Regisztráció Blogot indítok
Adatok
benjipd

13 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A következő beszámolót Szilvi írta nekünk a múlt heti török kiruccanásáról. 1. napSzegedről  vonattal  érkeztünk Ferihegy vasútállomásra, ahonnan a 200E jelzésű busszal jutottunk el a Liszt Ferenc Repülőtérre. Ami új volt az út folyamán (lehet csak nekünk) az a…..
A tervek szerint ez az út BUD-BGY (Bergamo/Milano)-CAG (Cagliari)-GRO (Girona)-PMI (Palma de Mallorca)-STN (London)-NYO (Stockholm)-BUD lett volna, keddi indulással. Igen ám, de a Wizzair törölte a keddi bergamoi járatot, így hétfő esti indulás lett, Rómába. Az új tervnek megfelőlen…..
benjipd 2013.04.20 22:12:09
Az eredeti összefoglaló 4 részre lett bontva, ebből ez a negyedik. Az anyacikk itt található. (Hogy mi ez az egész lista, az is abban olvasható el.) Frissítéseket a kommentekbe várom. Aki frissít, írja oda pici betűkkel, hogy mikori az infó, és jelezze, ha szekun belüli helyről beszél. Az…..
Pár dolog, amin meglepődtem / csodálkoztam / ledöbbentem a szigetországban:Lehet kapni esküvői tortát a Tescoban!Sok Suzuki volt, vajon van Európában máshol is Suzuki autógyár?Sok buszon csak egy ajtó volt, az emeleteseken is, tűzvédelmileg aggályosnak tartom.Mindent becsomagolnak, és az…..
Az eredeti összefoglaló 4 részre lett bontva, ebből ez az első. Az anyacikk itt található. (Hogy mi ez az egész lista, az is abban olvasható el.) Frissítéseket a kommentekbe várom. Aki frissít, írja oda pici betűkkel, hogy mikori az infó, és jelezze, ha szekun belüli helyről…..
benjipd 2012.04.04 21:30:23
@kivi000: A keresőbe beírod az A-t, és rögtön be is szól, hogy ilyet ő nem talál...
 Halika mindenkinek! A mai napon a Ráday utcában sétálgattunk, egy megfelelő kajálda után keresve, ahol egy jót tápolhatunk. Észrevettem a Pár Perc Krumplit, ami elgondolkoztatott, hogy élhet meg abból egy büfé ha a sültkrumpli a fő profiljuk, itt erről van szó, bár lehet…..
Pénteken elsőként a WizzAir jelentette be, hogy kész átvenni egyes Malév járatok üzemeltetését, de konkrétumként első körben csak Bukarest szerepelt a terveikben a már meglévő útvonalak sűrítése mellett. Derült égből érkezett néhány órával később a Ryanair, nem…..
benjipd 2012.02.13 18:52:46
@KEEP: Ha megnézed, az itthoni mekdönci lapján sincs angol nyelv (legalábbis én nem találtam most)... :)
benjipd 2012.02.11 14:38:10
@KEEP: Szófiában minden felirat bolgár és angol nyelvű, a piktogramokról pedig még mindig gyűjthetsz információt, ha az első kettő nem segít... :))
retro gastro Sűrített tej 2010.03.12 06:37:00
A ’70-es ’80-as években az édesített sűrített tej két kiszerelésben volt kapható: konzerves és tubusos. A konzerves csehszlovák import volt, a tubusos hazai termék. Minőségben nem volt nagy eltérés, a konzerves talán egy kicsit sűrűbb volt. Fogyasztásuk azonban…..
benjipd 2011.03.19 12:08:55
@varadi-bendezs: Úgy rémlik, hogy mind konzervesben, mind tubusosban kaphatóak, bár az előbbiben nem vagyok 100% biztos. Tubusosok közül a kis kiszerelés (75g) kakaóban és tejben is 0.75 euro, a nagy (150g) kakaó (a neve Pikao) 1.15, a tej (Piknik) 1.09. Valamint kis kiszerelésű sűrített tejszín is kapható Jasenka néven 0.79-ért.
Helyette azonban mentesítő járatok közlekednek BUD-LHR és LHR-MAA útvonalon. Merthogy kedvenc magyarhontól elszakadt ismerőseink: a Lány és a Zura egy kis időre kitérőt tesznek. Azonban ez a kitérő nem is olyan kicsi. Mert Angliából egyenesen Chennai-ba, Indiába (a gyengébbek…..
