Még mindig ennek a lebontása folyik, és egy valóban nemzeti tőkésréteg kiépítése, amolyan dél-koreai csebol-mintára (Samsung, LG, Daewoo,Hyundai,Kia, SK..) .. De már régóta mondom, nem biztos hogy ilyen elkésetten ez működni fog.
John Nethem 2022.02.20 22:11:49
@birkamenet:

Segghülye birka vagy te még ehhez is.
  "Ha Kalifornia valaha is valódi méltányosságot akar elérni, az államnak meg kell követelnie a szülőktől, hogy adják ki a kezeik közül a gyermekeiket" - írja Joe Mathews, az Arizonai Állami Egyetem Közügyek Iskolájának professzora, az ASU Társadalmi Kohéziós Központjának munkatársa, valamint a…..
John Nethem 2022.02.15 15:53:33
@baalint1:

A szerzetesi szüzességnek igenis megvoltak a maga előnyei.
Teljes odaadással szolgálhatta a vallását, és nem vált szükségévé a család eltartására olyan elkötelezettség, mint a vagyon felhalmozása, társadalmi rang és egyebek hajhászása.
A papi nőtlenség pedig azon kor után lépett be a katolikus egyházba, miután az egyház --- eléggé el nem ítélhető módon -- olyan hatalmas vagyonra tett szert, amit a papok családi örökösödése kellően szétdarabolt és elfolyatott volna. Ezt meggátolandó erősen ajánlották a papi nőtlenséget, aminek folytán a vagyon mindig visszaszállt az egyházra. Konkrétan pedig VII. Gergely pápa foglalta írásba a XI. században a LENTENI Zsinaton, 1074-ben ! ( Jogot adott a gyülekezeknek arra, hogy a nős papokat kiközösítsék)
Az emberölések nemzetközi és a hazai statisztikai anomáliáinak felderítése  ( Első megjelenés: 2019. május 4. 14:50 ) Egyre gyakrabban fordul elő az utóbbi években, hogy az EMBERÖLÉSEK tekintetében Magyarország többször emlegetett ország, ahol az emberölések száma növekedett. Különösen éles vita…..
  "Sok gyalázatos pillanata volt a maguk 11 éves kormányzásának, tisztelt képviselőtársaim, de a mai nap biztos, hogy a történelem sötét lapjaira kerül." - szólalt fel Szabó Tímea a parlamentben, hozzátéve: "Nem a melegek veszélyesek a gyerekekre, hanem maguk."   Hosszú napok óta megy a hiszti a…..
John Nethem 2021.06.22 11:50:23
@John Nethem:

Hogyan is lehet eljutni a kis "ártatlan" LMBTQP+ elfogadtatástól az egyenjogúsításon át a pedofíliából "kedves kis gyerekszeretetig" ???

Mocskosul ás alattomosan, kihasználva mások jóindulatát és türelmét:

(Éppen ahogy a farkas a mesében, amikor csak az egyik lábamat, csak a mások lábamat eresszétek be....)

magyarnemzet.hu/velemeny/az-erzekenyitokurzus-uj-epizodja-8411262/
John Nethem 2021.06.22 11:52:20
@6.Lenin:

Na tessék ! :-) Megelőztél.
John Nethem 2021.06.22 12:06:24
@szekertabor:

Valamennyi fölvetésed jogos, megfontolandó !!!!!
Már régóta ki akartam ezt számolni, és most végre eljutottam oda. Íme.  Azt már többször kifejtettem, hogy nem emberek választanak Magyarországon, hanem családok. És ezért van, hogy az egyes választásokon az egyes oldalak mindig ugyanannyi szavazatot kapnak. Csak az téveszt meg sokakat, hogy a…..
John Nethem 2021.06.14 08:53:09
@Glokta: ".Ezt a baromságot elmondanád a nők vagy a cigányok viszonylatában is?.."

Merthogy ??
Ha szerinted baromság, akkor mijafasznak vagy rá kíváncsi ???
Ellenben szerinted mit is kéne csinálni ???
KVÓTÁKAT még 10 félét ??
Legyen kvótaszínész, kvótaegyetemista, kvótanő , kvóta60éves, kvótacigány meg kvótahülye ???

Ja, hogy ez bezzeg nem diszkrimináció ugye ??

