Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tibor.

13342 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
427. Minden féltett dolognál jobban óvd a szíved, mert onnan indul ki az élet! Tartsd távol szádtól a csalárdságot, a hamiskodást, és nevem hívd segítségül! 428. Ha a világban kell is élned, ez ne jelentse, hogy a napi divatok sodrása szerint. A felszín hullámzásait a mélység áramlásai is…..
     XII. Piusz pápa, aki egész pápaságát a Jó Tanács Anyja védelme alá helyezte, 1953. január 23-án egy imádságot írt a Jó Tanács Anyja tiszteletére, mellyel nehéz döntések idején mi is kérhetjük közbenjárását.     Így hangzik:  Szűzanyánk, megindít minket a fájdalmas bizonytalanság, az igaz és…..
A családoknál felragyogó rózsafüzérek   Az Argentin, Buenos Aires tartományban 2016. május 22-én jelentették be, hogy Héctor Cardelli püspök elismerte a helyi Mária-jelenések hitelességét.    Héctor Sabatino Cardelli, a Buenos Aires tartományban fekvő San Nicolás de los Arroyos-i egyházmegye püspöke…..
Legyetek nagyon óvatosak, mert sokan jönnek... 1     Egyre gyakrabban hallunk várható csapásokról, pusztulásról, a nagy figyelmeztetésről és a Nagy Büntetésről. A Szentírásban is több büntető ítéletről olvashatunk, de ezek a történetek épp arra tanítanak, hogy Isten nem akarja büntetni az embert…..
A Hajnal Szép Sugara NAPI GONDOLAT 2024.04.24 00:00:00
A bűntől való irtózat – ösztönző a jóra 415. Semmiféle bűn szeplője nem érintette a lelkemet, mert Isten még az eredeti bűntől is megóvott. 416. Fordulj hozzám bizalommal gyermekem, mert én vagyok a Jó tanács Anyja és a Bűnösök Menedéke! 417. Isten a Kegyelem Templomává tett engem. 418. A…..
     Szent György, 270 körül született és 303. április 23-án halt meg. A világegyházban április 23-án ünneplik, országunkban április 24-e az ünnepe. Egyházunkban sajnos a történelmi létezését kétségbe vonták, de a liturgiai naptárból nagy népszerűsége miatt nem törölték!     Római kori katona volt.…..
     A kép vizsgálata során megállapítást nyert, hogy nem vászonra, vagy fára van festve, hanem egy tojáshéj vékonyságú vakolatra, és nincs az a mesterember, aki a freskót ilyen vékonyságban le tudná választani a falról anélkül, hogy a kép súlyosan ne károsodna. (A képen Genazzano) A hitelesítés…..
Hálaadás – az üdvösség erőssége 399. Életem egyetlen pillanatában sem nélkülöztem a megszentelő kegyelmet, s az isteni sugallatoknak soha nem álltam ellen. Mindig a kegyelem ösztönzése szerint cselekedtem. – Tekints a példaképednek! 400. Lelkem tiszta benső hálája szált fel a Magnificat-ban, és…..
     Amikor a felhő szerteoszlott, az összesereglett néptömeg betódult a félig kész templomba, és ott egy 'Mária a kisded Jézussal' festményt látott, amely azelőtt nem volt ott, ráadásul egyszeriben a város összes harangja önmagától megszólalt.   A nép, amint ámulatából magához tért, rögtön…..
Prágai Szent Adalbert (956-997)                A cseh származású Szent Adalbert szülei fogadalmat tettek, hogyha megszűnik gyermekük rossz egészsége, akkor felajánlják Istennek. Adalbert fiatalon lett Prága püspöke, de 988-ba n otthagyta a helyét, mert hiábavalónak látta lelkipásztori munkáját az…..
Forrás: A papokhoz, Szűzanyánk szeretett fiaihoz. Üzenetek '96-'97 évekből.Megjelent a Máriás Papi mozgalom kiadása ‒ Csató és Tsa Kft 1998. ‒ 90-91. és 94. oldal nyomán. (Részletek), 1997. június 24. valamint augusztus 6. – Jézus Krisztus az egyedüli Üdvözítő, mert Ő az Atya örök Igéje, aki szűz…..