"Látjátok feleim, egyszerre meghalt. És itt hagyott minket, megcsalt..." Kosztolányi Dezső Halotti beszéd c. versének méltó sorai ezek. Elvesztettem egy örök barátot, aki a szívemben továbbra is a 86-os buszt vezeti minden délután, zakóban, ingben, nyakkendőben. Soha nem hagyta,…..
benjipd 2008.11.27 21:12:03
Háát... Röpke 38 nap után visszatértem a blogomhoz. Sokminden történt velem az utóbbi időben, jó is, rossz is. Például egy kedves ismerősömtől kaptam végre BKV-s "formaruhát" történetesen egy mellényt, és egy inget. Elromlott a PC Kormányom, nem tudok így autóbuszt vezetni,…..
Ezt is megéltem. Iskolai fociválogatott lettem, kapusként. Ma mentem először válogatott meccsre, kerületi focibajnokság. Ott helyben döntöttük el, hogy a csapattársam, vagy én leszek-e a kezdő az első meccsen. Végül a bemelegítésen nyújtott eredményeim miatt engem választottak…..
benjipd 2008.10.01 14:24:24
Most fejeztem be a takarítást, nemcsak a szobámban, hanem az egész lakásban. A péntek este nagyon jól sikerült. Hála a moziünnepnek, és az ő 490.- forintos jegyárának, megnézhettem a Mamma mia! c. filmet, amiről már annyit hallottam, amiből már annyit énekeltem és hallottam. De…..
Élőben jelentkezem az Óbudai Nagy László ált. iskola telephelyéről. Most kaptuk frissen a Hepatitis-B elleni védőoltást. Tegnap a Kerülei Katasztrófavédelmi versenyen csapatban 3. helyezést értünk el. Kaptunk jó kis ajándékokat Pendrive-ot, gázálrcot, csokit, stb., stb.…..
Igen, sajnos. Eddig észre se vettem. De ma reggel a tükör előtt...(az előszobában, mert a fürdőfelújítás miatt a fürdőszobában még mindig nincs tükör). Szóval, észrevettem, hogy 24.-e van. Érdekes, én is ezen a napon születtem. De nem Szeptemberben. Ez azért mégis…..
Hááát. sajnos elkezdődött. De ez várható volt. Az iskola. De hát nincs mit tenni, marad az iskolába járás még legalább 5 évig esőben, fagyban, hóban, sárban, bármilyen viszontagságot (nem csak időjárás) elviselve. De legalább az osztály nem változott, csak pozitív…..
Timcsiko kedvéért következzen a mai bejegyzés: Beszereztem egy 182gy táblát (legálisan) a meglevő 86-os mellé. Ma véglegesen eldőlt, augusztusban megyek Eastleigh-be, Angliába, 3 hétre. Szóval már böngészem a légitársaságok ajánlatait London-ba tartó gépeikre. Valamint az…..
Kedves blogom!Íme, ismét itt vagyok. A budapesti kémia verseny szombaton volt. 27. lettem. Fogalmazást írtam irodalom órára, A Csutora című Márai-regény folytatását...
Na most, hogy újra itt vagyok, elmesélem mi történt az elmúlt időben velem. Kerületi kémia és biológia versenyen is voltam. Az előbbi sikerült jobban, mert ott harmadik lettem, a biológián pedig hatodik. A bioszt kicsit szégyellem, mert a saját tulajdon nagynéném előzött meg. A…..
Kedves Olvasók!Íme második bejegyzésem, ami nem a legfényesebb hírrel kezdődik. Tegnap indulnánk temetésre Debrecenbe, mikor reggel anyu azt mondja: Dédnagymamát éjszaka kórházba vitték. Majd mikor hazajön kb. 19:50-kor, már rosszabb hírrel érkezik: Nagyika mára virradóra…..
Végre rászántam magam a saját blog készítésére. Gondoltam ha már mindenki csinál blogot, miért ne tehetném én is. Bár suliba járás mellett nem lesz könnyű. Ha már suli: nem volt ma semmi különös. Azt leszámítva, hogy a általam (és az osztálytársaim által) választott…..