Naná hogy az !!!
És valakik ostobák még képesek voltak olyan idétlenséget kitalálni, hogy POZITÍV DISZKRIMINÁCIÓ , amiről egyértelműen tudták már az elején is, hogy aki megkapja és élvezi, onnantól már soha a büdös életben nem áll érdekében visszaadni azt !!! Ergo egy életre szóló kiváltságot szerzett magának.... Diszkrimináció csakis egyféle van: maga a kivételezés. ami hátrányosan érinti azokat, akiknek nem jutott.
A KVÓTA-színész, a kvótaegyetemista, a kvótanő, a kvóta60éves, a kvótacigány és a kvótahülye ugyanezt a diszkriminációt erősíti föl csak még nagyobb ideológiák mentén, aminek egyértelműen nem lesz jó vége.
Miután a Magyar állam által közölt adatokból megállapíthattuk, hogy immár hetek óta Magyarország vezeti a  napi covid19 halálozás világranglistáját, teljesen jogosan merül fel a kérdés: Nem lehet, hogy az összes halálozás nem is olyan rossz nálunk, hanem valamilyen módszertani vagy adminisztrációs…..
John Nethem 2021.04.21 23:03:23
@Exploiter:

Ez egy statisztikai mutató: Z-SCORES érték. Egy NORMÁL ELOSZLÁS és egy ADOTT ELOSZLÁS közti összefüggés standardizált értéke .
John Nethem 2021.04.21 23:12:37
Írta:

2021 január 17-én:
web.archive.org/web/20210117090517/https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi

majd nézzük meg ugyanezt az oldalt 2021 február 9-én is:
web.archive.org/web/20210117090517/https://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi
----------------------

Hát persze, hiszen számos esetben vannak olyan halálesetek, amiknek a halotti anyakönyvi kivonata még nem kerül a KSH-hoz valamilyen okból ( eltűnt ember, bűncselekmény áldozata stb...)
A KSH megjelöli : KÉK színnel jegyzi azokat az adatokat, amelyik dátumok még nincsenek lezárva:

www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0065.html

www.ksh.hu/stadat_files/nep/hu/nep0068.html

Itt egy 5 hetes és 7 hetes halálozási összevetés 7 év távlatában, a kritikus időszakokat figyelembe véve. Természetesen a mostani aktuális áprilisi adatok folyamatosan kerülnek bele.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=158057848&t=9243202

.
John Nethem 2021.04.21 23:29:14
@John Nethem:

Menet közben a KSH már közzétette a 12. hét halálozási adatát márc.21-márc. 28-ig .
forum.index.hu/Article/viewArticle?a=158097568&t=9243202
50 évet kellett megérnem ahhoz, hogy rájöjjek arra, hogy a magyar nyelv a világ egyik legbefogadóbb (értsd angolul "inclusive") nyelve, bár ennek értékét azért meglehetősen csökkenti az a korántsem elhanyagolható tény, hogy ezzel elsősorban csak az Egyesült Államokban lehetne előnyre szert tenni.…..
John Nethem 2021.03.21 21:04:59
@horrorpornó bábszínház:

NEM finnugor.
Hanem annak VÉLIK.

Semmiféle bizonyíték nincs rá.
Ami bizonyítékok léteznek, azok jobbára BÖLCSELETI levezetések, különböző 19. századi "törvényszerűségeknek" (Grimm és társai) megfeleltetett szóhasonlítások, ami TÖRVÉNYSZERŰSÉGRŐL kiderült hogy nem törvényszerűség, csak TENDENCIA, amiről aztán a kilencvenes években meg kiderült hogy még az se, csak ESETI RÉTEGI szóváltozások, mikor két nép kultúrája átjárhatóvá válik, és részben fedésbe kerülnek. A régi magyar nyelven leírtak meg NEM mérvadóak a BESZÉLT nyelv visszaadására, mert azok nem KODÁLY meg BARTÓK módszerrel lettek H A N G -fölvéve, hanem csak ki tudja milyen nyelvű írástudók által a maguk nyelvéhez legközelebbi lejegyzési formában.... "Isa por és homu voygmuk..."

HA Debrecen nevét japánra kell átírni, akkor katakanában DE-BU-LE-SA-N lesz belőle, mert a japánban szótagírás van, és az adott szótagokban ezek állnak a magyarhoz legközelebb hangzásban.

Na most ember legyen a talpán az a magyar, aki egy leírt DEBULESAN-ból visszafejti a Debrecent.....

És sorolhatnám tovább..
De itt van a lényeg: Szilágyi N. Sándor nyelvésztől: A szent mókus avagy a módszer buktatói.
mnytud.arts.klte.hu/szilagyi/mokus.pdf
Ha megnézzük a COVID-dal összefüggő halálozások terén legrosszabbul és legjobban teljesítő országok listáját, egyértelmű kép fog kirajzolódni. A legjobban teljesítő fejlett országokat legtöbbször vagy baloldali liberális kormánykoalíció vezeti (Finnország, Dél-Korea, Tajvan, Új-Zéland, Dánia), vagy…..
John Nethem 2021.03.15 18:21:16
@Ménár Atya:

Egyáltalán nincs kizárva.

