Regisztráció Blogot indítok
Adatok
LEXtrém

47 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
November 3-án egy újabb Mesterkurzusra került sor a Pro et Contra Debreceni Joghallgatók Egyesülete és a Praetor Szakkollégium szervezésében, a téma pedig ezúttal a hallgatói karriertervezés volt. Az esemény kapcsán meghívott előadónkkal, Dankó Nórával, az Arsboni munkatársával készítettünk…..
Néhány hónappal ezelőtt még senki nem gondolta, hogy ilyen hirtelen megváltozhat az életünk. Március 11-én, szerdán még reménykedve búcsúztunk el egymástól a B épület aulájában, tettük ezt abban a hitben, hogy rövidesen ismét látjuk egymást, és kis kitérő után minden a régi kerékvágásban folytatódik…..
LEXtrém Bemutatkozik a broadCash 2020.06.15 17:20:47
Kovács Patrik, karunk jelenleg záróvizsgázó hallgatója nemrég indított podcast csatornát kollégájával és barátjával, Prislopan Patrikkal. Közös műsorukról, a broadCash-ről kérdeztem őket. Mit érdemes tudnia rólatok annak, aki nem ismer titeket? Mivel foglalkoztok a podcast gyártáson kívül? Kovács…..
2019. október 17. és 19. között került sor a Praetor Szakkollégium évek óta tervezett kirándulására, melynek célpontja a mesés osztrák főváros, Bécs volt. A csütörtök reggeli félhomályban hagytuk el a cívisvárost negyvenhat hallgató társammal, valamint Falusi Bernadett tanárnővel és Bordás Péter…..
LEXtrém Kutatók éjszakája 2019. 2019.10.27 19:01:24
A hagyományokhoz hűen, a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán is megrendezésre került szeptember utolsó péntekjén a Kutatók Éjszakája.  Az országszerte a tudományt népszerűsítő eseménysorozat keretében karunk oktatói és diákjai tartottak félórás előadásokat, szemléltetve, hogy milyen…..
A LEXtrém magazin állandó rovatának keretében oktatókkal készülnek interjúk, annak érdekében, hogy a hallgatók jobban megismerhessék őket. Az idei tanév első interjúja Dr. Háger Tamással készült, aki a Debreceni Ítélőtábla büntető ügyszakos bírája. Már hosszabb ideje bíróként tevékenykedik, de…..
Ezentúl rendszeresen beszámolunk Nektek az aktuális ösztöndíj pályázatokról, gyakornoki lehetőségekről vagy akár konkrét állásajánlatokról is. Ilyen vonatkozású cikkeinket megtaláljátok rendszerezve, a Pályázatok menüpont alatt!..
Gólyák, instuktorok figyelem!December 7-én érkezik a II. ÁJK Gólyatábor hivatalos, közel egy órás filmje! >> Időpont: 2015. december 7. - 18:30>> Helyszín: Apolló Mozi (Piac utca - Miklós utca sarok)>> Belépőjegy: a belépés ingyenes, de csak a gólyatáborban…..
Dr. Papcsák Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank Felügyelőbizottságának Elnöke, 2015. október 19-én a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karon előadást tart az MNB működéséről, valamint a gazdasági jog rejtelmeiről. Szabolcs megyéből származó Papcsák az Eötvös Loránd…..
LEXtrém Campus Szüret 2015 2015.10.13 23:15:00
Ha szeptember, akkor Campus Szüret! Az idei Campus Szüret is számos programmal várta az érdeklődő hallgatókat. Volt minden mi szem, szájnak ingere. Koncertek, borkóstoló, Jogi Hetes, Grill Terasz ala IK, pókerverseny, Gólyatúra. A hétfői nap az ÁJK-s Gólyanappal kezdődött,…..
LEXtrém Anat Gov: HAPPY ENDING 2015.10.13 22:18:00
2015. november 17. | kedd | 19.00 | Kölcsey Központ, NagyteremAnat Gov: HAPPY ENDINGzenés prózai játék – revü az Orlai Produkciós Iroda előadásában Az Amadeus, a Bagoly és Cica és a Római vakáció után az Orlai Produkció újabb színházi csemegéje Hernádi Judit, Fekete Ernő…..
