Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BudgetMaker

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A jelenlegi kormányzat szinte egyedüli gazdaságpolitikai céljává (és sikerévé) az államháztartási hiány 3% alá csökkentése vált. E cél megvalósítása érdekében – pontosabban a megvalósításhoz szükséges mozgástér megteremtése érdekében – számos esetben a…..
  Az Európai Bizottság péntek délelőtt tette közzé szokásos tavaszi teljes előrejelzését. Ebben 2013-ra 0,2%-os 2014-re 1,4%-os növekedést vár. Idénre a foglalkoztatás és munkanélküliség stagnálását várják a közmunkaprogramok kiterjesztésének és a nagyobb cégek…..
  A Központi Statisztikai Hivatal múlt hét csütörtökön hozta nyilvánosságra a bruttó hazai termék harmadik negyedéves alakulásával kapcsolatos gyorsbecslését, amely szerint a GDP 2012 harmadik negyedévében továbbra is jelentősen, 2011 hasonló időszakához képest 1,5%-kal…..
  2012. november 7-ét több okból is vártuk. Egyrészt ma derült ki, hogy az Egyesült Államok elnöke továbbra is Barack Obama vagy republikánus kihívója, Mitt Romney lesz-e. Ez a kérdés már magyar idő szerint kora reggel eldőlt. A másik, ennél jóval fontosabb mai esemény az…..
  A miniszterelnök 2012. október 27-én, egy önkormányzatok helyzetével foglalkozó rendezvényen jelentette be, hogy 1956 önkormányzattól 612 milliárd forint adósságot vállal át az állam. Magáról a javaslatról azóta sem derült ki sokkal több, csak annyi, hogy még a kormánypárt is vitatkozik róla,…..
  Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) múlt pénteken hozta nyilvánosságra a 2013-as költségvetési törvényről készített véleményét. Most persze többen legyinthetnek és mondhatják, hogy na, akkor mi van és miért érdekes ez. Sokan gondolják, hogy az ÁSZ is csak egy felesleges…..
 A mögöttünk hagyott hét bizonyosan egyik legfontosabb európai eseménye az Európai Bizottság (EB) által, a tagállamok gazdaságáról készített helyzetelemzés, illetve javaslatok szerdai nyilvánosságra hozása volt. A magyar vonatkozások sem elhanyagolhatók, hiszen mióta 2010…..
 Az európai uniós országok gazdaságpolitikájának összehangolásában az idei év egyik legnagyobb változása minden bizonnyal az úgynevezett „európai szemeszter” januári beindítása volt. Az új rendszer lényege, hogy bár az egyes tagországok költségvetésének…..