Ahogy ugye szlovákok is változtattak a módszertanukon:
A BEZZEGSZLOVÁKIA idején csak azok kerültek a szlovák COVID-halálozások listájára, akiknél tűdőgyulladás volt, és kimutatták a vírust.
Nálunk meg már akkor is mindazok a COVID-halálozási listára kerültek, akik meghaltak és kimutatták náluk a vírust, holott a halál oka egészen más volt.

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=157715356&t=9243202
John Nethem 2021.03.15 21:59:29
@chrisred:

Az ASTRAZENECA vakcina oltása a következő országokban van felfüggesztve JELENLEG:

Németország
Hollandia
Szlovénia
Franciaország
Olaszország
Írország
Spanyolország
Dánia
Norvégia
Bulgária
Izland
Thaiföld
Kongó

Úgy néz ki, hogy kb. az 50 éven alattiaknál trombocita szám csökkenést idézhet elő, ami vérzékenységhez vezet, az idősebbeknél meg vérrögképződést.
John Nethem 2021.03.15 22:05:38
@John Nethem:

Az AstraZeneca (brit-svéd) meg a Gamaleya (orosz) vakcina ugyanúgy 2 dózisú ADENOVÍRUS vektor, de az AstraZeneca mindkét dózisban ugyanazt a vektort használja, az orosz meg eltérőt, így nem is szabad a dózisokat felcserélni.

Az orosznál számos kizáró tényezőt fölsorolnak, akiknek eleve nem szabad beadni: autoimmun betegségek, vérképzőszervi betegségek, endokrin, pajzsmirigy, daganatos, krónikus vese-, máj, szívbetegségeknél. A brit-svédnél NINCS kizáró krónikus betegség. ( És feltehetően itt a hiba)
Egy ország nem lehet szuverén, vagyis teljesen független, ha nem világhatalom. Egy nemzetállamnak csak annyi mozgástere van, hogy - jó esetben - maga választhatja meg azt a szövetségi rendszert, amelyben szava lehet. Egy ország jelentőségét korunkban sem a történelmi múlt dicsősége, sem az ősi…..
John Nethem 2021.03.14 16:01:38
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

És volt is.
Éppen azért nem kell most az IMF-hez rohanni, mint anno Gyurcsánynak.....
Ugyanis vannak tartalékok.
John Nethem 2021.03.14 16:43:46
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Hát ha te mondod, akkor biztosan így van....
John Nethem 2021.03.14 16:44:39
@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:

Hát ne is a KONNEKTORBA !!! Az már fájna neked :-)))
A világ első gőzvontatásos, személyszállításra használt vasútvonalát, 1825. szeptember 27-én adták át. George Stephenson Locomotion nevű gőzmozdonya – melyet szénnel vagy búzával fűtöttek - Stockton és Darlington között közlekedett. Ez a vonal számított akkoriban a leghosszabbnak, hiszen a két…..
A kormányzati és szélsőjobbos propagandában új jelszó bukkant fel pár éve: a normalitás. Ők (szerintük) nem csinálnak mást, csak védik a normalitást.Ki ne akarna normálisan élni? Ez olyasmi, amivel könnyű azonosulni. Túlságosan könnyű. Épp ezért megéri a normalitás mögé nézni...
John Nethem 2021.02.09 08:55:36
@Lord_Valdez:

Adam Smith már 1776-ban megjelentette a "A nemzetek gazdasága" munkáját, amiben már értekezik a szabadversenyről.

Sszóval a liberalizmus ( amit ma "klasszikusnak" nevezünk) eredetileg GAZDASÁGI célzatú volt. És ebből a gazdasági kibontakozásból tevődött aztán át a társadalomra is, mikor a "szükségszerűség" már ezt kívánta.
John Nethem 2021.02.09 09:07:08
@John Nethem:

Ha előbb lett volna meg a társadalmi liberalizmus, mint a gazdasági, akkor a munkaerő szabad mozgása révén nem lett volna ki dolgozzon , viszont az erőteljes városiasodás majd az iparosodás , mögötte a kapitalizálódás szabad mozgású munkástömegeket kívánt, akiket már csak a PÉNZ mint olyan hajtott rabszolgaságba.....
John Nethem 2021.02.09 09:13:36
@chrisred:

Ennyi erővel akkor hivatkozhatnál az ókori görögökre meg a rómaiakra is...
Náluk is ott voltak már a politikai liberalizmus alapgondolatai.