A Hajnal Szép Sugara NAPI GONDOLAT 2024.04.22 00:00:00
381. Gyermekem (lényegét tekintve) teljesen mindegy neked, hogy gazdagon vagy szegényen halsz meg! 382. Mit használ a csillogó földi vagyon, ha a mennyországnak még a reményét is elhomályosítod vele! 383. Nem az marad ugyanis a tied, amit életedben gyűjtöttél, hanem csak az, amit…..
És lám, minden titok kitudódik!      A Szentírásban súlyos szavakat olvashatunk a világtörténelem végső szakaszára, amikor is egy minden felett uralmat gyakorolni akaró "háttérerő" (vadállat) akar majd uralkodni "minden törzs, nép, nyelv és nemzet fölött ... " (vö. Jel 13,7)Ennek a "vadállatnak" az…..
     Ez az ünnep nem tartozik a főbb Mária-ünnepek közé. Eredetileg az ágostonos rend saját ünnepe volt és Itáliában terjedt el. Magyarországon a Pozsony-virágvölgyi híres búcsújáró hely kegyképe iránti tisztelet nyomán vált ismertté. A világegyház április 26-án ünnepli a Szent Szűznek azt az anyai…..
Mértékletesség – a lélek nyugalma 364. A világ minden kincsének birtoklása se lett volna képes megérinteni se a szívemet, sem az elmémet. 365. Lelkem teljes nyugalomban volt a szűkölködésben is, és szegényes otthonomban nagyobb békében éltem, mint akár egy pompás palotában. 366. Bár Dávid király…..
A Hajnal Szép Sugara HITVALLÁS 2024.04.21 00:00:00
Valaki értem imádkozott   Mikor a bűntől meggyötörtenA lelkem terheket hordozott,Egyszer csak könnyebb lett a terhem,Valaki értem imádkozott.   Valaki értem imádkozott.Talán apám, anyám régen?Talán más is, aki szeret,Jó barátom vagy testvérem.   Én nem tudom, de áldom IstentKi nékem megváltást…..
Az utolsó harc felsejlő titkai     Mária az Újszöveség Noé bárkája, és éppen napjainkban a végső harc történéseiben lesz jelentősége annak, hogy Máriához tartozunk-e vagy sem! Hiszen az Ő "igen"-jének döntő szerepe volt a kereszténység kezdetével és döntő szerepe lesz "Napba öltözött…..
C. H. Spurgeon gyermekkori visszaemlékezése     Amit a nagyanyám a Bibliából nekünk elmondott, azt előttünk élte is minden nap. Csendes, derűs, mindig barátságos volt és hűséges imádkozó. Egész élete csupa szeretet és kimondhatatlan nyomorúságok elhordozása volt. Olyan ember oldalán élt, aki ennek…..
Őszinteség és figyelmesség – az élet méltósága 341. Soha kettős szívvel nem voltam az emberek felé. Egyetlen szívem van, telve lángoló szeretettel Isten és az emberek iránt. Te se mérj kettős mércével! 342. Senki sem kételkedett szavaimban, mert tudhatták, hogy amint beszélek aszerint élek. – Légy…..
Mária, Isten Anyja meg akarja menteni gyermekeit!      Ma egy szellemi világháború végső, döntő harcában élünk, melynek végcélja a tömeges kárhozat!  Vigyázzatok tehát! Ezt a harcot rafináltan, álnokul és szinte észrevehetetlenül folytatják a római katolikus keresztényekkel szemben. A beetetés…..
A Hajnal Szép Sugara NAPI GONDOLAT 2024.04.20 00:00:00
326. Vannak akik finoman kipuhatolják, hogy miként gondolkozol, aztán később durván visszaélnek ezzel. – Légy tartózkodó és élj rejtett alázatosságban. 327. Először magadban teremts békét, s csak azután békéltess másokat. A béke mosollyal kezdődik. 328. A gonoszok közti béke a legnagyobb…..