LEXtrém II. ÁJK Gólyatábor 2015.10.10 23:21:00
A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgató Önkormányzata, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatával közreműködve idén második alkalommal szervezte meg és bonyolította le gólyatáborát. Elmondhatjuk, hogy a második önálló gólyatáborunk – a megszokott…..
A tanév utolsó LEX Café rendezvényén a Debreceni Fellebbviteli Főügyészségről dr. Simon Ernő, Fellebbviteli Főügyész Úr tisztelt meg minket előadóként. A hallgatóság aktív érdeklődése és kérdései mellett betekintést nyerhettünk az ügyészi szervezet felépítésébe,…..
A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata által szervezett LEXCafé negyedik előadásának vendége dr. Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla Elnöke volt. Az előadás Elnök úr személyes történetéről, a bírói rendszer múltbéli és a jelen…..
Szombat délután három óra – a Főnix parkolójában egy csapat lelkes egyetemista várja, hogy megérkezzen a busz és megkezdődjön a várva várt tanulmányi kirándulásunk Európa szebbnél szebb országaiba. A bepakolást követően még egy gyors csoportkép, elköszönés a…..
2015. április 8-án Görög Ibolya, protokollszakértő tartott előadást a DE-ÁJK-án . Az előadás a LEX Café keretein belül került megrendezésre, ami kivételesen a szerdai napra esett. A korai időpont ellenére az előadásra számos érdeklődő érkezett, a szervezők nagy…..
A LEX Café keretében 2015. 03. 26-án Tóth Károllyal találkozhatott a hallgatóság, aki a Magyar Újságírók Országos Egyesületének Elnöke. Elnök úr egy nem hagyományos előadással készült, hiszen ő azokra a kérdésekre szeretett volna válaszolni, amelyek minket, hallgatókat…..
XXXII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Állam- és Jogtudományi Szekciója 2015. március 31-én veszi kezdetét. Helyszínéül a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új központja, a Ludovika Campus szolgál.   A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar…..
„Azért nem olyan nehéz fenntartani egy ügyvédi irodát úgy, hogy én vagyok az egyetlen ügyvéd benne.” Útjára indult a Lex Café nevet viselő, rendkívül érdekfeszítő előadás-sorozat, melynek keretében először a Dr. Rácsai Ügyvédi Iroda alapítója és egyben városunk…..
Hol húzódik az alapjogok közötti határvonal? Vajon korlátozható a szólásszabadság a vallás és lelkiismeret szabadságára való tekintettel? Vagy pont fordítva? Ezen kérdések megválaszolása érdekében a Pro et Contra Hallgató Testület 2015. március 17-én…..
Március 16. hétfő reggel, 5 óra: megszólal a telefon és én felkelek, hiszen el kell érjem a 6:57-es vonatot Szegedre. Készülődés közben visszagondolok arra, hogy mégis mit képzeltünk, amikor félév elején perbeszédversenyre jelentkeztünk egy olyan tárgyból, amit nem is…..
LEXtrém Útjára indul a LEX Café 2015.03.13 00:36:00
Kedves Hallgatók, Érdeklődők! Örömmel jelentjük be, hogy hamarosan elindul a LEX Café elnevezésű érdekfeszítő előadás-sorozat, melynek keretében egy finom kávé mellett merülhettek el nagyszerű előadóink érdekes és tudományos előadásaiban! A LEX Café első előadója…..
2015. március 2-án megrendezésre került a DE-ÁJK végzős hallgatói-estje. Az államvizsga előtt állók nagy számban érkeztek az eseményre, ahol még a tanulás terhétől mentesen hajnalig mulattak. Idén is sor került a gyűrű- és medál avatásra, az összetartozást jelképező…..
LEXtrém Élmény az Erasmussal 2015.03.06 00:45:00
2014 nyarán nagy örömmel olvastam az egyik beérkező e-mailemet, miszerint ősztől Buddyként segítségére lehetek több, a Debreceni Egyetem Jogi Karára érkező Erasmusos hallgatónak. El is kezdtem ismételgetni az angol kifejezéseket, a nyelvtant, néhány szót, ami a mindennapi…..
Karunkon már 1999 óta működik az Erasmus program, amelynek segítségével számos hallgatónak volt már lehetősége arra, hogy egy illetve két szemesztert külföldi egyetemeken tölthessen. A Karon hallgatók 12 európai országba pályázhatnak. Sikeres bírálatot követően utazhatnak ki…..