A magam részéről én nem arról írtam, hogy ki mikor beszélt róla először, hanem hogy a gyakorlatban mi valósult meg előbb, amit konkrétan már annak lehet nevezni..
  A Szájer-ügy kirobbanását követően Vésey Kovács László egy meglehetősen indulatos írásművet tett közzé a Tutiblogon, melyet a Mandiner is átvett, mi több, Bayer Zsolt a vasárnap esti műsorában szinte egy az egyben fel is olvasta azt. Úgy tűnik, mintha e poszt - a liberális véleményelit elleni…..
John Nethem 2020.12.16 13:26:38
@Almandin:

Ne a MAI gondolkodással és hozzáállással viszonyulj ahhoz a világhoz és korhoz, hanem bele kell gondolnod magad a helyükbe, elkülönítve minden mai érzelmi percepciót.

Minden közösség úgy jön létre ( kicsiben meg nagyban éppúgy) , hogy a benne lévők mérlegelik az előnyöket és a hátrányokat. És amennyiben az előnyök felé billen a mérleg, akkor az a közösség virágzó, és nagyjából fejlődőképes.

És a legtöbb ilyen közösségerősítő pedig a HAGYOMÁNYőrzésen alapuló.
A másik pedig a KALÁKA volt, aminek újra jön el a ideje...

Lásd akár OSZKÓI HEGYPÁSZTOR KÖR, stb...,
John Nethem 2020.12.17 12:59:06
@Zabalint:

Nem.

Aki valamibe beleszületik, és abban szocializálódik ( főleg 1-7 éves kora között) , akkor egyértelműen az fog meghatározó lenni az élete hátralévő részében is.
John Nethem 2020.12.17 12:59:52
@John Nethem: És azt nem kényszerként éli meg, hanem élete szerves részeként. Elképesztően ritka az, amelyik nem.
Manapság a csapból is az folyik, hogy "jogállamiság". Abban mindenki egyetérteni látszik, hogy a jogállamiság az valami nagyszerű dolog, fontos dolog és azt meg kell mindenképpen meg kell védenünk. Ez eddig rendben is van, de mi a csoda ez, amit mindenki meg akar védeni? Egyszerű fogalomról van…..
John Nethem 2020.12.02 08:23:38
@arthurthedent:

Teljesen jogosak a fölvetések.

Csakhogy ma is van már Magyarországon ÉLETTÁRSI jogi státusz. a DEVIÁNS ( itt a "többségtől eltérő" neutrális értelmezésben) társadalmi struktúrák pedig elégedjenek meg azzal.
John Nethem 2020.12.02 10:26:44
@arthurthedent:

Vagyis a BEJEGYZETT ÉLETTÁRSI KAPCSOLAT és a bejegyzett házastársi kapcsolat között de jure NINCS különbség, de facto csak a benne lévő felek BIOLÓGIAI nemét illetően.
HÁZASSÁGOT csak biológiailag FÉRFI és biológiailag NŐ köthet, élettársit pedig ezek bármilyen fölállása. F-N, F-F, N-N
John Nethem 2020.12.02 10:30:02
@John Nethem:

A gyermekvállalásnál pedig nem cél egy társadalomban, hogy deviáns megoldásokat helyezzük előtérbe, de facto/de jure az élettársi kapcsolatban is lehet gyereket vállalni/örökbe fogadni, de ott csak az egyik fél lesz a valódi bejegyzett szülő. ( A Terry Black kapcsán már kellően jó példával lett bizonyítva ennek az útnak a járhatatlansága...)
    Kétség nem férhet hozzá, hogy Joe Biden és Donald Trump csatája meghatározó jelentőségű. Sokan gondoljuk úgy, hogy a jelenlegi elnökválasztás eredménye történelemformáló lehet. Ezzel együtt is vicc az egész.   Kezdjük ott, hogy most, amikor e sorokat gépelem - pénteken, délután fél kettő…..
John Nethem 2020.11.07 18:38:24
@John Nethem:

hogy az alelnököt mint egy ismeretlent indítsák TRUMP ellenében...
John Nethem 2020.11.09 08:12:37
@Vincent:

A klímaegyezmény önmagában is egy álságosan álszent dolog volt, ha már csak a benne lévő kvótákkal való üzletelésre gondolok is...
És már eleddig is tudtuk és nyilvánvaló dolog, hogy a SZÉLerőművek ugyan nagyon látványosak ( azon túl hogy tájképrombolók) , környezetüket a zajjal, a madarakat a forgásukkal gyepálják, energiatermelésük pedig előre kiszámíthatatlan, így megbízhatóságuk kétséges. És bizony tévedés, hogy minél jobban fúj a szél, annál nagyobb az áramtermelés benne, mert a 14 m/s (50 km/h szél) szélsebességnél el is érte a maximum hatásfokot, és legfeljebb 90 km/h szélsebességig működhet, afölött le kell állítani, mert egyébként a lapátok elröpülnének, hiszen a lapátok csúcsánál a kerék sebessége már 350 km/h.
A szél átlagos sebessége pedig 15-20 km/h, ami az áramtermelésben a névleges teljesítmény 10-15 %-a csupán.
Egy széltorony annyi acélból áll, amiből 800 személykocsit lehetne csinálni..
És a széltorony anyaga 15-20 év után úgy elfárad, hogy le kell bontani. És mivel túl nagy költség ezt újra feldolgozni, hát eltüntetik: földarabolják és ELÁSSÁK a FÖLDBE.....

No ennyit erről a "környezetbarát" technológiáról....
John Nethem 2020.11.14 00:06:01
@Glokta:

Tévedés.

A felmérések alapján Európában például a balliberálisok a nagyobb összeesküvéselmélethívők.

Az USA-ban pedig bizony a "HIT" alapján szerveződnek a politikai oldalak. A demokratákon belül akkora törések vannak a szélsőbalosok-radikálisok és a mérsékeltebbek között, amik a Republikánusoknál nincsenek meg. Ráadásul a szélsőbalosok - akik ugyan kisebbség, de túl harsogóak és erőszakosak... Az IRRACIONALITÁS világa az, ahol egy demokrata csakis balliberális médiából informálódik, és egy republikánus pedig a konzervatív médiából..
Hozzájuk képest itt Magyarországon a jobboldal legalább elolvassa a balliberális médiát is, ellenben a balliberálisok kevésbé (csak az újságírók) , így az utóbbiak jobban megvezetettebbek.
Szombat este végre kialakult az amerikai elnökválasztás végleges eredménye. Biden győzött, az öröm pedig hatalmas, mind a magyar ellenzékben, mind a nyugati mainstreamben. Ez teljesen érthető. Bár számomra erősen kérdéses lett volna, hogy elmenjek-e szavazni (ahogy 2016-ban is), valószínűnek tartom,…..
John Nethem 2020.11.09 22:44:56
@Rideg Sándor:

Nos, van az a négy kép egymás alatt, aminek a föliratai a következők:

A Nehéz idők erős embereket szülnek

Az erős emberek virágkort teremtenek

A virágkor gyenge embereket szül

A gyenge emberek Nehéz Időket teremtenek
John Nethem 2020.11.09 22:55:04
@Reding Roli:

Visszautasítani egy dolog.
De azok a választási bizottsági elnökök OTT voltak minden egyes szavazatszámlálásnál ???
Na ugye hogy nem !!
És egyértelműen látszik, hogyan zajlik a szavazatszámlálás !!
Hát nem úgy, ahogy nálunk, hogy körbeülik az asztalt a mindenféle pártok képviselői, aztán kupacolnak.
És hát nyilván azért lehetett az, hogy ezrével szavaztak a holtak, és sokuk több volt már mint 120 éves !

És mit ad isten, reggel 6-kor olyan hirtelen kikerekedett BIDENre 100 ezer szavazat és csak neki 100,0000000 %-ban, hogy Trumpra meg egy se, hogy csak ámul és bámul még Észak-Korea is, hogy ezt el kéne tanulni !!!! Így aztán persze egy szempillantás alatt Biden veszi át a vezetést....
Folytassam ?
John Nethem 2020.11.09 23:02:14
@cattaneo:

A globalistáknak már nem USA a nyerő. USA csak egy a fejőstehenek közül, no meg persze jó azért az élet ott, mert azért az infrastruktúra bejáratott.
Így a globalistáknak csak egy a lényeges: az USA hadserege, amire támaszkodhatnak.
Mint ahogy támaszkodtak a Közel-Kelet olajkútjainak a katonai háttérbiztosításánál.
Haszon a globalistáknál, a védelem az amerikai hadsereg által, amerikai KÖZPÉNZEN.
Horthy kormányzó alakja hol totemként szolgál, hol madárijesztőként, aszerint, hogy melyik tábor használja fel. Kevés megosztóbb alakja van a magyar történelemnek, mint Horthy Miklós. Szinte nincsen olyan (pozitív vagy negatív) jelző, amelyet ne használtak volna már vele kapcsolatban. Engem a…..
John Nethem 2020.10.20 14:06:14
@steery:

Ez így van.

És bizony MERKEL sem a jóságos kormányfők között lesz megemlítve a történelmi palettán, hanem a negatív figurák között ( mindazok ellenére, hogy sok jó dolgot tett) , akik meggondolatlan lépésükkel évtizedekre elintézték Európát, és megágyaztak bizonyos vallási - és polgárháborúknak.
John Nethem 2020.10.20 14:19:02
@chrisred:

Ki tudta volna felvenni igazán a kapcsolatot a szövetségesekkel, amikor már elég instabil volt a magyar politika a széthúzás miatt, és a kormányok évente váltották egymást, másrészről KASSA bombázása is csak fél évvel ezt megelőzően történt, a németek pedig meglehetős nagy offenzívában voltak az összes térségben.

A környező országokban MINDENHOL megkezdődik a zsidók deportálása, ehhez képest Magyarországon "csak" a Bárdossy-féle zsidótörvény szab korlátokat a zsidóknak, egyébként szabadon élnek.
Számos vonatkozásban a Bárdossy-kormány szembement Horthyval ( 1941-ben Ukrajnába zsidók deportálása, engedély nélkül hadiállapotot hirdetett az USA ellen stb.) , ezért is kényszerült aztán lemondásra. KÁLLAY követte a miniszterelnöki sorban.
John Nethem 2020.10.20 14:21:11
@chrisred:

Nem.

Ugyanis BORHI Kronológiában építi föl, a LEVÉLTÁRI iratok alapján.
Éppen az a történész feladata, hogy csakis azokat az információkat tulajdoníthatja az adott kor politikusainak, amikkel az akkori iratok ismeretében feltételezhetően birtokában voltak és nem többel !!!
Két évvel ezelőtt a lámpa Heller Ágnes hathatós közreműködésével zöldre váltott. Ő, mint idős zsidó származású liberális, aki átélte a vészkorszakot, kijelentette, hogy a Jobbik nevű pártot is be kell engedni az ellenzéki pártok összefogásába, ha le akarjuk váltani az Orbán-rezsimet. A gondolat…..
John Nethem 2020.09.12 14:14:42
@Hasdrubal:

Hát persze !!

Alattomos háttéralkuk mentén összeállt bagázs - a legutolsó német kormány is majd 9 hónap alatt állt össze---.
Pedig ugyebár az messze nem demokrácia, amikor valaki úgy kerül a hatalomba, hogy a TÖBBSÉG nem is akarja , de az ilyen-olyan asztal alatti kölcsönös ZSAROLÁSOK mentén bekerülnek arra érdemtelenek is..

Mint ahogy így került be az SZDSZ, és farokként csóválta az egész MSZP kutyát, mint ahogy meg a kisgazdák a Fidesz mellé anno !!!!
A demokrácia egyértelmű megcsúfolása , akárki akármekkorára izzadja is magát hogy védje a védhetetlent.
John Nethem 2020.09.12 14:15:58
@Hasdrubal:

Ennyi marhaságot régen hordtak össze.

Rágalmazáson kívül valami ÉRDEMI bizonyítékod van legalább ???

Vagy csak számolgatsz, mint Misike az elemiben ????
John Nethem 2020.09.12 14:19:16
@Hasdrubal:

csapongsz, mint boglyaslégy a lámpa körül...

Legalább nézz már utána az adatoknak nagyokos !

és elmondanám, hogy minden állam hazudik.

Ott van a szlovák helyzet: napok óta 37 a halálesetek száma, miközben egyértelmű, hogy volt a napokban COVID-os haláleset, méghozzá egy kövér lány személyében. Csakhogy mivel nem volt tüdőgyulladása, így nem vették bele a COVID halálesetbe. Szlovákiában csak azokat rakják a SARS okozta halállistára, akiknek tüdőgyulladása volt és kimutatták a vírust a szervezetükben...
Hát ennyit a nemzetközi statisztikákról...
Aki csak harcolni szeretne valamilyen jól látható ellenséggel szemben (az egyébként eléggé kaotikus világunkban), azzal az emberrel nem érdemes és nem is nagyon lehet vitatkozni. Valójában mindegy is, hogy az ellenséget „reakciósnak”, „jobboldali elhajlóknak”, „burzsujnak”, „kommunistáknak”,…..
John Nethem 2020.09.04 08:05:21
@Batu Kán:

Ezt éppen TE mondod ??
Aki agyatlanul mindent ideömleszt?
292 fertőzött egy nap alatt, ez a legfrissebb szám. Rekord. Messze az áprilisi csúcs felett. Európa legtisztább államából két-három hét alatt sikerült a közepesen fertőzöttek közé csúszni és a trend is ijesztő. De a legdurvább, hogy szinte csalogatta a vírust a kormány, hogy jöjjön vissza. Másfél…..
John Nethem 2020.09.01 09:16:48
@]{udarauszkasz:

Nos, a vírus meg egyáltalán nem tesz különbséget nyaraló, helyi lakos, napi ingázó, heti ingázó vagy bevándorolt között....
John Nethem 2020.09.01 09:17:31
@]{udarauszkasz:

Nos, ha levennéd a gyűlöletszemüvegedet, és egyszer az életben reálisan és értelmesen elolvasnád VÉGIG a szóban forgó rendelkezést, láthatnád, hogy NEM kizárólag Orbánon múlott a dolog, mert a szomszédos országok is éppúgy rendelkeztek, ergo: KÖZÖS (oszták és V4) döntés alapján.
John Nethem 2020.09.01 09:17:37
@]{udarauszkasz:

A rendelet NEM terjed ki a TEHERFORGALOMRA.
A koronavírus-járvány kezelésére a világ országai és tudományos szakemberei eddig háromféle stratégiával álltak elő. Ezek közül az egyik már megdőlt, a másik pedig mellékhatásai miatt kivitelezhetetlennek látszik, és lassan egyértelműen meghaladottá válik. A harmadik stratégia összetett,…..
John Nethem 2020.04.05 16:45:51
@math0: Látom már kezded rágni a gumiszobád falát...
John Nethem 2020.04.05 17:28:00
@math0: HA NEM TARTJÁK be az előírásokat.

Talán kéne értened is néha összefüggésében, hogy mit mondanak.
Deansdale Az ösztönökről 2014.04.26 18:45:51
Igen ködös téma az ösztönöké. Az általános nézetek szerint a modern ember annyira felvilágosult, hogy az efféle barbárságokból már kinőtt - úgyhogy ha valaki ösztönökről beszél, az csak valami vaskalapos turbódarwinista lehet, aki nem érti, hogy az ember kiemelkedett az…..
John Nethem 2020.03.08 13:26:05
@inkvisitor:

".genetikai kódunknak nem a fele hanem 1/46 része van csak meg a férfiakban. A nők duplázása ráadásul nagyobb redundanciát biztosít, sérültebb génállománnyal is működőképes egyedet kapunk. Nem véletlen, hogy a vérzékenység pl férfibetegség...:"

Ha így lenne, akkor már az emberiség kialakulásakor a 3-4. generációban jobban hasonlítottunk volna egy ALIAN-hez, mint a mostani emberekhez....
Ami meg a csak férfiakra vagy a csak nőkre jellemző betegségeket illeti, alapvetően az XX és az XY génekhez kötöttségtől függ.
Nyilvánvaló, hogy az XX páros (női) jóval stabilabb, hiszen DUPLÁN van jelen, ellentétben a férfiban, ahol az X csak egyedüli, és CSAKIS az anyától jövő ! A vérzékenység az X kromoszómához kötött, NŐK hordozzák, de a FÉRFIAKAT betegíti meg. De mivel a nőkben működik a domináns-recesszív hatás, ezért a vérzékenység recesszív, a férfiban viszont nincs másik X, ami ellensúlyozná. ( kivéve nyilván az extrém eseteket: XXY, XYY , X- és társai..)
John Nethem 2020.03.08 13:37:35
@Deansdale:

Ez már alapból is így van, ha belegondolunk abba, hogy a "HÍMSÉG" nem öröktől való volt, hanem idővel alakult ki, feltehetően az egyik X kromoszóma csonkolódása révén.
Ami akár történhetett véletlenszerű mutációval, de én hajlok arra az óvatos megközelítésre, hogy ez egy "tudatos" EPIGENETIKAI lépése volt az "evolúciónak" (vagy egy nagy "Tervezőnek") , bevezetve az elképesztően nagy fenotípus sokszínűséget.
Az embernél is valamennyi embrió nőként kezdi, majd a 8. hét környékén válik szét, ahol a HÍM nemi hormon aktiválódása révén kezdenek a nemi szervek specializálódni női vagy férfi jellegűvé. Jelentős szerep jut még az anyai - mellékvese termeli - tesztoszteronnak, annak mennyiségének, ami a hímségi specializálódást támogatja meg ( pl. a pénisz méretét befolyásolja). stb..stb...
John Nethem 2020.03.08 15:32:29
@John Nethem:

Pontosítás:ahol a HÍM nemi hormon aktiválódása révén kezdenek a nemi szervek specializálódni férfi jellegűvé, hiányában vagy nem kellő nagyságú aktiválódáskor pedig női jelleg alakul - függetlenül az Y kromoszómától. Ekkor jön létre a transzszexualitás, akár mindkét irányba. Akár egyszerre mindkét ivari szervekkel,nyilván szaporodásképtelenül.
Másrészről ha a fiúi magzat agyfejlődése során a meghatározott időben nem kapja meg a hím hormonanyagot, vagy az agyi receptorok nem érzékelik kellő mennyiségben, akkor NŐI nemi beállítottságú lesz az illető, vagy női ivarúság esetén ha túl sok tesztoszteron éri az agyat, akkor biológiai nőisége ellenére férfi beállítottsága lesz. ( És ezen kívül beszélhetünk még nemi orientáltságról: ami a szexuális irányultságot jelenti.)
Az IQ szintet többé-kevésbé genetikailag meghatározottnak tartják, bár a gyerekkori táplálkozás, a családi környezet és az oktatás is egyértelműen befolyásolják. Vannak viták abban a szakértők között is, milyen módon mérhető és pontosan mit foglalhat magába, viszont körvonalazható egyfajta átlagos…..
John Nethem 2020.03.01 13:11:19
@énisfélek:

Nem.
Magas intelligenciájú is lehet akár HIT gyülekezetes, ha az ÉLET meg a TÁRSADALOM nem adta meg neki azt a dolgot, amire alapból vágyott, és voltaképpen csalódott, vagy pszichésen feldolgozhatatlan trauma érte. ( közeli hozzátartozó elvesztése, barátok hiánya, a munkahajszolásban megcsömörlés, kiégés stb...)
John Nethem 2020.03.01 13:14:37
@John Nethem: Éppen a LABILIS pszichikum befogadó a "hit" adta látszólagos vagy valódi megoldások iránt. Hiszen ilyenkor a "becserkészők" éppen azt a FIGYELMET, EGYÜTTÉRZÉST adják meg, amit a robogó társadalom nem , inkább elfordítja a fejét....
John Nethem 2020.03.01 14:06:20
@Igazamvanvagyigazamvan?:

Erről teljességgel az a vizsgálat ugrott be, ahol különböző földrészek azonos korú gyerekeit vizsgálták mentális képességeik és a világról alakított látásmódjuk mikéntjéről.

Mindenkivel ugyanazt rajzoltatták: vadon élő állatokat , zsiráfot, vaddisznót, tigrist, oroszlánt, elefántot, szarvast.
Az európai gyerekek nagyjából egymáshoz képest méret arányítottan rajzolták le őket.
Az afrikai gyerekek az oroszlánt jóval nagyobbnak mint az elefántot és a zsiráfot. Az ázsiai gyerekek a tigrist a legnagyobbnak. Amelyiket nem ismerték, azt az afrikaiak és az ázsiaiak is kicsinek.

Amikor megkérdezték őket, miért nagyobbak, mint a többi állat, azt mondták: mert azok a legveszélyesebbek.

Vagyis mindazok a népek, akik jóval közelebbi kapcsolatban állnak a természettel és a természet potenciális veszélyforrásaival, számukra AZ a létfontosságúan mérvadó, és nem az, hogy méretarányos legyen. Életmódjuk és világlátásuk is erre éleződik ki.
Mint ahogy a nyugati embernek meg mondjuk az orrfújásra, a kézmosásra stb..stb...

Mindezek alapján az is elmondható, hogy IQ-t mérni- aminek módszertana NYUGATI világra van kidolgozva, --- egy idegen kultúrkörben teljesen hibás eredményhez vezet.
Az utóbbi időben több kísérlet is történt már a címben megfogalmazott egyenlőtlenség tudományos álláspontként való feltüntetésére, mintha e két fogalom (nyelvrokonság – néprokonság) és annak szétválasztása, teljesen egyértelmű definíciók alapján meg lenne oldva a társadalomtudományok (elsősorban a…..
John Nethem 2020.02.21 08:53:04
@gigabursch:

:-)

Amikor eljőve az iroda ajtaját bezárom, és megrángatom, ha valaki csak ezt az utóbbi momentumot látja, vajon mit szűr le belőle ? Hogy valaki be akar jutni .
Pedig éppen fordítva van. Azért rángatom, hogy ellenőrizzem, bezártam-e rendesen....
John Nethem 2020.02.26 17:05:00
A "gender ideológia" kifejezés az ideológiát veszi célba, de nem tagadja, hogy létezik a gender tudomány tudományként (alapjában a születéskori biológiai, a társadalmi és a pszichológiai nemek összeütközésének szerteágazó problémakörével). Aki többek között a gender tudomány "keresztényellenessége",…..